Chelsy
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:36
- Nahlásit
Dobrý den všem,
mám dvě fenky JRT, 5 a 6 let, mladší děti miluje, starší se jich spíše bojí a vrčí na ně, za tři týdny očekáváme narození miminka a já bych chtěla vědět jak na to fenky nejlépe připravit, jak se chovat až miminko přivezem z porodnice a celkově aby ho prostě přijaly jako člena rodiny. Hlavně u té starší mám obavy, je hodně upnutá na partnera a často žárlí. Obě fenky bych chtěla aktivně zapojovat při péči o miminko, nerada bych je odstrkávala. Jen se trochu bojím jak to ta starší bude snášet a aby nebyla vůči miminku agresivní.
Budu vděčná za jakékoliv přínosné rady a komentáře. Děkuji.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 15:29
- Nahlásit
Chelsy
jak se chovat až miminko přivezem z porodnice
normálně a s tím, že stejně jinou možnost, než aby to fungovalo nemáte .
Nenutit do kontaktu tam, kde o něj pes nestojí, dítěti vysvětlit,co nesmí (a fakt to jde už u hodně malého dítěte), je dobré vytvořit prostor, kam dítě nesmí,
Mně se vyplatilo (nebo si to aspoň myslím) učit křížem - dítě, že psovi se do misky neleze, psy, že se může stát, že jim někdo vleze do misky (klasicky, spíš přihazuju pamlsky). Že se pes nesmí budit, když to náhodou udělaly a pes zavrčel, tak to spíš řeším jen takovým tím uklidňujícím "nono"
Jo, možná ještě naučit povel "není to tvoje hračka, přines si svojí" (asi to není moc kynologické no ), ale ušetřilo mi to dost řevu. Taky učit jak děti, tak psy.
Třeba Mája, když jí teď tak vidim válet se nám na gauči, se snažila dítěti vysvětlit, že jako gauč je její a možná teda náš, když na tom trváme. Máme na to "povel" buď jdi dolů, nebo uhni" To teda děti neučíme. Zatim.
Ale celkově, to první mimčo bylo, hlavně zezačátku, naprosto pohodový, i co se týkalo toho času na psy. Psi si dost rychle zvykli, že se chodí pořád ven (zejména takhle na to léto na to bylo perfektní) a že je to super no a pak to jde už samo. Důležitý je respektovat, co psi nemají rádi a podle toho se zařídit, neodstrkovat psy, zapojit je do běžnýho života.
Když jsem přinesla Lucinku (dítě), Cir (pes) funěl jak sentinel, trvalo to, jestli tak týden?, od té doby je k dětem milionovej. Besinka a Mája (psi) se tvářily, že jí milují, hlídaly si jí, ale když to pak začlo lézt, začly být poněkud prudérní dámičky. No ale to se právě dalo vyřešit tím, že jsem dítěti vysvětlila, že je nesmí honit, páč to nemají rády (no já nevím jak, ale prostě to i to batole pochopí) a psům, že jestli ho sežerou, tak půjdu do vězení a ony do outulku.
O samotě se je ale snažím nenechávat.
Jsem se nějak rozepsala - ale prostě fakt jenom klid, neodstrkovat psy a respektovat v maximální míře potřeby jak dětí, tak psů. Za vrčení jsem netrestala, beru ho jako informaci, komunikaci.
|