Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / psí dveře na čip
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2014 13:30
- Nahlásit

Zdravím, netušíte někdo, jestli u nás existují dvířka pro psy na čip i pro větší plemena? Zatím jsem našla jen velikosti pro kočku (asi 13*15 cm - nechápu, proč zrovna ta jsou zamykací - kdo tím asi proleze? vlastně asi cizí kočka, no to je jedno) a já bych potřebovala pro vlčáka, aby mohl sám na balkon, ale děti ne
nechce se mi věřit, že v dnešní době, kdy je všechno elektronické, by něco takového nebylo (za rozumnou cenu tedy, asi by šlo si to zadat u nějaké firmy co dělá čipy ke dveřím)

Baggie
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2014 15:33
- Nahlásit

Zaujalo mne téma, tak jsem trochu googlila.
Našla jsem toto: http://www.nazeleno.cz/stavba/pasivni-domy/novinka -pro-pasivni-domy-svetove-prvni-certifikovana-koci ci-dvirka.aspx
- nenechte se zmást názvem, je to i o dvířkách pro psy, od rakouské firmy Petwalk, cena kolem 1500 E

A tady to ten chlapík vyrábí s čipem asi jen na objednávku, a je z Brna:
http://www.servisokenvbrne.cz/prulezy.html

Ovšem z internetu mám taky dojem, že všechno, co je elektronické, je dobré leda pro kočku

Baggie
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2014 15:37
- Nahlásit

Stránky té firmy Petwalk jsou zde:
http://www.petwalk.co.uk/

Neumím německy, takže je to nastavené na anglickou jazykovou verzi.

venda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 13:40
- Nahlásit

díky moc, ten pán v Brně vypadá zajímavě (tedy - ta dvířka Petwalk vypadají náramně, ale ta cena taky... hlavně se mi líbí že to funguje na ten podkožní čip)

já ještě našla toto http://www.amazon.com/PetSafe-SmartDoor-Large-100- lbs/dp/B000WJ0IGA/ref=sr_1_18?s=pet-supplies&ie=UT F8&qid=1413545815&sr=1-18 nebo tohle http://www.ebay.com/itm/PetSafe-SIZE-LARGE-SmartDo or-Electronic-Two-Dog-Door-/201187087959 jenže to neposílají do ČR a tady http://store.petsafe.net/electronic-smartdoor to nejspíš jen zapomněli zmínit, že posílají jen po USA...

ale budu dál hledat tak třeba něco vyplave

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 13:50
- Nahlásit

venda

že to funguje na ten podkožní čip
Na podkožní čip to fungovat nemůže. Uvědom si, jak to vypadá, když zvířeti čip někdo kontroluje čtečkou - hledá ho po těle dlouhé minuty a dokud se nepřiblíží na pár cm, tak ho nenačte. Zvíře se ti těžko bude promenádovat před dvířkama deset minut a otírat se o ně ze všech stran, než se mu čip načte a dvířka se otevřou.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 14:12
- Nahlásit

venda
pokud chceš něco z USA, co sem nezasílají, tak http://www.zasilkovasluzba.com/v2/main4.php nebo jinou podobnou službu

Baggie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 14:23
- Nahlásit

aňoňouma
Opravdu to na podkožní čip funguje - i všechna ta kočičí vrata...
V návodu píšou:

Mikročip:
Mikročip v malé skleněné trubičce o velikosti zrnka rýže obsahuje jedinečné identifikační číslo náležící pouze Vaší kočce či psovi. Toto číslo bude uloženo při přihlášení u českého registru zvířat, spolu se jménem zvířete a Vaší adresou. Pomocí vhodné čtečky může veterinář u nalezeného zvířete zjistit jeho majitele. Toto číslo představuje u kočičích dvířek PetPorte vstupní a výstupní kontrolu. Snímač rozpozná jednotlivé kočky či jiná domácí zvířata a umožní vstup/výstup pouze těm, která jsou k tomu oprávněna (ta, která vlastní čip s číslem).
Jaký mikročip?
pracuje s UK a EU standardními 15-ti mikročipy
typ mikročipů FDX-B (ISO 11784/ 11785)
Bude mikročip mého zvířete fungovat?
Každý EU a UK 15-ti místný mikročip bude fungovat. Jediné omezení platí pro čipy 985140xxxxxxxxx a 977200xxxxxxxxx, které budou s dvířky fungovat, ale můžou mít omezený dosah, sníženou schopnost detekce vzdalenosti mikročipu.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 15:16
- Nahlásit

Baggie

Tak to by mě teda dost zajímalo, jaké jsou kolem těch dveří úrovně záření. Páč mikročip nemá vlastní napájení, je napájený energií snímače. Ten snímač musí svítit jako kráva, aby dokázal do čipu, který má anténu pár mm dlouhou, dodat dost energie na to, aby ho "oživil" i na vzdálenost dejme tomu dvacet-třicet cm (u velkého psa, který stojí čumákem u dvířek a čip má někde za lopatkou).

Baggie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 15:27
- Nahlásit

aňoňouma
To máš recht, mikročip je napájený energií snímače. Ovšem tolik energie potřeba není, protože čip reaguje až v okamžiku, kdy se k němu přiblíží čtečka čipů, ta dodá potřebnou energii k bezdrátovému vyslání krátké informace, čipového kódu.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 15:32 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Baggie
Ovšem tolik energie potřeba není, protože čip reaguje až v okamžiku, kdy se k němu přiblíží čtečka čipů, ta dodá potřebnou energii
Ano, čip jako takový až tolik energie nepotřebuje. Ale já mluvím o potřebnm výkonu vysílače. Který roste s dvojmocninou vzdálenosti od čipu. Jinak řečeno, když je vysílač (relativně) daleko, tak musí mít hodně velký vysílací výkon, aby si z toho čip tou svou malinkou anténkou dokázal "vycucnout" dost energie a mohl něco poslat.
A jak ta čtečka (v dvířkách) pozná, že přišlo zvíře a má se zapnout? To výrobce nepíše. Svítí trvale? Nebo je tam pohybové čidlo?

Baggie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 15:43
- Nahlásit

aňoňouma
Co jsem z toho vyčetla, tak čtečka ve dvířkách nechá dvířka otevřít vždy, když se zvíře přiblíží nebo si to můžeš naprogramovat, že třeba od - do se mu dveře otevírat nebudou vůbec.
Ten vysílač ve dvířkách bude v pohotovosti trvale určitě - stále snímá a podle toho, jak "dveře" naprogramuješ, tak podle toho to reaguje (otevře / neotevře).

V podstatě je v případě těch elektrických dvířek jedno, jak je snímač daleko, důležité je, aby zareagoval, když se zvíře přiblíží - věřím prostě, že když to takhle prodávají, tak to funguje tak, že se pes přiblíží a vrata se otevřou, a ne že si dá o dveře čelíčko

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 15:51
- Nahlásit

Baggie
Já bych taky řekla, že to normálka funguje, ale mě by teda vadilo, že ten čip v psovi se aktivuje xkrát denně. Asi by taky bylo řešení dát čip do obojku nebo tak někam.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 15:54
- Nahlásit

Maya
mě by teda vadilo, že ten čip v psovi se aktivuje xkrát denně
No pokud to fakt takhle funguje, tak by mi víc vadilo, že ty dvířka svítí furt. Dávka záření, kterou pes dostane z dvířek, totiž musí být docela vysoká. Daleko vyšší než ta, kterou dostane z čipu. O tom tu mluvím.

Baggie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:00
- Nahlásit

Maya
Je fakt, že pokud neustálá aktivace mikročipu má nějaký vedlejší špatný účinky na psa, tak to ještě vyzkoumaný být nemůže, takže čert ví, jestli to tomu psovi škodí nebo ne. Ovšem selský rozum napovídá, že by to škodit mohlo.

aňoňouma
Když se podíváš na ten odkaz http://www.nazeleno.cz/stavba/pasivni-domy/novinka -pro-pasivni-domy-svetove-prvni-certifikovana-koci ci-dvirka.aspx , tak vidíš, že ta dvířka mají takový "komunikační panel".
To "záření" myslíš tu energii, která jde ze snímače? Nevím. Ani nějak nedokážu definovat, co je to za druh energie...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:03
- Nahlásit

aňoňouma
tak mohlo by tam být pohybové čidlo, které snímač aktivuje až když se něco přiblíží si myslím, ale i tak by to bylo xkrát denně, no já bych to prostě domů nechtěla ani omylem

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:08 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Baggie
Když se podíváš na ten odkaz http://www.nazeleno.cz/stavba/pasivni-domy/novinka -pro-pasivni-domy-svetove-prvni-certifikovana-koci ci-dvirka.aspx , tak vidíš, že ta dvířka mají takový "komunikační panel".
Ten slouží k nastavení dvířek. Se samotnou funkcí snímání čipu nemá nic společného.

To "záření" myslíš tu energii, která jde ze snímače? Nevím. Ani nějak nedokážu definovat, co je to za druh energie...
Elektromagnetická. Něco jako rádio. A právě by mě zajímalo, kolik jí tam je - vzhledem k tomu, že musí dokázat bezdrátově napájet ten pidičip s pidianténou na poměrně velkou vzdálenost, tak jí tam nebude málo. Výrobce mlčí, asi ví proč...

Navíc jak o tom tak přemejšlím, tak velmi podobný čip mám ve své bezkontaktní platební kartě. Jestli mi ji někdo dokáže načíst na takhle velkou vzdálenost, tak potěš. Jdu si nastavit PIN na všechny platby (aktuálně ho mám nad určitou částku, ale asi to není dobrý nápad).

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:12 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

aňoňouma
stačí pořídit jen to správné kartové pouzdro
http://www.kartyvbezpeci.cz/nejprodavanejsi-zbozi
ale jinak asi jo, četla jsem, že karty lze přečíst na poměrně velkou vzdálenost

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:13
- Nahlásit

aňoňouma
jo a PIN prej ti nepomůže, uměj to nějak při tom nelegálním načtení obejít

Baggie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:14
- Nahlásit

aňoňouma
Aha, tak elektromagnetická. Tak vzhledem k tomu, že i v našem mozku jsou elektrické výboje, tak to nějakej bordel v psovi dělat může, co?
Tak snad by to fungovalo i kdyby ten čip byl na obojku...

Jo, tak bezkontaktní platební kartu naštěstí nemám

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:18
- Nahlásit

Baggie
snad by to fungovalo i kdyby ten čip byl na obojku...

Je úplně jedno, jestli je na obojku, nebo pod kůží. Dvířka svítí furt stejně.

Baggie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:23
- Nahlásit

aňoňouma
Tak v tom případě lze jen doufat, že čip pod kůží není podmínka (to je totiž jediné místo, kde se čip nepoškodí, jen cestuje...) a dveře budou fungovat i s čipem na obojku.

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 08:15
- Nahlásit

No každopádně vzhledem k tý ceně asi nebude moc lidí, co to doma mají.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 08:18
- Nahlásit

Maya
No každopádně vzhledem k tý ceně asi nebude moc lidí, co to doma mají.
taky bych za zlomek ceny zasíťovala balkon a bylo by

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 08:21
- Nahlásit

kachna_
no ale zasíťování balkonu má jiný účel než průchozí dvířka ne?
každopádně pro kočku není problém sehnat levnější dvířka, pro většího psa už to problém asi je

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 08:28
- Nahlásit

Maya
no ale zasíťování balkonu má jiný účel než průchozí dvířka ne?
Pokud zadavatelka nechce, aby děti lezly na balkon, předpokládám, že je to proto, aby nepadaly z balkonu dolů.
Tak bych to prostě obešla takhle

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 08:48
- Nahlásit

kachna_
no spíš tuším, že zadavatelka nechce, aby jí děti vůbec lezly nekontrolovatelně na balkon, protože v zimě třeba dítě v tričku na balkoně asi nic moc

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 08:59
- Nahlásit

Maya
zadavatelka nechce, aby jí děti vůbec lezly nekontrolovatelně na balkon
a jak ošéfuje situaci, že si dítě počká, až mu pejsek otevře dveře?

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 10:25
- Nahlásit

kachna_
pejsek mající průlezová dvířka podle mě nemá motivaci otvírat dveře
navíc dveře lze zamknout, žejo

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 10:39
- Nahlásit

Maya
já myslela ty průlezový dvířka. Těma na špice projde bezpečně i pětiletý dítě.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 10:42
- Nahlásit

kachna_Maya

to je slušnej breinstórm!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání