Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / BARF - přechod z granulí a další dotazy
Autor Zpráva
ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 10:59
- Nahlásit

Zdravím,
mám doma 7měsíční holku keeshonda/vlčí špice, jelikož bytostně nenávidí granule (a to jsme zkoušeli od Artemis, přes Canidae, Anamaet, EssentialFood, TOTW až po sajrajty typu pedigree) a cokoli co se tomu jen tvarem podobá (např. játrové bombony) okamžitě plive řekla jsem si, že to vyřeším syrovým. Nejsem z té myšlenky úplně nadšená, že bych jí házela syrovou flákotu do misky a jak jsem tu někde nedávno četla, někteří z Vás objednávají již předpřipravené balíčky a jen je rozmrazí a psovi servírují... tato myšlenka se mi docela líbila a tak jsem hledala dál...

Seděla jsem nad internetem a hledala informace k barfu, ale několik věcí jsem nějak někde nenašla a to...

1, Kolik takové štěně (cca 13kg) denně v syrovém sní? (jsou někde nějaké doporučené tabulky ohledně toho kolik na kila/věk psa?) + jestli je to nějak omezené plemenem, výškou apod.

2, Máte někdo zkušenosti s produkty: http://www.masoksezrani.cz/

3, Nebude reznout po barvivu z mrkve a jiných barvivech v syrové zelenině obsažené? (nerada bych z vlkošedé měla zrzku )

4, Pokud někdo z Vás objednává z těchto stránek, kolik toho cca objednáváte? (týden, měsíc...)

5, Jak to finančně vychází? Je to dražší, než granule, či je to tak nějak nastejno (beru v potaz bezobilné granule, kdy se pytel 3kg pohybuje okolo +- 400,-)

Díky všem předem za odpovědi.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 11:08 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

ErzebethB
Na většinu otázek najdeš odpověď na http://www.manwe.eu/. Je tam i kalkulačka, která ti spočítá orientační dávku.
Z masoksezrani beru, ale ne ty komplety se zeleninou - přijdou mi vzhledem k (utajenému) složení předražené. To radši dám psiskům do misky něco, o čem vím, co v tom je. Navíc nedávám zdaleka tolik zeleniny, kolik by se podle "tabulek" mělo - vlastně nedávám skoro žádnou zeleninu.
Jinak beru ještě z krmme.cz (hlavně jejich skvělé ryby, taky krůtí) plus řezník, supermarket a Makro - skelety, žaludky, hovězí srdce apod. Objednávám zhruba tolik, aby se to vlezlo do mrazáku. Když mi to přivezou, tak vždycky zjistím, že jsem trošku přestřelila, načež následuje zábavná hra "mrazákový Tetris"
Finančně nevím přesně, ale určitě to vyjde levněji než bezobilné granule.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 11:46 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

lamalucni
skvělé ryby
..promin
tím jsem chtěl jen sdělit, že ryby fakt nejsou v dnešní době skvělé ani pro lidi ..... tedy jsou, ale ty budou pro většinu z nás moc drahé .

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:02 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

zbrnd
Budeš se divit, ale u krmme.cz mají právě hodně dobré rybky - sledě a makrely z volného moře, naprosto skvělé, jen jsou pro lidskou spotřebu moc malinké. A nejsou kuchané, pochopitelně. Pevné, nerozbředlé, voní tak krásně, jak málokterá ryba z lidského obchodu. Dodávají je i do ZOO, takže to určitě nemůže být žádný hnus - exotická zvířata jsou na kvalitu krmení háklivá

Co se týče lososa, tak máš pravdu a celých 10 kilo lososa z masoksezrani tímto vyhazuju do kontejneru. Včera jsem jeden balíček rozmrazila, divně to smrdělo (ne zkaženě, prostě divně) a ani moje všežravé popelnice to nechtěly...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:04
- Nahlásit

lamalucni
Super díky moc, na ty stránky jsem vůbec nenarazila... strejda Google nějak zapomněl...

Ještě mne napadá - dáváte nějaké doplňky? Třeba zrovna na tom masu k sežrání toho mají tři ( ( | ale nevím, jestli to má význam, nebo je to jen tahání prachů z lidí?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:06
- Nahlásit

ErzebethB
Já dávám akorát lososový olej, když nedávám zrovna ryby - maso z komerčních chovů má málo omega-3 mastných kyselin (oproti masu divoce žijících zvířat), takže to tímto doplňuju. To je v podstatě všechno. Starší čubě dávám ještě občas řasu kelpa proti zubnímu kameni a přes léto psům nasazuju Pangamin v naději, že trochu pomůže proti klíšťatům

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:06
- Nahlásit

zbrnd
Souhlasím.... já ryby nekupuju skoro vůbec... párkrát do roka dělám lososa... ale to je oběd skoro za litr v množství, které sežereme a v kvalitě, které kupuju...

Jinak teda já ze začátku určitě jdu do varianty kuřecí, králičí a podobné, aby si zvykla a neposrandila se mi po tom.... x)))

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:16
- Nahlásit

lamalucni
na tu kalkulačku bych jako těžkej začátečník potřebovala diplom

Udělala jsem si zatím jen ten jednduchej výpočet, což mi hodilo 450g denně... Už teď počítám ty škatulata v mrazáku

Do začátku zkusím objednat asi ty balíčky se zeleninou (ač je to dražší) než zjistím v jakém množství a co jí pojede a pak to budu rozšiřovat.... jelikož já se vždycky pro něco nadchnu, nakoupím toho xxx a pak to rozdávám po sousedech...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:17 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

lamalucni
Budeš se divit, ale u krmme.cz mají právě hodně dobré rybky - sledě a makrely z volného moře, naprosto skvělé, jen jsou pro lidskou spotřebu moc malinké. A nejsou kuchané, pochopitelně. Pevné, nerozbředlé, voní tak krásně, jak málokterá ryba z lidského obchodu. Dodávají je i do ZOO, takže to určitě nemůže být žádný hnus - exotická zvířata jsou na kvalitu krmení háklivá

Co se týče lososa, tak máš pravdu a celých 10 kilo lososa z masoksezrani tímto vyhazuju do kontejneru. Včera jsem jeden balíček rozmrazila, divně to smrdělo (ne zkaženě, prostě divně) a ani moje všežravé popelnice to nechtěly...

Samozřejmě nemohu tvrdit, že to není, jak píšeš, ale já osobně bych tomu nevěřil i když to, co píšeš, jako vysvětlení zní rozumně.
Já rybám nevěřím ani omylem. Jednak 95% toho, co je na trhu jsou více výrobky než odchovy a druhak osobní zkušenosti za posledních 15 let jsou strašlivé, voda, voda voda samá voda, smrad a to ještě vůbec nevím, co je uvnitř.
Ti lososi jsou konkrétně hnůj i když zrovna nesmrdí, můžou tomu říkat, že je skotskej atlantickej nebo aljašskej, absolutní většina má původ v Norských velkosádkách a to je prý jeden veliký chemický proces, jednak aby se vyhnuli hromadným úhynům a taky aby maso mělo co největší objem...prý samý fosfor.
Já sám jsem měl ryby vždy moc rád, ale za posledních 15 let je to vždy fakt jen k vzteku, když si něco pořídím.
Tak pokud věříš tomu, že ty makrely jsou původu, jak uvádíš, ať přeji, ať se nepleteš. (osobně se mi na tom nezdá fakt, že by to někdo tahal i s vodou sem, aby to prodal za..?? mmch kolik to stojí?)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:22
- Nahlásit

ErzebethB
Ještě mne napadá - dáváte nějaké doplňky?
Jako pokud na to krmení půjdeš s rozumem a nebudeš dělat žádné extrémy, tak myslím, že stačí prostě jednou za čas dát pár vitamínků. Nebo třeba vůbec, co já vím...stejně moc nevěřím, že může existovat nějakej multivitamín, kterej dodá organismu vše už jen kvůli různýmu metabolismu jednotlivých látek.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:24 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

zbrnd
Ty makrely a sledě jsou bez vody právě. A voní mořem Ani po rozmrazení z nich nevyteče prakticky žádná voda, pár kapek max. Žádný glazovaný pangas, který se po rozmrznutí scvrkne na půlku Jsou zmražené tak, že je každá rybka zvlášť a z pytle si můžu odsypat, kolik potřebuju, není to nějaký blok zmrzlé břečky. Dneska už se ryby mrazí přímo na rybářských lodích... Stojí 55 Kč kilo. Když si to tak vezmeš, je to v podstatě "odpad", protože deseti- patnácticentimetrový rybičky jinak než pro zvířata nemají šanci prodat a museli by je mrtvý vysypat zpátky do moře. Takhle na nich nic moc nevydělají, spíš jen sníží ztrátu, si myslím

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 13:08
- Nahlásit

No mohou z nich udělat moučku přeci, což je pak na dopravu značně levnější. To mě trochu zaráží. Ale to máš fuk, hlavně ať to neublíží

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 13:23
- Nahlásit

zbrnd
Moučka se dneska dováží převážně z Číny, vyrábět moučku ve Skandinávii se nevyplatí. A ti ubozí lachtani v ZOO musí taky něco žrát

nefritt
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 13:53
- Nahlásit

ErzebethB
Bela mi po mrkvi nerezne a Charles jo. Podle mě to je hodně o dědičnejch dispozicích. Charlesův dědek měl bradu rezatou jako liška ačkoli si myslím, že tý mrkve moc neměl

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 14:13
- Nahlásit

nefritt
Díky, vyzkouším... chovatelka taky říkala, že její Katy může sežrat cokoli do dobrý... toho tátu nevím, toho jsem neviděla...

Tak uvidíme, stejně teď mění chlupy, tak se to na tom vyzkouší.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 15:32
- Nahlásit

lamalucni

Moučka se dneska dováží převážně z Číny, vyrábět moučku ve Skandinávii se nevyplatí. A ti ubozí lachtani v ZOO musí taky něco žrát

Tak to mi vykládej, moučka se tam nevyplatí vyrobit, ale exportovat to v cerstvym nebo mrazenym stavu jo? To mi neprijde moc ekonomicky logicky ne? Nebo zas jeste neco nevim, prozrad.
A neptej se me prosim, proc mas nejakej pocitej zas ) se nechci hadat se proste ptam.
No pokud jsou ty rybky tak male tak pro lachtany asi nic moc ne? Ty jsou spis na maso nez na kuze, kosti a voka, ploutve atd ne? vychazim teda z toho, ze myslim, ze jsou zvykli na vetsi korist ne?

AlexxAla
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2016 13:52 - Změnil/a: AlexxAla
- Nahlásit

Dobrý den, vím, že je tento příspěvek už starý, ale pro případ dalšího hledajícího
Doporučuji url
Moc rádi Vám se vším poradí a pomůžou. Co nenajdete na webu, rádi Vám zodpoví

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání