Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Canisterapie
Autor Zpráva
Aida
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2005 21:16 - Změnil/a: Aida
- Nahlásit

Ahoj všichni z Brna, hledám canisterapeutickou dvojici (člověk + pes) na návštěvy v základní škole na Lerchove, která má asi třetinu žáků s LMD a jiným handicapem. Jednalo by se o 1 až 2 návštěvy týdně ve družině formou "zooterapeutického" kroužku, se zaměřením na podporu dětí s poruchami učení. Ještě hledáme přesnou formu provádění canisterapie, je to rozvíjející se projekt. Bylo by možné jej využít jako praxi pro studenty psychologie, pedagogiky a podobných oborů, případně pro diplomovou práci. S Aidou bych tam měla začít chodit někdy na jaře po zkouškách, ale je možnost začít chodit dřív. Máte-li někdo zájem, ozvěte se mi prosím na mail: zd.sipova@seznam.cz nebo sem na diskuzi.

moll
# Zasláno: 29 Zář 2005 09:58
- Nahlásit

ahoj, jsem taky z brna a už dlouho se zajímám o canisterapii. Zkoušela jsem kontakty na různé skupiny ("školy") canisterapie a vždy jsem se dozvěděla, že jen oni jsou ta správná skupina, která dělá opravdovskou CT, ti ostatní ne. Tak nevím. Mám psa velkého plemene, který by na to byl úplně super, ráda bych s ním složila zkoušky a někam chodila.Napiš, kdy a u koho se budou zkoušky dělat, příp. kam bychom se mohli přijít ukázat na to dřívější chození. dík. moll

Bora
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:33
- Nahlásit

Nejsem z Brna, ale zkuste mrknout a informovat se na stránkách www.hafbezobav.cz je tam i odkaz na canisterapii. Ti lidé jsou sice z Prahy, ale třeba vám poradí i kontakt na někoho z Brna.

Pupy
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:43
- Nahlásit

Bora
Já taky nejsem z brna, ale chci se tě zeptat, včera jsem narazila na tento sever. nevim co mám dát aby se mi ukázali ruzná plemena psu, pokud to tam teda je.

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 13:06
- Nahlásit

Aida
Školu na Lerchové znám, dokonce jsem tam chodila na základku... Bohužel, i když jsem se se svojí fenkou canisterapii věnovat chtěla, tak jedna špatná zkušenost, která se nám nějak nedaří odbourat nám zhatila plány... I když k dětem je naprosto v pohodě, spíš nemusí dospělý lidi, ale u CT zkoušek (alespoň, co jesem četla) by byli hlavně dospělí lidi, takže máme smůlu... Bohužel...

Šárka
# Zasláno: 29 Zář 2005 15:05
- Nahlásit

Já jsem z Brna a mám malého pejska, takže není moc plochy na muchlání, ale je pro kravinky: kutululů, popros...

moll
# Zasláno: 29 Zář 2005 15:47
- Nahlásit

Já bych i tak prosila kontakt na organizaci, u které jste měly skládat zkoušky - třeba bychom se uplatnili my. dík moll

Aida
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 17:42
- Nahlásit

moll
Zkoušky bych chtěla dělat u Canisterapeutického sdružení Jižní Morava, ale nějak se mi nedaří je kontaktovat. V říjnu jedu na druhý díl semináře o canisterapii do Vyškova, pořádá ho Piafa, tak se budu ještě informovat u nich, ale oni je taky skládají u CS. Na Lerchove je vše připraveno - co se týká zázemí a skupiny dětí, jen udělat ty zkoušky. Pokud bys měla zájem , můžu ti přeposlat pozvánku (až mi dojde) a můžeme tam jet spolu.
K těm zkouškám - jedny proběhly teď 17. září a další jsou bohužel až na jaře, ale pokud by sis našla jiný sdružení, tak to třeba vypisují jindy. My to zvládnem až na jaře.

Eimy
Já mám zatím problém s tím, že Aida zase nemusí malé děti, ale na škole to snad nebude tak hrozný a navíc to není tím, že by jí něco udělali, ale jsou na ni moc "nepředvídatelný", tak na tom pracujeme a snad to půjde - aspoň zatím doufám...

Aida
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 17:44 - Změnil/a: Aida
- Nahlásit

Jo, a ten kontakt: http://canisterapie.mendelu.cz., http://www.piafa.cz/

Aida
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 11:36
- Nahlásit

Jestli ještě má někdo zájem , tak seminář o canisterapii pořádaný Piafou bude 11.11. ve Vyškově. Podrobnosti na http://www.piafa.cz/?page=aktuality, je tam i o jednosemestrálním kurzu na Terapeuta v oboru canisterapie.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 11:40
- Nahlásit

Aida
No ta moje potvurka se mnou jako štěně chodila na schuzky do skautu, kde sem velda nejmladší děcka a pak byla i na táboře a s děckama tam řádila jak černá ruka, prostě naprosto v pohodě...
Ale teď jak chodíme na cvičák, kde je dost lidí, co má rádo psy a občas ji tam někdo podrbe, tak ji to třeba přejde... Ne, že bychom teda před tím mezi lidi nechodily, ale to bylo jiný....

Aida
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 22:28
- Nahlásit

Eimy
Aidě to teď na cvičáku taky hodně svědčí, takže jsem plna optimismu, že zkoušky na jaře uděláme. Akorát nevím, kde seženu ty děti, na který by si zvykala - asi je budu muset odchytávat na ulici... V nejhorším - k důchodcům se chová docela mile...

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 22:40
- Nahlásit

Aida
No já koukala kolik ty zkoušky stojí a jako jít to "zkusit" jestli to pujde nebo neee, tak na to jeto moc drahý,takže ani zkoušet nebudem

Aida
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:09
- Nahlásit

Eimy
No, je pravda, že nejsou nejlevnější, ale pokud se staneš členem nějakého sdružení, které je pořádá, tak jsou pak mnohem levnější (např. u CS Jižní Morava je rozdíl 50,- oproti 3000,-; pokud to nebyl překlep...). Ale když chceš dělat canisterapii, tak je stejně lepší "být pod někým", už kvůli zázemí při hledání, kam chodit, a kontaktům s ostatními.

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:12
- Nahlásit

Aida
Ale tam sem zas nenašla členskej poplatek

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání