| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2005 15:29
- Nahlásit
Ahojky všichni,
poslala jsem do galerie nějaké nové fotečky. I když 2 se nějak nezadařily, ale nevadí. Prohlídněte si mojí slečinku, je jí 5 měsíců a je to ta potvůrka, co pořád všechno žere, jestli si vzpomínáte, jak jsem psala. Galerie se jmenuje Boloňský psík.
zdravím všechny
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 12 Led 2005 08:46
- Nahlásit
Co takhle dát do příspěvku přímo i odkaz na tu galerii. Člověk to pak nemusí hledat, stačí přímo kliknout.
Ale našel jsem:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=212
Fotky jsou pěkné a Dessy taky. Jak jsi ji naučila cucat ten dudlík???
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 08:57
- Nahlásit
člověk by ani nevěřil, že je to živé.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 08:59
- Nahlásit
Jo jo to je dobrej nápad s tím odkazem, tak příště. Díky . Cucat dudlík jsem jí neučila. Jenom prostě vběhla do pokojíčku k dcerám a tam se jeden na zemi válel. Tak si ho vzala do pelíšku. Spíš si s ním tak pohrávala. Chtěla jsem ji vyfotit, jak si s ním hraje, ona zvedla hlavu a fotka je na světě.
Všem se moc líbí a prý se to jen tak nevidí. Takže díky za pochvalu a ahoj
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 09:06
- Nahlásit
A už se to požírání zlepšilo? U takového šmudlíka to musí vypadat úchvatně
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 09:18
- Nahlásit
To víš, že nezlepšilo. Včera jsem jí vyndavala z tlamky žvejkačky, slupky od mandarinek, igelit, co se válel u popelnic. Hrůza Vždycky mě s tím tak vytočí, pak na mě jukne těma svýma korálkama a myslí si, že si mě s tím udobří. Jsem na to zvědavá, kdy se to zlepší.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 09:25
- Nahlásit
A dáváš jí dost jasně najevo, že nesmí? Musíš výrazně změnit ton hlasu, když něco provede: fuj (je to) - já u toho skoro vrčím a třeba s ní škubnout, zmáčknout čumák (přiměřeně) a ostrý pohled do očí. Dost lidí právě na ten ton zapomíná a pes vlastně nic moc nechápe.
Mě už se to zlepšilo....ale každý pes to má jinak. Někomu to požírání vydrží hodně dlouho.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 09:59
- Nahlásit
Určitě jí to dávám dost jasně najevo. Změním ton hlasu, škubu za vodítko, plácnu přes čumák, napřáhnu ruku, to se přikrčí, jako by se bála. Popojdeme 50 m a už má v tlamě zase něco jinýho. Zřejmě budeme patřit k těm, kterým to požírání vydrží hodně dlouho.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 10:04
- Nahlásit
Tak to tě lituji . Každopádně musíš vytrvat, jinou možnost nemáš. Ale s tou rukou brzdi, můžeš v ní vypěstovat strach z ruky jako takové. Pak nerozezná jestli hrozíš nebo hladíš...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 10:10
- Nahlásit
Tu ruku používám, když zvyšuju hlas, tak to snad rozezná. Když ji jdu hladit, tak na ni nezvyšuju hlas ne? Ale dík za radu.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 10:15
- Nahlásit
To musíš poznat sama, někteří psi jsou na to prostě citlivky.
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 12:52
- Nahlásit
Ahoj, také jsem si založila galerii. Nemám sice žádnou rasu, ale myslím, že jí to na fotkách sluší. Hrozně ráda fotím, a úplně nejradši svého psa.
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=262
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Led 2005 13:08
- Nahlásit
Tina, na rase nezáleží, i kříženci jsou fajn
Máme podobnou zálibu, já už také hodně dlouho nevyfotila nic jiného než psa
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 13:14
- Nahlásit
Máš pravdu, Tvojí Báře to sluší a moc, je roztomilá
|
Šárka
|
# Zasláno: 12 Led 2005 13:18
- Nahlásit
Také máme galerie sice v rekonstrukci, ale mrkněte.
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=157&limit=12 Také ráda fotím hlavně psy a když spí jde to nejlíp
|
Fan
|
# Zasláno: 12 Led 2005 13:39
- Nahlásit
jsou to krásní mazlíci,boloňák je plyšák, taky jsem ho dřív chtěla, ale potom jsem si řekla, že když už psa tak ne jen na mazlení, ale i na sport a vyhrál šibák Měla jsem s ním nádherné fotky ze silvestra z "janošíkových dir" v těrchové, byl jak plyšák posazenej do přírody, vůbec nevypadal jako živej pes, ale kamarád je bohužel omylem smazal ( těšila jsem se jak je pošlu chovatelce, aby viděla jakyho mi prodala krásnýho psa a zas nic, asi tam budu muset jet znovu
Kdyby jste tam někdo jel, řekněte, naložím vám Šimáka sebou
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 13:50
- Nahlásit
Ahoj Fan, už se vaše soužití zlepšilo??
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 14:14
- Nahlásit
Ahoj Fan,
vy jste ty ďury slezli? Já když viděla ty žebříky, tak jsem litovala každého psa, co tam půjde
|
Fan
|
# Zasláno: 12 Led 2005 14:36
- Nahlásit
nefer
no trošku jo, už jsem pochopila, že to holt po dobrém nepůjde a že sem tam ho budu asi muset za ten krk vytáhnout i do vzduchu chodíme teď do školky, tak uvidíme jak nám to půjde, jsou tam milí lidé a klidní pejsci, kterým zatím nevadí, že na ně sem tam Šimák huláká,a hlavně si pohraje s jinýma štěňatama Včera jsem potkali na procházce další šibu v PV 8 letou fenku a ta ho hnala
terri
on je ještě malej, takže přítel ho vzal do náruče a slezl to s ním, akorát nám jendou sklouzl po ledě a skončil v bystřině, ale pak už si dával bacha
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 15:01
- Nahlásit
Fan
Byla jsem tam v létě a říkala jsem si, že to musí být v zimě dost síla. Však většina chodníků je uzavřena. A nesportovní pes nemá šanci , tak ještě že máš šibu.
Tak se mějte pěkně a ať to ve školce šlape
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2005 15:06
- Nahlásit
Fan, no vidíš, tak at se vám daří (jinak já mám taky nové fotky v galerii, tak se mrkni jestli máš chut)
|
šedý vlk
|
# Zasláno: 12 Led 2005 15:17
- Nahlásit
Pro Fan
taky mám šibu v galerii Moje šiba a ta zas neposlechne po zlém. Když ji vytahám za kožich je to ještě horší mě se osvědčila metoda ji prostě ukecat.
|
Fan
|
# Zasláno: 12 Led 2005 17:08
- Nahlásit
terri, nefer
díky snad to zvládnem zítra dám do galerie fotky šimáka z dír co se podařily najít, nejsou to ty co jsme dělali my, ale kámoš, ale aspoň něco, ty naše byly lepší.
šedý vlk
viděla jsem ji v galerii, kočka u toho našeho to jde taky jen po zlém, ale já jsem se k tomu zlému ještě nedostala Je to pan dominanta co to tady osvobodil Ale já se nedám, vzájmu našeho budoucího soužití a v rámci jeho vlastního zdravého života, protože se svým životem nebezpečne hazarduje ale těší mě, že ne jen ten můj je takovej neposlucha dobryho slova
|
šedý vlk
|
# Zasláno: 12 Led 2005 18:22
- Nahlásit
Fan
je fakt že šiba chce být za každou cenu šéfová v rodině. Ta naše má tři roky a nějakej ten měsíc,ale dobře rozumět jsme si začali tak před rokem. Šiba je opravdu hodně svérázná a člověk musí být správně ujetej aby s ní vydržel. Měli jsme před ní několik psů takže nejsme úplní začátečníci, ale šiba se vymyká všem metodám výchovy a výcviku. Trestat ji je zbytečné protože trest bere jako momentální prohru a za chvíli si zase dělá to co chce a za co byla potrestaná. Ale když ji člověk pochopí, zjistí že je i přes své povahové vlastnosti prostě úžasná.My už vždycky budeme mít šibu.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2005 00:07
- Nahlásit
Fan, Sedy vlk
ja se svoji sibou nejak moc velke problemy nemam. Jen nesnese pritelovi rodice se kteryma bydlime. Porad na ne steka a bez dobroty se nenecha od nich ani pohladit . No ma nas pekne zaskatulkovany jen co je pravda . Ja jsem proste vudce a me musi poslouchat, pritel je nahrani a jeho rodice jsou vetrelci, ktere musi "trpet" ve "svem" byte . Jinak my uz Kairo trestame spis zvysenim hlasu a nebo tim ze si ji prestanem chvilku vsimat a ona hned vi, ze provedla neco co nemela . Ale jinak je to nas velky mazlicek a uz bych za jine plemeno nemenila.
|
Fan
|
# Zasláno: 23 Led 2005 16:42
- Nahlásit
tak konečně jsem dodala pár fotek ze šimiho školky, jako vždy se tváří přátelsky a neškodně, nikoho nemá v úmyslu sežrat
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=237
|
šedý vlk
|
# Zasláno: 23 Led 2005 17:34
- Nahlásit
Fan, moc hezký fotky. Od kterého chovatale máš Šimiho ?
|
Fan
|
# Zasláno: 24 Led 2005 06:26
- Nahlásit
ŠImi je až od Kladna, (až proto, že jsem z Prostějova) od jedné paní, byl to jejich první vrh a i první štěně.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 25 Led 2005 01:16
- Nahlásit
Ahoj všichni
Aktuálně bych potřeboval dvě fotografie Siby do našeho Atlasu plemen - http://www.cz-pes.cz/atlas_index.php
Jedna fotka by měla být ve výstavním postoji nebo postoji typickém pro plemeno a druhá nějaký hezký detail hlavy. Autor fotek musí souhlasit !!! s jejich zveřejněním v atlasu. Na oplátku k fotkám i pod text dáme odkaz na jeho stránky (pokud má). Podobně jako zde: http://www.cz-pes.cz/atlas_bily_ovcak.php
Mám zájem i o fotky a české standardy jiných plemen, prakticky všech, které nejsou dosud v našem atlasu zpracovány. Podmínky viz výše.
Díky předem za ochotu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2005 15:32
- Nahlásit
Ahoj všichni,
s přítelem už jednoho psa máme - chodského psa, ale přítel mě začal ukecávat, abychom si pořídili ještě šibu. Nějak mu nemohu vymluvit, že je to plemeno ne pro začátečníky, kterými my pokud se týče výcviku rozhodně jsme. Taky si myslím, že je to plemeno, aspoň co jsem se dočetla, hodně svéhlavé a jak tady někdo psal s tendencí vyhoupnout se do alfa pozice ve smečce... Jak se snáší s jinými psy??? Ten náš choďák je naprosto nekonfliktní, téměř s každým psem je kamarád, ale na druhou stranu děsně žárlivý pokud hladím např. psa rodičů (bydlíme s mými rodiči a psi jsou na jedné zahradě). Prostě mám strach, že každý jiný pes, který by měl sklony k dominanci (což pes rodičů nemá) by byl pro choďáka problém....
Taky si myslím, že na to aby mohl mít člověk doma šibu, měl by psům dobře rozumět i po té psychologické stránce....jenže takových lidí jako je např. pan R. Desenský je hrozně málo....
Kdo máte šibu - už jste byli zkušení kynologové, nebo jste do "toho vlítli po hlavě bez zkušeností"???
Prosím napište mi pro a proti, jaký je život s šibou....
Četla jsem taky, že je to jedno z plemen, kteří žijí spíš vedle člověka (tolerují ho), než aby to byli rodinní mazlíčci...co je na tom pravdy?
|
vlk
|
# Zasláno: 26 Led 2005 17:20
- Nahlásit
Život s šibou je sice bezva, ale po čase až doroste bude chtít být za každou cenu pes č.1 obzvláště samci bývají hodně dominantní. Já mám sice fenku, ale přesto mi terorizuje NO. Ovčák je však natolik inteligentní, že si jí nevšímá a jde jí z cesty. Jinak přesto, že nejsme začátečníci a už jsme pár psů měli šiba je opravdu spíš pro člověka hóóódně trpělivého a pevné nervové soustavy. Rodinný mazlík to je, ale mazlí se jen když chce ona. Šiba je velice svérázná, svého pána miluje, ale dává dost najevo, že ho až tak dalece nepotřebuje. My jsme v ní ale našli to svoje vyvolené plemeno a jiné už nikdy mít nebudeme. Jen šibu.
|
Fan
|
# Zasláno: 27 Led 2005 13:10
- Nahlásit
no já můžu zatím jen říct, že jsem do toho vletěla po hlavě, bez předchozích zkušeností, je to můj první pes a navíc pan dominanta co se týče sžití s druhým psem v domácnosti, tak se určitě bude snažit být tím prvním psem shiba, to vidím u toho svého, u mých rodičů, jak odhání pudlice od jejich vlastního žrádla, ale pudlice už jsou babičkovského věku, tak na něj prdí Co se týče mazlení, tak to opravdu mazel není, v klíně u televize nevydrží ani chvilku, jen pokud si ho vemu pokud je v komatu, ale jak se probere tak zase rychle pryč. Ale v posteli chrupká spokojenej, že je s náma JInak zbytek ukáže čas, zatím mě neustále vyvádí z mých omylů ale je to anděl, ale příště si pořídím spíš submisivního
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Led 2005 10:30
- Nahlásit
[b][/b]n
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2005 17:18
- Nahlásit
VLK a FAN
Díky - založila jsem pro Šibu zvláštní fórum, kde se taky ptám na názory na toto plemeno - ráda bych slyšela názory co nejvíc lidí. Z vašich příspěvků se ale zatím přesvědčuji o tom, že ač krásná, Šiba asi nebude to pravé plemeno pro mne a mého přítele......na můj vkus příliš nezávislá.....Navíc, k tomu svému choďákovi si budu muset pořídit (pokud si budu pořizovat ještě dalšího psa) zase jen choďáka anebo jiné stejně kamarádké a nekonfliktní plemeno...Navíc ten můj choďáček je dost velký žárlivka a ačkoli sám dominanci vůči jiným psům neuplatňuje, vysloveně dominantního psa by doma nesnesl....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2005 17:19
- Nahlásit
jen ještě doplním - můj choďák by se s tím případným "dominátorem" nepral, stáhl by se do ústraní a tiše trpěl a to bych mu přeci nemohla udělat.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2005 18:42
- Nahlásit
Evik
Ahoj Evo, když jsem si pořizovala druhého psa k prvnímu, taky jsem se trochu obávala, co na to starší bude říkat. Ale všechno bylo v celkem pohodě, starší pes mladého od malička miloval a hrozně se mu věnoval, neustále mu nosil své hračky, pouštěl si ho k sobě, když spali... jediné co mu nedovolil bylo dělení se o jídlo. Postupem času, kdy štěně rostlo, začal si starší pes asi uvědomovat, že může přijít o svou pozici ve smečce. Projevovalo se to tak, že jejich hry byly čím dál tím drsnější, starej mladýho zaháněl do křoví apod.. asi v roce se začali trochu pošťuchovat, sem tam se poprali, to trvalo asi měsíc a pak byl klid. Mladej převzal první pozici. Starej pes to nese docela statečně. Pořád se mají rádi, mladej si staršího hlídá... on si vlastně hlídá všechno, je praštěnej. Tady jsou, jak spolu spávali, tomu malýmu je tam 7 týdnů a velkýmu 3 roky.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2005 18:45
- Nahlásit
A tady už Bobanovi povolily nervy, když ho to otravný štěně tahalo za uši, za oční víčka, za pysky, za lalok pod krkem a prostě všude
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2005 07:21
- Nahlásit
White Volf
no to jsou super fotečky, takhle já ty své dva cvoky nikdy nevyfotím...Brixík byl nádherné štěňátko - tedy je to Brix, že?
Jinak když jsem si přinesla k starému knírači domu štěně - chlupatou choďáckou kuličku, přijal mrňousa taky krásně. Dokud byl Aki maličký, Ferda ho chránil a dneska chrání Aki Ferdu. U nás bych řekla, že není šéf ani Ferda ani Aki - oni se střídají podle situace.....U nás nikdy nedocházelo k tomu vyjasňování pozic. Stařík spíš mlaďocha jen tak umravňoval, když mladej moc dováděl a dědoušek už nemohl....Akiho nikdy nenapadlo drát se do role šéfa...Fakt nevím, ale mě vážně připadá, že ty pozice moji psi prostě neřeší.... Možná je to ale tím, že každý má jinou paničku....Ferda má mou mamku a Akouš mě.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2005 13:47
- Nahlásit
Evik
Je to Brixík
On je přece Akouš ještě dost mladej, ne?
|
Denisa
|
# Zasláno: 1 Úno 2005 13:51
- Nahlásit
Prosím vás co je to za rasu, ten žíhaný??? TAkovýho jsem ještě neviděla, je moc pěkný. Teda i ten druhej samozřejmě.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2005 14:25
- Nahlásit
Denisa
To je náš Boban, kříženec labradora s irským setrem, děkuju za pochvalu
více jeho fotek na [url=]www.bob.wz.cz[/url]
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2005 14:27 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit
nějak mi to nejde poslat jako odkaz, tak aspoň víc srozumitelně
www.bob.wz.cz
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2005 14:28
- Nahlásit
a je to
|
Tonny
|
# Zasláno: 1 Úno 2005 17:20
- Nahlásit
WhiteWolf
Byla jsem se podívat na obou stránkách, máš je super, i psíci jsou skvělí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Úno 2005 17:50
- Nahlásit
Tonny
Děkuju, vyřídím jim to
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Úno 2005 12:49
- Nahlásit
White wolf
jo jasně, Akouš je puberťák - mlaďoch - v březnu mu bude rok. To jeho "nedominatní" chování je ale taky dáno tou choďáckou nekonfliktní povahou (jsou mezi nimi samozřejmě i výjimky, ale většina jich je fakt v pohodě s jinými psy i v dospělosti). Jo, máš moc hezké stránky.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2005 12:50
- Nahlásit
tak jsem se zase zapomněla přihlásit...to anonymní jsem samo...já
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2005 13:05
- Nahlásit
Evik
Já moc choďáky neznám, jen tvého Akouše a pak jsme na dovolený na šumavě občas nějaké potkali.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 07:33
- Nahlásit
WhiteWolf
jestli opravdu chceš poznat choďáky blíže, pojď s námi na výlet 19.2.2005 do Kytína v Brdech - sraz je v 10hod v Kytíně u rybníka. Tam se sejde choďáků víc a viděla bys že jsou fakt pohodáři. Je jen málo CHP, kteří při styku s jinými psy potžebují košík, na těch výletech ho nemá skoro nikdo a ještě nikdy se psi neporvali - naopak pořád si spolu hrají a blbnou
Ty choďácké výlety jsou přístupné nejen pro choďáky - choďáčci samozřejmě můžou mít doprovod jiných psích kamarádů....Já už bych choda nevyměnila za nic na světě. Líbí se mi vlastně všechna ovčácká plemena, ale chodanům už zůstanu věrná.
|
Denisa
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 08:43
- Nahlásit
Napsala jsem Panu Bobanovi do knihy hostů, ale ještě i sem musím napsat, že to je fakt vzhledově velmi krásný a zajímavý pes a já bych ho z legrace vydávala za nějakou exotickou rasu fakt krásnej
|
Fan
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 08:48
- Nahlásit
jo moc hezkej pes
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 13:52
- Nahlásit
Denisa