| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 06:57
- Nahlásit
Ahoj zase po dlouhé době :-D,
narazila jsem na videa s tímto člověkem a zajímají mne vaše ohlasy na jeho práci. Zkoušela jsem najít tady na diskuzi vlákno, ale nenašla jsem (nějak to úplně neumím / a tak pokud jste se jím už zabývali, prosím o odkaz :-D))))
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 07:37
- Nahlásit
ještě přikládám video :-D
http://www.youtube.com/watch?v=oyzXZWixXJw
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 07:50
- Nahlásit
Fík
Kontroverzní osoba, jako ostatně každý, kdo se nějakým způsobem veřejně hlásí k práci s problémovými psy.
Nemyslím si, že ten jeho způsob je jediný a správný, ale vybrat se od něj dá.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 16:15
- Nahlásit
Fík
Neznám český překlad, ale mám několik sérií "Dog Whispéra" a můžu říct, že něco mi to dalo. Začala jsem na to koukat v době, kdy drahoušek přicházel do puberty a já s tak sebevědomým vykukem měla co do činění prvně. Naučila jsem se spíš "vytrénovat" sebe než psa. On vlastně ten jeho pořad většinou je o koučování lidí, spíš než těch psů.
Jak říká Gi a smečka, má své náruživé příznivce i odpůrce, kteří říkají, že jeho zacházení se psy hraničí s týráním. Řekla bych, že jako inspirace pro vlastní práci je to dobrá věc, ale zlatá bude asi vždycky ta střední cesta
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 16:17
- Nahlásit
Jo, a mimochodem, kdyby všichni dodržovali to jeho "Exercise, Discipline, then Affection", bylo by tu o dost líp, co? I když si ti Amíci (a už nejen ti!) představují pod pojmem pohyb běhání psa na trenažéru...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 16:30
- Nahlásit
corgi
Já si zas furt u psa, kterej se bojí lidí, opakuju "nose, eyes, ears"... neni náhoda, že Grin se mnohem rychleji s cizím člověkem zkamarádí když je tma a musí ho víc vnímat pachem. souhlasim, že je co si z toho vzít, musí se ale jako vždy a u všeho používat hlavně vlastní mozek.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 16:41
- Nahlásit
Grin
je co si z toho vzít, musí se ale jako vždy a u všeho používat hlavně vlastní mozek
Svatá pravda...
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 16:55
- Nahlásit
Grin
nose, eyes, ears
co to?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 17:02
- Nahlásit
lucYnka XIII
Nos, oči, uši... prostě když se ti pes bojí lidí, nebo vlastně čehokoliv jinýho, většinou je zaseklej na nějakym jinym pořadí, třeba grin to má oči, uši, nos. Tzn nejřív čumí čéku do očí, ten mu to oplatí a grin začne paniku, protože najednou je to moc intimní a on neví proč Velmi s rezervou a velmi laicky řečeno
Je to o tom jak se má správně přistupovat ke psům, že by si tě nejdřív měli očuchat, pak teprv máš navázat oční kontakt a nakonec promluvit, abys jim nezpůsobovala diskomfort..
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 17:56
- Nahlásit
Fík Millan Cesar je stráášně hezký tak na něho čumím a slintám po monitoru to je podle mě nejdůležitější,souvislosti výcviku mi občas unikaj kor dyž je f bazénku
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 18:04
- Nahlásit
danajasa
nejdůležitější,souvislosti výcviku mi občas unikaj kor dyž je f bazénku
tak ty seš velkej kretén!
fotky z bazenku můžu též dodat,ale je na nich jinej alfasamec esi mi rozumíš )))))))))))))))))))
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 19:18
- Nahlásit
danajasa
souvislosti výcviku mi občas unikaj kor dyž je f bazénku
simtě, když je caesar v bazánku, tak určitě neříká nic důležitýho, kamarádka mi taky tvrdí, že když je v bazénku, neslyší slova, ale jen jakýsi šum
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 23:47 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit
já si zas ,když mlátim, psa furt opakuju: I'm not being agresive, I'm being dominat!
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 11:45
- Nahlásit
Adiddaska
já si zas ,když mlátim, psa furt opakuju: I'm not being agresive, I'm being dominat!
Podezírám dceru, že tajně sleduje Caesara, včéra flákla klackem Bonninku a s šíleným výrazem ječela:"Netohóóó!"
Na druhou stranu já dělám očividně někde chybu, páč, na povel sice klacek pustila ale při okamžitém potrestání (dítěte, aby bylo jasno ) se tvářila, že je jí to naprosto u ...
Asi začnu taky sledovat nějakého guru
|
helps
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 13:32
- Nahlásit
přesně tak to mám taky..
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2012 12:28
- Nahlásit
Nám v mnohém jeho videa pomohla.
A tak, když to zde čtu, kdo je tedy podle vás ten správný člověk, od kterého se dá učit ohledně psů? Tak má dojem, že jste zde každýho pomluvili a doporučili možná (jestli si dobře vzpomínám) Šilhavého.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2012 12:34
- Nahlásit
Cesmina
kdo je tedy podle vás ten správný člověk, od kterého se dá učit ohledně psů?
Takovej člověk neexistuje.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2012 12:37 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Gi a smečkaTakovej člověk neexistujeAle znám spoustu co si to vo sobě myslí (existence Yetiho taky nebyla prokázána a kolik je vo něm odbornejch článků)
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2012 18:34
- Nahlásit
Cesmina
A tak, když to zde čtu, kdo je tedy podle vás ten správný člověk, od kterého se dá učit ohledně psů?
Určitě se takových najde spousta, včetně Cesara Millana. Jen je potřeba jejich přístup nebrat jako dogma, ale vybrat si z toho to, co ti osobně pasuje a sedne. Bezmyšlenkově nepapouškovat všechno, ale přemýšlet, proč.
A podle mě je nejdůležitější empatie - snažit se maximálně vcítit do psa, pochopit, jak to vidí ten pes.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2012 21:36
- Nahlásit
Cesmina
kdo je tedy podle vás ten správný člověk, od kterého se dá učit ohledně psů?
To je jako kdyby měli rodiče podle rad nějakého "guru" vychovávat dítě. Můžou mít načteno, nakoukány hodiny videí, radit se s kdekým, ale pokud nebudou mít "shůry dáno", "v apatice nekoupí". Znám to z vlastní zkušenosti - kdo se chce přijít přesvědčit do místní ZŠ, bude vítán
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 07:06
- Nahlásit
corgi
Rozhodně z něj nechci dělat guru :-D, jen mne zaujala jeho práce a také to, že pracuje s energií......
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2014 13:51
- Nahlásit
Trochu to tu oživím.
IMO je to showman a chovado.
http://www.youtube.com/watch?v=9ihXq_WwiWM
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2014 15:46
- Nahlásit
Cesar je především skvělý obchodník. Klasický případ člověka, který dostal dar extrémně silného "psího genu" a když zjistil, že psi s ním fungují, rozhodl se to obchodně využít, k čemuž má rovněž skvělé předpoklady. Zpočátku jako samouk nevěděl. proč věci fungují jak fungují, tak si okolo toho vytvořil velmi legrační teorie, jako většina těhle psích guru - samouků. Dneska už má vystudovanou etologii, takže nejspíš už ví proč a jak , nicméně zjistil že ty jeho klauniády obchodně fungují, tak je pořád využívá. On se nechá klidně pokousat (psa k tomu doslova dotlačí) , aby pak ukázal jak ta "bestie" je najednou úplnej miláček (pochopitelně jeho zásluhou ). Jestli se od ně dá něco naučit ? No, nevím, zase tak moc asi ne, spíš je to někdy zábava pro poučené, když se člověk kouká na ty kašpařiny
|
Editapropsa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2017 15:19
- Nahlásit
Zdravím,
pro mne osobně jsou videa i kniha inspirující. A o to jde, aby si každý našel to co mu pomůže nebo jej inspiruje. Ne se vším tak úplně souhlasím, ale po přečtení knihy se dozvíte jak začínal a zase až tak jednoduché to nebylo, jak zpychnul a myslel si "že mu patří svět". Každopádně si myslím, že hodně lidem a pejskům pomohl...
hrapropsa.webnode.cz/products/kratky-navod-jak-ude lat-psa-stastnym-98-zakladnich-tipu-a-technik
hrapropsa.webnode.cz/rady-a-tipy2/znalec-psi-duse- cesar-millan
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2017 13:03
- Nahlásit
Editapropsa
No ja si myslim, ze hlavne hodne psum uskodil stejne jako treba jeho obdoba cesky klaun Rudolf Desensky
|