Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Rizika chovu více útulkových psů
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 21:41
- Nahlásit

impact
No, dobře se odvděčil. Asi tak na úrovni mojí drahé matinky.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 21:45 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
A taky mám strach, aby se nezasmečkovali noví psi proti staré a nemocné Bekynce.

U nás to není tak, že by Žofka nesnášela fenky. Rozinu zbožňuje a předchází si ji, maximálně se štěknou o míček nebo klacek, ale hned vzápětí si oblizujou tlamy...
S Hipíkem byly z počátku konflikty, hlavně skrz jídlo, ale nic moc vážného, vycházejí spolu dobře.
Na procházkách je při setkání s jinými fenkami i psy Žofka nekonfliktní.

Takže u nás to byla tvrdá agrese Žofky vůči nejstaršímu a nejslabšímu členovi smečky.
Hipík se postavil na obranu Toničky, Rozina zůstala v tu chvíli bokem - co by se stalo, kdybych nebyla doma, těžko předvídat... Ale patrně by se Róza přidala na stranu Žofky proti Hipíkovi. Tonička by byla mrtvá, možná i Žofka, a Róza s Hipíkem zle potrhaný.

Starou Toničku Žofka napadla až po roce, co je u nás. Kdyby byly signály v době, kdy k nám přišla, intenzivně bych jí hledala nový domov. Žofka ale Toničku spíš ignorovala, nebrčela na ní ani jinak se vůči ní nevymezovala.

Teď je už delší dobu klid a pohoda, dneska jsem dokonce načapala Toničku a Žofku schoulený v jednom pelechu .
Nicméně, když jdu pryč, nenechávám Žofku a Tonku v jedné místnosti.

Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 22:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
No, dobře se odvděčil. Asi tak na úrovni mojí drahé matinky.

Nebylo to adresovaný mě, ale stejně reaguju ... Takhle se to fakt nedá brát. Pes je pes a matinka je matinka ...
Neber to jako mentorování, mě dalo chvilku docela fušku, abych Žofku nebrala podle lidskejch měřítek jako hajzla bezcharakterního, kterej je hnusnej na starý a bezmocný...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 22:04
- Nahlásit

Každopádně je to risk. Chtěla jsem si vzít další 3 psy, těch šest bych zvládla uživit, ale mám strach o Bekynku. Chci, aby dožila v klidu.

Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 22:14 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Chtěla jsem si vzít další 3 psy, těch šest bych zvládla uživit

Jestli ti můžu radit, nedělej to...

ale mám strach o Bekynku. Chci, aby dožila v klidu.

... kvůli Bekyně. Stačí jeden rozhozenější jedinec a je průser. Navíc, jak jsem psala, u nás až po roce...
Taky by se samozřejmě nic stát nemuselo. Třeba Hipík s Toničkou vychází výborně a Rozinka Tonku opečovává jako štěně, ale...

Já za sebe vím, že 4 psi jsou pro mě maximum (což nikomu nenutím). Rozhodně vím, že dokud tady bude Tonička a Hipík, žádného psa k nám nevezmu, ani na dočas.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 22:21
- Nahlásit

Dalo by se to řešit biluščiným vzorem: oddělovat část smečky.

Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 22:28 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Dalo by se to řešit biluščiným vzorem: oddělovat část smečky.

To by šlo, samozřejmě... Ale třeba já nechci chovat psy v kotcích. Ovšem chápu, že kdybych místo Žofky zdědila 2 akity, nic jinýho by mě nezbylo.
A pak taky čas, který můžu intenzivně věnovat psům, by se tím pádem hodně zkrátil...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 23:04
- Nahlásit

No, to máš pravdu. Ale zase pokud si vezmeš některé psy, pak je jasné, že pro ně už jen to, že mají klid a jídlo, je velký pokrok. Klec neklec a ani omezený čas v tom případě není až takový mínus.

Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 23:23
- Nahlásit

Vlčáčková
No, to máš pravdu

Já to brala ze svýho pohledu, a zvážení svý kapacity a tak...

Ale zase pokud si vezmeš některé psy, pak je jasné, že pro ně už jen to, že mají klid a jídlo, je velký pokrok. Klec neklec a ani omezený čas v tom případě není až takový mínus

To jistě, ale aby se dali nově příchozí trochu dohromady, bylo by dobré se jim věnovat stejně jako původnímu osazenstvu, možná ze začátku i víc, a tady už vidím, alespoň u sebe, časový i energetický problém...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 23:26
- Nahlásit

bylo by dobré se jim věnovat stejně jako původnímu osazenstvu, možná ze začátku i víc
Ano, Vlčáček byl zpočátku velmi protěžovaný pejsek. A vlastně je dodnes. Páč je hrozně roztomilý vším možným, i vděkem. Zatímco Astřička se čuří o kus dál.
Teď to vypadá, že dělám rozdíly. Ale ne. Když pohladím jednoho, tak samozřejmě i ty další hned nato.

Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 23:32
- Nahlásit

Vlčáčková
Teď to vypadá, že dělám rozdíly. Ale ne. Když pohladím jednoho, tak samozřejmě i ty další hned nato.

Tak si jen tohle vynásob dvěma + 2 x tolik času na procházky, kdybys je nemohla brát najednou + čas na výchovu, výcvik a socializaci nových psů... s tím, že starousedlíci by nesměli mít dojem, že je to na jejich úkor

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 23:36 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

No, však já se chystám do předčasného důchodu !
Zase jsem našla baráček na důchod: http://www.reals.cz/nemovitost/prodej-rd-2+1-v-obc i-pysel-okr-trebic/157187
Ten minulý je prý bloklý, ale nějak se to táhne, tak možná na mě dojde řada.

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 23:40 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Tak si jen tohle vynásob dvěma + 2 x tolik času na procházky, kdybys je nemohla brát najednou + čas na výchovu, výcvik a socializaci nových psů... s tím, že starousedlíci by nesměli mít dojem, že je to na jejich úkor

A i tak se to dá.
edit
co sem vlastně lezu.....já nemám psa z útulku

Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 23:52 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
No, však já se chystám do předčasného důchodu !

Óóó ty se máš...

Jenom jednou jsem vzala psy na dočas - Rozinku s Bobinkou. Nejdřív jsem chtěla umístit obě dvě. Ovšem po prvních reakcích na inzerci jsem propadla depce a rozhodla se, že jednu z nich si nechám.
Volba padla na Rózu, protože mladší Bobí byla úžasná fenečka a chytrá, rychlá, silná alfa holka, ale já se bála, že právě to, by nedělalo s Hipíkem a Tonkou dobrotu.

Bylo neuvěřitelný, jaký lidi taky volali.
První: "Vy prej máte doma nějaký ty psy, že jo? Tak my bysme si teda asi jednoho vzali."
Měla jsem chuť se zájemce zeptat, jestli chce psa nakrájet nebo vcelku...

Druhá paní si zas někde zřejmě přečetla, že domácí mazlíčci svědčí zdraví, a v asi desetiminutovém monologu mi barvitě popisovala své migrény a co všechno jí vadí...

Třetí se mi po telefonu docela líbila a daly jsme si schůzku, nepřišla ani se neomluvila.

Zákonem schválnosti se mi po umístění Bobinky ozvaly asi 2 sympatický zájemkyně, a i na Rozinku, když jsem se rozhodla, že zůstane u nás, abych nebyla nespravedlivá...

Byla jsem šťastná, když jsem pro úžasnou Bobinku našla výbornej domov přes kamarádku .

Už nechci psa do depozitu, nemám na to...

Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 00:03
- Nahlásit

jablunka
A i tak se to dá

A no jo a eště vlastní dvounohý zvířátka k tomu .. Jenže nejsi na to úplně sama, i když většina péče leží na tobě , věřím, že když třeba onemocníš, někdo ze smečky se postará...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 00:04
- Nahlásit

Bobinka byla ta zrzavá, ne?

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 00:09
- Nahlásit

a eště vlastní dvounohý zvířátka k tomu
kolikrát horší než ty čtyřnohý.
Jenže nejsi na to úplně sama, i když většina péče leží na tobě , věřím, že když třeba onemocníš, někdo ze smečky se postará...

Je to tak,sice je toho většina na mě,ale i Matýsek už sám venčí Stývýho a když je nejhůř,postará se Tom.

Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 00:20
- Nahlásit

Vlčáčková
Bobinka byla ta zrzavá, ne?

jj , dostávám hlášení i s fotodokumentací, a navíc mám propracovanou špionážní síť... .

Při předání Bobí jsem požádala o podpis předávací smlouvy, kde jedním z bodů bylo, že kdyby se noví majitelé z jakéhokoli důvodu o ni nemohli starat, budu první, koho vyrozumí...

jablunka

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 00:26
- Nahlásit

Doufám, že porušení onoho bodu je smluvně osankcionováno pokutou půl milionu Kč! Aby to taky fungovalo a nebylo jenom na papíře...
Jdu spát, zatím dobrou noc.

Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 00:33
- Nahlásit

Vlčáčková

Dobrou

Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 06:55
- Nahlásit

Zatím co jsem spala, Žofka zřejmě četla, co jsem o ní tady psala a rozhodla se mi ukázat, že to není žádná pravda a že Tonička je teď její nejlepší kámoška.
Kousík k tomu zaujal postoj jako velitel ČEKY F. E. Dzeržinskij – "Důvěřuj, ale prověřuj" anebo přemýšlí o tom, že je sežere obě, bo mu děvenky zrekvírovaly kanapíčko .

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 07:13
- Nahlásit

. Ale třeba já nechci chovat psy v kotcích. Ovšem chápu, že kdybych místo Žofky zdědila 2 akity, nic jinýho by mě nezbylo.
Znova, už poněkolikáté píšu, že nemám jeden jediný kotec I když teda Akity ho mají na jaře slíbený

Mám akorát sestavu výstavních klecí a ohrádek, ze které je vybudovaný takový paneláček. Třípatrový. A tam je za trest zavírám když mě nakrkají . S příchodem Akit se to dost zkomplikovalo, protože ty prostě musí být zavřené trvale. U toho zbytku dřív stačilo pozavírat ty kritické páry, popř. část z nich když jsem odcházela. Takže teď Akity okupují Bagetčinu klec a Bagetka je volně v chodbě a koupelně. Je to velmi nešťastné řešení, ale asi jediné v rámci možností trochu bezpečné Musím co nejdřív vybudovat nějaký ten kotec, nejlépe celý z betonu a vyrazit je ven

Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 07:32 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška
Znova, už poněkolikáté píšu, že nemám jeden jediný kotec

njn, jestlis to psala u Davídkový, tak už je to někde v propadlištích žumpy ... Já si právě nějak nedovedla představit, že bys mohla mít akity vzhledem k ostatnímu osazenstvu jinde než venku v kotci...
Zachovala bych se v tomto případě asi stejně, pokud by se nenašel solidní zájemce, nedokázala bych nechat zabít 2 zdravé psy...

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 07:46
- Nahlásit

že bys mohla mít akity vzhledem k ostatnímu osazenstvu jinde než venku v kotci..
kdybys viděla jak to u nás vypadá tak by ti ruply fšechny céfky . Si občas připadám jak vrátný. Akity jsou trvale v kleci. Jdou-li ven narvu do klecí všechno ostatní, co se nevejde vyženu do kuchyně a prázdným bytem fofrem protáhnu akity. To samé při jejich cestě domů.
Za mír se rozhodně nedá považovat stav Geta versus všechny ostatní feny. Takže jdou-li holky ven zavírám Getu do koupelny. Je fakt, že tady to rozhodně není tak žhavé jako s akitama, rozhodně by se nezabili na první pohled. Musela bych jim dát chvilku o samotě, aby se stihly nažhavit a najít si záminku. Nicméně tu stejně nedostanou . Na frontě Puma-Ora je to žhavější. PUma neskutečně nenávidí Oru z toho důvodu, že Ora ji přepere . Proto do ní neustále vysírá. Orina je samonasírací a startuje na první našlápnutí takže Puma nikdy nevysírá dlouho. Už mě nebavilo neustále ošetřovat prokousané kapsy takže je taky odděluju. Buď je v kleci Orina, nebo Puma. Se střídají. Té co je zavřená pokaždé rupají fšechny céfky při pohledu jak se sfině rozvaluje na posteli Dobře jim tak kravám, nemají se furt rvát. Naštěstí zbytek smečky je bezproblémový a vydrží jakkoliv dlouho spolu a nekonfliktně. Kdybych měla dostat ještě jednoho konfliktního hajzlíka tak už rupnou ty céfky mě

Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 08:27
- Nahlásit

Biluška
kdybys viděla jak to u nás vypadá tak by ti ruply fšechny céfky

ANO

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 08:54
- Nahlásit

NÉÉÉBOHEJ HIPÍK

pardon za malé O.T. - dneska jdu vyzvedávat . Ozvu se, sem napnutá jak guma vod trenclí

Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 09:02
- Nahlásit

PetraK
Ozvu se, sem napnutá jak guma vod trenclí

...i já

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 09:14
- Nahlásit

..i já

, sem se v noci vodkopávala zvědavostí!

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:04
- Nahlásit

Psíček
promiň, možná to tady už někde někdy padlo, ale nečtu všechna témata:
jsi s PP, čistokrevnej bez pépé nebo z útulku?

impact
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:28
- Nahlásit

Díky za pomoc. Myslím, že ti, od kterých jsem chtěla příspěvky, se již ozvali.

<< . 1 . 2 .
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání