| Autor |
Zpráva |
Haniczka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:09
- Nahlásit
Přemýšlím o zakoupení psí známky Dogntag (www.dogntag.com), máte někdo zkušenosti, případně poznatky, které by stály za zveřejnění? Zajímají mě pouze názory lidí, kteří dogntag opravdu vlastní!
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:48 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit
Haniczka
Zajímají mě pouze názory lidí, kteří dogntag opravdu vlastní!
Jinak řečeno, zajímají tě jen kladné názory?
Za mě: daleko lepší službu udělá telefonní číslo vyšité na obojku. To i bez brejlí přečte (a zavolá na něj) každá babka z kravína. Ten QR kód musí nálezce poznat (což pořád není moc samozřejmé), načíst mobilem, mít v mobilu povolená data, GPS, povolené sdílení polohy... A navíc přímo na webu výrobce píšou, že ze systému chodí úplně nesmyslné maily vytvářené vyhledávacími roboty, ale "nemělo by to být víc než pár mailů denně"
|
Matt
|
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:37 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit
Na obojku za přezkou nosí známku s vyraženým číslem telefonu, městem včetně ID zápisové známky a číslem čipu, takže není potřeba čtečka, to až pro důslednou kontrolu. Měl by nosit psí známku, ale ten kousek ohebného ostrého a neodolného plechu, který dostane člověk na úřadě je dobrý tak k deptání psa. Tohle mu nevadí, ničemu nepřekáží a nemůže se zachytit o kroužek, nebo tam nestrčí zub druhé štěně.
Dokud to nebude propojené (beta verze pro Orwellovsky lidský svět) s veterinárním systémem, tak to nemá cenu řešit a jen to bude cinkat a odírat na obojku. Možná by měl smyl navlékací QR na obojek spojeny třeba s databází WinVet systému, nebo mezinárodním systémem používaným při výstavách, zkouškách - tedy jestli něco takového je a zapojují se i veterináři, pak by to mělo reálný smysl, ale jinak asi těžko. Ačkoliv k realizaci by stačil standardní čip a bez rizika ztráty takového tagu, spojení neukojitelné lidské hlouposti o sobě všechno prozradit na sociálních sítích a návštěvu zlodějů v domě.
|
Atykyn
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 15:31
- Nahlásit
Já jsem si dogntag pořídila a nelituju toho. Jasně, pitvora má pravdu, že jistota je mít vyšité číslo na obojku, ale my třeba používáme tlustý kožený obojek a na něj by se vyšívalo jen hodně s obtížema
Navíc kromě QR kódu (to už dneska zná snad každý, né ) má na sobě dogntag unikátní číslo společně s webovou adresou, kam stačí ho kldině i z PC, uvnitř je ještě čip, kterej umí načíst nový mobily, takže možností jak zjistit číslo (a spoustu dalších věcí, co o sobě majitel může uvést) na majitele psa je víc.
Určitě není nutnost psovi takovou věc pořizovat, ale na druhou stranu mi to přijde jako fajn věcička. Lidi kupujou svým psům různý více či méně užitečný doplňky a tahle je jedna z těch dost užitečných, tak proč ne? Navíc je to celý moc hezky provedený a pro koho je důležitý styl, tak ano - je to dost stylový Je to taková psí vizitka, která obsahuje všechno co píše Matt, že nosí na známce jeho pes, akurát je to napsaný vevnitř známky a mlže tam být i fotka, informace o zdravotním stavu, alergiích atd.. Pro někoho zbytečný, pro jinýho super moderní. Pro mě šikovná vychytávka, která mi udělala radost.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 17:03
- Nahlásit
Atykyn
my třeba používáme tlustý kožený obojek a na něj by se vyšívalo jen hodně s obtížema
http://www.4dox.cz/identifikacni-stitky-pro-psy.as px
QR kódu (to už dneska zná snad každý, né
Zdaleka ne. Dokonce je docela hodně lidí, kteří neumí smartphone ani zapnout.
Navíc se přiznám, že by mě teda dost otravovalo, kdybych měla u nalezeného psa místo jednoduchého vytočení čísla fotit QR kód (když po pravdě řečeno ani nevím, která aplikačka v mém telefonu to umí) nebo zapínat PC, abych zadala jakýsi link. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 17:36
- Nahlásit
Tvrzení, že QR kódu (to už dneska zná snad každý, né je naprostá hovadina, respektive utopická představa mladého člověka žijícího nejspíš ve městě
Já, tady na vidlákově, tohle dát na krk svým psům, bylo by to jako jim dát na krk prázdný plastový čtvereček. Moji psi mají "známky" vyšívané, přenositelné z obojku na obojek, jasně z dálky čitelným písmem vyvedené. Jsem úča, dobře, učitelky jsou tady vnímány jaksi divně, ale v širokém kolektivu vysokoškolsky vzdělaných lidí (věkový průměr pod 40 let) snad 3 ví, co je QR kód. Co je telefonní číslo ví každý, od paní ředitelky až po prvňáčka.
Navíc moje uvažování je asi takové - někdo najde psa, první věc = zavolat na číslo. Pokud má úraz apod., dostane se k veterináři. Ten má čtečku, stejně jako místní útulek a MP. Pochybuji, že vedoucí útulku nebo doktor budou smártfounem načítat kód. Pokud vyhledají číslo čipu, najdou tam moji adresu, telefon, fotku psa, zvláštní znaky, poznámku o tom, že nesnese anestezii.
Ovšem pro beznadějného geeka je to pěkná hračka, uznávám
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 17:38
- Nahlásit
Plus k tomu načtení kódu - pokud bude pes vystresovaný natolik, že na sebe nenechá sáhnout, případně bude odbíhat a nenechá se chytit, jak to načtete? Já mám psy celkem chundelaté, ale díky jejich čitelným a zřetelným tagískám každý, kdo nás potká, ví minimálně to, jak se jmenujou...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 17:40
- Nahlásit
pitvora
nebo zapínat PC, abych zadala jakýsi link
No to právě nemusíš zapínat PC, protože snad každý má dneska neomezený internet v mobilu, ty nééé???
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 19:17
- Nahlásit
No popravdě v mojom širokým dalekým okolí většina lidí nemá ani obyčejný matlafoun natož smartfoun, můj smartfoun sice qr i ntc kody umí, ale já vůbec nemám tucha, jak se načítají nebo jak s tim dělá, protože to vůbec k ničemu nepotřebuju a že bych to zjišťovala kvůli nějakému psovi, no nevím.
Popravdě to taky vidím jen jako hračku, ale praktický využití skoro nulový.
Moji psi mají čipy a tagisky s telefonem, telefon má každý a čtečky už dneska každý vet i útulek, tak to považuju za dostatečný.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 21:37
- Nahlásit
corgi
představa mladého člověka žijícího nejspíš ve městě
cítím se mladá, ve městě bydlím. Co je QR kód jen matně tuším (teda vím jak to vypadá, ale nikdy jsem to neviděla načtený a nevím jestli na to nějakou aplikaci v mobilu mám nebo ne), takže i tohle je dost idealistický tvrzení
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 15:24
- Nahlásit
birma
Konečně se v něčem shodneme Já jsem relativně mladá, z Prahy, QR kód taky tuším, avšak - miluju svojí starou tlačítkovou nokii, a žádnej chytrej fouňa mi domů nesmí
Takže já bych psa nepřečetla, nicméně bych ho vzala domů, dala mu najíst a přemýšlela, jak najít majitele
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 15:31
- Nahlásit
birma
Baggie
Tak holky, ten pocit mládí, to už asi bude jenom pocit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 15:33
- Nahlásit
corgi
protože snad každý má dneska neomezený internet v mobilu, ty nééé???
jáááááá, jáááá nemám ani internet v mobilu, heč!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 15:52
- Nahlásit
PetraK
já mám, i když na neomezený nejsem dost bohatá, ale vyhráváš no
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 16:07
- Nahlásit
Maya
ale vyhráváš no
a navíc kdo mě zná, tak... .jako bych mobil neměla páč se mi dovolat prej je nemožný
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 17:03 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit
corgi
Tak holky, ten pocit mládí, to už asi bude jenom pocit
No jo, ale zahřeje
|
Matt
|
# Zasláno: 25 Zář 2014 21:08
- Nahlásit
Maya Neomezený internet nemá zdrcující většina, ačkoliv si to ve své naivitě myslí, nebo řekněme doufají včetně "pevného připojení" ať optikou, vdsl, wifi nebo třeba modemem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 21:11
- Nahlásit
PetraK
Hec, ja nemam ani internet ani fotak v mobilu, hecheeec!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 08:07
- Nahlásit
Fifi
kecáš, mobil bez foťáku a internetu snad ani neexistuje
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 08:29
- Nahlásit
Fifi
vyhrálas, vyhrálas.
Maya
se ví že existuje, já kdyby mi pořádně fungoval služební a nevracela bych ho, tak ten neměl ani foťák ani mjůzik.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 10:09 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
PetraK
no tak teda takový posledni mobil bez toho všeho pamatuju akorát něco jako tohle, tím fakt ještě telefonuješ???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 10:11
- Nahlásit
Maya
, tím fakt ještě telefonuješ???
neee, ale taky to byla nokia, ale číslo neznám teda
tohle myslím??
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 10:14
- Nahlásit
PetraK
aha, tak na to máš ten batoh
ale abychoom byli aktuální, tak zakoupil-li někdo poslední výkřik moderní techniky, tak tady má příslušenství
radši jen odkazem
https://pbs.twimg.com/media/ByTnUohCEAAb1Ln.jpg
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 10:29
- Nahlásit
Maya
vole!!
počkej, ale tohle byl malej telefon právě, překvapivě malej. Tetkon mám tohle - vydupala jsem si, že chci tlačítka a poslala je s dotekm do .......... no do kšá
a je to větší než ten starej, on byl dobrej, dobrej držák, jen teda neměl funkce - ani rostlináře
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 11:33
- Nahlásit
PetraK
to je úplný retro
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 11:51
- Nahlásit
Maya
to je úplný retro
myslim, že k čajovi přibude ešče jedna další mrtvola
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 11:56
- Nahlásit
Maya
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 11:57
- Nahlásit
Maya
ano uhodlas bude to Maya
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 12:27
- Nahlásit
Maya
to je úplný retro
Petro!
Jinak jsem za známku s adresou a telefonem obojku. QR kód taky nepoužívám. Znám jednoho člověka, co je používá.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 13:30
- Nahlásit
kachna_
tak to bychom taky měli !
|