Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes není ve své kůži
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:03
- Nahlásit

Ahojte. Včera byla Bresta nějaká divná. Je to pětiletá čuba, nikdy nebyla nemocná, normálně je děsně temperamentní, veselá a splachovací. A včera jsme přijeli z práce, manžel ji v rámci vítání štípl do zadku a vydal při tom takový skřek (což běžně děláme, psi se tím vydivočí a následuje všeobecné blbnutí a řádění) a ona bolestivě vypískla, zalezla na pelech a třásla se. Uklidnili jsme ji, ale stejně se mi pořád nějak nelíbila. Na procházku sice normálně šla, i si zaplavala a aportovala z vody, ale jinak se pořád držela u mne a neslídila a nelítala s mladým jako jindy. Taky když jsem na ni sáhla, tak jsem cítila, jak se pořád tak drobounce třese, že to ani nebylo vidět, jen cítit. Jinak žrala i kadila, všecko normálně. V noci jsem s ní zůstala spát dole v obýváku na sedačce, abych si ji ohlídala, spala normálně. Tak nevím. Napadlo mě, že ji mohl štípnout sršeň, kteří nám tam teď hodně lítají (asi tam je někde hnízdo). Nebo jestli nesežrala nějakou otrávenou myš. Nebo jestli si něco neřešili ve smečce a stará fena ji třeba nějak hodně zpražila (to se ale ještě nikdy nestalo). No prostě nevím. Ráno už se mi zdála v pohodě, ale jestli se mi odpol.na ní ještě něco nebude zdát, tak pílíme k veterináři. Takhle na dálku mi asi nic neporadíte, ale aspoň jsem si ulevila.

Náhoda
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:31
- Nahlásit

Ahoj Ketrin,

vůbec Ti nezávidím tu nejistotu, když člověk neví, co se děje.
Nejhorší je, že nám ti naši hafouni nemohou zdělit, co je bolí.
Souhlasím s Tebou, když se její stav nezlepší, raději zajdi k vetovi.
Držím pěsti, ať je vše v pohodě a dej vědět

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 08:13
- Nahlásit

Ketrin, může jít o nějakou banalitu. Zachovej klid, pořádně jí prohlídni tlapky, jestli tam nemá něco zapíchnutého, prohmatej jí končetiny, prohlídni srst, podívej se do tlamy, event. změř teplotu. Pokud se ti bude zdát všechno v pohodě, tak jí dej odpočinek stranou od ostatních psů a sleduj ji. Pokud jsou všechny ostatní projevy normální, tak to může být jen chvilková indispozice, která po důkladném odpočinku zmizí. U lidí je to taky někdy tak. Pak uvidíš, pokud se fena nezlepší, tak jdi k veterináři, od toho štípance by to klidně mohlo být. Určitě se to zlepší samo. Jen na ty otrávené myši pozor. Jednou nám po otravě jedem na myši bojovala naše akita o život deset dní a nevěděli jsme, jestli přežije. Ale u otravy by byly jiné příznaky, např. malátnost, nejisté nohy a balanc, zvracení nebo průjem, nechutenství, takže to si myslím nebude. Jen klid, všechno bude OK.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:14
- Nahlásit

Evicka
A propos - co se dá považovat za normální teplotu u psa? vím, že mají posunuté, ale nevím, jak přesně. Od 39 stupňů je to už teplota nebo ne???
Ještě jeden dotaz: je normální, aby čuba (jsem si jistá, že nic nesežrala) dostala z ničeho nic průjem??? Může to být spojeno s tím, že končí hárání, třeba nějaká hormonální změna...Dneska v noci mě dokonce vzbudila, abych s ní šla ven, což se nikdy nestalo a jsem zvědavá, jak bude byt vypadat až přijdu z práce.

sara03
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:32
- Nahlásit

Ahojky.
Ketrin,držím pěsti.
Jandulku,teď ty průjmy hodně řáděj.Stačí,aby si pesa olízla trávu/psaníčko od jiné pesy/a je problém.My ještě bereme prášky.Už se to ale uklidnilo.Jo a má dietku.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:40
- Nahlásit

taky jsem mel parkrat problemy s tou moji potvurkou, podobne jako ma Ketrin. Kdyz jsem prisel z prace, tak mela stazeny ocas, zalezala pod gauc a byla cela vystrasena. A to mam jistotu, ze se ji nemohlo nic stat, nikde si nemohla ublizit a ani nikdo nemohl ublizit ji (asi jedina vyhoda pri chovu psa v byte). Proste byla z neceho vydesena. Druhy den to bylo uz v pohode, asi na to zapomnela.

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:48
- Nahlásit

Běžná teplota psa je 38-38,5. Měří se zásadně v konečníku.
Průjem může mít milion příčin, nejlepší je nasadit dietku, příp. dát živočišné uhlí, nic dráždivého a počkat. Stačí taky někdy dietetická chyba a je to, nař. příliš studené žrádlo. Pokud skončí za den, dva, není tam krev, teplota a jiné příznaky, tak tomu věnovat sice zvýšenou pozornost, ale nepanikařit.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:55
- Nahlásit

Evicka
Díky za objasnění, měřila jsem jí ráno a měla lehce nad 38, takže v normálu. Žere jen granule a pamlsky na který cvičíme, jen od té doby, co jí dávám Chassoton kvůli kloubům má hromádky trošku větší než předtím a né tak pevný...

A spojený s koncem hárání to nemůže být???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:00
- Nahlásit

Všem díky za povzbuzení. Evičko, to prohlédnutí, prohmatání atd.jsm samozřemě udělala. Nikde nic, teplota normální. No snad jen zbytečně vyšiluju. Není to zas tak strašné - cizí člověk by na ní nic nepoznal, ale ona je prostě normálně úplně jiná. Taková sportovní holka do nepohody, ničeho se nebojí, nic ji nevyvede z míry. Ach jo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:16
- Nahlásit

Ketrin
Já od tý doby, co chodím na tenhle web neustále psisko pozoruju, ach tohle, ach tohle a už vidím, že je to to nejhorší. A tím, že jsem na ní sama, tak ani nemám nikoho, kdo by mi řekl nešil, vždyť se nic neděje...

haha
# Zasláno: 9 Zář 2005 20:51
- Nahlásit

Ketrin
nemusí to znamenat vůbec nic třeba ji jen něco trošku zabolelo ale pozor , výkřikem psa na jinak obvyklé nebolestivé dotknutí a sníženou chutí k pohybu se u mého psa začala projevovat lymská boreliosa , pokud se to bude opakovat vzala bych jí raději na krev

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 06:31
- Nahlásit

Tak Bresta je OK. V pátek ještě byla trochu zaražená, v So a Ne už normální. Z jejího chování a různých drobných detailů usuzuji, že si zřejmě opravdu holky něco spolu vyřizovaly. Ona sice celý život veteránku uznává jako nadřazenou, ale takovým stylem "já pán, ty pán" -aby byl klid- a v podstatě si z ní prd dělá. Dost jsem se divila, když byla po štěňatech, že se v hierarchii nic nezměnilo ani potom, a nechala jsem se tím ukolébat - chyba! Myslím, že teď zkusila, jestli by náhodou už konečně nemohla velet ona, a Salina jí zřejmě rázně vysvětlila, že vše je při starém. Teď se jí uctivě vyhýbá nebo ji obchází (běžně když ji brzdila v jejím rozletu, tak ji klidně přeskakovala ), když něco má (hračku, jabko, myš, ...) a Salina se přiblíží, okamžitě to upustí a odvrátí hlavu... atd. Ale jinak už je zas normálně veselá a řádí. Hlavně že se vše obešlo bez zranění a já mám zas o čem přemýšlet.

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:15
- Nahlásit

No u nás přes víkend bylo taky rušno, fena, která má štěňata Belina je u nás prakticky na několikaměsíčních prázdninách a celou dobu se chovala vzorně a pokorně, ale přes víkend jsem řešila dvě rvačky, nejdřív to bylo s fenou č. 2 v hierarchii, dokonce se do toho chtěl přidat pes1, ale toho jsem včas odlapila i fenu 2 a nechala jsem ji jen s fenou poslední a malým Nulískem. To rvačka rychle skončila. Večer zase fena 1 přišla očichat, co Belina žere a ta po ní vystartovala. Naštrěstí moje rvačkové instinkty fungují velice dobře a fenu 1 jsem rychle odchytila, i přesto už měla na nose škrábanec. Tahle fena 1 je velký miláček a mazlíček, ale ve smečce neohrožený rváč, a i přesto ,že Belina je velikostně větší, tady si netroufám říct, jak by rvačka dopadla. Asi tak, že kdo by dřív chytil za hrdlo tak by měl navrch. Tak jsem obě pěkně sejmula, po psím jim domluvila Kača (1) to pochopila okamžitě, Belině to chvíli trvalo a pochybuji, že to mělo dlouhodobější účinek. Prostě není zvyklá na zákonitosti smečky a tak zřejmě teď dostává takové ty výchovné lekce. Musím je důkladně hlídat. Potvory.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:47
- Nahlásit

Evicka
No tak když má Belina štěňata, tak je celkem jasné že "narostla", že? To se snad ani nemůže chovat pokorně.

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:56
- Nahlásit

Evicka
No u nás to tak dobře nedopadlo, kromě průjmu Sáru potkalo i zvracení, vete to jí dal pár injekcí na zklidnění žaludku a střev, buď je to nějaká viróza nebo kdyby pokračovaly řidší hromádky s příměsí nějakého hlenu, tak by udělal krevní rozbor, že by to mohla být i nemoc slinivky. Holt je prý citlivá...

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:00
- Nahlásit

Jo, ostatní zbytek ji toleruje, že má privilegium a ona si začíná a vyjíždí na ostatní, tak je nutné ji zpražit. Náš první kontakt byl takový, že ona si volně běhala po svojí zahradě a dělala si co chtěla. Na moje volání vůbec nereagovala. Potom ji zaujala myší díra a začala hrabat. Já k ní přišla a šáhla na ni, že ji dtáhnu a ona se po mě okamžitě ohnala a zavrčela. Já jsem ji okamžitě sejmula, přitiskla k zemi a ona se vehementně bránila a snažila se vymanit, tak jsem ji s vrčením tiskla čím dál víc. Náš boj trval cvíli, pak se podvolila a od té doby si nedovolila na mě zavrčet a je milá a pokorná. Ovšem ten překvapený výraz, když jsem si dovolila jí dokázat, že tohle si na mě nebude dovolovat, tak na ten nezapomenu. A pak že se zvířatům nedá číst z tváří. Stejně to zkusila na Martina, ten ji usměrnil stejně a máme klid. A holka je teď u nás už zhruba 3 měsíce a je naprosto spokojená, zlepšila se poslušnost, komunikace, prostě je to naprosto jiný pes. Jen se děsím, až se zhruba za dva měsíce vrátí zpět. Všechno bude okamžitě včudu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:04
- Nahlásit

Evicka
A ona je váš odchov a u vás porodila a odchovává štěňata? Nebo proč je u vás na návštěvě?

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:19
- Nahlásit

Je to náš odchov a protože je u příbuzných a nemohli jsme se už dívat na její naprosto nudný a osamělý život, tak jsme se rozhodli, že pokud budou souhlasit, tak si ji vezmeme na dlouhé prázdniny, neomezeně dlouhé, nejlépe navždy. Zrovna se shodou okolností podruhé ve svém životě (je jí už 2,5 roku) hárala, a tak jsme po dohodě s veterinářem a majiteli rozhodli, že zkusíme krytí, buď se hormonální hladina stabilizuje nebo z toho nic nebude a ono se to nakonec povedlo, takže teď je z ní u nás mamina. Majitelé by nebyli schopni se o štěňata postarat a taky je to důvod, aby u nás mohla zůstat déle. Prozatím se na ni byli podívat všeho všudy 3x a to dvakrát jen díky tomu, že má štěňata. Dokonce jí jednou donesli polívku a jednou kosti od oběda. Nejradši by jsme si ji nechali, ale to nepřipadá v úvahu, protože tím by přiznali vlastní selhání v péči o psa, tvrdí, jak ji milují a kulový. Nejsou schopni jí zajistit ani základní potřeby komunikace a kontaktu s člověkem, celý den si běhala po zahradě, stála u branky, štěkala a srdečně vítala každého člověka, který šel kolem. Jednou denně procházka zhruba hodinu, a to je pro mladého temperamentního psa moc málo, proto si hledala různé zábavy, jako ono hrabání myší. U nás se zklidnila, pocopila určité principy fungování naší domácnosti, její život dostal řád a Bela je spokojená. Představa, že si se svou nafoukanou arogancí pro ni přijedou zpět mě straší. Všechno, co jsme do ní za těch pár měsíců vložili bude pryč. Jenže o tom, že by u nás zůstala natrvalo nechtějí vůbec slyšet. Z nějakých osobních , malicherných důvodů ji chtějí zpět.Samozřejmě už se těší na profit ze štěňat. Je to famílie snobáků a pokrytců, kteří myslí jen na zasraný věci a krámy a nějakéj pes je jim šuma fuk. Nesnáším ten jejich způsob života a myšlení.Naše famílie si vůbec nerozumí, nestýkáme se, jen v nutných rodinných oslavách, jinak se nemáme rádi, nebo spíš oni nemají rádi mě a já je. Já jim totiž pořád zdůrazňuji, jak jsou v tomto směru neschopní. Bohužel rodinku si nevybíráme.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:22
- Nahlásit

Evicka
Ach jo.

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:31
- Nahlásit

Ach jo.

sara03
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:20
- Nahlásit

Ahojky.
Pohlaďte ty Vaše čtyřnožce.
Evicko,kolik má Belina štěnat a co je rasu?Budu ji držet pěsti.Takové lidi,jako jsou její páníčci,taky nemám ráda.Mají přiznat,že to není to co si představovali.Jak mám teď problémy s Archym,tak už se to lepší.U nás být teď zatím nemůže.Uvažuji o stěhování.Už si začíná zvykat v kotci.Je to pro nás hrozné.Ale ne tak jako pro něho.Jo,když jsme za ním poprvé byli,tak si začal dovolovat na psa za plotem.Hned jsem ho začala šněrovat k zemi.Taky měl udivený výraz.Chvíli nám to trvalo.Tedy Arimu vzdor a mě to jeho položení.Akorát jsem u toho nevrčela,ale funěla.

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:27
- Nahlásit

Belina je hladkosrstý foxlík a štěňat má utěšených 6. Je naprosto vzorná matka, štěňata jsou nádherná, super se stará. A mě položit osmikilovou fenku nedělalo žádné potíže. Jsem zvědavá, kdy si na ni páníčci vzpomenou. Ani děcka se nezastaví ze školy, prostě zájem absolutně žádný. A Bebunka je u nás spokojená až teď na ty výpady, ale to vyřešíme. Jako by u nás byla odjakživa.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:31
- Nahlásit

Evicka
Třeba si teď zvyknou na pohodlíčko bez psa (nemusí vstávat kvůli venčení atd...) a už ji ani zpátky chtít nebudou... docela bych tomu po Tvém popisu situace věřila... nebo budou dělat okolky a rituální tanečky okolo, jakože se jí těžce vzdávají, a nakonec ji "milostive" u vás nechají...

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:36
- Nahlásit

Nemyslím, že by ji tady nechali, mají až moc velkou falešnou hrdost a přiznat, že to prostě nezvládli je absolutně pod jejich úroveň. Nezůstane tady, vím to na 100%. Můžu se jen díky jejich neznalosti snažit prodloužit její pobyt u nás, ale to je vše. Jenže to je jen otázka týdnů, bohužel.A kvůli venčení nevstávají, běhá si sama po zahradě celý den, a když se jí chce spát, tak si vleze do kotce , do boudičky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání