Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jméno tetovače?
Autor Zpráva
ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 11:58
- Nahlásit

Zdravím,
nevíte někdo, jestli se dá zjistit jméno tetovače? Vzhledem k tomu, že mojí Buggy to totálně zmrvil (do pravého ucha dostala číslo sourozence a v levém je číslo nečitelné), by mě zajímalo, co je to za "šikulu". Pochybuju, že mi jeho jméno chovatel řekne. Mám s tím spoustu problémů - zařizuju, aby čip nahradil tetování...nechci vidět, kolik mě bude stát přítomnost někoho např z ČMKU při očipování.
Díkes

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 12:48
- Nahlásit

ChristineMaria
Já myslím, že ten kdo tetuje rovnou vystavuje očkováky - taky kdo je uveden tam tak tetoval....

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 13:51
- Nahlásit

Vlasta
jako přímo veterinář?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 16:58
- Nahlásit

záleží na klubu (mohlo by být písemně na stránkách klubu). Zatímco čipovat může pouze veterinář, tetovat může i osoba "pověřená" - tedy třeba i poradce chovu. Takže nemusí souhlasit vystavení očkovacího průkazu (veterinář) s tetovačem (klub). Rozhodně to bude vědět chovatelka - a tedy bych i starost nechala tak trochu na ní - prodala vám nejasně identifikovatelné zvíře... tak ať se stará. Nevidím důvod jí nekontaktovat.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 17:01
- Nahlásit

Podle mě to dělá veterinář. No a vy nemáte u plemene možnost označení čipem? Já mám psa z vrhu označeného tetováním, okamžitě po koupi jsem nechala čipovat, nikdo z ČMKU tam nebyl, pouze jsem nálepku s číslem nalepila do PP a sdělila číslo plemenné knize.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 17:14
- Nahlásit

u dog tetovali poradci chovu při kontrole vrhu. Nyní už klub několik let pouze čipuje. Ale záleží na plemeni - tedy spíš klubu - někde trvají na tetování. Navíc má-li stejné číslo jako sourozenec, mohla by se na bonitacích potkat s velkým problémem, kdyby to nebylo v pořádku...

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2014 19:52
- Nahlásit

Xerxová díky
corgi
No a vy nemáte u plemene možnost označení čipem?
máme, ale já potřebuju čipem nahradit tetování a podle stanov klubu musí být přítomen oblastní poradce chovu, aby ověřil identitu psa

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2014 15:18
- Nahlásit

ChristineMaria hm, docela prekérka - to by mě zajímalo jak to poradce chovu pozná, že to je on

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2014 15:33
- Nahlásit

ChristineMaria
Podle mě by to jako prodávající měla řešit chovatelka v rámci reklamace, ne?
Tzn. buď poskytnout slevu do výše ceny bezPP pejska nebo to napravit tak, abys ty s tím měla jen tu starost, že ti někdo přijede načipovat psa (já vim, to se mi to teoretizuje, když to nemusím řešit)

Jinak ale tyhle chyby to je fakt hned. Dělám tetovatele u králíků, stačí se chvilku zapovídat a neštěstí je hotový.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2014 19:01
- Nahlásit

kachna_
No neřeším tu chybu čísla, ale nečitelný tetování je běžný a že by to někdo reklamoval u chovatele jsem teda ještě neslyšela, já měla u obou psů nečitelný tetování už v půl roce a taky jsem to řešila čipováním, jen holt u špiců s tím není takový voser

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání