| Autor |
Zpráva |
Azoráček
|
# Zasláno: 11 Zář 2005 19:20
- Nahlásit
Ahoj, tohle tema jsem založila pro všechny,kteří někoho či něco hledají, např. někoho na venčení, protože už je nebaví chodit samotný, a plno dalších věci Takže pište pište, těším se
A já rovnou přidám první příspěvek. Scháním někoho fajn na venčení z okresu Chrudim či z okolí Čáslavi. chodíme strašně rádi na dlouhé procházky, ale nebaví nás samotný, navíc pejsa se nemá s kým vyběhat a já taky potřebuju trošku mluvit A navíc rodiče moc rádi nevidí, že chodím hoodně daleko sama, kde nejsoi žádní lidi, no znáte to Prosím prosím ozvěte se )
|
Azoráček
|
# Zasláno: 11 Zář 2005 20:41
- Nahlásit
Tak copak,že nepíšete? Neříkejte že nikoho a nic nehledáte
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:20
- Nahlásit
Já hledám, hodné páníky pro svoje štěňata, ale takové, kteří nepíší tohle: (mail z dnešního rána)" Dobrý den, kolik stojí štěně hladkosrtsého foxteriera? Děkuji XY". Takže já hledám lidi, kteří na první místo kladou naprosto jiné věci než je ta pitomá stránka peněz. Zřejmě bude tato slečna nebo paní v mírném šoku z toho, co jsem jí napsala. Ale ať, dotazy tohodle typu nemám ráda, co přímo nesnáším.:mad:
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:22
- Nahlásit
Hledám dobrého psychiatra. V sudé dny pro sebe. V liché dny pro psa.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:29
- Nahlásit
Evicka
Pokud mi zájemce o štěně v telefonu začal rozhovor touto otázkou, tak tím rozovor končil, ještě než začal. Zájemce tím o sobě řekl vše, co jsem potřebovala vědět.
|
Tasy1
|
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:33
- Nahlásit
Ketrin
Souhlas
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:37
- Nahlásit
Vůbec mi nevadí, když se lidi zeptají, proč zrovna tolik, proč ne víc nebo míň... vše vysvětlím, jsem ochotna přistoupit i na splátky atd. Ale to vše až poté, co probereme vše ostatní a přesvědčím se, že jde o ty pravé lidi. Začínat jednáním o ceně prostě NEEE.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:06
- Nahlásit
To je samozřejmé, tady jsem zkopírovala svoji odpověď.
Dobrý den Hanko,
když čtu dotazy tohoto typu, tak jsem z toho vždycky moc smutná. Nezajímají Vás kvality rodičů a budoucí perspektivy potomstva, nezajímá Vás ani povaha a profil plemene, jediné, co Vás bohužel zajímá je cena. Zřejmě chcete koupi co nejlevněji. Tak to u nás bohužel nebude, štěně z naší chov. stanice stojí 4500,- Kč, je to samozřejmě s kupní smlouvou, chovatelským servisem a spoustou jiných výhod. Pokud by jste měla zájem o informace ještě jiného druhu, tak se ozvěte. Pořizovací cena je v celém životě psa tou nejnižší investicí, i když se to zpočátku nezdá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:09
- Nahlásit
Evicka
Tak proč by měla být v šoku. Je to věcné a slušné.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:33
- Nahlásit
Protože lidi tohodle typu očekávají, že se svých štěňat chceme zbavit a prodat za každou cenu, že je to pro nás něco jako kšeft. O hlubším smyslu vůbec neuvažují.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:34
- Nahlásit
Ja nevim, ja si myslim, ze u nas se pes nema spatne, na penize se u nas moc nekouka... Ale protoze v zadnych inzeratech psu s p.p. se nepise o cene vubec nic, tak i muj prvni dotaz by byl asi na cenu, ne proto, ze by mi o to tak moc slo, ale proste by me to zajimalo. Jestli je to 30 000 nebo 5 000. Proste jenom proto, ze jsem laik, nic o tom nevim a netusim kolik takovy stene stoji...
|
Suzi
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:39
- Nahlásit
Ahojk Evičko, máte teď štěňátka?? ...počkat, juknu na vaše stránky, určo máte nějaké info tam, že? Bohužel já si na svého dalšího foxlíka budu muset ještě chvíli počkat, ale každopádně mě zajímá, kde se co rodí
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:20
- Nahlásit
Jo máme, ale foto přímo těhdle štěňat tam není, jen nějaké ilustrační. Nemáme teď digifoťák. Mému muži ho ukradli v Maďarsku a na nový jsme se zatím nezmohli. Třeba nám něco nadělí Jééééžišek.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:25
- Nahlásit
Evicka
Tak foťák anebo pointra?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:31
- Nahlásit
Radši pointra, ale ten nebude, i kdybych se postavila na hlavu, plakala, prosila, předstírala srdeční záchvat, prostě cokoliv. Stačilo, když jsem se asi před týdnem zmínila o akváriu pro dceru. Znáte ty řeči, on se o to starat nebude, jako by se někdy o něco takového staral, a že je to k ničemu, že jí stačí pětilitrová láhev a do toho dvě paví očka. Naše malá je rybkama přímo fascinovaná, tak proč jí tu radost nedopřát. Takže tak to asi je s jiným zvířetem, když to není foxl.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Zář 2005 14:31
- Nahlásit
Azoráček
No já nemám taky nikoho s kým bych mohla chodit ven, A ani žádný člověk nechce dovolit mojí fence-něm.ov aby si hrála s jejím psem.
|
evina
|
# Zasláno: 12 Zář 2005 14:31
- Nahlásit
Když jsem před pár měsíci psala chovatelce že mám zájem o štěňátko,tak jsem se také potřebovala zeptat s jakou částkou mám asi tak počítat.Bylo mi to trapné protože jsem přesně věděla,že si o mě pomyslí to co si myslíte o takovýchto lidech i vy.A tak jsem samozřejmě připsala,že vím že pořizovací cena je to nejmenší v životě pejska.No snad to vzala a já štěndo nyní mám.Troufám si říct,že měl prťousek štěstí,že se dostal ke mě...předešlí pejsani si u mě teda nestěžovali
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Zář 2005 14:54
- Nahlásit
Ahoj, chápu chovatele, že nemají rádi tyhle dotazy na cenu hned na začátku, ale bohužel na tom vše stojí a padá. Nejdříve potřebuji vědět, jestli na toho mrňouska mám nebo ne a pak se ptám dál. Bylo by blbý nadchnout se, probrat rodokmen, natěšit se a pak zjistit, že na to nemám. Třeba moje měsíční výplata je mezi 5-7 tis. čistého a tak jsem se i já v první mailu zeptala mimo jiné i na cenu. Počítala jsem s 10 tis. a nakonec jsem dala 20.tis. Půjčila jsem si. Ale to je otázka priorit. Chtěla jsem psa a klidně jsem se kvůli tomu zadlužila. Jó, to kdybych si měla půjčit na pračku, tak bych radši prala na valše. Ale pes je pes. Buďte prosím k těmto dotazům shovívaví, většina si jen potřebuje naplánovat, jak dát ty peníze dohromady. Žijem v těžký době a né každý má příslušnou kupičku v hrnečku. Díky.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 16:54 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
ošemetné téma, co. ten poslední příspěvek se mi líbí.
osobně vidím pravdu na obou stranách. chápu člověka, který nemá představu, co které plemeno stojí, že se zeptá na cenu. mě třeba hodně překvapilo, že je foxlík tak levný. to zájemce vůbec nemůsí tušit stejně jako jsem to doteď netušila já. a ať se nám to líbí nebo ne, dnešní svět je hlavně o penězích. Když jsem si pořizovala prvního ridgebacka, absolutně jsem netušila, kolik stojí a moje maily vypadaly podobně. jen jsem tu otázku o ceně více rovinula, jelikož jsem se styděla zeptat narovinu. přesně jak je psáno přede mnou, nejdřív chci vědět jestli na to či ono mám a pak si zatím teprv jdu.
a když si člověk pořizuje psa úplně poprvé, asi těžko ví, na co se ptát a na co ne. osobně, kdybych byla chovatelkou, pozvu na návštěvu nejspíš i takového zájemce. po jedné zprávě těžko soudit.
na druhou stranu, když jsou zkušení chovatelé na tuto otázku alergičtí, možná ví proč. možná je většina takových lidí opravdu na nic. v tom případě jsem ráda, že když jsem sháněla já, měli se mnou chovatelé tu trpělivost.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 17:10
- Nahlásit
z posledních příspěvků jasně vyplývá, že není "hříchem" vůči chovateli, pokud se budoucí majitel zeptá mezi prvními dotazy hned na cenu....ale musí se to umět správně podat a zdůvodnit.... Dám příklad.... Moje kamarádka chtěla pro svého syna amerického kokršpaněla...syn pročítal literaturu a učil se znát plemeno a jeho maminka šla na radu nejdřív ke mně (ona nikdy psa neměla a ví, že já mám 3...) Tak jsem jí řekla, že am.kokry moc neznám, ale že štěně s PP levněji než 6000 určo nesežene, že by spíš musela počítat s mnohem vyšší sumou . Kamarádka se vyděsila, protože živí 6člennou rodinu.... takže syn se musel poté, co už měl nastudováno, byl natěšený na štěníka, uznat, že pokud pejska, tak nejspíš štěňátko z útulku (bez PP jsem kamarádce rozmluvila, aby nenalítla množitelům...)
Takhle to tedy také někdy dopadá, když se člověk o cenu zajímá ač naposled....pejska chce, uživil by ho, ale jeho pořizovací cenu by neustál...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2005 18:14 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
právě - chovatelé často argumentují tím, že pořizovací cena, je jen zlomek toho, co budou muset za celý život za psa dát (a je jedno zda ta pořizovací cena činí 5 000 nebo 30 000), a pokud na to nemají, ať si vezmou psa z útulku. jakoby útulkář nepotřeboval stejnou péči jako pes s PP. ale je potřeba si uvědomit, že právě pořizovací cena je nejvyšší částkou, která se musí investovat naráz, pokud nedojde k vážným zdravotním problémům.
na to už jsem slyšela i argument: výstavní poplatky, náklady na cesty atd....to je jistě nemalá částka, ale dle mého se tím argumentovat nedá. ten pes to nepotřebuje, to je bonus pro nás a pak se měsíční náklady samozřejmě vyšplhají opravdu vysoko.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 12 Zář 2005 21:29
- Nahlásit
Ahoj, děkuji za příspěvky, moc přeju Evičce aby našla nejsupráčtější majitele
A co hledáte vy ostatní?
Anonymní - myslím toho co tu psal 12.9.2005 14:31:09
Odkad jsi?
Pročpak majitelé pejsku nechtějí aby si tvoje fenka s někym hrála?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 07:00
- Nahlásit
Je jasné, že se lidi ptají na cenu-to je normální, ale mě vytáčí, když se první ze všeho zeptají "kolik to stojí a jak je to daleko." Nezlobte se na mě, ale to o něčem vypovídá. Samozřejmě že dát najednou třeba 20 tis. není jednoduché. Ale ten, kdo opravdu ví co chce a proč to chce, nekupuje štěně v okamžitém hnutí mysli, ale třeba si počká a našetří. Vím o čem mluvím-samam jsem na druhou fenu čekala rok (po určitých rodičích) a mezitím jsem si našetřila potřebnou sumu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 07:31
- Nahlásit
Ketrin
v Tvém posledním příspěvku s Tebou naprosto souhlasím, ale někdy jsou prostě situace, kdy člověk nemůže z nějakého důvodu čekat, až našetří na toho pejska....Třeba ten syn mojí kamarádky prožívá momentálně velmi náročné období svého života...špatná psychika v důsledku neustálých onemocnění spojených se sníženou imunitou....pejsek by mu velice pomohl pozvednout mysl (s pejskem by trávil svůj volný čas, když nemůže za kamarády, pokud by ho nemohl venči, má na to dalších 5 členů rodiny...) Jen uvádím příklad, že prostě jsou případy, kdy i seriózní, rozumný člověk nemůže čekat třeba rok, až našetří, nebo až se narodí to správné štěně....Je to holt věčný kolotoč pro a proti...a pak už je jen na chovateli aby se v těch dotazech "na cenu" naučil rozlišovat mezi špatnými a dobrými zájemci, což je - chápu- velice obtížné.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 07:43
- Nahlásit
Evik
Jo, to beru, výjimky jistě jsou. Se zadáváním štěňat je to těžké. Člověk aby byl jasnovidec. Někdy to nedopadne, i když si člověk myslí že podle svého nejlepšího vědomí a svědomí vybral ty správné lidi. A já mám bohužel jednu takovou zkušenost, že lidé za které bych dala ruku do ohně, utekli od prvního banálního problému a vzdali se skvělého psa.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 07:59
- Nahlásit
Ketrin
jo, tak to bývá...pravidlo "když se něco má po...., tak se to po...." bude vždycky platit....Já bych asi nikdy nemohla chovat právě z toho důvodu, že bych se bála té zodpovědnosti za štěňata....pořád bych nejspíš nové majitele otravovala telefonáty, jak se štěníci mají apod......(Já sama jsem s rodinou chovatelky pořád v kontaktu, píšem si aspoň smsky....je to hezké, když jí můžu napsat, že např. pejsa složil zkoušku nebo uspěl na výstavě....)
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 13:02
- Nahlásit
Azoráček
Je to kvulitomu že je to za 1) velký pes(u nás teda prtavá) německá ovčanda a ti prý hodně koušou
a za 2) neví co bude tak raději začne vrčet, ale já vim že se nechce prát. když se totiž pes přiblíží blíž tak se začnou v klidu očichávat a má ovčanda si chce hrát.
a za 3) když si chce hrát ´tak začne dorážet, skákat na psa, a poštěkává u toho.
to se jim prostě nelíbí.jsem z českého brodu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 13:13
- Nahlásit
Pupy
moje kamarádka má fenku, která taky psy vybízí ke hře štěkáním...to je podle mě normální....ono je to akorát o tom, že mnozí z těch lidí, které běžně potkáváme na procházkách, vůbec neznají psí chování, komunikaci a mnohdy se nevyznají ani ve svém vlastním psovi
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 13:22
- Nahlásit
Evik
To bych řekla a dřžet pokaždé když se de ven psa na metrovém voítku je docela pes chudák. když pes neposlouchá tak at mu koupí alespon nějaké dlouhé vodítko aĺe takhle se nemuže ani proběhnot.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 13 Zář 2005 18:49
- Nahlásit
Pupy
To je škoda. Muj kokr zas při značkování pak zuřivě hrabe a občas vrčí a lidi taky na to pakděsně blbě koukaj (vetsinou to dělá v lese, když je na volno, ale obča si ve mstě)a jeden dědek na mě i vyjel. Přitom sem ho měla v tu chvíli na kratkem vodítku. Na volno je vždy jen na šnuře, takže taky částečně pod kontrolou.
Jinak to zas to tak k sobě daleko nemáme, jen 61 km škoda že to není ještě o páár klidáčku blíž
Já hledala všude možně někoho, kdo by tady byl někdo poblíž, kterej by chodil někam na prochajdy pořídný a psi by se vyblbli,na netu, už sem i uvařžovala o inzerci někde na uřadě, dokonce jakmile vidím nějakyho pejska na zahradě nebo na vycházce, snažím se hned dát do řeči s majitelem nebo hned přemýšlím jestli je typ člověka co se psem brouzdá jen tak lesem Bohužel nikdo se nenašel Bud nikdo se psem nikam nechodí, má ho jen na zahradě, nebo zas z jiných duvodu prostě nikdo není
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 19:34
- Nahlásit
Azoráček
No oni sou lidi hrozně líní. u nás chodí někteří že si stoupnou na chody, pes se vyčurá a jdou domu. večer s ní jdu taky jen na čurání, protože chci bzy spát, ale aspon si sní chíli hraju aby se trochu vyblbla. neviděla jsem člověka který by si s pejskem hrál. když s tou mojí vyvádim tak čuměj jako kdybych dělala buhvíco.
tady u nás jsou myslím 4 kokříci, tedy o dalších nevim.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 13 Zář 2005 22:24
- Nahlásit
Pupy tady je taky pár kokru, ale sou jen na zahradě a nic víc a jsou neudržovaní Lidi sou taky líní, přesně, čuměj dycky že sem se asi zbláznila jak blbnu se psem
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 05:55
- Nahlásit
Azoráček
Hm to jo hlavně jsou ti psy pak hrozně znudění, prostě psí nuda. kdybych já nemohla nic dělat a muselabych jen ležet tak by mě nic netěšilo.
Oni totož lidi nechápou že psy jsou živí a ne že si ho pořídí jako doplněk do bytu. někdo řekne k domu patří pes tak si ho koupí a už je ani nezajímá že na něj nebudou mít čas...
a co dělá kokřík? jak je starý, nejmenuje se takhle náhodou azor?
|
Azoráček
|
# Zasláno: 14 Zář 2005 07:50
- Nahlásit
Pupy
áhodou s eAzorek menuje
Je mu 6 let, mám ho u babičky, doma ho mít nemuzu
A co tvoje ovčanda?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 08:08
- Nahlásit
Ona je ok. ale někdy i ko. jmenuje se Pupy a mám ji doma v bytě. Ale chodím s ní hodně ven a tam pak dovádíme. V prosinci jí budou 3 ROKY.Mužu se zeptat kolik je tobě?
|
Azoráček
|
# Zasláno: 14 Zář 2005 13:17
- Nahlásit
Mně je skorem 15, za týden ) A tobě?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 13:49
- Nahlásit
Proč si smutná. mě je čestvě 16. co dělá hafík? ta moje chrní na postely, před chvílí jsme byli venku. ty chodíš asi ještě na základku co? já chodim do prváku ale moc mě to tam nebaví. Praxe je lepší. Učim se na keramičku ale v bud. chci dělat něco se psy. No keramikou si budu vydělávat a psy budou muj koníček.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 14:10
- Nahlásit
poslyš Azoráčku, nebylas náhodou s námi na choďáckém výletě na Lichnici? Tenkrát s námi šla nějaká dívčina s kokříkem, tak se ptám, zda jsi to náhodou nebyla ty?
|
Azoráček
|
# Zasláno: 14 Zář 2005 19:29
- Nahlásit
Evíku náhodou to jsem já
Pupy já smurná nejsem, mě to tam nevím proč hází jiný smajly, davala jsem tu ten vyplažený jazyk a vyšlo z thoo něco iného Pejsa dnes nevím, měla sem dlouho školu a pak sem jela na klavír, takže oidpoledne v prčicích, středa je jediná,kdy za ním nestíhám No já byhc pak chtěla na gympl, ale bude to složitější, musím dojíždět, takže domu budu jezdit pozdě a budu muset sakra máknout, abych to za pejsou stíhala
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 21:05
- Nahlásit
Pupy
Víš ono s tím hraním s většíma psama to je složitý... Moje psice si s většima psama hraje, ale ne když po ní skáčou atd. To sice už snáší natolik, že nezačne hysterčit, ale stejně je přikrčená a čeká na mě, co udělám...
Jsou větší psi, se kterýma si hraje v pohodě, ale to musí být psi, kteří ji nedoběhnou (třeba spolužákova fenka leonbergra)... Ale taky to záleží pes od psa... Takže to nemusí být vždycky neochotou majitele nechat psa si s druhým pohrát. Mně třeba dalo docela dost práce dostat feňuli do fáze, že histericky nekňučí a mám strach, aby ji pak hravý štěndo nepřeválcovalo a nebyly sme zase tam kde před 2 - 3 měsícema I když mě to taky štve, protože většinou potkáváme větší hafany...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:58
- Nahlásit
Azoráček
No já taky dojíždim do Prahy. V 5 vstanu jdu s Pupynou pak se nasnídám a v 6 vyjdu z domu. A pak když mám praxi tak tu máme do 2. a školu jak kdy.
Eimy
to máš pravdu. A někdy když to majitel vyjimečně dovolí tak si zase nechce hrát ten pes.
buď to dovolí, ale ten pes si hrát nechce nebo je už starý.
a když ne tak se majitel bojí aby mu pupyna neublížila.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 20:13
- Nahlásit
Pupy
Mas ale dobrý že máš Pupy aspon doma, když na ni přes den nemáš čas, seš s ní večír, prostě má aspon tvou společnost Já mužu jedně ve dne, protože do vnitř do barákus Azorkem nemužu, anik když prší, sme zalezli pod malou stříškou u vchodu
V kolik tak přijíždíš dom, jestli se mužu zeptat?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:19
- Nahlásit
Azoráček
No když máme praxi tak sem doma asi kolem4. Ale to je ruzné. Ze školy sem zatím přijížděla kolem 2-3 ale bude to horší, protože ty první dny jsme neměli školu tak dlouhou.
Jo dobrý to je. Aspon se s ní mužu mazlit i vnoci...
|