| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:04
- Nahlásit
Dobrý den,vlastním yorkiho ( s papíry) a byl bych rád,kdyby si mohl trochu užít,ale nevím jak mu sehnat fenku.Poradíte kam se obrátit?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:12
- Nahlásit
k tomu, aby pes mohl krýt, nestačí, že je s PP, musí být také uchovněn, pokud tedy chceš, aby štěňata po něm také měla PP. Pokud psíka nemáš uchovněného a chceš, aby si užil legálně, pak se obrať na nějaký chovatelský klub jorků...určitě by ti poradil i chovatel, od kterého psa máš.
|
Maya
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:13
- Nahlásit
Pokud je uchovněný a sám chovu nerozumíš, tak nejlépe na poradce chovu nebo nějakého zkušeného chovatele.
Pokud má jen PP, ale uchovněný není, tak na to radši zapomeň a užívej si sám. Psovi to nechybí.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:17
- Nahlásit
Anonymní
To je dotaz trochu divně napsanej ne? Teda na můj vkus.
Tak ať si hlavně neužívá na ulici a není víc nechtěných štěňátek.
|
chichi
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:27
- Nahlásit
Martino, akorát ho psal chlap, tak to zřejmě pojal po svým
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:41
- Nahlásit
Nemůžu souhlasit s tím, že psům sex nechybí, protože mám doma jednoho "sexuálního maniaka", ale už pracuju na jeho uchovnění - teď čekám na výsledek rtg (mělo by to snad být dobré) pak bonitace, zažádat na ČMKU a hopla potencionální nevěsty už bychom měli
|
anonymní
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:53
- Nahlásit
sex jo? tak ukájení pohlavního pudu u zvířat. no to abyste si našli hodně "nevěst", kdo jednou zkusí nechce jinak aneb pak to bude vyžadovat ještě víc, sexuální maniak!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:57
- Nahlásit
no ono to tak vlastně je....znám otce svého hafíka...ten je po čubách doslova posedlej a to ani nemusí hárat holt synáček se nezapře
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 16:25
- Nahlásit
No to je právě ono - ten od koho ho mám se neozývá/nereaguje.A na netu jsem se snažil,ale nějak se mi žádný klub nedaří najít.Asi s těmi vyhledávači neumím pracovat .
Jinak - prostě mi přišel poslední dobou hrozně smutnej,nechtěl jsem to kvůli štěňatům nebo tak něco,prostě mu jen udělat radost...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 07:02
- Nahlásit
Anonymní
Když pes kryje jednou za čas, tak je to pro něj horší než když nekryje nikdy v životě. Prostě jak to zkusí, pak už chce pořád a je to velmi obtížné. Tak praví obecná zkušenost. Já sama mám mladého psa, kterému včera bylo rok a půl, chovný nebude, takže si hodlám velmi pečlivě hlídat, aby to někde nestřeženě neokusil.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 07:11
- Nahlásit
Ketrin
tomu mému cvokovi je taky rok a půl, uchovnit ho chci, říkají mi, že je pěkný a byl by přínosem do chovu, a taky bych po něm chtěla někdy v budoucnu štěndo. Doufám, že to není tak hrozné, jak popisuješ.....Taťka mého psa kryje dost, ale ne pořád, není nijak traumatizovaný z toho, že nějaký čas nemá nevěstu a ve společnosti fen se chová dobře, sice by to nejraději z každou "zkusil", ale dá si říct...tak snad to s tím mým bude taky tak....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 07:17
- Nahlásit
Evik
Přeju Ti, aby to tak bylo. Známí mají setra a párkrát mu sehnali "nevěstu" aby si "užil" - asi ve stylu zdejšího tazatele. A pes je v tomhle dost nesnesitelný-naše feny by neustále nakrýval, i když nehárají, snaží se nakrývat i lidi... atd. A slyšela jsem to z více stran, že to tak bývá. Něco jiného je často využívaný plemeník, ten už je zkušený a s fenou, která není v optimu, se ani neobtěžuje namáhat něco zkusit.
Jinak ten můj je taky moc pěkný a pracovně šikovný a má super povahu, jenže mu bohužel nenarostly dva zuby
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 07:17
- Nahlásit
Když pes kryje jednou za čas, tak je to pro něj horší než když nekryje nikdy v životě. Prostě jak to zkusí, pak už chce pořád a je to velmi obtížné. Tak praví obecná zkušenost.
Přesně tak!
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:09
- Nahlásit
Od kolika může pes krýt???
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:09
- Nahlásit
Ketrin
já se toho tolik nebojím, protože mám psa pohodového plemene, jeho taťku znám, a synáček je celý po něm. "náš taťka" tedy nenakrývá každou fenu na potkání a lidi už vůbec ne...vůbec není agresívní....je to pohodář, takže strach nemám ani o jeho kluka. Pokud mi to všechno vyjde, tak by mohl mít do budoucna nevěst víc, protože první nabídku ke krytí už jsme dostali už když bylo pesovi teprv 7měsíců
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:14
- Nahlásit
Evik
Ten se teda bude mít!
|
Maya
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 09:16
- Nahlásit
Anonymní
Klub např. zde http://www.yorkshire-club.cz/
Evik
Nevím, já všude čtu, že ve vlčí smečce se rozmnožuje pouze alfa pár a ostatní mají smolíka, což si vůdce ohlídá. Takže když vím, že můj pes nikdy krýt nebude, tak mu prostě nedovolím se ani o to snažit a žádné problémy s ním nemám.
Vždyť taky pokusy o nakrývání jsou projevy dominance a to by si podřízený pes zvlášť před vůdcem neměl dovolit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 10:05
- Nahlásit
Maya - díky za odkaz
Jinak to co jste tu psali - tak on stejně (když to na něj přijde) hodlá zmermomocnit kde co,takže si nemyslím,že bych u něj odpíráním dosáhl nějakého zhoršení...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 10:24
- Nahlásit
Maya
promiň, ale tak trošku nechápu, proč je tohle Evik
Nevím, já všude čtu, že ve vlčí smečce se rozmnožuje pouze alfa pár a ostatní mají smolíka, což si vůdce ohlídá. Takže když vím, že můj pes nikdy krýt nebude, tak mu prostě nedovolím se ani o to snažit a žádné problémy s ním nemám.
Vždyť taky pokusy o nakrývání jsou projevy dominance a to by si podřízený pes zvlášť před vůdcem neměl dovolit. adresováno mně, když já přece psala, že svého psa plánuju uchovnit a chci aby kryl, tak mu přece teď (když si někdy zkusí hupsnout na fenečku - samozřejmě neháravou) nebudu zakazovat "krycí manévry"...to bych mu to taky mohla znechutit....Jinak samozřejmě "nakrývání" je i projev dominance, naši psi na sebe při hře pořád naskakují a hravou formou si vyjasňují pozice to je přece normální. (jinak já samozřejmě rozhoduji o tom, zda to smějí dělat či ne, ale hru jim teda nezakazuju )
|
Maya
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 11:24
- Nahlásit
Evik
Byla to reakce na tvojí větu
Nemůžu souhlasit s tím, že psům sex nechybí ...
a také to samozřejmě bylo k původnímu tématu o tom, že pes by si měl užít, což je podle mě nesmysl, ve smečce si většina jedinců ani neškrtne a pokud pes nakrývá kde co, tak se mi zdá, že je to problém jeho špatného zařazení v rodině.
Samozřejmě, že budoucímu krycímu psovi to zakazovat nemůžeš, proto jsem taky napsala když vím, že můj pes nikdy krýt nebude, tady určitá benevolence musí být.
Co se týká naskakování hravou formou, to musí zhodnotit každý majitel, můj pes například toto bere smrtelně vážně, nikdy jako hru, tudíž to má také zakázané, protože se stejně založeným psem okamžitě přechází do rvačky.
|