| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 12:55
- Nahlásit
Chceme si pořídit koloběžku, jenže nevíme, jestli první naučit psa tahat, nebo naopak netahat...A jak ho učit směry atd. Není nějaká kniha?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 14:26
- Nahlásit
tadysem cetla zajimavej navod.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2014 16:06 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
Vytahuji staré téma, protože mám (možná blbou) otázku. Dneska ráno (upřesňuji: ve 4, dokud bylo snesitelně) jsem se psem vyrazila na kolobku. Už jsme párkrát jeli, ale tohle byla naše první trošku podstatnější jízda - asi hodinu a půl, ale hodně jsme zastavovali, aby se pes smočil v potoce, proběhnul a tak, takže to bylo jen cca 8 km. Nicméně dneska poprvé opravdu soustavně tahal. No a teď jsem si všimla, že má docela hodně obroušené drápy. Hlavně na zadních, na předních míň. Jeli jsme převážně terénem, po asfaltu minimálně. Nic mu není, ale kdyby to měl obroušené o něco víc, tak už by mohl být problém. Je to normální, nebo se mám bát, že když pojedeme delší trasu, tak si drápy obrousí tak moc, že si je zraní až do živého? Máte někdo zkušenosti?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2014 16:41
- Nahlásit
aňoňouma
já jezdím dost pomalu i se psem v tahu (on si určuje tempo a nemá důvod se předřít ), maximálně jsme dali asi 40 km za den a obroušení drápů jsem si tedy nevšimla nikdy. Asi bych se zamyslela, jak je na tom s drápama třeba po celodenním vejšlapu v postroji v tahu a případně přidala nějakou výživu...
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2014 16:56
- Nahlásit
birma
jak je na tom s drápama třeba po celodenním vejšlapu v postroji v tahu
Takový věci nevedeme právě, jinak si lítá navolno...
on si určuje tempo a nemá důvod se předřít
To bude možná ten hlavní problém - ten můj jak se rozjede, tak tahá jak magor, chvílema jsem musela brzdit i do kopce... Díky!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2014 17:14
- Nahlásit
aňoňouma
asi bych to fakt pořešila nějakou výživou na srst a drápy, nechce se mi věřit, že psi, co tahají pravidelně a rychlejc než ten můj louda by si tím tak moc zbrušovali drápky. A možná bych zkusila zařadit třeba i výlety nebo běhání v tahu, ať si nožičky zvykaj
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2014 12:59
- Nahlásit
birma
Jojo, provedu, díky!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2014 13:04 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
aňoňouma
Přidejte zinek, béčko, případně byliny na srst. No a možná bych se ještě zamyslela, jestli náhodou drápky nebyly moc dlouhé - ono to, co většina lidí považuje za "normální" drápy už jsou v podstatě moc dlouhé drápy. Postupným obrušováním lůžko trošku ustupuje, ale samozřejmě to nejde dost rychle.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2014 13:15 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
corgi
Já se právě drápy snažím držet krátké, cca kolem té jedničky. Po té vyjížďce měl "properly trimmed nails", takže vlastně OK, nicméně jak píšu výš - mám strach, aby to příště nešlo do živýho. Ale jinak se srstí nebo drápy problémy nemá. U něj bude opravdu hlavní problém v tom, že jde do všeho na 400%, zcela bez pudu sebezáchovy. Myslím, že by byl schopný makat i se zlomenou nohou a nedat na sobě nic znát. Musím víc myslet za něj a zátěž mu dávkovat.
|