Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Světýlko na obojek
Autor Zpráva
evina
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:07
- Nahlásit

Teď se brzy stmívá,tak chci hafovi koupit světýlko na obojek.Před lety se mi moc osvědčilo,dokonce se dá říct že psovi zachránilo život(když ho v naprosté tmě napadl pes a já ho viděla jen díky světýlku).Prodává se teď více druhů,jaké myslíte že je nejlepší?Já uvažovala o tom návleku na obojek,co má světýlek více.

Anonymní
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:12
- Nahlásit

My s velkým úspěchem používáme blikátko na kolo. Dá se na obojek pěkně připnout, je voděodolné a hafana je vidět na dost velkou vzdálenost. A dá se nastavit buď na blikání nebo svítí pořád.

Anonymní
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:13
- Nahlásit

evina
Anonymní
ano to světálko na kolo je dobré, sice ho nepoužívám...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:17
- Nahlásit

kdyz jsem byl u dobrovolnych zachranaru a cvicili jsme v noci vyhledavani i s pejskarema, tak vsichni pouzivali cervenou blikacku na kolo. ja sam takovy problem nemam, ale kdybych ho musel resit, urcite bych sel do te blikacky ...

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:22
- Nahlásit

Nevíte někdo, jak tu blikačku na kolo přidělat na obojek, aby se to nepřevažovalo psovi pod krk? Já ji v návalu nadšení koupila někdy v zimě a psice popoběhne pár kroku a bliká jí to do země, což je mi houby platný

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:24
- Nahlásit

Eimy
jakozto vasnivy kolista vim, ze blikacek je hodne druhu. zalezi teda na tom, jakou mas. je fakt, ze zachranarsti psi meli vsichni postroje, takze u nich to bylo bez problemu ...

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:27
- Nahlásit

Jirikovo
No já právě feňuli mám na postroji jen při běhání, ale normálně na prochajdy chodí s obojkem... Blikačku jsem koupila nějaku docela levnou, protože přece jen nevím, kdy psice někde ten obojek nebo blikačku ztrati.. Napadá mě jen ji kromě toho "držátka",co na ni jem ještě nějak přigumičkovat nebo přidrátkovat, aby to líp drželo A nebo večr chodit v postroji , ale to jsem azse líná předělávat jí známky
Ještě u nás chodí kokřík a ten má tu blikačku připevněnou za pásek od náhubku, ale to nevim, jestli by psici nevadilo

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:32
- Nahlásit

Eimy
no privazat to treba vlascem nebo necim podobnym me taky napadlo, ale jestli ma volnejsi obojek, tak asi nezabranis tomu, aby se neprotocil vahou te blikacky cely obojek a neblikala si zase pod nohy ...
to fakt nevim, mozna bych zkusil to s tim nahubkem, pokud s nim normalne chodi, tak by to nemusel byt problem, podle me tu blikacku zas az tak moc citit nebude a rychle si na to zvykne

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:35
- Nahlásit

Jirikovo
Jeee, no, to mě nenapadlo, že se jí přetáčí v podstatě ten obojek a ne jen samotná blikačka to bych to mohla vázat o stošest a výsledek by byl stejnej.

Na košík je normálně zvyklá, ven bez něj nejde, tak to asi zkusim, jak se na to bude tvářit. Zase díky těm známkám na obojku docela dobře cinká, takže se stejně orientuju hlavně podle zvuku...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:37
- Nahlásit

Eimy
jo jo, taky je moje hlavni orientace kdyz ztratim na chvili sveho behavce z oci nezamenitelny cinkajici zvuk ...

klára
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:39
- Nahlásit

já mám ten blikací návlek na obojek, loni to stálo cca 150kc, koupeno ve zveraku v Praze. Je tam asi 6 světýlek a baterky to má takové placaté jako do hodinek (vydržely celou zimu). Na zimu super vynález - chodíme i ve tmě na pole a pejsa je černá jak noc, takže jsem neměla šanci ji vidět. Blikadlo na kolo se mi zdá dost těžké a to moje nedochůdče by se tím při trysku, kterým lítá, asi umlátilo

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:43
- Nahlásit

klára
ja nevim, jestli by te moji potvurce nevadilo, ze ji to blika vsude kolem hlavy ... nevadi to tomu tvymu? podle me kdyz ma tu blikacku vzadu na krku, tak to svetlo videt nemuze a je v pohode, toho obojku bych se asi bal

Honza
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:43
- Nahlásit

Eimy
Úplně nejlepší je tu blikačku připnout na postroj než na obojek. My máme z každé strany postroje jednu. koupili jsme je v jednom krámě s levným zbožím - jednu za 39Kč jsou na takový ty pidi tužkový baterky a už je máme třetím rokem.

klára
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:54
- Nahlásit

Jirikovo
taky jsem měla trochu obavy, co na to blikání bude pes říkat,ale vše je OK, vůbec jí to nevadí - nebliká to totiž přímo do očí, ale pod krkem a kolem něj.
Jo, zapomněla jsem napsat, že to jde vpodstatě na libovolně dlouhý obojek pro střední a velká plemena, pro malé psy je to dlouhé a zkrátit to nelze - přerušily by se dráty
když mi takhle vyparáděný pes lítá za hluboké tmy po poli, vypadá to jako UFO,tak bacha na zelené mužíčky

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:58
- Nahlásit

Honza
U nás je to s postrojem tak , jak jsem psala, já tu blikačku koupila taky za 35 korun nebo tak nějak, občas se u nás dělá "výprodej" s levným zbožím, tak jsem to koupila,ale bohužel to dopadlo tak jak říkám. No snad jí to nebude vadit na tom košíku

Bora
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:59
- Nahlásit

koupila jsem malé hranaté blikačky přímo ve zverimexu. loni stála jedna 100 Kč, letos v létě zlevnili na 50 kč. Pes má na obojku celkem 3, aby byl vidět ze všech stran. jsou super, vřele doporučuji! Jsou dělané tak, že se na hladkém obojku nepřetáčí a jsou relativně malé asi jako dvacetikoruna. já jsem je přidělalak obojku gumičkou (co se dává do tepláků)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:01
- Nahlásit

klára
a odkud jsi?? abych vedel az bude na tv znova reportaz o pristani ufonu, zda se jedna o tveho psa nebo nejakou jinou senzaci
a vzhledem k tomu, ze mam psa krizeneho z nekolika malych plemen, tak bych teda asi k obojku potreboval i nejakeho elektrikare, ktery by zkracoval a ozivoval dratky

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:03
- Nahlásit

Bora
Možná se po tom zkusím zeptat, přece jen b yto bylo lepší než blikačka na kolo

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:12
- Nahlásit

Já koupila tohle světýlko

Je úplně perfektní, dá se nastavit na blikání i na svícení. A když nesvítí, tak hodně světlo odráží. Sice bylo celkem drahé (400,-), ale blikačky na kolo pes stejně pořád ztrácel, takže takhle mě to vyšlo finančně stejně.

jana33
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:19
- Nahlásit

Mel kde jsi to koupila? A to je návlek,nebo jak se to přidělává? Já mám ten blikací návlek,ale dělá se jen jedna velikost a aby dobře držel,chce to hubený obojek.

klára
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:22
- Nahlásit

Jirikovo
jsem z přelomu středních a východních Čech
Návlek na obojek vypadá dost podobně jako je na obrázku od Mel, ale světlo neodráží, na to mám reflexní vodítko

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:24
- Nahlásit

jana33
Je to na suchý zip a dá se to připnout zase spíš k širšímu obojku. Mrkni se sem http://www.niteize.com/productdetail.php?category_id=26&product_id=39& PHPSESSID=bce1d579aa79d1bfcf78b4a379438395
Nevím, jestli jsi z Prahy, ale mě to sehnal přítel v ZPM Sportu v Intersparu v Hostivaři, jinak prodejnu mají i na Lužinách.

jana33
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:27
- Nahlásit

Jo jsem z Prahy,jen z opačnýho konce. Takže se spíš koukat ve sportech? Vy padá to dobře, přece jen na labradora mám širší obojek a ten návlek je taky na suchý zip,ale menší a několikrát mu z obojku spadnul.

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:32
- Nahlásit

jana33
Tohle už máme skoro rok a zatím drží. Akorát budem muset vyměnit baterku.
V chovetelských potřebách to určitě neseženeš, protože tahle firma dělá i outdoorové věci a frisbee. Ale není to moc rozšířené, takže doporučuju fakt zajet do toho Hostivaře.

Bora
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 20:02 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit

Mel, to tvoje světýlko je moooc hezký!
Dala bych sem fotku našeho blikátka, ale nějak mi to nejde

evina
# Zasláno: 5 Říj 2005 21:30
- Nahlásit

Díky všem moc za rady.Doma mám blikačku na kolo,tak vyzkouším,jestli nebude štěndu překážet.A pokud se neosvědčí,tak počítejte s tím,že Nova bude informovat o pozorování ufa v praze

Denisa
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:41
- Nahlásit

Já mám náhodně koupený takový světýlko co se může vidět na dízách/techno party atd., puboši to nosí na krku a svítí to MODŘE. Mám odzkoušený, že i když je to hodně malý, tak efekt viditelnosti na dálku má to modrý světlo daleko větší než ty červený nebo žlutý blikače a spešl obojky pro psy. Když jsme vypustili ufo smečku na poli ve tmě, tak na větší vzdálenost byla vidět nejvíc ta modrá a to i když byla třeba na druhé straně obojku. Stálo to 50,-Kč, měla jsem si jich koupit víc. A čím větší tma, tím víc to září!

Kalliope
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:26
- Nahlásit

Deniso a kde se to kupuje? Já totiž neznám žádnýho puboše co by to nocil........ no vlastně já už neznám vůbec žádnýho puboše tak nevím koho se zeptat, ani nevim jestli se to nějak nejmenuje, ale každopádně je to docela dobrej, finančně přijatelnej "nápad", tak se ptám kde se to dá sehnat, díky.

Denisa
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:38
- Nahlásit

Hm, to bude teda asi těžký, leda odchytit nějaké dítko před vstupem na nějakou akci typu technopárty, tam mi říkal bratr, že se to nosí, když to na psu viděl, já jsem to koupila na jednom koncertu, zrovna to tam taky prodávali!? Jinak jsem to nikde neviděla, ani nevím jestli se to nějak konkrétně jmenuje!? Tak bohužel neporadím. Ale kdybyste to viděli, tak rozhodně kupte, jde o to, že to MODRÝ světlo je oproti jiným barvám daleko líp vidět!

Martina
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:39
- Nahlásit

Denisa
Myslíš, takový to, jak je z jedný strany magnet. Trochu se s tím musí pootočit, aby to svítilo?

Denisa
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:53
- Nahlásit

Martina - nee, to zas neznám já tedy No vidíte, ono toho bude víc...

Martina
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:57
- Nahlásit

Denisa
Aha, tak k Tvýmu světýlku moje puboška ještě nedospěla.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 13:38
- Nahlásit

No vida, taky mám doma puboše, dokonce dva (15 let.syna a 18 měs.psa) a světýlko neznám Jsem úplně out.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 13:40
- Nahlásit

Ketrin - tak to nejsi sama, je mi 23, ale někdy si připadám jak sto let za opicema...

Mel
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:21
- Nahlásit

světýlko co se může vidět na dízách/techno party atd., puboši to nosí na krku a svítí to MODŘE
Všeobecně se těmhle blbostem říká lightsticky (i když jinak light stick je taková ta tyčinka, co se zlomí a pak svítí určitou omezenou dobu) a zkus to hodit do vyhledávače, určitě se to dá sehnat i jende než na parties
Já našla www.lightstick.cz a tam mají hlavně ty lámací, ale i nějaké blikátka.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:26
- Nahlásit

Kalliope
Tak brzo? Je ti stejně jako mému nejstaršímu "dítěti"!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání