Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Týl
Autor Zpráva
Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 08:09
- Nahlásit

Asi se ptám jako blbec, ale při trestání psa se má chytnout za týl a zatřepat. Je týl u psa trochu níž mezi ušima?? Skoro jakoby na krku?? Je to tak???

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:18
- Nahlásit

Skoro jakoby tam. Víš kde se meří výška psa (kohoutek)? Tak prostě tam někde. Je to myslím jedno kde ho za tu kůži vytřepeš. Hlavně, aby to zabralo.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:25
- Nahlásit

Martina
Díky...kohoutek vím kde je Tak tam ho třepu. Právě to moc nezabírá a tak mě napadlo, jestli ho nechytám jinde!

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:27 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Když je pejsa rozdivočenej, tak zřejmě nezabere nic. Už jsi zkoušela jak Ti radila Ketrin, někam ho na chviličku zavřít až se uklidní?

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:29
- Nahlásit

Niko
Niko jak velkyho mas psa? Ono je totiz nejucinejsi kdyz psa za kuzi zvednes a pockas az se zklidni.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:49
- Nahlásit

Mám Německýho pinče - štěně, je mu 12 týdnů a bude střední velikosti. Na záchod jsem ho zkoušela zavřít a chvíli se zklidnil a pak zase začal vyvádět. Když ním zatřepu za týl, tak se po mně ohání a cení zuby. taky ho plácám novinama, ale z toho si nic nedělá. Jen vrčí. Nevím, co s tím. Poraďte...

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:01
- Nahlásit

Tak ho proste bez reci chytni podrz ve vzduchu tak aby na tebe nedosah a pockej az se uklidni. kdyz se uklidni tak ho pust a dej mu nejakej povel ktery dobre umi aby jsi ho mohla pochvalit a odmenit.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:10
- Nahlásit

Tchor
mám ho chytnou za ten týl a držet ve vzduchu??

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:11
- Nahlásit

Tchor
a ještě...mám to samé udělat, když mě koše du rukou a jiných částí těla???

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:23
- Nahlásit

Niko
Normalne ho chytnes za volnou kuzi za krkem a podrzis ho tak aby na tebe nedosah zubama kdyz zjisti ze nic nezmuze casem vzda odpor a jakoby (zhdrovati) muze to trvat i docela dlouho u dominantniho sebevedomiho psa i nekolik desitek minut. no a potom ho musis na sebe zase "privazat" tim ze udelate neco za co ho muzes dukladne odmenit.

Je kousani a kousani pokud do tebe kouse ve hre tak mu to jen zakaz pokud do tebe ale kouse z pozice "nadrazeneho psa" a ve zlim tak je vyveseni plne na miste.

Nejdulezitejsi na tom celem je aby jsi byla v klidu a absolutne se sveho psa nebala. zadny hystericky zceny a pod.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:30
- Nahlásit

Tchor
DÍKY MOC!!!

jeje
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:36
- Nahlásit

Tchore, vsimol si si, ze to stena ma 12 tyzdnov?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:37
- Nahlásit

Taky mě to trochu zaráží...

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:42
- Nahlásit

jeje
Tak to jsem prehlid.
Niko
Hele to co jsem popisoval je pro dospelyho psa se stenetem musis mnohem jemneji, to kousani bude vyhradne ve hre takze ho jen preved na jinou aktivitu (treba tahani se o hadr), To vyveseni se da pouzit i u stenete na uklidneni psa, ale musi se to udelat tak aby se nezacalo bat ruky, to znamena 99% toho co mu ruka dela musi byt pro stene prijemny a veskery korekce pouzivat v klidu a s citem opravdu opatrne.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:43 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit

Jasně...

evina
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:49
- Nahlásit

můj prcek se dovede rozdovádět podobně.Zatřepání za kůži taky moc nepomáhá,tak když kouše ho chytnu za tlamičku a řeknu "fuj".Takhle trestá matka svá štěňátka...jen bez toho "fuj":biglolocela to zabírá.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:00
- Nahlásit

A jak bych poznala, že se bojí ruky?? Že by se mi vyhejbal a nechtěl by za mnou přiběhnout??

Brigitta
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:03
- Nahlásit

Zdá se mi docela divné, trestat psa tím, že ho chytneš za týl a zvedneš do vzduchu. Chytání za týl by nemělo být používáno jako způsob trestu, protože pes po Tobě (Tvé ruce) ze strachu bude chňapat vždy, když k němu ruku vztáhneš.
Za týl se psi mohou brát při "normálním" zdvihání, i když to tedy moc ráda nevidím, ale pes by měl být při tomto úkonu naprosto v pohodě. Ostatně takto fena přenáší svá štěňata.
Když se naše štěndo hodně rozdovádí, zavelím přísně povel PŘESTAŇ!! s tím, že se jí dívám přímo do očí a mám varovně zdvižený prst. Funguje myslím velmi dobře.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:05
- Nahlásit

Snažím se ho zabavit vším možným...když přestanu, tak začne žužlat a kousat přesně ty polštáře a peřinu, u kterých jsem ho potrestala a křičela na něj!!!! Jakoby to dělal naschvál - že on si může kousat co chce! Bojím se, že když na něj křičím fuj, třepu s ním, chytám tlamičku a pak, když to nepomáha ho vezmu a dám do místnosti kde je sám, aby se uklidnil, tak ke mně ztratí důvěru. Kolikrát ho zabavuju a hrahu si sním a on stejně skočí na postel a jde po několikrát zakazovaných polštářích!!! Už logicky musí vědět, že je nesmí kousat, když kousání do nich mu zakazuju každý den.... achjo...poraďte

Brigitta
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:06
- Nahlásit

Niko
Jednodušše, když ji k němu vztáhneš, skrčí se, nebo naopak se ožene a může mít tendenci Ti po ní chňapat.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:38
- Nahlásit

Niko
Nemyslím, že by k tobě ztratil důvěru. Zřejmě máš psíka s dobrými nervy, temperamentního a zdravě splachovacího. Znám to. První rok je občas k uzoufání, ale pak už nebudeš chtít nic jiného. Chce to trpělivost a nespěchat. Já jsem s čubou podobného ražení do roka dělala vlastně jen přivolání, základní poslušnost a budovala jsem si s ní vztah. Na roce odhárala a najednou s ní byla řeč. S těmito povahami se výborně pracuje - jsou dychtoví se učit, nechtějí zahálet, do všeho jdou s nadšením. Vydrž, buď důsledný (-á ?) a nezlom si ho žádnými nepřiměřenými tresty. Uvaž, jestli -jak už tady někde bylo zmiňováno - křikem Fuj! apod.ho spíš nepodněcuješ k dalšímu řádění, jestli to nebere jako povzbuzování. Chci-li, aby se štěně uklidnilo, musím být sama klidná a ne na něj ječet a honit ho po pokoji s novinama. Asi to bere jako bezvadnou hru. To se těžko posuzuje po netu. Přemýšlej. V první řadě když chce člověk vychovávat psa, musí se sám ukáznit. Neber to jako že tě chci prudit, všechno co píšu je z mých vlastních zkušeností, i z vlastních chyb, z kterých jsem se (doufám) poučila.
Tak hodně zdaru.

Brigitta
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:42
- Nahlásit

Ketrin

Mohu potvrdit, mám pocit jako bych i dozrávala během výchovy své 4,5 měsíční feňulky. Hodně jsem se zklidnila.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:44
- Nahlásit

Ketrin
Díky za obsáhlou odpověď!!! Jsem ráda, že nejsem jediná kdo má tak "nevyřáděnýho"psa!!! Je pravda, že se učí strašně rád a rychle. Je zapálenej do všeho! Snažím se přemýšlet jako pes, ale někdy je toho na mě prostě moc a dochází mi trpělivost. Je z něj někdy pěknej čertík...ale musím podoktnout, že má čertovské jen své chvíle. Prolíná se to....

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:50
- Nahlásit

Ketrin
A ještě...taky na tebe hafík vrčel a cenil zoubky, když jsi na něj křikla fuj! a třeba mu chytla tlamičku a nebo ho plácla novinama??? Není to dominantní chování celkově...co tady popisuju??? Nebo je to prostě štěněcí věk....s tím rozdíle, že některé štěndo má prostě větší výdrž než jiné???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:02
- Nahlásit

Niko
To ne, nevrčela nikdy. A když mě těma štěněčíma jehličkama ve hře kousla víc než je záhodno, tak jsem přehnaně zapištěla a přestala si s ní hrát, takže se docela rychle naučila "kousat" jen jemně. Já takhle na dálku nedokážu říct, jestli to jsou zárodky dominance nebo ne. Musíš to poznat z celkového jeho chování, nejen když řádí, a hlavně mu při každé příležitosti předvádět a dokazovat (samozřejmě ne násilím) že ty jsi a na věčné časy vždy budeš větší šajba než on.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:07
- Nahlásit

Ketrin
Díky! A ještě...pro jistotu...čím mu nejlíp dokážu, že jsem pánem já!

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:08
- Nahlásit

Ketrin - to je přesný co jsi psala, to tak sedí na mě a na mou psici! Jako kdybych to psala sama!!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:14
- Nahlásit

Tím že ty rozhoduješ kdy a kam se jde ven, kdy a jak si budete hrát, kdy hra končí, kde bude on spát, různě s ním manipuluješ při běžné péči...atd.atd. A taky ho krmíš, tj. v jeho očích jsi úspěšným lovcem... během každodenního života je spousta situací, kdy mu imponuješ jako vůdce smečky, aniž si to vůbec uvědomuješ. Jsi jeho jistotou ve velkém a neznámém světě, toho musíš co nejvíc využít, dokud je ještě malý.

Niko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:15
- Nahlásit

Ketrin
Díky moc za odpovědi...pomohlo mi to!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:17
- Nahlásit

Niko
Není zač, teprve uvidíš jestli to pomohlo, ale já myslím že to zvládnete, nesmíš chtít hned zázraky, já už bych jinou povahu nechtěla, co bych si počala s nějakým klidným balíkem nevím

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání