Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Výsledky MR BO Petrovice
Autor Zpráva
Faust
# Zasláno: 28 Zář 2005 11:30
- Nahlásit

Byl jste tam někdo? Jak to dopadlo? Dají se někde na netu najít výsledky?

LUCKA
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2005 21:23
- Nahlásit

Ahojky, jo já tam byla. výsledky mám zatím jen na svých stránkách www.sweb.cz/laretbo - výsledky,komentáře,názory...bylo tam super!!!

Faust
# Zasláno: 28 Zář 2005 21:46
- Nahlásit

Díky. Já tam byl taky ,ale ne až do konce, tak jsem chtěl vědět, jak to dopadlo

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 06:10
- Nahlásit

LUCKA
Na stránkách www.bergerbelge.cz je taky výsledková listina a s tou tvojí se neshoduje

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 06:48
- Nahlásit

Ježíš, zapomněla jsem dopsat Kenta z Huckelovy vily na 3. místo. Omlouvám se, už to mám opravené!! Díky za upozornění!!

FAUST
No dopadlo to jako vždycky - někdo uspěl, někdo ne...to tak bývá ale byl to fakt bomba závod a u některých se bylo fakt na co dívat!! Máša taky malinu?

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 07:33
- Nahlásit

Dost mě ty výsledky zarazily. Spousta dobrách psů vyletěla na stopě... Ale obrany byly vesměs krásné. Třeba Falcon dostal za obranu 94 bodů i přes to, že za vyhledání dostal nedostatečnou.... Kdyby takhle někdy vypadal můj pes...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 13:41
- Nahlásit

Jojo, stopy byly šílené. Třeba Ben od Meszta před 14 dny na Mistrovství MSKS zastopoval za 93 (z toho 5 bodů ztratil za to, že označil předmět 10 m před ním a k němu se pak doplazil, takže stopa jak víno za 98b) a na mistráku BO za 67...To zrovna totiž byla jeho blbá stopa. On zastopuje 10 stop za 95bodů, z toho pak ta 11 je šílená...Škoda, že mu to vyšlo na mistrák takhle...Tomáš Molák s Faustem na stopě 86 bodů - z toho Faustík ztratil po 3 bodech na každém lomu (motal se tam)...A k Falconovi se vyjadřovat nebudu. Za to Falconek nemůže, za to si může sám Dušan, že načuchl jen 14 bodů...
A na obraně měl nedostatečnou na vyhledání? cože? to jako fakt? to já jsem zrovna neviděla tu obranu a docela mě to mrzí (byla jsem v tu dobu s Benem od Meszta a Faustem de A.B. na stopě). Ty máš malinu?

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 13:58
- Nahlásit

Já mám 2 maliny. Z mistrovství jsem si jednu přivezla. Co zvoral na té stopě? Zajímá mě to, mám po něm to štěně.
Prosímtě mám tu obranu i na videu - špičková obrana s jedním trošku méně pevným zákusem, ale při revíru směrem k lichým zástěnám přebíhal za psovodem a to se mu na 3. nevyplatilo, protože to vzal jakýmsi obloukem, vůbec ji neoběhl a začal se tam motat.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:19
- Nahlásit

Počkej, nejsi někde od Ostravy?
Copak máš za maliny? brala sis teďka štěndo po Falconkovi a Tarze?
Dušan má Falcona naučenýho, že ho před stopou položí 5 kroků od nášlapu a Falconek si sám načuchá a rozejde se na stopu. Jenže Dušan byl teďka tak strašně nervní, že Falcona omylem položil přímo do nášlapu, takže Falcon v podstatě vůbec nenačuchal...A byla to škoda!! Jinak štěndo z toho vrhu nemusí být vůbec špatný! Já jsem měla Targu Jitce cvičit, ale nějak z toho sešlo...Možná jsi mě tam zahlídla. Motala jsem se většinou kolem Jíti a Dušana, nebo jsem tam věčně pochodovala s dvěma holkama (jedna závodila - petra Milostná s Almou Boveja). někdy v lednu budu mít o Jitky štěndo po Funky A.B. ale jméno otce nesmím prozradit takže se moc těším! Měla jsem 2 maliny, ale obě byly nemocný. Teda tu jednu ještě mám,ale musím ji prodat...Chci to na závody a Dušan do mě celý víkend hučel, ať ji prodám, že s tou fenkou to bude těžký po zdravotní stránce...a přemluvil mě! Jinak to jsi se mohla dočíst na mých stránkách, když jsem ti posílala adresu těch výsledků z mistráku BO.
Ty se věnuješ vrcholově kynologii? mohla jsem tě někde vidět?

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:23
- Nahlásit

Já mám jednu starou exteriéračku (měla jsem ji tam s sebou) a teď to malé. Ale jsem z Prahy. Jo jo, nejhorší jsou chyby psovoda.
Zatím jsem se tomu vrcholově nevěnovala, ale teď bych chtěla.
Ale svojí babču bych nikdy neprodala.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:37
- Nahlásit

Já mám doma 7 letýho labradora, se kterým jsem jezdila vrcholovky a dáš mi za pravdu, že s dalším labradorem bych se těžko na vrcholovky dostala - proto malina. A když už jsme u toho prodávání - Borga (labradora) bych nikdy neprodala!! To bych nemohla. Taťka mi dokonce řekl, že kdybych měla v úmyslu prodat Borga, tak mě prodá taky A že mě za něj nabízeli Slováci velice slušný peníze!!! odmítla jsem!! Ten pse už má něco za sebou a udělal toho pro mě strašně moc, takže toho bych nikdy nedala pryč. Ale malina má teprve rok, nemá žádné zkoušky, závody, není mistr světa...a pokud chci fakt dělat, tak nevidím jiný řešení - koupit zdravou fenku! jak jsi přišla na to, že chceš zrovna štěndo od jítě?

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:43
- Nahlásit

O de A.B. jsme slyšela jen samé pěkné věci a jejich výsledky jsou taky víc, než slušné. Takže jsem šla na jisto. To, co jsi dokázala s Borgem, je obdivuhodné. To nemůžeš mít 3 psy?

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:51
- Nahlásit

když jsem já vybírala štěndo maliny, brala jsem na doporučení mé sousedky (má Bena od Meszta) CHS na Slovensku "od Meszta". Znám Bena a je to špičkový pes!! i když se to po tomto víkendu nemusí zdát takže já jsem šla taky na jisto, ale jak se v pozdější době ukázalo, pěkně jsem spadla na pusu o A.B. jsem taky slyšela, ale když jsem zjistila, že Jitka bude mít štěnda po takové a makové feně a po psovi, kterýho neznám, tak jsem si nebyla zas až tak jistá, že jitce věřím! viděla jsem jen Fausta, Falcona, Delphi a spol a ty jejich předky...Jitku jsem poznala na táboře, kam se přijela podívat na svoje odchovy. Viděli jsme se asi 3x, s Dušanem asi 2x ale mě padli do oka a já jsem zjistila, že jsem byla blbá, když jsem nebrala hnedka první malinu od ní!! ale co,chybama se člověk učí!! teďka vím, že jitka je odborník a naprosto jí věřím, aspoň v tom, co se týká maliňáčků!!! takže za 4 měsíce jedu k ní pro mimi Třetího psa mít nemůžu (nezvládla bych to časově ani finančně), letos navíc maturuju, takže to bude celý takový veselý a po maturitě mi chce dát Jíťa na výcvik nějakou její fenku, takže 4 psy - to by bylo trošku moc

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:54
- Nahlásit

Malá se zatím jeví poměrně dobře, je to drak. Jenže Falconovi chybí zuby. Tak doufám, že ona to po něm mít nebude

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 15:04
- Nahlásit

Falconovi chybí zuby? To nevím, vím, že Faustíkovi nějakej chyběl...To by byla obrovská škoda, kdyby to zdědila!! No snad ne ty jo!! Držím palce ať malá vyjde! Třeba se za pár let potkáme na mistráku belgičáků my "alphavilláci" Já už doufám, že moje třetí malina bude už O.K. - hlavně zdravotně!!! Jak se jmenuje tvoje fenečka? já jen jaký písmenko vrhu budu mít já musím letět, jedeme s Kelly (malina) ještě na pár vyšetření...můžeš písnout mail, je na mých stránkách...a taky můžeš poslat nějaký fotečky malé!!! musím letět....ozvu se jak se vrátíme!!

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 15:08
- Nahlásit

OK. Moje se jmenuje STORM. Koukám, že asi víc psů z vrhu F je bez zubů

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 17:02
- Nahlásit

Storm? a jak jí říkáš? No když říkáš, že Falcon nemá zub, já zase vím, že Faustík nemá zub a nevíš jak je na tom Funky? Po té beru já štěndo...

Faust
# Zasláno: 29 Zář 2005 17:50
- Nahlásit

Falcon nemá 2 zuby a Faust nemá 3 zuby. A Dardo má špatný skus. Víc nevím... A říkámejí Storm

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 17:51
- Nahlásit

Já byla přihlášená jako můj chlap ))

Sali
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 17:59
- Nahlásit

LUCKA
Joker
zeptejte se bývalé poradkyně chovu,jak jsou na tom Alfaviláci se zdravím...práce je tam podle údajů co mám dost draze zaplacená.

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 18:04
- Nahlásit

Sali
??? Povídej...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 18:09
- Nahlásit

SALI
tak to se chci taky něco dozvědět...hm?

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 18:10
- Nahlásit

A proč mě nikdo nevaroval, když jsem na Hofy psala, že od nich budu mít štěně?

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 18:53
- Nahlásit

JOKER
Nic proti Sali ale podívej!! Myslela jsem, že jsi rozumná a máš svůj rozum. Takové tyto kecy, co tady někteří lidi píšou (nemyslím teďka Sali!!!!) tak jsou jen ze závisti nebo tak...Sali se v tom vyzná, to je možný, ale uvědom si to, že ty ses rozhodla vzít si štěndo Alphavilláků a tos taky udělala....Nikdo tě do toho nenutil, nikdo ti to nerozmlouval a proč? No máš dvě možnosti - věděli že tam jsou teoreticky "vadný" štěnda a jen ti příli smůlu nebo to nevěděli, stejně jako já...Já jsem rozhodnutá, že si od ní štěndo beru a to taky dodržím. Ať si každý říká co chce...

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 18:58
- Nahlásit

LUCKA
Já to nemyslela nijak zle. Jen mě zajímá, jaké mají zdrav. problémy, abych eventuelně věděla, co mě může čekat. Sali uznávám jako odborníka a nijak nelituji toho, že malou mám...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:02
- Nahlásit

JOKER
Já Sali nějak neznám moc důkladně, jen tak trošku...
Já vím, že si chceš pohlídat zdraví...toho já se teďka už bojím taky...po těch dvou zkušennostech se fakt už bojím brát štěndo...Ale zkusím to. mě by eventuelně nevadilo, že bych nedejbože fenku neuchovnila (třeba kvůli těm zubům) ale hlavně že bude snad makat a nebude mít problémy s klouby a tak...Jak vidím, tak Falconovi ani Faustíkovi nevadí, že nemají zub

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:06
- Nahlásit

Přesně, jsou to fajn psi. I kdybych to zjistila dřív, že jim ty zuby chybí, tak by to nic nezměnilo na mém rozhodnutí. Jen bych se trochu pídila po tom, jak velká je šance, že se to přenese na štěně... V tomhle se totiž vůbec nevyznám

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:17
- Nahlásit

nechci tě zklamat, ale tam je asi hodně veliká šance aby se to přeneslo na štěně. Jen neví, jestli je větší pravděpodobnost, že se to přenese z matky nebo z otce...Spíš z matky bych řekla. Máš to skoro jak u lidí. Taky když mají rodiče nějakou vadu, tak se to může přenést na děti...To nikdy nevíš...Dnešní chov (nejen malinoisů) je fakt šílenej, takže nikdy nevíš, jak na tom je právě tvoje štěndo...je to sázka do loterie - se vším. se zdravím i s předpoklady na výcvik...

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:22
- Nahlásit

Ale 100% záruku nemáš dnes nikde.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:24
- Nahlásit

No však jo...je to prostě buď a nebo!!! a vo tom to je kdyby měl každej v kynologii 100% výsledky, 100% špičkovýho psa...tak by to bylo o ničem. Vždyť by nás ani nebavilo závodit a nic. Věděli bysme, že je všechno 100% a to je divný

Sali
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:35
- Nahlásit

makat by to mělo,ale znova říkám zeptejte se bývalý poradkyně chovu,ona sama mi divoce nadávala,jak jsem pitomá,že hájím práci a nesleduju,kolik vad vyřazujících z chovu se při ní vyskytuje...jistě vám ráda ocituje to,co psala před rokem nebo něco veřejně na belgání forum na Můjpes...člověk co má databázi nálezů u vrhů a databázi svodovou a bonitační má určitou výpovědní hodnotu.
Makat to maká.Nemám zájem na tom někoho pomlouvat,ale nic není černobílé.
Joker
makat to bude,a jestli ti jde o chovné využití,tak všude je něco.

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:44
- Nahlásit

Jde mi o práci a samozřejmě pokud to půjde, tak jí i uchovním. No a pokud ne, tak to sice zamrzí, ale povede se to jindy...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 21:08
- Nahlásit

Přesně jak píše Joker!! Moje řeč

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 21:26
- Nahlásit

Popravdě řečeno jsem plánovala založit chovnou stanici a pokud by nebyla uchovněna, tak by mě to víc, než zamrzelo, prootže dalšího psa si pořádit nemůžu, ale každopádně bych ji kvůli tomu nadala pryč. Nic by se nezměnilo na mém vztahu k ní

LUCKA
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 06:43
- Nahlásit

Tak zase musím souhlasit!! Pokud by mé fence chyběl zub nebo tak něco a věděla bych, že jí to při práci nevadí, taky bych si ji nechala!! A s tou stanicí - budeš kounkurovat Alphavillákům? Já taky

Joker
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 08:40
- Nahlásit

Jasný. Jenže doma, když jsem doma řekla, že až vyroste, tak bude mít štěnda, tak otce málem odvezli...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 13:38
- Nahlásit

Jo, tak u nás bylo něco podobnýho, ale teďka se naši už těší na štěňátka. Sice su budou muset ještě hodně slouho počkat, ale už mi v tom nebrání

Joker
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 13:59
- Nahlásit

Můj otec psy zrovna nemusí. Takže pochybuju o tom, že by se na štěnda těšil...

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 14:52
- Nahlásit

Joker
LUCKA
těžko si koupíte štěně a v jeho dvou měsících mu budete plánovat chovný využití...nejdřív si je to zviřátko musí přece vysloužit,ne? Proboha jak mě sjel Luboš Jonáš,když jsem plácla,že by Bobulka jako prcek mohla obnovit chov v naší stanici......

Joker
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 15:02
- Nahlásit

Sali
To víš, velký voči. Takové fantazírování do budoucna

LUCKA
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 15:28
- Nahlásit

SALI
Však to je jasný, že ve dvou měsících je brzo, ale sny jsou sny Zaslechla jsem, že je Bobuulka nemocná - nějak jsme se s jednou osobou bavila o štěndách z toho vrhu "B" po Almě a po Framovi a došly jsme na to, že Basco má špatné oko a prej i Bobulce něco je. Tak doufám, že mi vyvrátíš tuto myšelnku!!!!!!!!!!!!!!!

JOKER
Tvůj táta psy nemusí? vůbec? Ale třeba se to do té doby nějak urovná!! Pamatuji si,když jsem si docezla první malinu - Gamu. Mamka když ji uviděl, tak první co řekla "Ježíš, ona je tak škaredá?" (malý s velikýma ušima ) a když jsem Gamu prodávala, mamka řvala jak malý děcko...obrečela to ještě víc než já,protože si Gamu zamilovala

LUCKA
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 15:29
- Nahlásit

Ježíš, promiňte za chyby, za chvilku jedeme na veterinu, já se bojím výsledku a tak se mě strašně klepou ruce

Joker
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 15:37
- Nahlásit

LUCKA
Proč jsi ji prodávala?
Jo, táta je zcela antipsí. Ale tak nějak to trpí. Ostatně mu nic jiného nezbyde. S čím jedete na vetu?

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 17:16
- Nahlásit

LUCKA
Píšu přes Tchoře,nevšimla jsem si že je nalogovanej-čoveče ty poráde tak hýříš vykřičníkama,to budeš u maturity v písemkách taky?

Bobulka je teď naprosto normální zvíře, jako malá měla hodně volnou kůži a prověšený dolní víčka,takže měla pořád záněty spojivek,takový to červený oko,srovnalo se to když si do kožichu dorostla,a dál má velký měkký ucho,rozumně se jí uši zpevnily a přestaly se bortit do stran až kolem sedmýho měsíce...jinak má I 1 v kleštích a zbytek v nůžkách.To je asi jediný,co je na ní hraničního se standardem...jinak je to normální pracovní malina vzhledu obvyklého pro tuto krev....tzn.malina křížená s dinosaurem.
Žádný onemocnění který by jí vadilo ve výkonu nikdy neměla a doufám mít už nebude....pro chovatelský využití má ale velký význam to ucho a skus.Pokud čuba výkonem sakra nepřesvědčí,že má co do chovu dát,s výběrem partnera s perfektním skusem a malým pevným uchem,a vůbec lepším formátem i úhlením,tak do chovu nezasáhne.
R.Bennett-Sali

LUCKA
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 22:37
- Nahlásit

TCHOR
Ne, u maturity si to už nesmím dovolit
Tak to jsem ráda, že jsi mi vyvrátila informace. Slyšela jsem, že by teoreticky neměla Bobulka vidět na jedno oko či co...Takže zase kecy!! No jo, to jsem si mohla myslet

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2005 11:31
- Nahlásit

LUCKA
no to jo ale dobrý kecy......marjápano sama vidíš,jak neskutečný bludy se vytvořej ze všeho,co kdy kde kdokoli plácne...vzpomínáš si na Halta a to jeho ramenněkloubní martýrium? To byla nádherná ukázka....
Bobulka vidí naprosto dokonale na obě oči,říkám jediný co měla s očina byly mírný chronický záněty spojivek kvůli mírně volnějším spodním víčkám,zase ne aby z toho někdo udělal ektropium! Mladej dobrman co ho mám je má ještě volnější,a je to díky lymfatičtější stavbě těla a tedy volnější kůži...ale není to v žádném případě to víčko přehrnuté zevně,jako mají psi typu těžký moloss....a tady na neustálém staveništi se pořád hejbe stavební prach...tak co to asi dělá psům se spojivkama.
Taky co si vybavuju, až zase někdo začne kecat o poruchách kloubů, tak vloni na zahradě na mokru nějak klouzla a měla natažený vnitřní kolenní vazy,pokulhávala a vadila jí rotace v koleni,takže jsem jí po vyšetření u nás ve špitále dala pauzu kousací a jen se čuchalo...Luboš to ví,omlouvala jsem jí z obran u něj....

LUCKA
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2005 12:10
- Nahlásit

Jojo, drby,klepy a zase jen drby...Jo, na Hlatíka si vzpomínám! Jak to s ním teda teďka je? Má Láďa prej nový mimčo...je to pravda nebo zase kec?

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2005 14:42
- Nahlásit

LUCKA
nechával si Vláďa šteně z toho vrhu,co teď měli,jmenuje se Ignor....

LUCKA
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2005 18:32
- Nahlásit

Ignor? To je fajn a jak vypadá? doufám, že šikovně!!! Láďa si zaslouží šikovnýho bafáka

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 09:02
- Nahlásit

LUCKA
šikovnost mimištěněte validně neposoudíš,čas ukáže.Ale myslím že vybral dobře.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:30
- Nahlásit

Tak to jsem ráda Včera si Ja'nula dovezla malou Afrunku,tak jí to strašně moc přeju,aby jí to vyšlo. Kurťa je prej nemocnej (zánět análních žlázek :sad.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání