| Autor |
Zpráva |
bad
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 14:24
- Nahlásit
Dnes se v Praze po autonehodě paničky ztratil její vodící pes - téměř dvouletá fena německého ovčáka, černá se znaky, delší srst za ušima. Slyšící na jmého Mery. Fenka může být zraněná nebo v šoku. A NEMUSÍ mít na sobě vodící postroj! Měla by mít bílý obojek. Kdo ji viděl nebo má o ní nějaké informace, tak je prosím sdělte na 777600283. Moc děkujeme
PS: byl o ní článek teď v "Psovi"
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 00:19
- Nahlásit
Rozhodil jsem sítě mezi všechny své známé a zítra je ještě obvolám. Až se Meryna najde, dejte mi určitě vědět.
Rudolf Desenský - Artemis
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 17:22
- Nahlásit
Už mám zprávu o tom, že byla Mary nalezena policií u bezdomovců. Nejhorší je pozadí nehody, při které fenka v šoku utekla. Nevidomá panička přecházela totiž přechod na zelenou, když je obě srazilo auto...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 17:53
- Nahlásit
Artemis
Jojo, tragédie je, když auto srazí člověka kdekoliv kdykoliv, prasárna je, když to udělá na přechodu a neskutečný je, když si nevšimne řidič ani chodce, ani psa, ani hůlky, ani přechodu... Ale nechci nikoho odsuzovat, protože vím, co a jak se může komu přihodit a né vždycky za to řidič může.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 17:54
- Nahlásit
Hlavně, že je pesa v pořádku. A panička?
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 18:28
- Nahlásit
Garfield
Panička je ve špitále, víc nevím.
|
*sara*.
|
# Zasláno: 28 Zář 2005 19:16
- Nahlásit
Tak doufám, že i s paničkou to dobře dopadne. Držím palce.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 07:28
- Nahlásit
taky budu moc držet palečky, mě vždy zahřeje u srdce, když se dovím, že se našel ztracený pes....U nás(Praha 13) teď momentálně visí hned dva plakáty, že se stratily nezávisle na sobě dvě fenky : stafordka plavá jménem Eny a flat coated retrieverka slyšící na jméno Gíta. píšu to sem, třeba si to přečte někdo, kdo některou z těch čubinek třeba viděl.....Navíc ta flat coated retrieverka - mám pocit že jde o štěně, které mají u nás v ulici a které už jsem příliš dlouho neviděla na zahradě.....
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 13:15
- Nahlásit
UŽ SE HOLČINA NAŠLA-bezdomovci ji prodali chlápkovi za 1500,ale ten byl naštěstí slušnej a vrátil ji poldům!!!!!!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 13:16
- Nahlásit
Z Večerníku Praha -
Se slepeckým psem kupčili bezdomovci!
PRAHA - Strhující příběh na Smíchově! Prožila ho nevidomá dívka a její dvouletá fenka Marry. Draze vycvičený slepecký ovčák utekl Lence při tragické nehodě. Zatímco žena zůstala ležet, na psa se hned vrhli bezdomovci!
Otřes mozku a otevřenou zlomeninu bérce utrpěla v úterý dopoledne 23letá Lenka Havlíková, která šla vyvenčit své dva slepecké psy. Téměř nevidomou dívku srazilo na přechodu v Plzeňské ulici auto! Těžce zraněná žena zůstala kousek od domova bezmocně ležet na silnici. Psi, kteří ji doprovázeli, utrpěli šok a vyděšeně se rozutekli.
Půlroční ovčák Brix, kterého speciální výcvik teprve čeká, se schoulil pod nedalekým autem. Tam ho objevila odchytová služba a odvezla do útulku. Dvouletá fenka Marry s drahým slepeckým výcvikem ale zmizela!
Zatímco dívku operovali v motolské nemocnici, po psovi začali pátrat strážníci. "Fenka na sobě bohužel neměla slepecký postroj, takže si lidé mohli myslet, že jde o obyčejného zatoulaného psa," povzdychl si Lenčin spolubydlící Vladimír Dvořák.
Štěstí vstoupilo do příběhu až včera po poledni. V Ostrovského ulici si jedna hlídka všimla psa, který odpovídal popisu Marry. "Jeho páníček přiznal, že zvíře koupil ještě v úterý u Anděla a to od bezdomovce za 1500 korun! Fenku pak dobrovolně vydal," popsala neuvěřitelný příběh mluvčí městské policie Vilma Častová.
Vystrašeného psa se totiž hned po nehodě zmocnili smíchovští bezdomovci. A věděli asi dobře, že ho mohou draze zpeněžit! Novopečený chovatel se ale podle Častové ničeho nedopustil, o původu psa nic nevěděl. Po čtyřiadvaceti hodinách tak byla smečka opět kompletní.
"Pro Brixe jsem jel do útulku hned ten den, kdy se zaběhl. S Marry se doma přivítal druhý den," usmál se Dvořák, který je také téměř nevidomý. O uzdravení své kamarádky se nyní už nebojí. "Zprvu se samozřejmě trápila, měla o psy strach, ale teď se bude hojit jedna radost," těší se Dvořák.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 13:37
- Nahlásit
no tak šťastný konec, to jsem ráda
|