Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes a kočka
Autor Zpráva
Gerbera
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2014 14:02
- Nahlásit

Máte nějaké zkušensti se společným životem psa a kočky? Můžeme nějak jim pomoci se spřátelit?

radanova
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 22:56 - Změnil/a: radanova
- Nahlásit

Zkušenosti mám takový, že některý se snesou, některý ne. Když se to řešilo u nás, pořád jsem psy i kočky hlídala, kočky musely mít šanci na únik. Trvalo to dost dlouho než kočky přestaly zdrahat a psiska je honit. Dneska se kámošej, ale furt dohlížím a máme spostu kočičích schovek, kde by se snad v případě histerie na moment napadenej ukryl a přečkal. Jídlo mají oddělený. Kočky ve výšce kam psi nesmí (na stole). Mlsky dostávaj z ruky všichni postupně a na jméno, popořadě by se vědělo, že jsem vrchní krmič, mam to na povel a nenecham si do toho kecat .Psi vědí, že nesmí ublížit, ale raději jim to semo tamo připomínám. Respektujou všici že jsou jedna rodina. Přeju ať se daří slučování smečky.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 23:13
- Nahlásit

Gerbera
Chtěla jsem mít psy i kočky a proto jsem to řešila už v počátku tím, že jsem je vzala už jako štěňata a koťata spolu. Přesto jsem nezabránila tomu, aby se pubertální pes, pak nepokusil nakrýt kámoše kocoura a nepochroumal mu záda. Nejspíš to zkusil i na kočku, ale to je jiná ,,ranařka", ta si to s ním vyřídila drápy a od té doby se ji snaží nenaštvat

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 23:47
- Nahlásit

JJ mám s tím zkušenost, náš pes a kočička spolu pekli dort a nakonec se jim narodil malej jelen.

radanova
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 00:21
- Nahlásit

zbrnd
to měli toho jelena co vychovával Smolíčka?

Neumi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 07:47
- Nahlásit

Gerbera, základ je nikdy- to znamená nikdy- nenechat psa kočku honit (místo toho si ho přivolej, odešli na místo, polož.......) a nenech ho kočku otravovat - odešli ho pryč např. povelem vypadni. Kočka musí mít možnost se uchýlit někam, kam pes nemůže.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2014 11:37
- Nahlásit

třeba do konzervy

iva
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 20:58
- Nahlásit

U nás celkem bezproblémové soužití 7 psů a 4 kočky, společně na zahradě, společně v domě, společně na gauči i na klíně. Každé mládě, které přibyde do smečky, si pod dozorem zvyká na ostatní a smečka na ně a zatím stále OK. Fakt je, že k výchově koťat přistupujeme hodně podobně jako ke štěňatům. Sice kočky neposlouchají na slovo, ale v základu poslechnou - přijdou na zavolání domů, na pokyn se jdou ven vyvenčit, dají se povelem zarazit při nežádoucím chování. A hlavně si nechají od svých lidí líbit cokoliv - koupání, česání, čištění uší,kontrolu zubů atd. stejně jako psi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání