| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 08:34
- Nahlásit
Ahoj, potřebovala bych poradit. Máme devítiměsíční fenku hnědého labradora. Během měsíce se jí na hřbetě a za ušima udělaly výrazně světlejší skvrny na srsti. Vizuálně mi to nevadí, vypadá sice divně Je to normální (třeba jen vyšisování během léta???) nebo ne? U jiných labradorů jsem to neviděla. Díky vám za fundovanou odpověď.
|
haha
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 08:46
- Nahlásit
já už jsem to na některejch taky viděla, zrovna kousek od nás mají černého a má na sobě takový prosvětlený chlupy , myslela jsem si že je to tím že rodiče měli rozdílnou barvu
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 08:49
- Nahlásit
Eda
Počkej až sem koukne Ketrin, ta je machr přes labradory. Určitě Ti poradí.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 08:58
- Nahlásit
tak zatím díky moc za odpovědi, jsem vážně zvědavá, co se z toho vyklube
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:00
- Nahlásit
ale je papírová, oba rodiče hnědí
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:09 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ja ti asi nepomozem, ale mam fundlaka a ten by mal byt cierny (PP oba rodiacia cierny ako uhol a v zime aj cierny je) ale proste ten moj ma viac pohybu po slnku a ovela vacsi pristup k vode a teraz mam proste hnedeho psa, skoro az rysaveho a tiez len na urcitych partiach, hore na hlave, chvost, zastavky na nohach a tiez za usami. Nechodi plavat a potom nebeha po slniecku aby preschol? Mozno je to uplne nieco ine ale aj moj je "flakaty"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:35
- Nahlásit
Eda
Už jsme to tu jednou probírali-čokoládoví LR prostě tohle mívají a je velký problém udržet je v té správné barvě. Přes léto bývají různě melírovaní. Svou roli hraje krmení, voda i sluníčko. Možná i přítomnost genu pro žlutou barvu.
Já Ti asi žádný fígl neporadím, vím jen, že známá, která chová černočokoládovou linii, ty své čokolády v létě pořád maže a stříká různými přípravky s UV filtrem a do vody je moc nepouští, aby je udržela ve výstavní kondici. Takže pokud Tvá fena povede normální spokojený labradoří život, ke kterému nutně patří plavání a pohyb venku, asi se budeš muset smířit s těmi fleky. A jen tak ze zvědavosti, mohu se zeptat na jméno a rodiče?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:51
- Nahlásit
Eda
Hnědí labradoři přes léto šisujou, neboj ono se jí to dá dohromady. Vypadá sice jak když má melír, ale bude zase normální. Ještě vím, že někomu se takhle zbarvil pes po změně granulí, ale jestli jí dáváš stále ty samé, tak to bude sluníčkem.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:02
- Nahlásit
Eda pochází z chov. stanice Ja-Sta Czech od Uriánkových, Lnáře. Rodiče: Janet z Javořických vrchů, Brownboy of Brownb.Cottage. Takže předci OK. Ale díky, uklidnili jste mě, voda a sluníčko dělá své. Nemám zatím zkušenosti, je to naše první labradorka. Pochovali jsme 17 ti letého jezevčíka.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:11
- Nahlásit
Eda
Brownboy je kráásný. Nemít žlutou fenu, byl by u nás jedním z kandidátů na ženicha.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:14
- Nahlásit
Má krásnou hlavu, to snad zdědila naše holčička po něm.
|