| Autor |
Zpráva |
Gerbera
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 14:02
- Nahlásit
Máte nějaké zkušensti se společným životem psa a kočky? Můžeme nějak jim pomoci se spřátelit?
|
radanova
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 22:56 - Změnil/a: radanova
- Nahlásit
Zkušenosti mám takový, že některý se snesou, některý ne. Když se to řešilo u nás, pořád jsem psy i kočky hlídala, kočky musely mít šanci na únik. Trvalo to dost dlouho než kočky přestaly zdrahat a psiska je honit. Dneska se kámošej, ale furt dohlížím a máme spostu kočičích schovek, kde by se snad v případě histerie na moment napadenej ukryl a přečkal. Jídlo mají oddělený. Kočky ve výšce kam psi nesmí (na stole). Mlsky dostávaj z ruky všichni postupně a na jméno, popořadě by se vědělo, že jsem vrchní krmič, mam to na povel a nenecham si do toho kecat .Psi vědí, že nesmí ublížit, ale raději jim to semo tamo připomínám. Respektujou všici že jsou jedna rodina. Přeju ať se daří slučování smečky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 23:13
- Nahlásit
Gerbera
Chtěla jsem mít psy i kočky a proto jsem to řešila už v počátku tím, že jsem je vzala už jako štěňata a koťata spolu. Přesto jsem nezabránila tomu, aby se pubertální pes, pak nepokusil nakrýt kámoše kocoura a nepochroumal mu záda. Nejspíš to zkusil i na kočku, ale to je jiná ,,ranařka", ta si to s ním vyřídila drápy a od té doby se ji snaží nenaštvat
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 23:47
- Nahlásit
JJ mám s tím zkušenost, náš pes a kočička spolu pekli dort a nakonec se jim narodil malej jelen.
|
radanova
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2014 00:21
- Nahlásit
zbrnd
to měli toho jelena co vychovával Smolíčka?
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2014 07:47
- Nahlásit
Gerbera, základ je nikdy- to znamená nikdy- nenechat psa kočku honit (místo toho si ho přivolej, odešli na místo, polož.......) a nenech ho kočku otravovat - odešli ho pryč např. povelem vypadni. Kočka musí mít možnost se uchýlit někam, kam pes nemůže.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2014 11:37
- Nahlásit
třeba do konzervy
|
iva
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 20:58
- Nahlásit
U nás celkem bezproblémové soužití 7 psů a 4 kočky, společně na zahradě, společně v domě, společně na gauči i na klíně. Každé mládě, které přibyde do smečky, si pod dozorem zvyká na ostatní a smečka na ně a zatím stále OK. Fakt je, že k výchově koťat přistupujeme hodně podobně jako ke štěňatům. Sice kočky neposlouchají na slovo, ale v základu poslechnou - přijdou na zavolání domů, na pokyn se jdou ven vyvenčit, dají se povelem zarazit při nežádoucím chování. A hlavně si nechají od svých lidí líbit cokoliv - koupání, česání, čištění uší,kontrolu zubů atd. stejně jako psi.
|