Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Objednávka z e-shopu - co byste dělali?
Autor Zpráva
aňoňouma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 15:32 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Mám takové morální dilema. Objednala jsem si z německého e-shopu stopovačku z Biothane. Leč neprošla mi platba, Paypal mi z nějakého důvodu odmítá kreditku. Tak jsem si ji objednala jinde, kde mi platba v pohodě prošla, stopovačka dorazila a tuhle nedokončenou objednávku jsem vesele pustila z hlavy. No a oni mi ji ti blbouni poslali, včetně faktury (kde je, že ji mám zaplatit přes Paypal). Zaplatit ji nemám jak, a když ji vrátím, tak budu muset platit ještě poštovné (které mi nejspíš ta firma nebude mít jak vrátit, páč Paypal prostě s mou kreditkou nespolupracuje).
Vrátili byste ji, nebo byste se na to vybodli s tím, že je to jejich problém, když mi poslali stopovačku zadarmo?

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 08:43
- Nahlásit

aňoňouma
No podle mě objednávka byla dokončená, jen nezaplacená, platit se může vždycky později, tak bych se na to asi nevybodla. Oni se naopak zachovali dost slušně, že ti zboží poslali i bez zaplacení. Paypalem můžeš zaplatit i bez kreditky, když si tam přiřadíš účet se stejným jménem. Taky to tak mám, kartu tam vůbec nepoužívám. A nebo bych to poslala zpátky.

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 08:53
- Nahlásit

Maya
Oni se naopak zachovali dost slušně
no ale pokud zadala zaslat po zaplacení, tak možná slušně, ale jinak než se dohodli
Já bych jim prostě asi napsala, co se stalo a dohodla se s nima.

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 09:38
- Nahlásit

aňoňouma

U německých internetových firem je tenhle postup docela běžný, zřejmě hlavně u věcí, které nejsou úplně masově prodávané a u kterých je předpoklad, že je kupující opravdu chce. Setkal jsem se s tím hodně třeba v antikvariátech, ale i u raritní "sběratelské" elektroniky. Tak bych na to nekašlal a vyřešil to s nima.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 09:45
- Nahlásit

kachna_
no ale pokud zadala zaslat po zaplacení
to jsem nikdy nikde neviděla že by se tam zadávalo kdy mají zboží poslat, akorát občas mívají v obchodním podmínkách jak dlouho čekají na platbu a pak že případně objednávku stornují, ale není to pravidlem, obvykle je objednávka a pak se platí, pokud se platí předem, tak v poho můžeš později, taky třeba objednám něco v práci, ale platím to pak až doma, placení s dokončením objednávky zas až tak nesouvisí a nikde není nutný platit hned při zadávání objednávky, ale pořád platí, že objednávka je závazná

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:21
- Nahlásit

Maya
to jsem nikdy nikde neviděla že by se tam zadávalo kdy mají zboží poslat
aha, to mě nenapadlo, u e-shopu, kde nakupuju většinu věcí to je, tak jsem to považovala za standard

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:32
- Nahlásit

kachna_
a kterej e-shop to je? já to fakt nikdy neviděla, všude jen způsob dopravy, způsob platby a odesíláme do xx dnů a tak

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 13:52 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Maya
Paypal účet právě mám už dávno, ale zablokovaný. Zřejmě kvůli tomu, že jsem v době zakládání toho účtu bydlela jinde, než jsem měla trvalé bydliště, takže po mě chtěli důkaz o adrese - ofocenou občanku, ofocenou fakturu za elektřinu a ještě cosi. A protože ho mám zablokovaný, tak nemůžu platit přes Paypal ani kartou jako Paypal host
Oni mi právě neposlali ani potvrzení o objednávce, včera jsem ještě důkladně kontrolovala maily. Prostě měsíc ticho a najednou mám doma balík.
Psala jsem jim už včera, ale zatím na mail nereagují...

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 14:10
- Nahlásit

aňoňouma
zkusila bych se domluvit s nějakým známým, který paypal má, ať mi to zaplat, že mu to pošlu. Ani ne tak kvůli nim (tohle vidím dost jako jejich blbost, obzvlášť, když ti to přišlo po měsíci), jako kvůli sobě.

Maya
obvykle je objednávka a pak se platí, pokud se platí předem, tak v poho můžeš později, taky třeba objednám něco v práci, ale platím to pak až doma, placení s dokončením objednávky zas až tak nesouvisí a nikde není nutný platit hned při zadávání objednávky
to sice neni, ale už to, že se to jmenuje platba PŘEDEM jaksi evokuje, že to zaplatíš a oni ti to až poté pošlou.
Z pohledu provozovatele e-shopu - posílám vždycky až po zaplacení, jen u stálých zákazníků jsem ochotná udělat výjimku, jinak bych byla sama proti sobě, neb určitý procento zákazníků zapomene nebo si to rozmyslí a prostě nezaplatí.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 14:14 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

birma
Máš recht, to bude nejlepší řešení Uvidíme, až se mi ozvou.

už to, že se to jmenuje platba PŘEDEM jaksi evokuje, že to zaplatíš a oni ti to až poté pošlou.
No právě, čekala bych přinejmenším maila "zadala jste si objednávku a nezaplatila, chcete to teda, nebo ne?"

BTW nechcete někdo odkoupit dvanáctimetrovou stopovačku z kulatého Biothane?

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 14:32
- Nahlásit

birma
posílám vždycky až po zaplacení, jen u stálých zákazníků jsem ochotná udělat výjimku, jinak bych byla sama proti sobě,
no jo, ale tohle byl NĚMECKÝ eshop, ne český, dost podstatný rozdíl
aňoňouma
tak si založ novej paypal na jinej mail, to by mělo jít, mě teda nikdy jméno ani adresu nekontrolovali, jen se ti to musí shodovat se jménem a adresou u bankovního účtu, pokud změníš adresu a změníš jí u banky, tak by neměl být problém, jinak je asi nejrychlejším řešením fakt jinej paypal účeet

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 14:33
- Nahlásit

aňoňouma
a nebo nemůžeš tam zaplatit přímo kartou bez paypalu?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 14:37
- Nahlásit

Maya
mě teda nikdy jméno ani adresu nekontrolovali, jen se ti to musí shodovat se jménem a adresou u bankovního účtu
No to bylo právě to, co se neshodovalo Ale díky, zkusím to s jiným mailem.

nemůžeš tam zaplatit přímo kartou bez paypalu?
Můžu, ale přes platební bránu Paypal - jako Paypal guest. Což nejde, páč je ta karta vázaná k Paypal účtu atd. atd.

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 14:39
- Nahlásit

Maya
no jo, ale tohle byl NĚMECKÝ eshop, ne český, dost podstatný rozdíl
no, to mi jaksi nedošlo a pak v odpovědi jsem to vynechala

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 14:43
- Nahlásit

aňoňouma

Což nejde, páč je ta karta vázaná k Paypal účtu atd. atd.

Mimochodem, mám s Paypalem už léta úplně stejnej problém. Zatím se mi nepodařilo to odblokovat, komunikace s nima je dost těžká.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 15:15
- Nahlásit

aňoňouma
Můžu, ale přes platební bránu Paypal - jako Paypal guest
aha, jsem myslela, jestli tam není přímo možnost platba kartou jak se pak vybírá jestli visa nebo maestro a píšou se tam ty kody z karty, no a tak, většina obchodů venku to má
Walda
Mimochodem, mám s Paypalem už léta úplně stejnej problém
koukám, že jsem dobře udělala, že jsem kartu k paypalu vůbec nedala
s jejich supportem jsem komunikovala loni, když se mi nedařilo platit na cafepress, bylo to jako moc vtipný, ale k ničemu to nevedlo

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 17:31 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Maya
aha, jsem myslela, jestli tam není přímo možnost platba kartou jak se pak vybírá jestli visa nebo maestro a píšou se tam ty kody z karty, no a tak, většina obchodů venku to má
No to je ono. Akorát že tyhle platby jsou vždycky přes nějakou platební bránu, u nás je to třeba Česká spořitelna a tak. No a tomuhle e-shopu tu platební bránu zajišťuje Paypal.

Walda
komunikace s nima je dost těžká.
ano, prosím Nejhorší na tom je, že dokud je účet zablokovanej, tak nejde zrušit.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 19:23
- Nahlásit

aňoňouma
korát že tyhle platby jsou vždycky přes nějakou platební bránu, u
aha, tak to ani nevím
no asi že nemám kartu u paypalu, tak jsem s ní zatím nikde problémy neměla, i když pravda že s ní většinou platím u Ćíňanů, v Německu jsem platila normálka paypalem, že si na paypal účet pošlu prachy a oni si to pak strhnou z toho bez karty

solanka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 19:35
- Nahlásit

aňoňouma
Můžeš mi poslat odkaz, abych se na tu stopovačku mohla podívat? S biothane mám ty nejlepší zkušenosti a možná by se mi hodila.....a když ne, můžu ti to zaplatit z německého účtu / jestli to jde / a dál se kdyžtak domluvíme.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2014 10:17
- Nahlásit

aňoňouma
tak proč jsi to přebírala? :O jim to vrať ne? nebo si to nechej, stejně tady každej krade a podvádí ni?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2014 13:00 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

zbrnd
tak proč jsi to přebírala?
Nepřebírala. Bylo to bez doručenky, takže mi to pošťačka prostě vecpala do schránky. Ano, dvanáctimetrová stopovačka v bublinkové obálce jde procpat tou škvírou. Taky nechápu jak.

solanka
Děkuju za nabídku, už jsem se s nima domluvila a vrátila jim to.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání