| Autor |
Zpráva |
Niko
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 11:25
- Nahlásit
Jsem asi blbec, ale...
Koupila jsem mýmu 3,5 měsícu starýmu štendu, který v dospělosti vyroste ve střední velikost granulky od Puriny Pro Plan. Nevím si ale rady s dávkováním denního krmiva. Popis těchto dávek, který tam mají se mi zdá poněkud nepřesný. Asi je to tím, že Purina Pro Plan vyrábí krmiva pro štěnda buď malých a velkých plemen. Takže já, protože mám střední plemeno musím kupovat granule pro štěňata všech plemen a tam je dávkování hodně nepřesné - podle kg v dospělosti a měsíci štěněte se to nedá přesně určit a je to hodně zavádějící... Můžu krmnou dávku dodržovat podle jiných krmiv, kde je to napsáno přesně. Je nějaký limit a zásada krmné denní dávky pro štěňata?????? Díky!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 11:37
- Nahlásit
já se u všech druhů granulí držím krmné dávky jen orientačně. Nakonec si stejně vždy každý majitel psa musí vysledovat sám, kolik může psovi dát, aby netloustl a současně nehubl...prostě aby se udržoval ve správné kondici. Já třeba malinko snižuju krmnou dávku, když vím, že to pes za den moc nenaběhá, nenapracuje apod.... Zas naopak zvýším, když pes maká ....
Řídit se lepšími tabulkami rozčlenění krmných dávek podle jiných druhů krmiv, než máš, bych asi nedělala, protože přece jen složení krmiv jiných značek se taky v lecčems liší....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 11:47
- Nahlásit
Niko
na www.proplan.cz
je rozdělení granulí štěněčích - pro všechna plemena, malá a velká, takže stačí odkliknout všechna a vybrat chicken nebo lamb.
když písneš, co je střední velikost v Tvém podání, tak to klidně zkopčím.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 11:48
- Nahlásit
Aha, nedočetla jsem to celý, takže beru zpět
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 11:49
- Nahlásit
Jinak souhlasím s Evikem, nejlíp je řídit se konkrétním hafanem
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 12:06
- Nahlásit
Hm hm, jenomže štěnda jsou někdy žravější a jindy ne a tak se bojím, aby se dobře vyvinul a abych to nezanedbala tím, že zrovna nemá jen chuť a tak mu dám míň, protože toho moc nesní a nebo když jí, sní to a líže misku, že by si ještě dal mu tam trochu přidat.... ?
Můj hafan je Německý pinč. Výška v dospělosti u psů /což je ten můj/: 47 - 50 cm a váha: 16- 19 kg.
Tak byste mi radili dát mu prostě kolik sní??? Bojím se, že je to malý mrňďo, který teď potřebuje všechno vyvážený a já mu potřebnou vyváženost kolísáním dávek neposkytnu.... achjo, poraďte
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 12:11
- Nahlásit
když 16-19, tak oni tam maj myslím rozdělení na 10-20, tak bych dala dávku k horní hranici toho, co tam píšou, třeba o takovejch 20g míň a uvidíš, když bude moc buclatej, tak ubereš.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 12:14
- Nahlásit
Já mám dneska den, zase špatně, maj tam 10-25 kg v dospělosti a u 4 měsíčních dávku 125-250g, tak bych mu dávala tak 180-200g a viděla bych
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 12:15
- Nahlásit
Niko
já mám choďáka. Teď v roce a půl má 24 kg a to asi bude jeho "konečná" váha. Můj pes byl hrozně dlouho dost hubený (teď je akorát) jeho denní dávka je nyní kolem 400 g. Ale pes hrozně lítá a blbne, na našich granulích je doporučená dávky asi 300 g. ale psovi to nestačí. Bylo období, kdy sežral denně půl kila a pořád byl hubený. No prostě to fakt člověk musí odhadnout. Zkus se tedy držet doporučené dávky nějaký čas a to vypozoruješ, zda to štěndu stačí nebo ne.
Já osobně tedy pejsům různě přes den přilepšuju mléčnými výrobky, takže o to pak třeba taky snižuju maličko krmnou dávku....ono to fakt nejde říci nikdy přesně, kolik g. pes má nebo nemá sežrat, protože každý pes je jiný, někteří tráví rychleji, někteří pomaleji, někteří se nad žrádlem ofrňují, jiní by nejraději žrali pořád.....Každý majitel psa, který se ale o něj řádné stará se brzy i u štěnda naučí znát jeho potřeby, takže neboj, v klidu, taky to brzy zjistíš.
|
evina
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 12:20
- Nahlásit
Niko já mám středního knírače.Ten v dospělosti je zhruba jako tvůj.Mému je necelých 5 měsíců a krmím také purinou.Teď dostává 3x denně po 50g a podle chovatelky může ještě trošku přibrat.Myslím,že dávám o trošku více než doporučují ale kdybych se tím neřídila vůbec,tak bychom ten 15kg pytel měli na 2dny
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 12:51
- Nahlásit
Díky moc za rady
evina
Já tomu mému teď dávám 3 x denně po 80g a příjde mi, že nijak extrémně nesílí. Je tak akorát. Tak to asi budu dodržovat.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 13:31
- Nahlásit
Taky máme ProPlan, velký knírač 3,5 měsíce a mám docela stejné obavy. Dávkování pro jeho váhu (tj.35-45kg) je teď pro tuhle věkovou kategorii cca 300-400 g a on mi žere 420 a má potom hlad. A to mu aspoň jednou denně přidávám jogurty, sýry, rýži, těstoviny, maso.
Váha ok, tj. není tlustý, žebra jdou cítit. Ale roste jak z vody, má 18 kg...
Takže...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 17:37
- Nahlásit
Niko
Co dáváš Rotíkovi za granulky teď? Purinu? Četla jsem, že jsi mu dávala Eukanubu. Proč jsi z ní přešla na Purinu? Taky jsem Cllifovi dávala Eukanubu, ale poslední dobou už ji nemůže ani vidět, tak jsem mu dneska koupila Purinu (Salmon&rice).
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 18:25
- Nahlásit
suesie
Roťas je žravej a sní prakticky všechno ....nejdřív jsem koupila Specific, který mu chutnal. Jenomže jsem pro něj chtěla ještě něco lepšího a myslela jsem, že Eukanuba je prostě nej a tak jsem si vzala od veta vzorek. Všechno bylo v poho a papkal ji jako Specific. Tak jsme se rozhodli, že koupíme 15kg pytel. No, jenomže po první dávce mu přestala chutnat!!!! Dokonce až extrémně ji odmítal , couval před miskou a uhýbal. Když jsme k ní čuchli, tak smrděla jakoby čpafkem!!! No, a tak jsme ji šli reklamovat k vetovi a ten nám v pohodě vrátil prašule. Dočetla jsem se pak na ni hodně negativních věcí a tak jsem ráda, že mu nakonec nechutnala . Zkusili jsme teda Purinu Pro Plan a tu papká pořád a mocinky mu chutná . Salmon&rice má nejraději a má po ní krásnou srst . Jestli Cllifíčkovi chutná, tak ji kupuj Na Purinu pro Plan jsem se nedočetla nic špatného a tak teď budu kupovat jen ji .
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 18:32
- Nahlásit
Niko
Já taky pořád zkoumám jednotlivé druhy granulí a snažím se vybrat ty nejlepší. Taky jsem si myslela, že je to Eukanuba, ale dotečtla jsem se na ni spoustu špatného a navíc Cllifovi nechutná. Jsem zvědavá, co bude říkan na tu Purinu. Už jsme vyzkoušeli různé vzorky (ANF, Satisfaction, Royal Canin) a po všech byl jako divej. Nedávno jsem koupila (na doporučení mnoha pejskařů) Nutro Choice, ale má po něm průjem, tak jsem se rozhodla zkusit tu Purinu, protože jak říkáš, nedočetla jsem se na ni nic špatnýho.
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 19:07
- Nahlásit
Když jsme si jeli my pro štěndo, tak jsme řešili krmení s chovatelkou, ta nám řekla, že Eukanuba je super, ale že od tý doby, co se pro náš trh vyrábí v Polsku, tak to není úplně o.k. Tak jen pro info.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 19:15
- Nahlásit
Libka
Jo jo, to říkají všichni. Eukanuba se pro náš trh dováží z Polska. Ta co se výrábí v USA, je prý o něčem jiným, ale u nás prý není k dostání. V některých státech EU ji ale mají.
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 19:36
- Nahlásit
suesie
Začala jsem krmit ProPlanem a maximální spokojenost, sice chvilku stávkovala, protože jsme jí je jednou dali s vývarem, a ona pak čekala asi zase na vývar potvora ale za chvilku to bylo zase v pohodě. Chutná jí a vypadá skvěle.
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 19:41
- Nahlásit
Chutná jí a vypadá skvěle
Teď na to koukám a je to jak fráze z nějaký reklamy
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 19:54
- Nahlásit
Libka
Tak to jseš další, kdo si Purinu chválí. Asi jsem vybrala dobře
Je fakt, že zatím nikdo nepsal, že by mu pejsa Purinu nechtěl. Což je u Eukanuby zcela běžná záležitost.
|
Endy
|
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:15
- Nahlásit
Koukla jsem se na poslední pytel Eukanuby pro babči a je vyrobena v USA.Koupila jsem jí v Hornbachu.Taky kilovka pro mimi od veta je vyrobena tamtéž.Mně jí všichni baští dobře,i když malá sní polovinu doporučené dávky a hubená není,ale konzerva jí nechutná.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:24
- Nahlásit
Endy
Na tý co jsme měli je taky naspaný, že je vyrobena v USA (taky koupena v hornbachu), nicméně pejsa ji už moc nechce a já mu chci dát něco, co bude jíst rád a ne z donucení.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 08:11
- Nahlásit
Já krmím Royalkama, ale přítel to popletl a dal jí Purinu (dostali jsme jí od chovatelky, ale já ji používám jen ¨jako pamlsky) a ta po ní byla jak div a sežrala skoro celou misku. Tak zvážím, jestli to změnit nebo ne. Royalky mi moc nechce žrát a purinu miluje.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:50
- Nahlásit
Verca
A další čí pejsek má purinu rád, asi v tom opravdu něco bude.
|
Endy
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:09
- Nahlásit
Já bych řekla,že si na nás ta štěnda pěkně vymýšlejí a zkoušejí,co vydržíme.Když jsme přivezli malou pro rodiče,byla jako dárek pod stromeček chvíli u nás.Od chovatelky zvyklá na Purinu a dobře jí baštila.Ovšem jenom chvíli,pak jí prostě odmítala,koupili jsme Bosch,ten jí jel asi měsíc,pak jí naši koupili Acanu,protože u sestry jí chutnala,tu přestala žrát za chvíli,u mně žere Eukanubu,ale jenom proto,že jí mají ostatní psi.Naši jí dovolili vybírat v krmivech a takhle to dopadlo.Teď jí momentálně strašně chutná Pedigreečko za supíku a já tiše šílím.Kdyby měl pes žrát opravdu to co mu chutná,nejspíš by skončil na špekáčkách.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:17
- Nahlásit
Endy
To je fakt, jenže taky je pravda, že Eukanuby moc psům nejede, takže zkusím ještě tu Purinu a když nebude chtít tohle, má smůlu. Když to může chutnat většině hafíkům, tak mu taky.
|
Ardi
|
# Zasláno: 13 Led 2006 12:54
- Nahlásit
Taky jsem si pejsany rozmazlila a pomalu každých 14 dní by mohli žrát něco jiného. Ale leonbergr mi vyrostl na PuriněPP a když jsem změnila na Eukanubu, měla po ní hlad. Tak jsme se pokorně vrátili k Purině. Teď máme na vyzkoušení ProFormance, ale jak už někdo napsal, čím větší pytel koupíš, tím spíš ho pes nechce.
|