Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Štěkání při příchodu návštěvy
Autor Zpráva
Martina
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:32
- Nahlásit

Ahoj všichni při pátku, vím, že už byste se nejradši viděli doma se svýma chlupáčkama, ale předem děkuji za odpovědi.
Štěkají vaši chlupáči při příchodu návštěvy? Nemyslím, když k Vám přijde někdo, kdo je u vás často a pes ho zná, ale někdo kdo k vám přijde náhodou a je pro psa cizí. Díky

Niko
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:34
- Nahlásit

Martina
Můj malej je ještě štěně a ten štěká opravdu jen výjmečně...na návštěvu nee, ale to je asi tím, že má radost z každýho příchozího a pořád by se mazlil

Pupy
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:45
- Nahlásit

Martina
No moje štěká když k nám pčijdou cizí lidi ale po čase se zase uklidní. to víš musí přeci hlídat.

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:53
- Nahlásit

O to mi právě jde, jestli ji mám krotit nebo ji nechat, protože prostě hlídá. Tuhle přijel strejda, kterej k nám moc často nejezdí a ona spustila takovej štěkot, že jsem už myslela, že ji něčím přetáhnu. Za chvilku se uklidnila, ale strejda se na ni nemohl podívat, protože pak začala vrčet a tak si bublat pod vousy. Nebo je to prostě jenom další projev toho, že mám doma poseru a bojí se? Venku je to pohoda, ale když přijde někdo k nám tak je to hrůza. Možná to bude mít po svý mamince a tetičkách, protože když jsme si pro fenku jeli a vstoupili k chovatelce do chodby, tak se spustil takovej rachot, že je musela všechny vyvést na zahradu.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:58
- Nahlásit

To ti můžu říct naprosto přesně, začne se vlnit, kroutit zadkem, lehá si na břícho a loudí pohlazení... Na cvičáku z ní mají všichni prču... Jinak by otevřela i zloďějům a hezky a s vysvětlením by je provedla po bytě...

Jsem zvědavá, jak zvládnem na zkoušce na cvičáku to, že má sedět a koukat na mě než jí zavolám, zatímco někdo druhý začne pískat, tleskat a volat jí k sobě... To bude teprve legrace...

Pupy
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:01
- Nahlásit

Martina
no ta moje štěká, někdy řestat nechce, ale prostě se musí naučit že když řeknu dost, nebo ticho tak prostě musí přestat.
Dříve jsme dělali to že když začala štěkat a nechtěla přestat, tak jsme ji zavřeli do jiného pokoje než když přišla návštěva. Popár min. se uklidnila a pak jsme ji pustili a bylo vše v poho.
Teď sice na cizí štěká ale pak si je očichá a je vše ok.
[i][/i]ale strejda se na ni nemohl podívat, protože pak začala vrčet a tak si bublat pod vousy.
tak to moje taky nemá ráda když se jí někdo podívá do očí nabo přímo na ni, proto taky vždy člověka upozorníme že se na ni nemají takto dívat.

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:03
- Nahlásit

Jandula
Jinak by otevřela i zloďějům
Tak to je úplně opačný případ. Na dovolený jsme si chatku ani nemuseli na noc zamykat, protože o každém člověku, který prošel okolo jsme věděli. Jo a manžel k tomu štěkání, když přijde někdo cizí říká: "Taky je to k něčemu dobrý. Když by tady měla Martina cizího chlapa, tak o tom ví úplně celej barák."

sara03
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:10
- Nahlásit

Ahojky.
Náš boban štěká,když k nám jde ten,kdo u nás nebydlí.Prostě si hlídá svoje.Je jedno,jestli je to brácha nebo ségra.Ale někdy na cizí neštěká vůbec.Asi to dělí podle toho:když přijede tendle vetřelec,panička na mě nemá tolik času nebo se se mnou nemůže tak bavit,tak jim dám najevo,že je tady nechci.Navíc oni k nám jezděj jen občas,tak se ani nemůžou divit,když štěká.
Jinak usměrňuji,ale neodnaučuji.

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:28
- Nahlásit

Nuz moj podla toho, ako sa mu dana osoba zapaci. Uz dva krat sa mi stalo, ze pes proste na prichodzieho naozaj obranarsky stekal. Len stal a stekal, nechcel na neho dorazat. A dost dlho trvalo, kym pochopil, ze to je navsteva. Avsak vzdy sa to stalo len v tedy, ak dotycny prisiel a otvoril priatel. Ked som sa zvitala s dotycnym ja, pes prestal stekat a isiel ho ocuchat. Ale nie je to pravidlo. Stalo sa to dva krat, inak je v pohode a so zaujmom si cudzich ocuchava a tesi sa im. (Vsetci ludia na ktorych kedy skaredo stekal boli chlapi)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:30
- Nahlásit

Naše smečka štěká, dokud příchozího nevidí (tj.slyší šrumec, cizí hlasy za dveřmi apod.) . A to je štěkot tříhlasý a takový, že nezasvěcenec by se bál. Ovšem jakmile se řekne "Holky, to je nááávštěva" štěkot se změní v nedočkavé vítací kňučení a vrtění celým psem. A na spoustu lidí ani neštěkají, buď je dobře znají anebo to jsou "psí" lidi a je to z nich cítit. S tím vítáním zlodějů nevím, no asi by ho vítali. Jsem si jistá, že v případě ohrožení by bránili členy rodiny. Ale majetek, tj. v jejich očích nepotřebné krámy, asi ne.
Martina
Já myslím že to jak popisuješ, že se spíš bojí. Oni ty poserky spíš hlídají. U nás to je taky tak, že vlastně štěkat začne veteránka, která je poserka a ti dva se vlastně jen přidaj k vůdci smečky. Ale když je třeba ona doma a ti dva na zahradě, tak se štěkat vůbec neobtěžujou.

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:31
- Nahlásit

Ketrin

Aj ja si myslim, ze je to u Huga skorej od strachu, hoci to tak nevypada...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:36
- Nahlásit

Oni prostě asi všelicos cítí.
U nás ve vesnici je chlap, o kterým se říká, že žere psy. (Nevím, jestli je to pravda.) A fakt je, že naše čuby, ke každému člověku miloučký a vítací, kdykoli ho potkáme tak na něj štěkají dost zle.

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:41
- Nahlásit

Ketrin
Tak co radíš, prostě to usměrňovat, ale asi ne za to trestat ne?
Zavřít někde do vedlejší místnosti, než se trochu uklidní a pak pustit?

janina
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:43
- Nahlásit

U nás, když někdo zazvoní u dveří, tak oba psi spustí alarm Třeba si myslí, že my ten zvonek neslyšíme, tak oni musí štěkat. Ale jakoukoliv návštěvu radostně vítají a jenom somrují drbání Snažím se je to odnaučit, ale je fakt, že moc úspěchy nemám

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:49
- Nahlásit

Martina
Usměrňovat, uklidňovat, ukazovat jí že se nemá čeho bát (tj.aby se ten příchozí nechal očichat, promluvil na ni, dal jí mňamku...) Nevím jestli je dobrý nápad ji zavřít, možná spíš poslat na místo a když se uklidní pochválit... atd. sama uvidíš podle situace. Vycházej z toho, že asi potřebuje posílit sebevědomí. Zavřela bych ji jenom v případě, že dopředu víš, že přijde někdo, kdo se psů bojí (je to k nevíře, ale lidi se bojí i takových mrňat jako máš ty...) protože někdy i vyrovnaný pes znejistí, když cítí z člověka strach.

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:52
- Nahlásit

Ketrin
Díky moc

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 15:39
- Nahlásit

Když před časem náš šestipatrový baráček navštívili bytoví zloději, vybrali si byt, v kterém neštěkal žádný pes....

sara03
# Zasláno: 16 Zář 2005 15:40
- Nahlásit

Ketrin má jako vždy pravdu.

Kimina
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 18:51
- Nahlásit

gabifi
Jo, jo u nás šli lapkové po zahradách a vybírali králíkárny, úrodu, chatky, sousedům dokonce vytlačili auto z garáže, ale u nás nebyla ani noha, protože máme pejsky!!! Sousedi je sice nemají rádi, ale museli uznat, že díky nim se nám nic neztratilo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání