Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Uzené kosti s klouby...
Autor Zpráva
evka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 12:51
- Nahlásit

Vžycky jsem svým stabulíkům dávala silné uzené kosti s klouby a nikdy nebyl problém..moc jim chutnali a snědli je celé. Ted' však náš pes sešrotoval celou uzenou kost s klouby a druhý den vyzvracel kousky, byly docela ostré, normálně večer jedl granule a byl jinak ok, další den zase trochu kostí vyzvracel,zese jedl normálně..hladově, běhá, hraje si,ale zdá se mě trochu smutnej, víc polehává, další den zase trochu vyzvracel,dávám mu kys. zelí,aby se případné kosti obalily a vyšly,stolici má normální, opět řere dobře, ale pořád se mi zdá trochu smutnější, tak nevím, doufám, že bude v pořádku.Druhá fenka snědla stejné uzené kosti polovinu,ta žádné problémy nemá,ale raději jsem tu druhou půlku vyhodila, po těchto zkušenostech už uzené kosti pro psy nekoupím. Máte někdo podobnou zkušenost?

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 12:59
- Nahlásit

evka
K tomu můžu říct jen to, že pokud se jednalo o ty uzené věci, co se prodávají kusově (tj. nebalené, bez data spotřeby...), tak tam vlastně nevíte, co tomu psovi dáváte. Často to lidi prodávají někde u stánku před veterinou nebo na výstavě, kde na to celý den svítí slunce...
Další věc - myslím, že uzené věci nejsou pro psy vůbec dobré (proto ani nechápu to množství prodávaných uzených věcí).

Snad váš pesan bude v pořádku!

evka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 13:29
- Nahlásit

Baggie
Bylo to koupené v obchodě pro psy,balené s firmou, to bylo vše v pořádku,jen nechápu proč je to určené pro psy,když je to docela nebezpečné po celém požití, a těžko vysvětlím psovy, aby sežral jen klouby,zvlášt' stavbulíkovi.

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 13:34
- Nahlásit

evka
To byly vakuované syrové vepřové kosti? Je možné, že holt pesan trochu hltal a má v sobě nějaké větší kousky, z kterých ho bolí břicho. Sono / rtg břicha veterinářka dělala? Z toho byste jasně viděla, co v tom břiše má.

evka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 13:44
- Nahlásit

Baggie
Ano, vakuované vepřové uzené kosti. On hltá všechno, je hrozně žravý. U veterináře jsme zatím nebyli, protože větší problémy nemá, normálně řere, granule nezvrací, jen ty úlomky kostí ale ted'už také ne, má stolici dvakrát denně, teplotu také nemá,jen se mně zdá smutnější než jindy.

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 13:48 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit

evka
Jo, tyhle kosti jim taky občas koupím (jestli jsou to ty od Trixie - ale ty nejsou uzené). Přiznám se, že kdyby se mně pes po tom, co píšete, pořád zdál divný a smutnější, tak pojedu na veterinu a to sono zaplatím - prostě pro svůj klid.
Těžko říct - třeba ho jen bolí břicho, nebo je pořád rozhozenej z toho zvracení.

evka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 13:58
- Nahlásit

Baggie No to si taky říkám, že se možná necítí dobře,možná ho pobolívá břicho,protože chvílema si hraje s fenkou pak si jde zase lehnout,ale jak se něco šustne za oknem, tak už je tam, možná se na to moc soustředím a pozoruji ho,ale právě to mně překvapuje,protože on je jinak hodně aktivní. Určitě kdyby to přetrvávalo, tak tam s ním půjdu,jen nevím co kdyby se to potvrdilo, že v břiše má kosti,co pak?

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 14:31
- Nahlásit

evka
To už vám řekne veterinář

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 16:35
- Nahlásit

Uzené - tedy tepelně opracované? Nikdy. Nikdy. Nikdy.
K veterináři raději třikrát zbytečně...

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 16:42
- Nahlásit

corgi
Uzené - tedy tepelně opracované?
udit můžeš i za studena. Třeba uzené uši určitě nejsou tepelně opracovaný výrobek. A i maso pro lidi je uzené určené k tepelnému opracování nebo tepelně opracované.
(nic to ale samozřejmě nemění na tom, že rvát do psa karcinogeny z uzení je hovadina)

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 17:51
- Nahlásit

kachna_
No doufám, že to, co prodávají jako určené pro psy, je opravdu za studena :/

evka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 18:14
- Nahlásit

No to by mně taky zajímalo,ale na etiketě to napsané není.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 18:53
- Nahlásit

evka
Snad bude pesan v poradku. Jestli je nejaky treti? den od sezrani divnej, dej na svuj instinkt a sjed s nim na veterinu, sono ci rtg. Nez dumat, co je a neni napsany na etikete.
Jinak bych teda s podavanim podobnych zauzenych kosti, na kterych neni ani kousek masa a kor kdyz mas hltavku, prestala ihned. Zvlast kdyz mas psa zjevne na granulich a tyhle "mnamky" davas coby doplnek k bobulim. To je koledovani si o pruser, solidni - ucpany streva, stepiny tvrdy kosti v zaludku... I bez zauzenych vakuovanych kosti muze byt pes ziv.
To radsi koupit u reznika cerstvou kost kloubovou, lopatku veprovou, hovezi ohanku ci veprova zebra s masem, na spalicek rozrezanou morkovou hovezi kost s morkem... Uzeny veci a jeste v igelitu jsou hnus maximalni, nebrat je! Mne se darovanyma uzenyma usiskama prasecima pomalu priotravily cuby, probdela noc, srajda, bliti a jen diky jejich odolnymu organismu se to nerozjelo do neceho horsiho.

evka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 19:08
- Nahlásit

Fifi
Je to svinstvo, to jsem jim dala naposled, fence nic není ta snědla půlku kosti, pak jsem jí to sebrala,ale on to hltal a utekl mně s ní na zahradě, když jsem mu jí chtěla vzít.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 19:15
- Nahlásit

evka
fence nic není ta snědla půlku kosti, pak jsem jí to sebrala,ale on to hltal a utekl mně s ní na zahradě, když jsem mu jí chtěla vzít.
No tak co chces vic za rady, proste jestli se ti pes nezda a vypada to, ze ho bricho poboliva, zajed na veterinu?
A jen dobre, ze jim prestanes tyhle hnusy davat. Jak rika corgi : K veterináři raději třikrát zbytečně...

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2014 20:40
- Nahlásit

Fifi
uzenyma usiskama prasecima pomalu priotravily cuby
Jediný případ úmrtí psa na salmonelu, o kterém ze svého okolí vím, byl zdravý velký silný pes granulář, který dostal jako pochoutku vepřové ouško (ano, mohl to mít i z těch granulí, ale je to jaksi mnohem méně pravděpodobné, že?)

evka
hltal a utekl mně s ní na zahradě, když jsem mu jí chtěla vzít
Cokoliv psům dávám na ohryz, dávám pod dozorem - tedy v místnosti, v kotci apod. Cokoliv, co mají v hubě, si musí nechat ode mě vzít. Tip na trénink, který se možná jednou vyplatí...

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2014 13:28 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

evka
Bylo to koupené v obchodě pro psy,balené s firmou, to bylo vše v pořádku
Že to bylo kupované a balené, ještě nemusí znamenat, že to bylo v pořádku. Tyhle sušené věci jsou často (přesněji řečeno skoro vždycky) shnilé, žluklé, plesnivé... Suším si spoustu pamlsků doma v sušičce, tak vidím a hlavně cítím, jaký je to rozdíl oproti kupovaným - domácí voní (sušené srdce psům chodím ujídat), kupované hnusně smrdí.
Pokud kost na okus, tak jedině čerstvou kloubovou hovězí od řezníka.

hltal a utekl mně s ní na zahradě, když jsem mu jí chtěla vzít
Přesně tohle je důvod, proč psy odmalinka učím aportovat a hoooodně za to odměňuju. Protože mi pak ochotně přinesou naprosto cokoliv. Včetně nalezených ohnilých kusů srnky, vyhozené housky se sejrem apod. Sice teda není nic moc, když mi čuba bez varování cpe na procházce do ruky oslizlou srnčí hnátu a dožaduje se pochvaly, ale furt lepší, než aby to někde za keřem zbufetila. A tu housku se sejrem jí vždycky po pochvale zase vrátím, aby si ji snědla (pokud je to evidentně nedojedená vyhozená svačina).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání