Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / vyber plemene
Autor Zpráva
propri
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2014 09:21
- Nahlásit

Dobry den,
potrebovala bych poradit, jake plemeno si poridit. Pes by byl celorocne venku, ma k dispozici velikou zahradu (asi 1600 m2), chceme aby dobre hlidal, ale zaroven aby byl hodny na deti (do budoucna planujeme rodinu). A kdyby jeste chytal mysi a potkany, byla by to pro nas dalsi vyhoda. Velikost tak do 60 cm.
Mohli bysme mu venovat hodne casu, take mame zkusenosti s vycvikem predchozich psu. Premysleli jsme o velkem kniracovi, ale ten se nam uplne nelibi vzhledove... Napada vas nejake vhodne plemeno?

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2014 12:29
- Nahlásit

propri
A co dalšího bude ten pes dělat kromě prostého pobytu na pozemku? Co mu můžete nabídnout? Konkrétně knírač asi nebude spokojen při pouhé "existenci na zahradě".

propri
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2014 13:59
- Nahlásit

O vikendech s nim budeme chodit na vylety do prirody, v tydnu muzeme jit na prochazku, venovat se vycviku (agility nebo sportovni vycvik), nebo se proste "jen tak vyblbnout"

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 01:47
- Nahlásit

No nejsem si jist ze pes zvladne dobre hlidat pozemek a zaroven behat agility, lovit potkany ci delat sportovni vycvik. To mi tak trochu kontrastuje. Vam by melo taky, kdyz pisete, ze mate s vycvikem zkusenosti.

propri
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 05:47
- Nahlásit

U toho loveni potkanu si prave nejsem jista. Take si myslim ze pes ktery bude hlidat a cvicit sportovni kynologii, tezko bude lovit hlodavce. Chtela jsem se spis zeptat na zkusenosti chovatelu, jestli v tech jejich hlidacich psech se obcas nenajde vyjimka ktera by splnovala "vsechno" ale vylozene na tom netrvam,vzdy je to o kompromisech

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 08:53
- Nahlásit

propri
zbrnd
No nejsem si jist ze pes zvladne dobre hlidat pozemek a zaroven behat agility, lovit potkany ci delat sportovni vycvik.
A co nějaký teriér?

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 11:22
- Nahlásit

kachna_
A co nějaký teriér?
Nemám zkušenosti - jak moc teriéři hlídají? Mně přijde, že jaksi "nevzbuzují respekt". Jinými slovy - věřím, že ohlásí příchozího patřičným štěkotem, ale stačí to zadavatelce?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 12:38
- Nahlásit

A co erdelteriér? Ten by myslím mohl splňovat všechno. Ale znám je jen z doslechu, tak to neberte úplně jako doporučení, spíš jen jako tip

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 13:21
- Nahlásit

aňoňouma
A co erdelteriér?
na toho jsem právě taky myslela, ale taky je znám jen od známých. Třeba se tu zjeví Fifi a poradí.
corgi
jak moc teriéři hlídají?
co jsem měla Vendulku (pitbul nebo staford), tak sice nehlídala ani trochu, nicméně vzhledem k pověsti, kterou tahle plemena mají, to vůbec nebylo zapotřebí . Jenže mi krátkosrstý plemeno nepřijde úplně ok celoročně venku.

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 13:22
- Nahlásit

No nejsem si jist ze pes zvladne dobre hlidat pozemek a zaroven behat agility, lovit potkany ci delat sportovni vycvik. To mi tak trochu kontrastuje.
Kromě těch potkanů (to fakt nevím) pes zvádne i hlídat, i agilitit i sportovně kynologovat. Nevím jak je definováno "dobře", ale ze zadání propri mi touha po účasti na mistrovství čehokoliv nevyplývá.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 15:41
- Nahlásit

kachna_
A co nějaký teriér?
ISO kolik? Nebo třeba pitbull ne? Mi už oriostě nějak nejde dokupy, agility a hlidaní pozemku, na kazdy si predstavuji dost jinyho psa teda. Ale to neva.

Neumi
hm tak jak už jsem psal, asi si každej představujeme hlídání trochu jinak...kupříkladu kachýnka_ si představuje hlídání tak, že pitbull bude nahánět hrůzu protože na Nově říkají že to jsou krvelačný bestie a protože přijde pozemek narušit nějaká ovce, která vše, co ví, ví z TV, tak se ho poleká a prchne.

tak mě napadá, jestli by nebyla vhodná třeba šeltie s transparent "bacha, jsem převlečenej kavkazák"

iva
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 20:51
- Nahlásit

Německý pinč zvládne vše, co požadujete mimo trvalého ubytování venku. Je hladkosrstý, takže mokro a chlad NE. Jinak - jakýkoliv výcvik, psí sport, hlídání a o lovu hlodavců ani nemluvě, vše bez problémů. Navíc zdravé, dlouhověké plemeno, které naštěstí není a snad nikdy nebude módní. Jinak znám černého ruského teriéra - fenu, hlídá perfektně, na cvičáku OK - poslušnost, stopy, obrany, je téměř trvale venku (zateplená bouda), ale s přístupem do domu. Drobné hlodavce jim loví kočky (občas sdílí s fenou boudu), fena zlikvidovala nájezd potkanů od sousedů, kteří chovali prasata.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání