| Autor |
Zpráva |
jaja
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 07:08
- Nahlásit
ahoj, máme docela velký problém se sousedovic psem. Je to dalmatin, nevycvičený. Potřebovali bychom poradit čím natřít nebo postříkat všechny věci, aby je neochcával. Bydlíme v bytovce, kde jsou čtyři vchody a 8 rodin. Píši za všechny. Stačí nechat otevřenou chodbu a je celá mokrá a smradlavá. Auta nám už rezavějí, okrasné stromky usychají. Oni ho prostě pustí vem a už se o něj nestarají a na domluvy nedají. Ten pes je chudák, protože většina sousedů po něm hází kameny. Teď nám dovezli brambory, nechali je stát před barákem jen na chvíli a už byli totálně prochcaný. Už toho máme dost. Prosím poraďte!
|
Maya
|
# Zasláno: 29 Zář 2005 08:23
- Nahlásit
jaja
Řešit to takhle asi nebude moc účinné, sice se prodávají spreje odpuzující psy, ale co jsem slyšela reakce, málokterý pes na ně reaguje, některé dokonce přitahuje, navíc není nejlevnější, takže postříkat všechno, co popisuješ, by vyšlo na pěkný peníze, navíc postřik se musí často opakovat.
Mnohem lepší by mi přišly stížnosti na majitele psa, podané ať už majiteli domu nebo na městský úřad. Nikdo nesmí svým psem obtěžovat okolí.
A asi úplně nejlepší by bylo, pokud nechávají psa volně pobíhat okolo domu, volat policii, aby psa odchytla a odvezla do útulku. Až by si tam pro něj šli poněkolikáté, snad už by si dali pokoj a nebo by tam psa už nechali, což by pro vás a možná i pro psa, bylo nejlepší řešení.
|
haha
|
# Zasláno: 29 Zář 2005 08:43
- Nahlásit
já si taky myslím že v tomhle půjde těžko se psem něco udělat,jedině nějakým způsobem donutit souseda aby si psa hlídal a chodil ho venčit tam kde je to vhodný,jinak chudák pes pán se o něj nestará a ještě mu ubližujou sousedi, možná by mu fakt bylo líp v útulku
|
jaja
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 08:52
- Nahlásit
Já moc dobře vím, že ten pes je fakt chudák. Sedí prostě před jejich vchodem a když se objeví něco nového, počká až nikde nikdo není a prostě to začne ochcávat. Nám by to bylo jedno, kdyby to byl malej pejsek, ale takhle velkej je fakt problém. Ještě vůbec neuklízí jeho výkaly a ty jsou obrovský , takže musíme dávat pozor kam šlapeme. No hrůza.
|
Maya
|
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:08
- Nahlásit
jaja
Já bych fakt volala městskou policii, ať psa odvezou.
Nevím, kde bydlíš, ale ve spoustě měst je zakázané volné pobíhání psů na veřejném prostranství, zjisti si, jak je to u vás, a jestli ano, tak klidně policii říct, kdo je majitel a ten dostane pokutu. Když to párkrát zopakuješ, tak by se taky mohl chytit za nos, když se o psa nestará, tak platit za něj pokuty by se mu taky asi nelíbilo.
|
jaja
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 07:16
- Nahlásit
Právě, že to je ten problém. Bydlíme v malé vesničce a právě tady jsou sousedské vztahy asi nejhorší. Majitelka toho psa má roztroušenou sklerózu a už je skoro samá kost a kůže a skoro nemůže chodit. Ten pes je pro ni hodně náročný, ale taky je jedinej koho má. A proto je to problém. Má syna, ale ten kašle na ni i na nás. Jediný co ho zajímá je počítač. Naposledy nám řekl, když jsme si stěžovali, že si máme všechno oplotit. S ním nic nepořídíme a jí je nám líto. Už ho mají rok a půl - první rok to bylo bez problémů, měli ho pořád doma, ale poslední půlrok je to hrůza. Minulý týden se vychcal bráchovi do kufru od auta, když něco odnášel do bytu a nechal ho otevřenej. Nevíme prostě co dělat.
|
Maya
|
# Zasláno: 30 Zář 2005 08:25
- Nahlásit
Hm, tak to si dovedu představit, taky bydlím v malé vesnici. Pokud si tedy nechcete stěžovat úředně, tak už se toho moc dělat nedá. Jedině snad můžete zkusit ten odpuzovač psů, koupíš ho třeba na http://www.baron.cz, ale jak jsem se dívala 150 ml stojí asi 160 Kč, postříkávat všechno průběžně, jako třeba ten kufr auta, to se asi nedá a ani nemáš jistotu, že to bude fungovat.
Taky prý na některé psy platí omýt ta místa octem, ale to nemám ozkoušené tak nevím, jak to funguje.
Jinak fakt nevím, očůrávání je u psů normální, když s ním nikdo nejde na vycházku, tak to logicky dělá u domu, navíc má asi tendenci označovat si nové věci.
Nenašel by se u vás někdo, kdo by se ho tak trochu ujal a bral ho alespoň na procházky? Třeba nějací mladí, kteří chtějí psa a nemůžou ho doma mít? Třeba by i paní byla ráda, když by se mu někdo věnoval.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 08:41
- Nahlásit
Nebo se domluvte s pani, a zkuste pejsanovi postavit kotec...
Jestli to je, jak pises, mozna je treba misto stezovani trocha sousedske vypomoci...
|
jaja
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 08:44
- Nahlásit
Tenhle pes má strach z lidí a ani se mu nedivim. Není zvyklej na vodítko a je fakt hloupej. A pochybuju, že by se mu někdo víc věnoval, protože když ho bere do obchodu, tak pochčí všechno co potká, a celá dědina ho má plný zuby. Jenže náše bytovka je na tom nejhůř. Někteří už přemýšlí jak ho zabit, ale s tím nesouhlasím. Dokonce shání vzduchovku a když se přiblíží k nějakému autu, tak ho chtějí trefit. Ale podle mě to je sadistický. Díky za odpověď a asi se obrátíme na ten úřad. Mohli by je přinutit, postavit mu nějakej výběh. Místa je na zahradě dost, ale mám strach, že budou s nima problémy.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 08:53
- Nahlásit
A pochybuju, že by se mu někdo víc věnoval, protože když ho bere do obchodu, tak pochčí všechno co potká, a celá dědina ho má plný zuby
To ze se mu nekdo bude venovat je podle mne jediny schudny reseni. Ale ne tim ze ho veme do obchodu, ale tim ze s nim pujde denne tak na dve hodiny mimo obec a tam ho bude ucit zakladum takovy pes dokaze byt nezkutecne vdecny za to ze se ma o koho oprit. Ten pes vubec nemusi byt blbej on jen nevi co ma delat. Bude to zvire ktere doma nema oporu ve zbytku smecky a neumi se stim vyrovnat.
|
jaja
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 09:29
- Nahlásit
Jenže mu se nikdo věnovat nebude. Psů je u nás dost a většinou jsou puštěný, jenže jsou to prostě prckové. Problém je, že je tak velkej. Já osobně mám kočku, kunu, hada a pavouka a s nima mám starostí nad hlavu. Na procházky chodím s kunou a jeho fakt přibrat nemůžu, protože ten pes nahání jak kočku tak kunu. A nikdo jinej se o něj nezajímá. Pro všechny je jednodušší po něm něco hodit.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 09:58
- Nahlásit
jaja
Ja vim ze je to tezky, ale je to jedine co by mohlo pomoct u cloveka ktery se psy umi by bylo jeho zarazeni do smecky otazka maximalne nekolika dnu a nasledne by se pracovalo na zvednuti sebevedomi a ovladatelnosti po par tydnech by pes celkem v klidu poslouchal a by v pohode. Jenze se psy takhle zkazenymi se musi umet delat jinak je velka pravdepodobnost ze se to nepovede, ale i ty pravidelny prochazky by pravdepodobne velmi zlepsily situaci.
|
jaja
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 10:17
- Nahlásit
Jenže k němu se ani nepřiblížíš, hned zdrhá a čeká než zmizneš. Stačí rychlejší pohyb a už se schovává za barák. Vím, že by mu bylo líp i v útulku, protože moc jídla taky nedostává(jsou docela dost zadlužení). Jenže jde i o to, že v blízkosti žádný útulek není a taky jde o tu paní. Ještě má i nějak zakrvácený uši, když s nima zatřepe, tak krev lítá. Jsem z toho dost smutná, protože mám zvířata strašně ráda. Psa jsem chtěla vždycky, ale když se mu nemůžu věnovat, tak ho prostě mít nebudu.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 10:25
- Nahlásit
Pak je druhe reseni to pres ty urady, pokud je pes zandban tak ze to veterinar vyhodnoti jako tyrani muze byt pes odebran uredne. Zkus kontaktovat treba ligu na ochranu zvirat, nebo podobnou organizaci oni budou vedet jak dal.
|
haha
|
# Zasláno: 30 Zář 2005 17:55
- Nahlásit
jaja
ten pejsek je fakt chudinka a chudák je i ta paní fakt by potřebovala aby jí s tím psem někdo pomohl zvlášt když je nemocná a nikoho nemá,to by se fakt v tý vaší vesnici nenašla dobrá duše ,třeba velký děcko který doma psa mít nesmí a tý pani ho pomohl venčit ,jinak na ty uši at si paní skočí na veterinu, fakt chudák pes,kdybych tam bydlela pomůžu mu sama
|