| Autor |
Zpráva |
Karla
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 23:17
- Nahlásit
Jak se stát dobrým vůdcem a psovodem? Myslím obecně, jen mě zajímají názory ostatních, co je podle vás nejdůležitější jako psovod mít a jaký být. Díky!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 08:06
- Nahlásit
Karla
Jak se stát dobrým vůdcem
mapa, nebo GPS navigace. Bez toho dobrým vůdcem člověk nebude. Pak je taky dobrý mít prošlej terén a vědět, kde co člověka může čekat.
Jak se stát dobrým psovodem?
úplně obecně: důslednost, znalost základů etologie, schopnost vysvětlit, co po psovi člověk chce, čas (ne v tomhle pořadí, přijde mi všechno stejně důležitý).
A dál zvolit si dobře plemeno, povahu psa a způsob výchovy, která vyhovuje psovi i mně.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 11:35
- Nahlásit
Hlavně nebejt husa
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 11:41
- Nahlásit
zbrnd
Hlavně nebejt husa
a dyž tak ta hlavní ..to pak za ní pude celý hejno...
|
Karla
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 11:48 - Změnil/a: Karla
- Nahlásit
zbrnd
Skoro bych na to zapomněla ! To předně .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:06 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
ještě bych dodala - snažit se maximálně psa vnímat, jeho i jeho potřeby, učit se tomu, co "říká" ,uvědomovat si jak pes vnímá náš svět, jak funguje jeho svět a podle toho ho učit v našem světě fungovat - protože pokud pojedeme podle lidských pravidel, nebude nám pes rozumět a nemůžem mu být dobrým vůdcem, který nejen vede, ale dává i zázemí, pocit bezpečí. Teď mě napadá že sem spadá i schopnost předvídat situace a to jak by se pes mohl zachovat a předcházet tak krizovým situacím.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:30
- Nahlásit
Za mě hlavně být vůdcem ve smyslu vést, učit, ukazovat, motivovat a zároveň respektovat schopnosti, možnosti a pocity psa. Nepřenášet do vztahu se psem své vlastní frustrace a nepoužívat ho jako nástroj ke splnění svých ambicí a svému zviditelnění.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:45
- Nahlásit
birma
nepoužívat ho jako nástroj ke splnění svých ambicí a svému zviditelnění.
taky dost důležitý, pravda
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:48
- Nahlásit
birma
nepoužívat ho ... ke ... svému zviditelnění.
Ano ano, ničeho by se člověk neměl přejídat.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 22:51
- Nahlásit
Karla
co je podle vás nejdůležitější...jaký být
Klidný, dominantní, asertivní
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2014 14:25
- Nahlásit
kachna_ u loveckých psů se vůdce používá běžně - nikdo neříká psovod.....
|