| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 14:10 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Je pravdou, že biologický program velí psovi, že vždy kousne když je, dejme tomu vážněji, zraněn? Tedy i svého pána?
Zajímaly by mně osobní zkušenosti a také pokud je někdo z vás veterinář či tak něco, tak co se učíte ve skriptech
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 17:46
- Nahlásit
Terri
Je pravdou, že biologický program velí psovi, že vždy kousne když je, dejme tomu vážněji, zraněn? Tedy i svého pána?
A tos kde cetla/slysela?
Zkusenost mam jen jednu, psa mi porazilo kdysi auto (moje blbost - vyletel pres silnici za kockou). Byl v soku, nastesti se mu nic nestalo, jen odreniny - ale v tom soku a panice by byl schopnej kousnout, kohokoliv.
A nekdy se ozvi, jak se dari, cuzy zdravi Mstitelovice.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 19:16
- Nahlásit
Terri
biologický program velí psovi
Tak to jsem naštěstí (nebo spíš bohužel?) byla svědkem úplně jiného programu. Tchánovic hluchého vořecha srazilo auto, rozpáralo mu to břicho a střeva mu padala ven. V tomto stavu, když ho po x hodinách utrpení (!) dovezli sem k veterináři a otevřeli kufr auta, ten pes vrtěl ocasem a olizoval mě. Nehledě na to, že ho museli nějak naložit (a kdyby kousl, jsem si jistá, že by ho tchán vzal krumpáčem). Ani na veta naprosto žádná agresivita.
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2014 22:25
- Nahlásit
Terri
biologický program velí psovi
Nevím, jak to myslíte "kdo co velí"... Já věřím, že zraněný pes jedná čistě instinktivně / pudově. A říkám si - proč by měl kousat svého pána nebo někoho jiného?
Vím jen to, že v přírodě zraněná šelma útočí, protože je slabší a tudíž v ohrožení. Proto útočí dopředu, aby zabránila výpadu jiného predátora.
Na pána se - myslím - neútočí, protože většina psů ví, že pán pomůže. Jsou samorosti a samotáři, kteří si na to sáhnout nenechají a útočí opravdu na všechny.
A moje zkušenost je taky taková, že zraněný pes (po bouračce) ode mne očekával pomoc - prostě byl hodný cestou na veterinu, i tam.
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:11
- Nahlásit
Terri
Podívejte se někdy na Animal Planet, na pořady Veterinární policie. Tam ti policisté odebírají a odchytávají hodně zdevastované psy v různých situacích - z ulice, nebo uvázané a osamocené na zahradě, i z domu, a jen málo z nich je agresivních. Nutno říct, že psy obvykle naloží do auta tak, že je vezmou do náruče.
Na málo těch psů musejí použít to odchytávací oko nebo jiné prostředky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:47
- Nahlásit
Baggie
Podívejte se někdy na Animal Planet, na pořady Veterinární policie. Tam ti policisté odebírají a odchytávají hodně zdevastované psy v různých situacích - z ulice, nebo uvázané a osamocené na zahradě, i z domu, a jen málo z nich je agresivních. Nutno říct, že psy obvykle naloží do auta tak, že je vezmou do náruče.
Na málo těch psů musejí použít to odchytávací oko nebo jiné prostředky.
koukám na to a též docela zírám.. některý jsou v příšerným stavu,ted naposled ten pit popálenej kyselinou,měl celej předek bez kůže..příšerný choval s e jakoby nic.Přestože amíky moc nemusim,tak se mi dost líbí jak se s tim prostě nese*ou,rozhodně ne rok a dýl ,téměř všichni ti asociální psi jsou připravený na adopci během velmi krátký doby a to spousta z nich vůbec nepřišla do kontaktu s vnějším světem,byli třá jen na zahradě nebo v bytě celej svůj život..
ale jinak myslim,že je dost psů co by se z bolesti byli schopný ohnat,osobně to teda dost chápu a nijak bych se tomu nedivila ani z toho nedělala závěry žádný..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:50
- Nahlásit
davidkova renata
Přestože amíky moc nemusim,tak se mi dost líbí jak se s tim prostě nese*ou,rozhodně ne rok a dýl
jojo, protože oni v mnoha státech většinu psů v útulcích utrácej do tří dnů od přijetí a to i zdravejch a vyrovnanejch. Fakt věříš tomu, že do televize nevybírají ty případy, kde jsou vidět v dobrém světle?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2014 21:08
- Nahlásit
birma
Fakt věříš tomu, že do televize nevybírají ty případy, kde jsou vidět v dobrém světle?
Přesně.
A ten pořad nesnáším.
Mimochodem k tématu, všichni psy co jsem kdy měla po operaci, úrazu nebo tak vždy v pohodě, zato kočka jak se vzbudila z narkózy mě málem sežrala, jak jí něco bolí, je fakt agresor.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2014 21:11
- Nahlásit
birma
jojo, protože oni v mnoha státech většinu psů v útulcích utrácej do tří dnů od přijetí a to i zdravejch a vyrovnanejch. Fakt věříš tomu, že do televize nevybírají ty případy, kde jsou vidět v dobrém světle?
to utrácej,už jsem zapomněla počet ročně uspanejch ale je jich moc
jináč nejsou samo vo nic lepší než každej jinej co se nacpe do telky nicméně projevy některejch těch zminovanejch psů jsou dost jasný a ten přístup je mi prostě bližší než ten druhej ..ale nemyslim,že se shodnem
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2014 21:22
- Nahlásit
davidkova renata
ale jinak myslim,že je dost psů co by se z bolesti byli schopný ohnat,osobně to teda dost chápu a nijak bych se tomu nedivila ani z toho nedělala závěry žádný..
Souhlas, závěry ať si dělá Terri Může být i důležitý, že ti psi z Vet. policie jsou fakt zoufalí, nejsou prostě najednou zranění, ale většinou trpí dlouhodobě.
Taky se mi líbí, jak to dělají, jak s těmi psy zacházejí a pracují. O tom "systému" utrácení jsem nevěděla, ale o třech dnech, jak psala birma si dovolím pochybovat.
Rozhodně v případech, kdy se jde před soud, aby rozhodl, že psa svěří do péče té Vet. policie, kde ho dva měsíce kurýrují a vychovávají.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2014 21:55
- Nahlásit
davidkova renata
ten přístup je mi prostě bližší než ten druhej
jasně, každej ať dělá, jak je mu libo, pokud tím psa netýrá a neohrožuje okolí
Baggie
o třech dnech, jak psala birma si dovolím pochybovat.
vzala jsem to zde a vzhledem k tomu, kolik psů je tam ročně utraceno tomu dost věřím
Rozhodně v případech, kdy se jde před soud, aby rozhodl, že psa svěří do péče té Vet. policie, kde ho dva měsíce kurýrují a vychovávají.
jasně, však jsem nepsala, že je to tak vždycky. Kdykoliv jsem se ale dívala na pořad tohoto typu, byl na konci test, který měl určit, jestli je vhodný k adopci. Co se asi děje s těmi psy, kteří testem neprojdou?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2014 09:55 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Baggie
birma
ty tři dny třá jsou i jinde než f emerýce,tedkon běží seriál Psi z útulku,jsou tam případy,,kdy se pes s problémem dostane do výcvikovýho střediska,kde se ho pokusej začlenit do normálního života.a právě na začátku je dycky věta,že psi maj 3 dny krom těch tří dnů je tam ještě sada těch zminovanejch testů a stačí aby ten pes jen neprošel jednim z nich a jde
jinak v tý emerýce má taky každej stát jiný zákony,neni to stejný všude
[i]Co se asi děje s těmi psy, kteří testem neprojdou?
ak to je snad dost jasný..ale to nevadí páč USA ročně vyprodukujou několik milionů dalších mazlíků,takže vlastně cajk.
Taky z tědle důvodů až tak nezavrhuju CM,protože pokud on ty čokle nějakým způsobem(nebavme se ted o tom zda je správný či ne) nezpacifikuje do přijatelný podoby,nikdo neváhá a skončej na injekci..to je dobrý si uvědomit..maj aspon částečně šanci..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2014 10:50
- Nahlásit
davidkova renata
až tak nezavrhuju CM,protože pokud on ty čokle nějakým způsobem(nebavme se ted o tom zda je správný či ne) nezpacifikuje do přijatelný podoby,nikdo neváhá a skončej na injekci..to je dobrý si uvědomit..maj aspon částečně šanci..
to je pravda, zas ale na druhou stranu - bohužel spousta lidí se chytne toho co vidí v TV a spoustu dalších jinejch psů domršejch . Prezentace jeho práce je pak kontraproduktivní.
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2014 19:49
- Nahlásit
birma
Co se asi děje s těmi psy, kteří testem neprojdou?
To je nabíledni. Určitě se jde bavit o tom, že 3 dny šance na novýho pána jsou málo, ale chápu, že nějaký limit mít musej...
S CM je to jako s kýmkoliv jiným, kdo se takhle zabývá psama - má své metody a fungují jemu, protože k nim přidá i svou energii (snad se shodneme, že psi cítí energii člověka). Čili myslím, že to určitě nemůže pokaždý fungovat každýmu...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2014 20:02
- Nahlásit
Baggie
To je nabíledni.
Přesně! A když se nad tim zamyslim, tak jsem nikdy neviděla v pořadu psa, který by testem neprošel. To, že prošel svědčí o dost pevné NS a velice kladném vztahu k lidem. Pevnost nervů považuju za vrozenou věc. Pokud tedy z pořadu vyloučí všechny psy, kteří oním testem neprošli (a je otázka, jak velké procento to je), tak vyloučí i velkou část těch, kteří se při prvním kontaktu snažili svého "zachránce" sežrat. Takže bych řekla, že neplatí Na málo těch psů musejí použít to odchytávací oko nebo jiné prostředky. , jen je museli použít na málo ze zvířat, která se dokázala v tom časovém úseku, který jim poskytli, srovnat.
3 dny šance na novýho pána jsou málo, ale chápu, že nějaký limit mít musej...
Musej? Zvláštní že v jiných státech nemusej.
Není to tedy to, co jsem původně chtěla rozebírat, spíš mi šlo o to poukázat na to, že televizní pořad asi není zdrojem vhodného statistického vzorku...
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2014 20:25
- Nahlásit
birma
To, že prošel svědčí o dost pevné NS a velice kladném vztahu k lidem.
Já jsem tam viděla i psy, s kterými pracovali půl roku, než tím testem prošli... Pes, který vůbec nespolupracoval, nechtěl nic, ten by za tu injekci snad byl i rád. Ale ta holka se nedala a vypiplala ho.
No, statisticky jsi to rozbetlovala hezky, ale během jednoho pořadu vidíš tři, čtyři případy. A jestli utratí ve Státech ročně 9 - 11 mio psů, tak nemusí být tak těžký najít tři, čtyři pozitivní do jednoho pořadu.
To, že Na málo těch psů musejí použít to odchytávací oko nebo jiné prostředky platí, protože v tomto případě byl přeci celek, tedy pomyslných 100 % "všichni psi odchycení v pořadu", a nikoliv "všichni psi odchycení v USA"...
No, bavme se reálně. Které části světa jsou tak vyspělé, že společnost se kromě starých, chudých a bezdomovců, stará i o psy? Podstatná část Evropy, USA, Austrálie, NZ, Kanada. Ještě někdo? Tak - z USA známe z pořadu tu část péče, kterou platí stát. Připadá ti to málo, co v tom pořadu vidíš, a sponzoruje to státní kasa?? To, jak ti policajti fungujou, kolik mají pravomocí, jdou s tím před soud - celou tuhle mašinérii platí stát. Nehledě na to, kolik je ve Státech toulavých psů. A tato policie a všechno kolem - jak tedy vidím z toho pořadu - je i v Kanadě, Austrálii, NZ.
A jsme v Evropě...
Tak snad už bude stačit jen srovnání s ČR - tady stát hradí odchyt, obce provozují pár útulků, které jsou fakt jen kotce a nic. Mnoho útulků provozují "nadšenci", hodní lidi... A toulavých psů, kteří by se tu množili na ulici, tu moc nemáme, že.
spíš mi šlo o to poukázat na to, že televizní pořad asi není zdrojem vhodného statistického vzorku...
No, a já nikomu žádnou statistiku nenutila. A když, tak statistiku, jejíchž 100 % .... - viz výše
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2014 20:35
- Nahlásit
birma
Ještě se snad vyplatí doplnit, že v tom odkazu, cos poslala, se píše "Pokud váš pes není adoptován během 72hodin a útulek je plný, bude utracen."
Je teda fakt strašný, že takhle utratí normálního psa, kterýho tam dali majítelé, že se stěhujou a tyhle - ve většině případů - výmluvy. To už jde ovšem na vrub těm lidem, co dají svého psa do útulku.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2014 11:18
- Nahlásit
Čili když to shrnu, pes v akutním šoku spíše kousne. Pes "dlouhodobě raněný", pokud se nestane zatvrzelým, může dát přednost sociálnímu před biologickým..
Díky všem za názory
Fifiovic - moc moc zdravím! Mstitelovič oslavil 9 let.. Ráda Ti písnu, už se k tomu odhodlávám hodně dlouho...já vím.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2014 12:47
- Nahlásit
birma
tak jsem nikdy neviděla v pořadu psa, který by testem neprošel.
no několikrát tam bylo celý stádo pitů,který žili na řetězech a byli určený na zápasy..nebyli v dobrým stavu většinou..k lidem se chovali naprosto fantasticky,prostě pravej pit..utratili vždycky všechny ..důvod ? agrese k ostatním psům,kterou ani nezkoumali,tu předpokládali a hned na tom místě při odběru řekli,že budou uspaný
běžně odebíraj i jiný zvířata než psy,třeba i několikrát ukazovali kohouty na zápasy..též pokaždé uspáni
Pak si pamatuju jednu nebohou kříženku se zarostlým řetězem v krku..byla plachá a nedůvěřivá a přestože s e snažili docela dlouho,nezměnila se takže jí uspali.
Osobně mě trošku vytáčí ten jejich test s umělou rukou u žrádla,ale jedno teda musim uznat..pokaždý když nějakej pes reaguje bud vrčením nebo rafnutím,řikaj,že se s tim dá pracovat,že je normální ,že si pes hlídá žrádlo a že maj dobrý zkušenosti s odstranováním.nikdy neřekli,že to je důvod k uspání,ti psi jsou pak normálně adoptováni(rozuměj ti co v tom díle vrčeli či rafali a na konci jsou u nových majitelů)
to ne, můžou to řešit jako na Ukrajině nebo v Rumunsku,čimž neřikám,že se mi to líbí
Jinak to vidim podobně jako Baggie.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 09:25
- Nahlásit
PetraK
dalších jinejch psů domršejch . Prezentace jeho práce je pak kontraproduktivní.
jj a stejně to funguje s utulkama a skostma
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 09:32
- Nahlásit
Vás nikdy nic nebolelo, že tu máte takový téma? Tak to snad záleží jednak na konkrétním jedinci a druhak a to hlavně na síle ty bolesti. Když bude mít kdokoliv bolest takovou, že se přestane ovládat, může být chování jakékoliv.
A jinak do TV se zásadně vybírá to, co se hodí do show, to taky nevíte?
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 20:23
- Nahlásit
zbrnd
Je to přesně o tom ovládání. Člověk se ovládá skoro furt A když má bolest fakt nesnesitelnou, tak omdlí. Tuhle luxusní obrannou reakci organismu nám evoluce mohla dopřát proto, že nežijeme mezi predátory a můžeme si dovolit "vypnout", aby organismus ustál to trauma/šok.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2014 22:32
- Nahlásit
zbrnd
No jo, ono to celé vzešlo z jedné odborné diskuse o rozporu genetika versus výchovné působení u jistých jedinců. A aplikován byl na tuto teorii pes, tedy, raněný pes.
Tak proto ten můj dotaz na zkušenosti zde.
Už bych to dál nerozpitvávala
|