Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Návštěva a psí miska
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 12 Zář 2005 10:56
- Nahlásit

Jaký je váš názor na následující situaci - přijdu na návštěvu, a jídlo dostanu do psí misky ! Myslím že jsem dost tolerantní takže je mi jedno co lidi dělají pokud s tím neobtěžují ostatní - pro mne za mne ať si jí třeba ze záchodové mísy a utírají si pusu hadrem na podlahu, a k tomu ať si ničí uši pouštěním 200dB do sluchátek, ale vadí mi když vůbec nerespektují ostatní. Když jsem (několikrát) říkal že mi to vadí, pouze jsem se dozvěděl
- že je pes čistší než já
- že je to zdravé
- že jsem cvok a přecitlivělý

Protože podobné ulítlé argumenty slýchávám i v jiných situacích, přiznám že už si opravdu nejsem jistý jestli si pouze "myslím že někteří lidé nejsou tak docela normální", nebo zda se všichni chovají normálně a ten blázen jsem já. Jaký je váš názor na uvedenou situaci ?

(Pro upřesnění - nejedná se o psí misku ale o normální talíře, ale ty po každém jídle automaticky putují na zem aby to pes dolízal, navíc s mytím nádobí to nepřehánějí takže běžně na talíři najdu zaschlé zbytky.
A bohužel jde o blízké příbuzné které nemůžu jen tak přestat navštěvovat, s podrobnostmi tady radši nebudu zdržovat ...)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:01
- Nahlásit

Chacháááá...
Tady s touto stížností asi moc nepochodíš... Tady jsou lidi, s kterými spí psi v posteli, společně lížou jednu zmrzlinu, v rámci výuky šetrného odebírání pamlsku si pes bere piškot od páníčka z pusy atd. ...
K tomu nádobí - u nás po jídle talíře putují do myčky, tam je čtvernožec, který má momentálně zájem, olíže (předmyje) a poté se spustí příslušný program.

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:05
- Nahlásit

Ketrin
Štěkovi sice talíře vylízávat nedávám (v zájmu udržení odnaučení žebrání a založeného zvyku, že cokoliv pro něj k jídlu je vždy, výhradně a jen v jeho misce), ale nic naplat, kdykoliv jdu dát talíř s naším jídlem do mikrovlnky, štěk se před ni posadí, se zájmem se kouká (jakože co je to dnes zajímavého v té voňové televizi) jak se talíř točí a jídlo voní a voní čím dál víc. Jakmile se však talíř vytáhne a on zmerčí, že pokrm na něm umístěný neputuje do jeho bafací mističky, odejde a dělá, že ho to nikdy ani nezajímalo.

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:08 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Anonymní
Tak tohle dám přečíst tchýni. Jednou jsme přišli z venku a já položila ČISTOU, SUCHOU misku na stůl, když jsem vybalovala věci z batohu. Tchýně na mě spustila: "Dej tu misku honem dolů než to uvidí děda". Nezmohla jsem se na slovo. A to je tchýně úplně normální jenom prostě nemá ráda pejsánky. Hlavně tu naši v její posteli. S naší fenkou už se smířili, jenom k nám už nejezdí tak často.
Takže milý anonyme, omez návštěvy nebo si s sebou ber svačinu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:09
- Nahlásit

Garfield
No já jelikož mám ty vyhlášené popelnice a bufeťáky labradory, tak se spokojím s tím, že při rodinném obědě / večeři na nás upřeně nezírají, nefuní, neslintají, nešťouchají do nás,... ale spořádaně leží pod stolem. Vědí, že poslední sousto je jejich

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:10
- Nahlásit

Anonymní
Pobavila mě představa, jak někam přijdu na návštěvu a budu pohoštěna psí konzervou ze psí misky, kterou položí na zem vedle psího pelechu (v namž už budu mít zaujaté místo a než mi pokrm připraví budu si přežvykovat kost či gumový balónek) a samozřejmě jako zdvořilí hostitelé mi nabídnou mísku s gumovými nožičkami, abych ji nemusela honit po celé kuchyni...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:14
- Nahlásit

Garfield

A místo "dáte si kávu nebo čaj?" bude dotaz pozorné hostitelky znít "Eukanubu, nebo Purinu? A může být zátěžovka, nebo radši lajtka?"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:15
- Nahlásit

Myslím, že anonym už pochopil, že si měl stěžovat na hlavním nádraží.

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:17
- Nahlásit

Ketrin
Jasně a když vykouknou děti z pokojíčku a vycení na nás zuby, zdvořila hostitelka je okřikne "Fuj děti, nechte tetu, no přeci jí půjčíte mističku, když už jste papali" a vrčící naježené děti odejdou do obýváku hlídat si aportky.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:20
- Nahlásit

Když si to představím, ještěže si kolega právě šel koupit kafe, protože jsem se tu málem počůrala smíchy.

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:25
- Nahlásit

Teď jsme to trochu zlehčili a asi z nás milý anonyme nebudeš mít radost. Myslím, že když příbuzní nemají základní hygienické návyky a jak píšeš, (zaschlé zbytky na talířích), by vadily i mně.
Předpokládám, že jsou to dospěli lidé, tak je těžko budeš převychovávat. Vzali jsme to tady trochu z humorem, ale na tohle nejde reagovat jinak.

Anonymní
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:28
- Nahlásit

Ale já si nestěžoval Jen mne zajímalo, víceméně obecně (konkrétní příklad byl o psech, ale i na ty můžete protentokrát zapomenout), jestli se lidé chovají naprosto stejně když jsou doma sami a když mají návštěvu. Opět jde o *vzájemný* respekt, je nesmysl "skákat jak návštěva píská", ale myslíte že je normální ji absolutně ignorovat ?
Když přijde někdo s dětmi jste ochotni alespoň omezit kouření? Přestanete (tedy ti z vás kteří to dělají) krkat a prdět? Pohostíte muslima vínem a párkem ? Nebo je lepší být vždy 100% svůj a s každým komu se cokoliv nelíbí vyrazíte dveře ?

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:31
- Nahlásit

Anonymní
Milý anonyme, ale ještě je můžeš s prominutím přechcat a na každou návštěvu si donést akvárko s piraněma (nevím, jak se píší správně) a než tě hostitelé poctí nějakou mňamkou, můžeš si vypůjčit tobě určený talíř, a příbory a skleničky, hodit je tam rybkám, ony případné zbytky ojedou a s úsměvem si naber pokrmu a dej se s chutí do jídla, jakoby se neprášilo.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:32
- Nahlásit

No, ja sa musim zastat anonyma. Lebo tanier je zakazany, dokonca i spadnute jedlo na zemi. Moze akurat, co mu podam a co dostane do misky. Tak sa predchadza tomu, ze kamaratke padla svieckova na zem a uz ju od feny naspet nedostala Ocuchavat co je na tanieri moze, ale liznut, co i len tanier nesmie. Nevadi mi to, ale prave koli rodicom ho k tomu vediem. Mojho otca ide totiz porazit, ked vidi, ako mi pes ocuchava jedlo, jeden cm od taniera. Ak to spravi otcovi, ma proste smolu a dostane po nose. Keby mi to vadilo, tak by som to spravila tak ako moja kamaratka u pribuznych, ze si najprv to z toho, z coho bude jest umyje...

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:34
- Nahlásit

Ten původní příspěvek mě, přiznám se, trochu rozesmál....já se obávám, že bych na podobnou stížnost reagovala asi podobně jako ta rodina " jsi přecitlivělý apod..."....Já taky občas dám svým čtyřnohým miláčkům vyblíznout talíř, pak ho pořádně umyji a je to... Pokud chce člověk mít kvalitní soužití se psem, nemůže být žádná "cimprdlína" My s pesanem na výletech např. běžně pijem z jedné lahve a ještě se mi nikdy nic nestalo Jsem dost čistotný člověk, ale stejně tak je čistotný i můj pes...poněvadž vím, že můj pes nežere na procházkách žádné svinstvo, nebojím se napít z lahve, které předtím pejsa jen trochu olízl hrdlo...

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:37
- Nahlásit

Evik
Ale jasně, mně osobně je to taky jedno (snad jen žvýkačku bych si po štěkovi nevzala), ale před návštěvou bych psa lízat nádobí asi nenechala. To se nehodí.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:37
- Nahlásit

ještě dodám....přání návštěv by se samozřejmě mělo respektovat, pokud je to přání rozumné (např. "dejte mi čistý talíř - nechci jíst po psovi.....) to je snad normální v každné normální i pejskařské rodině.

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:38
- Nahlásit

Ještě že jsem tady sama. Rekapituluji si tohle téma a řvu smíchy. Normálně ječím až mi hlas přeskakuje.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:39
- Nahlásit

Garfield

my to máme u nás jednoduché....my spíš návštěvníky musíme krotit, aby psům talířky nenabízeli sami Jinak bych taky psům v přítomnosti nějaké "jiné" návštěvy, vybrané zbytky taky schovala a dala jim je až po odchodu návštěvy.... I když žiju se třemi psy, taky vím, co je slušnost

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:40
- Nahlásit

Anonymní
Poslední příspěvek je už o něčem jiném než o psech. Vzájemný respekt - proč ne, proč vůbec předpokládáš že by tady nebyl? Když přijde někdo, kdo se psů bojí (a dopředu to vím), tak psy samozřejmě zavřu a ani koutkem oka je nespatří. Jelikož u nás nikdo nekouří, nemusíme kouření při návštěvách s dětmi omezovat. Kdo ovšem ohrnuje nos nad tím, že se mi v kuchyni válí okousané psí hračky, popř.nějaká ta buvolí kost, nebo že mám na sobě zachlupacené džíny, kdo to nějak nevhodně komentuje, ten k nám ovšem nemusí chodit. Já také na návštěvě neobzírám, jak mají utřený prach, ale hledím pochválit dítka, pěkný byt, pohoštění připravené paní domu nebo cokoli, o čem vím, že si na tom zakládají.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:41
- Nahlásit

Jo a nádobí mám čisté.

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:45
- Nahlásit

Anonymní
Nebo je lepší být vždy 100% svůj a s každým komu se cokoliv nelíbí vyrazíte dveře ?
Tak já za sebe: Snažím se být hodně tolerantní. Na návštěvy si zvu lidi o které stojím, mám si s nima co říct atd. atd. Ale pokud přijde nějaká návštěva nečekaná, nezvaná, kterou zrovna moc nemusím, tak se snažím to nějak vydržet a rozhodně nejsem 100% svá, přetvařuju se, hóódně se snažím, ale v duchu už se těším až vypadnou. Vždycky když někdo takový zazvoní tak si řeknu "ááách jo", ale mezi dveřma nahodím přátelský úsměv a vítám a vítám a vítám. Asi je to špatně, protože, kdybych se jednou tvářila tak jak to opravdu vnímám, tak to by asi nikdy návštěva nepřišla a pomluvila mě po celým městě.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:45
- Nahlásit

A myslim, ze o to prave ide. Moj otec (ale i mama a brat) by sa v takej rodine urcite nicoho nedotkol. Pes patri pri stol (Nas ked vojde pod stol, tak ked vstava, tak zdvihne stol ). Papula na stol, do taniera, na kuchynsku linku nepatri. Tak ja si myslim, ze na stol, pod stol i na kuchynsku linku kludne moze a to su potom rozbroje, ked pridu na navstevu . Akurat si nesmie brat "moje jedlo", kym mu ho nedam. To je vsetko.

Ono mna teraz na dovolenke tiez zarazilo, ze doniesli mojmu psovi vodu do normalnej porcelanovej misky, z ktorej otec jedol gulas a na tanier mu nalozili sunku a syr. Slabsim povaham to nemusi prospiet a hlavne restauracia by mala mat "psie misky", aby to vyzorovo vyzeralo od ludskych.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:46
- Nahlásit

Ketrin

To je spravny nazor, presne s tymto sa stotoznujem!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:51
- Nahlásit

Martina
"...áách jo, ale mezi dveřma nahodím úsměv a vítám a vítám..."
jako když vidím svého přepracovaného manžela, který o víkendu vida z okna neohlášenou pracovní návštěvu , vrčí "kdo sem zase leze...! " ale vzápětí mezi dveřmi slaďounce: "dobrý dééén, pojďte dáááál..."
ono to asi prostě jinak nejde

bord
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:54
- Nahlásit

Ketrin
,,zachlupacené džíny" ve mně evokují zážitek,kdy po vystoupení z auta,kdy jsem měla našeho miláčka na klíně a byl těsně před trimováním,jsem si nějak neoprášila choulostivé partie kde ulpělo opravdu dost chlupů a musím říct,že bych mohla směle soutěžit s gorilou...a všimla jsem si teprve dle velmi udiveného pohledu pána,který vystupoval z výtahu a očividně nechápal...

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:55
- Nahlásit

Ketrin
To jsi mě potěšila, že nejsem sama. Pozdravuj manžela

bord
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:55
- Nahlásit

Ketrin
P.S. Jó a nádobí mám taky čisté

sara03
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:56
- Nahlásit

Ahojky.
Tak jsem se zas pěkně pobavila.Hned mám při pondělku lepší náladu.U nás si některé návštěvy nedají ani kafe.Mají strach,že tam najdou chlup.Plně je chápu.Sousedka,než měla kocourka,nechápala,že spí občas pesa v posteli,vadili by ji chlupy, o oblizování ruky atd ani nemluvě.Jejich kocourek mohl všechno.Naši pesani taky vylizují talíře,ale ty pak pořádně umyjeme.Mě tohle u jedněch lidí taky vadí.Nejsou moc na pořádek a nejsem si jista čistotou"lidských misek".Chodím na návštěvy,ale nic si nedávám.Oni prostě jiní nebudou a nemá cenu jim něco říkat.Byla bych zbytečně naštvaná,že to nechápou a mohla bych přijít o jinaj bezvadné přátele.

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:56
- Nahlásit

Tak v tom problém nemám. Lidi, které nemusím by ke mně na návštěnu nikdy dobrovolně nepřišli, protože ví, že vím a já vím, že oni ví. Své přátelé vítám vždy upřímně (i když je mi třeba blbě nebo jsem unavená) a když přijdou přitelovi jeho známí, které nemusím, jdu se psem ven... Nenápadné, že?

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:59
- Nahlásit

Garfield
jdu se psem ven... Nenápadné, že
Zrovna se mu chtělo, no. Už to chudáček nemohl vydržet.

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 12:02
- Nahlásit

Martina
Nebo je tu druhá alternativa. Přítelovi přijde jeho (pro mě nemilá návštěva) zdvořile je usadím do obyváku, nabídnu jim kávu (ze šálku, nikoli psí misky) a pak v kuchyni šeptnu psovi do ouška "Lump Gery, běž chyť ho, kousni ho." Pes vlítne do obyváku mezi ně. "Jéžiši pradon, to je mi líto, on tohle nikdy nedělá, já ho vemu raději ven, ať Vás tu neruší, nezlobte se, já to vůbec nechápu...." a jsem pryč v cuku letu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 12:23
- Nahlásit

Jednou přišli nějací dva (pán a dáma, kvádro a kostýmek) domlouvat jakýsi sponzoring a reklamu. Zrovna mi dole (=velká místnost kuchyň+jídelna+obývák s dveřmi přímo ven) běhalo deset 4-týdenních štěňat, které vesele čůraly a kakaly na korkovou podlahu a já za nimi celý den běhala s hadrem. (Psí domeček ještě nebyl hotový a těchto pár dní byl opravdu docela horor, také tehdy syn přivezl na víkend své děvče, které u nás bylo poprvé) A do toho obchodní jednání. Při odchodu dáma pravila, že je mi hrozně vděčná, že to mohla vidět, že má doma kokřici, které chtěla dopřát jednou za život štěňata, ale že když TO TADY VIDÍ, tak se rozhodla ji dát vykastrovat.

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 12:28
- Nahlásit

Garfield
To je taky dobrá varianta. Naše fenka vždycky když se ráno probudí, tak jde se mnou do kuchyně a když už chci budit manžela nebo děti tak jí řeknu: Běž, dej páníčkovi pusinku, a prostě jde, tak ho olíbá, že si slinty z ucha čistí ještě za hodinu. Tohle jsem udělala u tchýně. (Už jsem popisovala jak má rada naší fenku). Nevěděla jestli si má schovávat obličej, uši nebo ještě něco jinýho, pak to vzdala a zalezla pod peřinu celá. Taková normální rodinka no.

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 12:30
- Nahlásit

Ketrin
Něco na tom bude. Nebo jak se říká, že nejlepší antikoncepce jsou děti našich známých ne.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 12:32
- Nahlásit

Martina
To je normální, když chci o víkendu aby kluci už vstali, tak jim tam pustím psy a oni je olížou a podupou...jenže oni stejně nevstanou, nakvartýrujou si je do postele a blbnou tam s nima

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 13:12
- Nahlásit

Když už se tady debatí o konkrétních případech, tak taky musím popsat jeden.....Předem musím taky říci, že k nám taky chodí jen návštěvy,které chceme vidět a které o našem zvěřinci vědí vše....(před těmi nezvanými se nepřetvařujeme víc než je nezbytně nutné:biglol....
V neděli byla u nás na návštěvě babička s dědou - na oběd. Bylo hezky, takže jsme si jídlo dali na zahradu. Nebáli jsme se nechat na stole polévku, protože vím, že stařík knír už na stůl nevyskočí (a nedosáhne) a mlaďoch choďák si to netroufne..Než polévka trochu vychladla, chodila jsem s prarodiči po zahradě a ukazovala kytičky...Jen tak jsem hodila očko směrem ke stolu, zda je vše na svém místě....bylo, ale bylo tam i něco navíc - jeden talíř byl prázdný a druhý můj psí puberťák právě dolizoval....Dostal sekec, a babi s dědou měli záchvat smíchu a babi si do toho vylízaného talíře od psa klidně přilila novou polévku řka - "vždyť on má Akínek v hubičce čisto"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 13:15
- Nahlásit

Moudrá a milá babička - rozlišuje věci podstatné od nepodstatných.

sara03
# Zasláno: 12 Zář 2005 13:18
- Nahlásit

Můj haf má 44 kilo,takže mi dá trochu práce ho sundat na zem.Navíc má vyvinutější svaly než já.Kulturistka nejsemAle dá se to zvládnout.Podruhé už věděl,co ho čeká,tak už se tak nebránil.
Jak píšeš,tak vidím Bethovena.I když ti hafani byli větší.My měli od pesy jen 2 štěnda,ale radosti z nich plno.A když jsme je dávali pryč,už jim byli 4měsíce.Plnili jsme přání nových páníčků(byli zrovna dovolené),ak jsme o nich chtěli vědět co nejvíce.Taky jsme se na broučky jeli podívat.A kdyby nám řekli,bohužel,nemůžeme je mít,tak jsou zpět u nás.Vždyť to nejde je nechat někomu,koho neznáte.

Ala
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 13:19
- Nahlásit

Naše babička bydlí na vesnici. V životě tam nesměl pes do baráku. Když jsme byli děti a pes nás třeba olíznul tak nás vždycky hnala se umýt. Naše psisko, nejen že smí dovnitř do domu, nedávno jsme tam byli a babička udělala poháry se šlehačkou. psisko samozřejmě loudilo. Myslela jsem že ho bude babička pakovat pryč, ale to ne... Pěkně mu nabrala na lžičku a dala mu jí olízat. A takhle spolu ten pohár zdlábli celej

sara03
# Zasláno: 12 Zář 2005 13:21
- Nahlásit

Já chci taky takovou babičku

evina
# Zasláno: 12 Zář 2005 14:23
- Nahlásit

Já bych měla radu...a co si nosit vlastní nádobí?Osobně si myslím,že špatně umyté nádobí by bylo ať pes je či není,zkrátka někteří lidé jsou od přírody čuňátka.Náš pejsan občas dostane vylízat talíř ale vždy ho perfektně umyju.Zásadně to ale nedělám před návštěvou která psy nemusí.Jak se říká "co oči nevidí,srdce nebolí".Jinak k nám ale vyloženě odpůrci psů nechodí,ty u nás dveře otevřené nemají.Jo a minule můj manžel zbaštil oběd ve kterém si pejsan vymáchal vousy.A to je na čistotu pedant

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 14:24
- Nahlásit

Ala

naše druhá babi na tom byla obdobně jako ta tvoje....když jsme měli jen jednoho psa, tak ten nesměl u ní do chalupy a když jí pes olízl ruku, taky se šla mýt...., když ale do naší domácnosti přišlo moje štěndo (dnes už rok a půl starý pes) babička se mávnutím kouzelného proutku proměnila a teď nejenže smí oba pesani do domu, ale občas i do pokoje, babi je krmí z ruky, olízané prstíky už jen zlehka otírá do zástěry a dává vyblíznout pesům talířky od naší bašty To moje psí mimino bylo totiž tak děsně roztomiloučký a protože u babičky nikdy nic nezničilo, babi "vyměkla" a teď miluje pejsky.

Anonymní
# Zasláno: 12 Zář 2005 16:28
- Nahlásit

Ahojda, tak toto je opravdu zábavné téma. Naši pejsci talíře také olizují a protože nejsme neandrtálci, tak talíře umyjeme a považujeme je tímto za čisté. Nemyslím, že je nehygienické, že talíř před mytím olízal pes, protože většinou leží před mytím na talíři mrtvá kráva, kuře nebo prase! A to nikomu nehygienické nepřipadá...

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 17:26
- Nahlásit

anonymní

tak tomu říkám správný pejskařský názor

Anonymní
# Zasláno: 12 Zář 2005 22:11
- Nahlásit

Jsem opravdu rád že jsem vás pobavil Aspoň někde, když u manželky se mi to nedaří Asi sem budu přispívat častěji.

Ještě doplním pár detailů (mimochodem, jedná se o otce). Např. dostanu k jídlu chleba - když si na něj dám oblohu rukou, tváří se jako že jsem naprosý barbar a čuně. Tedy - když si já sám svou vlastní umytou rukou šáhnu na své jídlo, tak je to špatně, ale když já jako návštěva dostanu jídlo na špinavém talíři, tak je to o.k. Kdybych si neumyl před jídlem ruce, budu poslouchat hloupé poznámky; když ale pohladím psa, a pak si před jídlem umyju ruce, poslouchám hloupé poznámky taky (že si je prý myju kvůli psu, a že ho tím snad urážím, protože je samozřejmě čistší než já). Je to naprostá schizofrenie, pamatovat si kdy jsem šáhl na psa a podle toho se rozhodovat o mytí rukou abych ho neurazil, nevíte jestli budu mít přístup k internetu v blázinci ? (a to je mi 45!, opravdu nemám zapotřebí se v tomhle věku nechat takhle poučovat)
Jinak díky za rady, vlastní nádobí, piraňe, atd. určitě si něco vyberu

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 07:14
- Nahlásit

Bereš to s humorem a to je fajn, místo blázince doporučuji pořízení vlastního psa, to je lepší než psychoterapie

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 07:24
- Nahlásit

Ketrin

jasně - to je vůbec nejlepší. Já to mohu potvrdit, protože když jsem byla malá, maminka (lékařka) mi stále opakovala jak je důležité si mýt ruce....u mně se pak z toho vyvinula už "porucha" že jsem si ty pazoury myla pak pořád...Od té doby co máme psy už mě tenhle problém dávno netrápí. Pes je vážně nejlepší psychoterapie.

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 08:12
- Nahlásit

Něco Vám povím (a není to nic nového) když budete mít novorozeně a to od začátku budete vychovávat bez přítomnosti zvířat, bude naučené si neustále mít ruce, budete každý týden pulírovat domácnost desifnekčními prostředky, budete prát šatstvo v savu a bude se vyhýbat špinavému a prašnému prostředí (špinavému v jakémkoliv smyslu), tak Vám to dítě cca v 15 letech zemře při silnějším závanu větru, zemře po setkání s jakýmkoliv virem či bakterií, či se udusí po setkání s prachy a pily. Já jako děcko na tom byla obdobně a ve 12 letech jsem se zašila mezi špinavý blechatý chlupatý psy, mezi koně, koňský hnůj, na půdy narvané prašným senem, slámou a vojtěškou, denně se zmítala ve vířícím prachu rostlinného, živočišného (vyschlý pot koní) původu. Ruce si nemyla vůbec, chodila celý víkend ve špinavých propocených hadrech, jedla jednou náručí spolu s koněm i psem, pila vodu z kohoutků, vokusovala ve chvílích hladu starý tvrdý chléb olezlý myšima a od té doby onemocním jedinkrát za 1-2 roky a to vždycky v době chřipkových epidemií. Jinak netrpím průjmy, nedělají se mi afty, nemám problémy s žádnými alergiemi (až na bodný hmyz), prostě OK.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 08:20
- Nahlásit

Garfield

tak to jsi jak můj bratránek...ten vyrůstal na statku mezi krávami, kozami, slepicemi, psy, koněm, kočkami a prasetem....nikdy nebyl nemocný, jedl s kočkami z jedné misky, taky chodil špinavý, občas si lehl krávě do žlabu a usnul tam....a pořád byl zdravý jako řípa, ovšem, než šel do školy....hned druhý týden v první třídě dostal obyčejnou rýmu a musel s tím být týden doma, protože mu lilo z nosu jak z okapu....Prostě nebyl vůbez zvyklý chodit mezi městské děti....a to je taky extrém...Nic se nemá přehánět....člověk nesmí být přehnaně čistotný a musí posilovat imunitu přiměřenými dávkami všech různých vlivů. Já jsem z města, ale vždycky jsem hrozně ráda jezdila k tetě na statek, pomáhala poklízet u dobytka, blbnula s kůzlaty apod.... taky jsem jako malá byla málokdy nemocná...

sara03
# Zasláno: 13 Zář 2005 09:24
- Nahlásit

Ahojky.
Holky,mluvíte mi z duše.Je to hrozné,když někteří rodiče to přeháněj s hygienou u sebe a svých dětí.Ty des čistidla ničej nejen náš organismus,ale i přírodu.Kámošce doporučil MUDr v době těhotenství vitamíny/různé podle vývoje plodu/.Teď po kojení je přestala brát a má problémy různého druhu.A počítám,že malá na tom nebude za čas o nic lépe.
Ale abych moc neodbíhala od tématu.
Mnohdy je zdravější pes ten,který pije dešťovku,lítá po venku.Než se bránit dešti/aby náhodou nenastydl/.Vemte si,když se čistí WC.Já používám s jablečnou vůní,ale i to smrdí,není to nic dobrého pro sliznice.Ať naše nebo našich miláčků.
Jo a nádobí máme taky čistě umyté.Jen u maminky se občas něco zaschlého najde.Už špatně vidí.Tak talíř znovu umyju,a je to.No někdy je mi to nepřijemné,ale ona za to nemůže.

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 09:52
- Nahlásit

Ale jasný, já mám taky ráda doma naklizeno a taky si kartáčuji chlupy z oblečení než jdu do práce a taky z těch chlupů po celém bytě nejsem nadšená. Ale všeho s mírou. A samozřejmě, když přijdu se psem od koní uválená, špinavá, spocená a "voním" ihákama na sto honů, tak si taky ráda vlezu do vany, vyvoním se, obleču čistý voňavý věci, namaluji si obličej na xicht a v lodičkách a minišatech zajdu do restaurace na dobrý jídlo bez psích chlupů. Ale prostě ty kontrasty jsou potřeba.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:21
- Nahlásit

Garfield

bord
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:38
- Nahlásit

Garfield
Brněnské story
Co ten kocór zase mele?
Vasr z kačáku do sebe leje - potom z teho tejden bleje
na gábl krumple na polu lópe, k tomu gampl - no néni hlópé,
Vyhópne si na hajtru a peláší kolem buše rovnó do paluše,
vyglgá dva škopky a znova hopky-hopky.
Ale nemňé žádný pindy,babáč je to betálné,v budce jasno jako jindy..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:40
- Nahlásit

Prosím o překlad

bord
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:43
- Nahlásit

Ketrin
musím odejít,překlad bude zhruba za hoďku,ale třeba to přeloží garfield

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 12:04
- Nahlásit

bord
Když já ten HANTEC nerada a nemusím ho:
Brněnský příběh
Co to ta krásná holka vykládá (dělá, vymýšlí)?
Pije vodu z rybníka obývaného kačenamy, potom z ní týden zvrací. Pak je tam něco o bramborách a o poli a o tom, že ona dívka není hloupá (nevím, co je to gampl).
Vysedne na koně a cválá krásnou moravskou krajinou rovnou do restauračního zařízení. Vypije dvě sklenice pivního moku a znovu vyhopne na koně a cválá zpět. Ale zdrž se jakýchkoliv řečí, neboť holka je to úžasná, skvělá, fantastická, v hlavě to má spořádané, ostatně jako vždycky.

Fuj jsem se zpotila.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 12:14
- Nahlásit

týbrďo, koukám, že brněnský hantec není žádná sranda to už bych se asi snadněji naučila třeba rusky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 12:15
- Nahlásit

Garfield
Dík Něco jsem si domyslela, ale z gamplu a paluše jsem byla bezradná A "kocór" je fakt "krásná holka"? Myslela jsem, že to jest narážka na GARFIELDA!

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 12:18
- Nahlásit

Ketrin

Ne "kocór" je dokonce naprosto běžně užívaný pojem brněnským muži, pány a chlapci, kdykoliv projde okolo sličná děva s velkým poprsím, dlouhýma nohama až k pasu a lehce zaoblenou kulaťoučkou prdelkou.
Což se mnou nemá nic společné. A už vůbec né se psem Garfieldem, natož animovaným kocourem Garfieldem.

bord
# Zasláno: 13 Zář 2005 13:20
- Nahlásit

Garfield
překlad je dost dobrý,jen doplním,že kocór je opravdu čupr holka a gampl je hříbek,sice k bramborám by byl lepší šnicl,ale Garfield si nemohla moc vybírat,že?Jinak supr.Hantecem moc taky nemluvím,ale některé slangové výrazy holt již tak zakořenily,že si to jeden ani nevšimne.

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 13:23
- Nahlásit

bord
Ketrin mě překvapila, že fakt neví, co je "kocór" a "paluša", to už považuju za běžný hovorový výraz, ale vida?!

lasta
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 13:28
- Nahlásit

Ahoj pejskaři!
venku je hnusně deštivo, tak si tady čtu a krásně se bavím - jídlo v psí misce, piraně, babička baští jednou lžičkou s psíkem pohár...Máme doma fenku kerna, je to velký mazlík přítulka, někdy až moc, návštěvy, které si zvlášť oblíbila, musíme před ní skoro chránit. Vycvičená moc není, ale dobře ví, že talíře a vše, co je na stole je pro ni tabu, ale když by někdo položil talíř níž... Někdy dostane do misky symbolický kousek té nádherně vonící dobroty z páníčkova talíře, někdy jí nechám talíř vylízat.
A talíře myju pečlivě, nejen ty olízané, stejně jako její "psí" misky.

bord
# Zasláno: 13 Zář 2005 13:34
- Nahlásit

Garfield hm,to jako mě utřeli u Blanska,když říkali,že bude k obědu maso s jablóškama Jde o brambory...
Jinak se loučím s koc,co má dost dobrýho čokla a šemíka

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 13:38
- Nahlásit

bord
To kamaratka ostravaczka mi nerozuměla, co ji řikam, kdyš sem ji řikala: "Rožni!" Vubec nechapala a jen se chlamala s ostatnima dcerkama a synkama ze severni Moravy.
Toš lučim se teš.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:02
- Nahlásit

já mám kámošku v "Holomóci" a ta také používá výraz "rožni" pro "rozsviť", poprvé jsem se taky, jakožto pitomá Pražačka, jen koukala a řekla jí, že doma momentálně nic "na rožni" k jídlu nemáme...(byly jsme malé holky, tak jsme se pak chlámaly jak trubky)

Garfield
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2005 06:46
- Nahlásit

Evik
No, to by sedělo, neboť my tam byly tehdy silná trojka já Brno, ona již zmiňovaná Ostravačka a jedna Pražanda (jak my v Brně říkáme "Cajzlica jak sviňa" a ta na tom s tím výrazem "Rožni" byla úplně stejně. Výsledkem bylo, že jsem musela vstát a názorně jim ukázat, jak se "rožni" dělá. "Rozsviť" mě v tu chvíli nenapadlo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání