| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 10:47
- Nahlásit
Tak dnes jsme jeli poprvé vlakem s ovčandou. trochu knučela ale jinak to bylo v poho. Jeli jsme z českého brodu až na masaričku.
Lidi na ni čuměli jak na vraha. A ona byla přitom hrozně hodná.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:08
- Nahlásit
Pupy
Ja jezdim se dvema vlcounama a lidi si muzou cumet jak chteji... Jezdime docela casto, obvykle okolo 200 km. A zadny problem - kdo si chce prisednout, muze, komu psi vadi, jde jinam.
Horsi s pruvodcima - cim mladsi, tim horsi. Starsi jsou milejsi, prijemnejsi...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:24
- Nahlásit
wami
Jo a ještě nejhorší bylo když Pupyna knučela. To lidi čuměli jako kdyby dělala buhví co. nejhorší bylo to že chtěla nahoru na sedačku, ale bohužel to psy nesmí. ale těch chlupů....No bylo to docela super, kdybych s ní jela před rokem tak buhví jak by to dopadlo.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:40
- Nahlásit
Ja jezdila se stenetem od osmi tejdnu... Oba jsou uz zvykli, je jedno, cim jedem, ale uvelebej se a okamzite usinaj...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 15:51
- Nahlásit
Naše špageta je taky hodná, lehne a chrní
Ale je to o zvyku, my jezdili od mala i MHD, takže je zvyklá
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 16:10
- Nahlásit
já od mala nemohla, teda mohla ale něchtěla jsem přispusobit ovčandě další trápení, tak už se všeho bála a za ty 3 roky se už zkoro nebojí. A dokonce se nechá hladit od cizích lidí. Je to pro ní velký krok. Ještě před 6měs. se bála snad ještě všeho. Nevím čím to je.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 16:11
- Nahlásit
Moje veverka moc teda valky nemusí, poprvé vlakem jela až v 8 měsících,t ak že by to bylo tím? Ale ona nemá moc ráda ani tramvaje, naštěstí se to projevuje tim, že se klepe, ale teď už ani to ne...
Ale že by se lidi divně koukali, to ani ne, možná je to tim, že neni moc velká... Spíš se mi stává, že hodně lidí je nadenejch, jak je "chytrá" a poslušná. Protože když si sedám, má ve zvyku si sedat vedle mě, tak jí pak ukážu, že si má sednou pod sedadlo, tak už se mi párkrát stalo, že z toho lidi (většinou duchodci) byli hrozně unešení Zvláštní, mně to přijde uplně normální...
|
azoráček
|
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:16
- Nahlásit
My sme jeli poprvé vlakem letos v unoru, protože sme měli jet za pár dní na kokr sraz do pražské ZOO, a to je pěkná štreka vlakem Jeli jsme sice jen pár kiláčku, abysme zpět došli sami, ale stačilo mi to, abych zjistila, jak bude pejsa reagovat. Zvldl to skvěle, dokonce v pohodě skočil i do ryhclíku, a že to bylo pěkně vysoko Cestou zpět už byl ostřálený cestovatel a ve vlaku klidně usnul Učil se to v 5 letech a pohoda
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Zář 2005 20:35
- Nahlásit
Ja bych taky svou fundlacku chtela vzit na jeji prvni vylet vlakem, ale mam z toho obavy... Schudky jsou moc uzke a vysoke, kolikrat i ja mam problem vylezt , natoz jeste takovy telatko.
Jak to resite s obrimi psi?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 20:59
- Nahlásit
Anonymní
No tak to mě ani nenapadlo. tak moje chodí po schodech za mnou nebo předemnou.Ale na fundlačku je škvrně.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Zář 2005 22:04
- Nahlásit
No prave, skvrne se vynese, ale jak nalozit obra?
Tot otazka. Bojim se, ze by spadla treba pod vlak... Je tu nekdo kdo jezdi s velkymi psi? A jak to resite? Prosiiim
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 22:17
- Nahlásit
Anonymní
já jezdim sice s velkym psem ale ne tak velkym jako fundlak. Pod vlak nespadne - ne proto, že by bylo snadný ty schůdky překonat, ale protože je ta díra na velkýho psa malá (můj to zkoušel dvakrát a vždyky se mu tam vešla jenom jedna noha ). Poprvé (to byl ještě prcek) jsem prostě vlezla do vlaku a nalákala ho na sebe - přece by si nenachal paničku ujet a dělám to tak vpodstatě stále, pokud se mu nechce nastupovat. Normálně se do vlaku těší a nastupuje přede mnou (aj áse pak škrábu za vydatné pomoci vodítka za nim).
Pokud vám jde vyloženě o to projet se někam vlakem a ne o to někam dojet, tak si zjistěte kde jezděj takový ty vagóny bez schůdků ( u nás je to většinou na těch vesnickejch slimáčcích)
PS: nejdál jsme vlakem dojeli z Prahy na Slovensko
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Zář 2005 22:22
- Nahlásit
Ja chci jezdit na hory, takze urcity cilem mam a jak je to s vystupovanim v pohode?
Nebo jsem jednou cetla, ze se muze drapek zaseknout do dirky tech schudku...
Proc nedelaj ty nizkopodlazni vlaky, zajimalo by me, jak jezdi nejake starsi babky, co pomalu nemuzou chodit
Ale ty asi nejezdej vlakama, ze... I kdyz nekdy jo, ale nemam poneti, jak se do tech schudku nebo dolu strachaji
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 22:24
- Nahlásit
Anonymní
Mně psice naskakuje do vlaku v pohodě a to je to prcek, s těma schodama nemá problémy, pod vlak nepadá. Stejně tak jsem jednou brala na výlet knírače od taťky, to mu bylo tak 13 nebo 14 let, všichni vykládali, jak nebude do vlaku chtít, jak bude vyvádě t a on s přehledem nastoupil i vystoupil a choval se vzorně
Takže z pádu pod vlak bych u tak velkýho hafa strach neměla... Ale nevi, zkušenosti s tím nemám...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 22:30
- Nahlásit
Anonymní
a taky si může propíchnou tlapku venku v lese klackem....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Říj 2005 22:54
- Nahlásit
Birma:
S těma schůdkama se nám to stalo před prázdninama. Psice vyskakovala a brnk a kapala krev, není to vůbec nic příjemného, proto ji dolů nesu (naštěstí ji unesu), s drápkem má ale problémy pořád, doktorka jí ho nechtěla vytrhnout úplně a teď jí roste křivě...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 07:50
- Nahlásit
Anonymní
Ja mam taky fundlacika a preto som este s nim nikdy nesla vlakom, lebo sa bojim
|
Maya
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 15:15
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat někoho, kdo je znalý cestování vlakem se psem, jestli psi můžou do všech vlaků, i do IC a EC, nebo jen do obyčejných rychlíků a jestli u těchto vlaků jsou právě ty vysoké schůdky, co se o nich psalo v tomto fóru. To bychom asi měli s nastupováním problémy, bohužel na trase, kterou bych potřebovala, nic jiného nejezdí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 15:23
- Nahlásit
Maya
Psi mohou do všech vlaků, ale nevím, jak to je s příplatkem pro ně na IC a EC - jestli ho musí platit,možná pes může jet i na kilometrickou banku - osobně bych se zeptala na nádraží důvěryhodné osoby nebo ČD mají info linku 840 112 113, tam by taky mohli vědět.
Jo, podle osobní zkušenosti bych řekla, že nejhorší schody pro psy jsou v osobácích, které mají dveře uprostřed vagónu - jsou strašně příkré. Schody v IC, EC jsou proti tomu nádhera.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 15:29
- Nahlásit
a do osobního, spěšného či rychlíku se platí kolik za pejska?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 15:34
- Nahlásit
Listek pro psa se pocita: 1/2 ceny zakaznickeho jizdneho.
Priplatek v EC/IC za psa po nas jeste nikdy nechteli... - ale radsi se zeptejte, az budete kupovat listek...
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 16:01
- Nahlásit
díky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 16:02
- Nahlásit
Kamca
viz wami + do rychlíku a spěšného vlaku žádné příplatky nejsou
|
Maya
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 16:05
- Nahlásit
Díky moc za odpovědi, takže nejlepší asi bude IC nebo EC. Já si to hledala na www českých drah, ale tam je jen, že psy neberou do lůžkových a lehátkových vlaků, ale které to jsou tam už není, a jestli jsem to dobře pochopila, tak příplatky se neplatí. Podle ceníku, co jsem tam našla, stojí zpáteční jízdenka pro psa na asi 150 km asi 150 Kč, ale jestli to platí pro všechny vlaky, to nevím.
Já jsem cestováním vlakem naprosto nedotčená, všude jezdím autobusem, takže možná cesta vlakem se psem za několik měsíců mě už teď naplňuje hrůzou.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 16:34
- Nahlásit
Maya
to bude v pohodě, vlak je mnohem pohodlnější než bus a pro psa obzlášť. Hlavně nepřejeďte
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 17:43
- Nahlásit
ted jak pisete o tech vlacich. tak kdyz jsem jezdila s jednim psem i se dvema,tak pruvodci byli v poho, akorat je otazka jak se na nas budou koukat ted, kdyz pojedeme se ctyrmi velkymi psy (borderka, chodak, ovcak a krizenec ovcaka) doufam, ze nas aspon nevyhodej z vlaku
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 17:55
- Nahlásit
tttynka
Jé to pojede celá školka. Tak si to pak hezky užijte
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 07:04
- Nahlásit
Pupy
dik ) ale prece jen mozna ze je lepsi, ze to nejsou 4 stenata, to by asi bylo docela vrazedny.
|