Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jméno chov. stanice
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2005 15:30
- Nahlásit

Ahojky všichni,chtěla bych si zaregistrovat chov. stanici,ale zatím mě nenapadlo žádné kloudné jméno a tak Vás všechny prosím o pomoc.Mám mastifku

shiba
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2005 19:44
- Nahlásit

Zkus třeba něco se jménem fenky nebo tak. Nebo třeba zkratku tvého jména, něco typického pro tvé bydliště...

kery
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 07:29
- Nahlásit

Já bych koukla na mapu země původu a zkusila bych nějakou horu, řeku, jezero, město..... něco typického pro mastifa....Hlavně ať se to dobře čte, bez zbytečných háčků, čárek. K.

Hanka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 08:23
- Nahlásit

Děkuji za rady,zkoušela jsem vymyslet něco okolo svého bydliště,ale bydlím na vesnici s tak divným jménem(Podlešín) a to uznejte nic moc.

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:17
- Nahlásit

Hanka
To je fakt. Vybírej dobře. Já osobně jsem měla dojem, jak skvělý název jsem vymyslela, a za čas jsem toho začala litovat. Bohužel ČMKU změnu názvu neumožňuje

Kimina
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:06
- Nahlásit

Hanka
Ahoj Hani, určitě to dobře zvaž, protože jak píše Shiba, pak už s tím nic neuděláš. Nevím, jak je to dnes, ale dříve se muselo napsat několik názvů a ČMKU z toho jeden vybral. Jak se mi potvrdilo u nás i u mých známých, funguje zákon schválnosti a vyberou Ti ten, který se Ti nejmíň líbí
Na druhou stranu se psům naštěstí neříká "celým jménem" (někdy ani tím prvním) a tak to není taková tragédie.
Jinak tady v jedné knížce píšou, že "...původ a činy mastifů jsou jako u různých plemen s dlouhou minulostí opředeny pověstmi. Jejich skutky byly popsány v bitvách od časů římských nájezdů na Británii až po bitvu u Agincourtu (1415) a dobu novější."
Není to ideální na výslovnost, ale zní to hezky, co třeba
...z Agincourtu /z edžinkótu/
nebo ...z bitevní legie (ale to by spousta blbců nepochopila a měli by strach, že prodáváš zabijáky
Tak hodně štěstí při výběru a pak napiš, co jsi vybrala.

Hanka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 12:50
- Nahlásit

Kimina
Děkuji za radu, z Agincourtu zní fakt docela hezky.Tak to mám prvního favorita.Asi je to stále stejné jako dříve,má se napsat max.6 názvů.Co jsem koukala já tak má hodně chovatelů jméno stanice uděláno ze skratek svého jména a to by u mě byl taky trochu problém,no posuď te Ha-Müll,Müll-Ha,Ha-Mill(to je jak na dětskou výživu).

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 12:57
- Nahlásit

Hanka

Fakt si ma s tou detskou vyzivou rozosmiala. Vsetci v praci sa tu na mna otocili ako som vyprskla

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 14:08
- Nahlásit

já znám spoustu ch.s., jejichž název je odvozen ze jmen psů chovatele či z jeho vlastního jména....ale to pak chce se jmenovat šikovně....

Anonymní
# Zasláno: 26 Zář 2005 15:40
- Nahlásit

A co třeba "Z HANČINY LINIE" nebo podle příjmení "MILLER" (či jak se jmenuješ) nebo něco podle typické zajímavosti ve tvém okolí třeba "OD VELKÉ SKÁLY" (to ber jen jako obecný příklad) a nebo potom vybírat podle vzhledu hafanů "GRAND MOLOSS" nebo "GOLD MOLOSS" ... Hodně štěstí při výběru. Já osobně bych tam asi chtěla zakomponovat své jméno a tak bych volila tu první možnost

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 15:48
- Nahlásit

HANKIN MASTIF

nefer
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 16:00 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

Z Podlešína mi nezní nijak hrozně. Já mám české názvy radši a nejvíc právě ty, které vystihují přesné místo odkud štěnda jsou, než ty složitá, která člověk pomalu ani nevysloví. Můj nejoblíbenější název chovatelské stanice je Z Lukovského dvora

Maya
# Zasláno: 26 Zář 2005 16:12
- Nahlásit

Název plemene nesmí být obsažen v názvu CHS, za 20 let budeš třeba chovat pudly a co pak s příjmením psa Grand Moloss?

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 16:12
- Nahlásit

Naše zní taky naprosto obyčejně "Od Hrubého lesa". Není umění najít pro svůj název stanice honosný název, ale prokázat, že za tím názvem něco je, to je kumšt. Takže bych se spíš zaměřila na trochu jiné věci, jestli bude název takový nebo makový na tom příliš nezáleží, důležité je, co se za ním skrývá.

Pupy
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 18:51
- Nahlásit

já znám chovnopu stanici Z JENIVE dobře se vyslovuje i pamatuje.

ola
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 19:12
- Nahlásit

Co se spojení jmen týče, tak mne napadlo HaMas (Hanka-Mastif) - ale taky mi něco říká,že to nebude to pravé,nebo't to je nějaká teroristická skupina nebo hnutí, ne?! Tak to asi taky radši ne! Jinak mi ještě napadlo - Anglima (jako anglický mastif) nebo jen Mastiffo. Líbil se mi i nápad Anonymní - Grand Moloss. Ale Z Podlešína zní taky moc dobře.

Anonymní
# Zasláno: 26 Zář 2005 19:24
- Nahlásit

A co takhle něco, co vystihuje povahu psa ? Třeba Zlatý obr nebo Něžné srdce ? Případně to hodit do angličtiny Golden Gigant...

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 19:24
- Nahlásit

nefer
Tak to bys byla asi jediná, komu se líbí název "z Helfštýnského panství"

bord
# Zasláno: 27 Zář 2005 07:23
- Nahlásit

Hanka

Mefisto z Podlešína
Z Podlešínských hvozdů
Dřímající lev z Podlešína
Hannah - Zlatý gladiátor

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2005 07:26
- Nahlásit

bord

chovatelská stanice musí mít název s max. počtem tří slov, takže ten Dřímající lev..... atd...by nepřipadal v úvahu...

jinak ale já mám taky ráda české názvy. Můj pejsa je "z Luční záře" (jednoduše proto, že ch.s. je v ulici Luční)

bord
# Zasláno: 27 Zář 2005 07:48
- Nahlásit

Evik
Sorry to jsem netušila, no aspoň si doplním vzdělání...

Anonymní
# Zasláno: 27 Zář 2005 08:07
- Nahlásit

Mně se podařil husarský kousek. Taky jsem přemýšlela nad jménem svého chovu. Chtěla jsem nějakou kombinaci jmen svých psů. Pořád se to nedařilo, až jednou když jsme si jeli pro nový přírůstek - fenečku, tak při studování rodokmenu jsem narazila na jméno její matky.Jmenuje se Boglárka a bylo to - BO(gar)LAR(go)CA(rtouche).Jen jsem se modlila, aby tenhle "praštěný" název někdo neměl. Vyšlo to

Anonymní
# Zasláno: 27 Zář 2005 09:12
- Nahlásit

Anonymní z 26/9 v 19:24 - pokud anglicky, tak korektně: Golden Giant, těch paskvilů už existuje dost... Nejen paskvilů, u chovatelů molossů se podobná jména jako Grand Moloss, Něžný obr apod. vyskytuje dost hojně a nezapomeň, že se to porovnává i se zahraničním registrem ch.s. ...
Já bydlet v Podlešíně, tak nic neřeším - to je přece krása!!!

Hanka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2005 09:30
- Nahlásit

Děkuji Vám všem za skvělé nápady,určitě nějaké použiji a až to jméno budu mít schválené tak dám vědět.Děkuji

Anonymní
# Zasláno: 27 Zář 2005 09:53
- Nahlásit

Já bych tam ten Podlešín taky nechal byl jsem v Podlešíně na vojně(jestli jste od Slaného):
Podlešínský anděl(mazel)
Z Podlešínské stráně

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2005 13:37
- Nahlásit

těch "strání" je mezi jmény ch.s. taky spousta, ale určitě žádná "Podlešínská" to je milý název vísky.

Anonymní
# Zasláno: 27 Zář 2005 22:54
- Nahlásit

Ja kdyz jsem si registrovala chov. stanici vybrala jsem si jeden nazev, ktery jsem chtela a ostatni povinne jsem napsala ty, co uz nekde existuji (samozrejme ne ty svetozname ))) A pak mi klaplo to, co jsem chtela .... ovsem vystavovala jsem se riziku, ze mi to z FCI hodi na hlavu, ze nekde v Horni Dolni v Bavorsku takova stanice bude existovat .... a vyslo to

kery
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 15:57
- Nahlásit

Jak jsem už psala, vyvarovala bych se háčků a čárek. Název stanice by měl být dobře čitelný i pro zahraniční chovatele, takže tak nějak "univerzální". Mně doporučovali na alj. malamuty třeba "Stříbřitý Angel" a to zní dost praštěně, už slyším třeba Rakušáka jak to čte ve výst. katalogu apod. Nakonec máme Shehaweh (síhauvé) - podle filmu o indiánech (celý název zněl: Shehaweh - dcera vlčího kmene), takže jsem už nic neřešila a klaplo to. Hodně zdraru při volbě.K.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání