Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Naše 11letá fenka už 5. den kňučí...
Autor Zpráva
Jasper
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 16:48
- Nahlásit

Zdravím,
jak už nadpis napovídá, mám problém s kňučením našeho pejska. Tohle nikdy nedělala. Byla jsem 2 týdny u přítele, přišla jsem domů a naši neříkali, že by něco dělala. Ještě tu noc ale Jessie přišla ke mě do postele a začala kňukat. Začala jsem ji drbat na bříšku, protože často před usnutím se tak drbat nechává. Jakmile jsem přestala, posadila se a začala znovu kňukat. Takže jsem ji zase drbala a tak to šlo celou noc, vůbec jsem se nevyspala.

Další noc už to nedělala tak moc, ale přes den začíná teď taky kňukat. Nic by jí nemělo chybět, hrajeme si, chodí v pořádku, pije i jí.. jen vypadá dost smutně. Kňuká dokud si ji nevezmu na klin, to je pak v klidu. Snažím se být často u ní a hladím ji a mazlím, ale moc to nepomáhá. Pořád polehává a spí, pak se probudí a kňuká. Jediné, co nás s mamkou napadá je, že ji bolí zoubky nebo možná i bříško. Ale zase mi to nedává smysl, když vždy přestane, jak si ji vezmu k sobě.

Dneska to začala dělat i venku. Takže už vážně nevím. Asi budeme muset navštívit veterináře, ale chtěla jsem se zeptat nejprve tady, jestli někdo nemá s něčím podobným zkušenost.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 16:59
- Nahlásit

Jedenáctiletá fena kňučí pátý den a u veterináře jste ještě nebyli? Asi tuším, jaká bude rada většiny lidí tady...

Jasper
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 17:03
- Nahlásit

Ona nekňučí ale celý den..prostě občas. připadá mi smutná jak jsem psala. a co by to bylo za radu? nevypadá, že by jí cokoli bylo, chová se stejně jako vždy, až na to kňučení...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 18:16
- Nahlásit

Valte okamžitě k veterináři! Může mít pyometru. A i kdyby ji bolely zuby, tak to pro ní sice asi není život ohrožující, ale taky nic příjemného.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 19:14
- Nahlásit

Jasper
No teoreticky si tím kňučením může vynucovat pozornost a tím, že jí začneš hned drbat nebo brát na klín to jen podporuješ, to chce prostě ignorovat, ale jak psáno vejš, klidně jí může něco být, takže nejdřív vzít k veterináři a teprve pokud by bylo všechno OK, tak začít s výchovou.

Jasper
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 21:21
- Nahlásit

Maya >> s výchovou v 11? to asi spíš ne

Byli jsme tam, nenašel jí v krvi nic, jen má už oslabenou imunitu a trochu zvýšené cukry. Zuby tvrdil že jsou v pořádku. Bříško prohmatal, změřil teplotu... Takže nám spíše potvrdil, že to je psychický problém. Buď nějak více než normálně smutní po mém malém bráchovi, který je týden na chatě, nebo vycítila, že naši jedou pryč na dovolenou a bojí se, že ji k někomu dáme. Ale já nikam nejedu, takže tu s ní budu, tak snad se zklidní, jak to pochopí, že nikam nemusí...

Vlčáčková >> to jsem neznala, přečetla jsem si teď příznaky a krom toho, že je stará na ni nic nesedí. Když je to nějaký hnisavý otok v břiše tak by ho měla asi nějaké nafouklé nebo tak myslím ne? Veterinář ji zkontroloval, takže snad ok. Jsem ráda, že jsme tam šli..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 21:39
- Nahlásit

Jasper
Výtok a nafouklé bříško být nemusí. Když není výtok, tak je to o to horší.
S bráchou to může souviset.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 23:51
- Nahlásit

Jasper
s výchovou v 11? to asi spíš ne
No pokud si kňučením vynucuje pozornost a ty reaguješ jak píšeš, tak to mi věř, že si zkazíš každého psa bez ohledu na věk a napravit to můžeš jedině výchovou, jak jinak bys chtěla odstranit takové nežádoucí chování?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání