Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak jim to rozumně vysvětlit bez facek???
Autor Zpráva
Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 13:59
- Nahlásit

PORAĎTE!

Mám kamárádku, s přítelem mají tříletýho "labradora" (uvozovky proto, že nemá papíry, je pěknej, ale jako labrador ... je štíhlej, nemá moc širokej čumec), šíleně ho rozmazlujou, pes je neposlušnej, i když už se hodně zklidnil, všechno mu dovolí, míchají mu zmrzlinu s bůhví čím... No síla...

Teď se rozhodli, že milý Denýsek by si měl "užít"... Domluvili se s nějakou ženskou, která má taky labradorku a chtěj je nechat připustit.

Marný je moje vysvětlování, že Denýsek má DKK 2/2 (což není hrůza, ale), že množení těchle psů, co budou dělat se štěňaty atd... Prostě nic a nic nezabírá...

Ani příklad z vlastní řad, když jsem jim řekla, že já bych Sáru (a zvlášť po tom, co mi řekli o její DKK a DLK) v životě nedala připustit, že ničej život těm štěňátkům, jejich s prominutím "hloupí" majitelé budou pak stejně nešťastní jako jsem teď já...

Nezabírá ani to, že jakmile pes pozná, o co jde, tak jim pak začne utíkát a bude chtít (a že je v okolí hoooodně fen)...

Jak tyhle lidi přimět změnit názor??? Ještě podotýkám, i když musím uvést, že tohle neodsuzuji, ale že ho mají jako dítě (vlastní ještě nemají, tak si ho vyložene pasovali do pozice dítěte)...

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 14:57
- Nahlásit

Jandula
No, když mně kámoška začla vykládat, že by chtěla od své fenky štěnda (irskej setr bez PP), tak jsem ji zahrnula webovejma stránkama, různejma článkama... prostě co sem kde našla o psech s PP x bez PP ... Nevim jestli to zabralo ale tehdy to vypadalo, že to snad celkem pochopila. Otázka je na jak dlouho, tehdy byla její feňule ještě štěndo...
Ale pokud jsou ti lidi fakt přesvědčení, tak jim to asi těžko budeš vyvracet...

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:02
- Nahlásit

Aj moja kamaratka sa ma spytala, ci by som v buducnosti nakryla jej fenu (krizenec) mojim psom (PP pravdepodobne s DLK). Povedala som, ze ke bude mat 5 zaujemcov o steniatka, tak v pohode a este mi podpise, ze ak ich bude viac, tak si ich necha

Presvec tu pani s tou labradorkou, nech da podobne podmienky

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:06
- Nahlásit

Eimy
Víš co mě na tom štve nejvíc... Je to moje nejlepší kamarádka, vzdělaná, ale v tomto případě nic nezabírá, vytisknout články jsem zkoušela, ona by si možná dala říct, ale je pod vlivem přítele, který zastává názor, že Denýsek je nadčlověk a bůh, a je jí to jedno...
ani když vidí, jak já jsem nešťastná z toho, že Sára má DKK a DLK - prostě nic jí nepřiměje k tomu, že štěňata budou taky asi chudáci, jestli budou mít DKK (no vždyť Denýsek jí má taky a vůbec mu to nevadí) - to že já dám za operaci 25 tis, tak to podle ní asi nic neznamená...

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:07
- Nahlásit

pigie
Nech bejt, oni jsou takoví blázni, že by to klidně podepsali...

Martina
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:14
- Nahlásit

Jandulo, nevysvětlíš jim to ani bez facek ani s fackama.
Ber to tak, že ses snažila a udělala jsi pro to vše co bylo možné. Když si někteří jedinci vezmou něco do hlavy, tak prostě nepomůže nic. Vím o čem mluvím, mám takové tvrdohlavce v rodině (už jsem to tu někde psala) a vidím jak jejich zlaťák trpí na dvoře, domů ho nevezmou ani za nic, procházky nepotřebuje protože má dvůr a žere zbytky s domácí havětí. Nemluvím o tom, že ho vůbec neučí poslušnosti, takže když si dá u nich na zahradě někdo kafe, tak si ho vlastně nedá, protože ho bude mít za minutu v klíně. Nepomohlo nic, už jsem to taky vzdala.

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:17
- Nahlásit

Martina
Víš, to že jsou oni blbý, tak ať... Ale že ničej život těm štěňátkům, ani to není pro ně argument... Jen aby si Denýsek užil... Denýsek by potřeboval pořádně vytahat za kožich...

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:19 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Martina

A ja tiez s pribuznymi. Jeden pes v dome najvacsi milacik a druhy v kotci 2x2 metre so sedym zakalom, hluchy, zavrety 24 hodin denne. Je mi ho tak neskutocne luto, ze toho bytoveho ani moc rada nemam, ze ho takto vytlacil...

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:19
- Nahlásit

Jandula
No já se nakonec s tou kamoškou přestala bavit... Právě kvůli jejímu přístupu k tomu psovi.
Ale jinak znám taky takový lidi, co jsou vzdělaní a všechno a jsou věci, který se jim prostě vysvětlit nedají, nakonec zjistíš, že nejlepší, oc mužeš udělat je jim ustoupit, pokud s něma chceš dál udržovat dobrý vztahy...

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 17:25
- Nahlásit

Jandula
To nevysvětlíš ani fackama, jen se můžeš uklidňovat tím, že určitě nezvládnout určit správný den k nakrytí.

Tenhle případ znám totiž také z vlastní zkušenosti (jen ta poznámka o tom, že kamarádka je inteligentní, neodpovídá). Dva kamarádi mého přítele se také rozhodli, že jejich "labradorka" s "labradorem" si potřebují užít. Snažila jsem se jim vysvětlit, že je to hovadina, že ani jeden z nich nemá ani vyšetření kloubů (prý na co, když jsou zdraví), že ani nevědí, jestli si ti psi nejsou příbuzní (nejsou, protože jsou každý z jiného konce republiky) atd. Jediné starosti měli, jak ta štěňata pak udat, jestli bude dostatečný zájem. Fenu nakryli a pak si ke mě šli teprv pro radu, že vlastně vůbec neví, jak se teď o to starat. Odbyla jsem je slovy, že když jsem se radit snažila, nikdo mě neposlouchal, teď ať mi dají pokoj. perlička na dortu byla, když majitel feny odjel pryč a nikomu nic neřekl. O něco rozumnější majitel psa to po třech dnech náhodou zjistil, že tam čubina zůstala sama a konečně dostala najíst. Řeknu vám, že jsme hromadně měli chu´t toho kluka zabít a hromadně si ulevili, že fena nezabřezla (včetně majitele psa, kterému snad svitlo)

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 17:30 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

nefer

Cubina zustala sama, kde preboha? To ju len tak niekde nechal tri dni?

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 18:21
- Nahlásit

na zahradě a ano, ten vůl odjel k rodičům a nikomu nic neřekl. když šel kamarád kolem a volal mu kde je, dozvěděl se právě tot, že je už tři dny u rodičů

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 18:29
- Nahlásit

on ji sebou k rodičům nikdy nebral. ale vždycky řekl, že jede pryč a dal někomu granule, tentokráte ale prostě zmizel. pro mě je to obyčejný debil, ale mě neposlouchá a bohužel v tomhle neposlouchá nikoho. sice dostal co proto, ale jemu tyhle věci nedochází. na otázku, proč si pořizoval psa, když na něj nemá čas, ti odpoví: a to jsem ji jim měl nechat? (má ji totiž od lídí, kteří se o ni už dál nechtěli starat). Slitoval se, ale čubina šla chudák z bláta do louže. Dny tráví na zahradě, láduje do sebe propesko, v lepším případě delikan a když se ozveš, že potřebuje také pořádný pohyb, odpoví ti ten blb, že je přeci pořád na zahradě a běhá.
naštěstí má alespoň těch pár kamarádů, co se o své psy starají o něco líp a berou je za chuděrou na zahradu, aby si také pohrála. Já jsem tam také dřív alespoň dvakrát v týdnu zašla, jenže já pak nemyslím týden na nic jiného

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 19:40
- Nahlásit

nefer

Pane boze. To je fakt hrozne, ved pes nie su rybicky , ktore ked tyzden nenakrmis, tak to ani nepostrehnu. A verim ti, ja by som na to asi myslela stale. Ale na druhu stranu stale sa ma lepsie ako niektore psi na dedine, ktore poznam

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 06:51
- Nahlásit

Jandula
Doufejme že nakrytí nezkušené feny nezkušeným psem za asistence nezkušených majitelů se nepovede.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:17
- Nahlásit

Ketrin
Bože, kéž by... Ale oni jsou tak "hloupí", že se o to budou pokoušet znova... Jen aby si pejsek užil... Otevírá se mi kudla v kapse...

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:22
- Nahlásit

Jandula

Ved psik si uzije, aj ked fena nebude mat po nakryti steniatka. Aky v tom psik ma rozdiel?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání