| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 10:36
- Nahlásit
Ahoj všichni, už dlouho uvažuji pro moji fenku o těchto granulích. Přesněji purinu pro plan pro dospělé psy malých plemen, kuřecí s rýží. Vím, že každému pejskovi sedne něco jiného, přesto bych se chtěla zeptat jakou máte zkušenost vy s tímto krmivem. A ještě jeden dotaz. Fenka mi teď poslední dobou moc nebaštila, tak jsem přidávala Pangamin s pupalkou a mléčnými kvasinkami (na radu Evičky). Teď se docela rozjedla, tak jsem se chtěla zeptat jestli ji můžu dávat pangamin pořád nebo už ho mám vysadit. Ublížit ji s tím asi nemůžu ne? Nebo nějak předávkovat? Děkuji všem
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 13:08
- Nahlásit
K té purině ti mohu říci, že jsem ji nasadila pesovi s problémovým zažíváním - kuřecí s rýží a k oboustranné spokojenosti. Mám sice velkého psa, takže beru granule pro velká plemena, ale složení je v podstatě stejné. Pejsovi to navíc i oproti předešlým granulím chutná a baští to i jako pamlsky.
každému psu sedne něco jiného, ale na Purinu jsem zatím slyšela a četla jen samá pozitiva. Taky mimo jiné, že Purina vyrábí jako jedna z mála značek na našem trhu skutečné superprémiovky.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 15:00
- Nahlásit
Takže Martino k tomu Pangaminu. Moje zkušenost je taková, že podávám tento doplněk v dávkách, mapř. zvýšená dávka po dobu 5-6týdnů a pak na několik měsíců vysadím. Opakuji zase třeba po třech, čtyřech měsících. Rozhodně nemůžeš psovi nijka uškodit nebo ho předávkovat, ale zase na druhé straně, proč podávat potravinový doplněk, když je pes naprosto fit. Vždycky se tam najde nějaká látka zatěžující byť minimálně organizmus. Takže pokud si s apetitem čubiny spokojená, tak klidně na pár měsíců vysaď.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 16:56
- Nahlásit
Krmíme Purinou Proplan pro malá plemena naši šeltii už něco přes rok a zdá se mi OK. Oceňuji na ní taky to, že velikost granulek odpovídá velikosti tlamičky.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 22:03
- Nahlásit
My máme sice pro velká štěňata , ale jsme spokojeni, docela chutná a pejsek prospívá...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 07:22
- Nahlásit
Díky všem. Teď to ještě chvilku nechám, protože se fenka po dvouměsíčním stávkování rozbaštila, tak ji zase nechci hned zatěžovat změnou. Až bude všechno úplně OK tak koupím purinu. Krmím K9 a vet mi říkal, že purina je o třídu výš. Nevím jestli jen cenou nebo i kvalitou, ale půjdu do toho. Takže díky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 07:49
- Nahlásit
Martina
Purina je jednoznačně výš kvalitou a je dost možné, že ji seženeš i levněji než tu K-9 Já kupuju Purinu přes tento e-shop a po Praze a středočeském kraji mají rozvoz krmení až do domu zdarma. www.propejsky.com
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 08:06
- Nahlásit
Evik
Moc jsem ty ceny nesledovala, jenom jsem koukala u nás ve zverimexu kolik stojí ta tříkilová purina. Tak byla oproti K9 asi o 40 Kč dražší na kile. Což mě vzhledem k tomu, že fence vydrží kilo skoro na měsíc, opravdu nezrujnuje. Nejdřív koupím úplně tu maličkou a když ji bude šmakovat, tak koupím třeba přes nějakej ten e-shop větší balení. Teď jsem zrovna šťastná jak bleška, že konečně baští. Doufám, že se ji dalším háráním ten apetit zase nerozhodí. Díky moc
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 08:58
- Nahlásit
Martina
ve velkém je mnohem výhodnější nakupovat krmivo přes e-shopy, protože na internetu nemáš tu přirážku jako na krámech....už jsem se setkala s tím, že na netu jsem sehnala granule i o skoro 200 kč levněji než v obchodě s potřeby pro psy Já už to psí žrádlo ani jinak než přes net nekupuju. Mám to s dovozem domů zadarmo, ušetřím poštovné i přirážku na krámě, takže si pak můžu dovolit koupit pejsům superprémiovku.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 09:11
- Nahlásit
Evik
tak to nakupujeme ve stejnym e-shopu, původně jsem scháněla Eukanubu a na týhle adrese mi vyšla jednoznačně nejlevnější. O proti krámům nebo i jiným internetovým adresám byl ten rozdíl docela velký. Teď beru Nutrience a ta cena je tak podobná jako jinde. Vyhovovala mi taky ta doprava zdarma, akorát včera jsem objednávala další pytel a zjistila jsem že pro nás už asi zdarma nebude, protože tam měli vypsané okresy a náš tam nebyl. Takže budeme muset dávat další stovku navíc, co se dá ale dělat zdražení benzínu se musí někde projevit.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 09:22
- Nahlásit
To si musí každý spočítat, jestli se mu to vyplatí objednávat. Ve vašem případě určitě ano, když máte poštovné zdarma a ještě dopravu až domů a určitě nakupujete velká balení. U mě už to vyjde asi nastejno, když chci tříkilovku, zaplatím stovku poštovné, tak jsem asi s cenou tam kde tady u nás ve zveráku.Taky už jsem přes e-shop nakupovala, ale ty věci co prostě tady neseženu, nebo krmiva, která se nedají koupit v obchodech.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 09:23
- Nahlásit
Martina
pozor na to poštovné...to není zdarma snad nikde...jen ta doprava
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 09:29 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Evik
Jasně, já jsem asi trochu natvrdlá. Pomóóóc já chci dovolenou.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 09:40 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Ne vlastně nechci, co to plácám. Tuhle jsem si tady někde posteskla, že chci domů s pejsou ven. A jela jsem domů, volala mi starší dcera: "Mami, rychle přijeď domů, Šárka (to je ta mladší) spadla z houpačky, je strašně odřená a má rozbitou hlavu". Tak jsme jeli na šití. Hrůza. Takže jsem ráda, že jsem v práci a už vůbec nechci domů.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 12:10
- Nahlásit
Martina
Tak to se ti ani nedivím, že seš radši v práci.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 07:36
- Nahlásit
Poštovné se na některých e-schopech neplatí v případě, že objednávka přesáhne nějakou částku. U Barona je to myslím 700,-, pak hradí poštovné oni, tak možná to myslela Martina takhle.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:46
- Nahlásit
Anonymní
Tak už si připadám o trochu míň natvrdlá, díky.
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 17:52
- Nahlásit
Mě dává třeba dobrou cenu na Pro Planku veterinář. Za takovou cenu jsem ji nikde neviděla, ani na internetu. Pokud máte s veterinářem dobrý vztah, zkuste se s ním domluvit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:44
- Nahlásit
Martina
Tvoje fenečka sní kilo granulí za měsíc????
Moje známá má bišonka a kilo ji vydrží na týden (někde i déle).
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:45
- Nahlásit
Omlouvám se, anonym jsem já
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:51
- Nahlásit
Verca
Teď možná 1,5 kg za měsíc. Ale víc opravdu ne. Moje fenka váží cca 3 kg. Je to dávkování podle hmotnosti. Takže známá má asi nějakýho velkýho bišonka ne? Pokud ne tak ho přecpává.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:18
- Nahlásit
Nevím, zítra toho hafana uvidím teprve poprvé. Přijde se pochlubit. Teda jednou , ale jen zdálky. Vypadal pěkně. ;) Každý o něm ale říká, že kdyby neměl jen jedno varle, tak by všechny na výstavách porazil. Takže přežraný asi nebude.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:20
- Nahlásit
a kolik tvoje fenečka měří? Ta moje bude asi taky hodně drobounká, po mamince.
|
Lea
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:24
- Nahlásit
Evik
Jakou přirážku na krámě máš na mysli?
Krámy žádnou speciální přirážku oproti e-shopům nemají a všichni by správně měli prodávat za doporučené ceny ale ne níže. Nicméně zejména v e-shopech to prodejci většinou nedodržují, samozřejmě k radosti zákazníků. Distributoři a dovozci se to snaží hlídat, ale na všechny najednou samozřejmě nemůžou.
P.S.: máme obchod, velkoobchod i e-shop.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:32
- Nahlásit
Já mám teda s Purinou Pro Plan zkušenosti super!!! Koupila jsem s příchutí losos a štěndo mi ji baští jak pominuté a má krásnou srst----s lososí příchutí je na krásnou srst.
Předtím jsem krmila Specificem, který mi taky baštil, ale když jsem zkusila Eukanubu, tak tu úplně nesnášel!!!! Koupili jsme 15kg pytel a naštěstí šel u veta vrátit A to je jedlík jak hrom!!!! Takže Purina je super a zatím jsem na ní slyšela taky samou chválu.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:37
- Nahlásit
Verca
S tím dávkováním granulí je to opravdu hodně individuální. Každý pejsa potřebuje něco jiného. Některý má lepší spalování, druhý horší, některý více pohybu jiný málo atd. atd. Teď se tady tlemím jak kůň, protože říkám kolegyni: "nevíš kolik měří naše fenka?" Tak mi pěkně řekla, "tvoje starosti na mojí hlavu".
Teď si nejsem jistá, už jsem ji dlouho neměřila, ale cca 23 v kohoutku. Je drobná, ještě tak před dvěma měsícema měla něco přes 2 kila. Teď se konečně trochu vykrmila. Ale on bišonek je větší než boloňák.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:57
- Nahlásit
Martina
To máš pravdu, je větší. Ale překvapil mě ten rozdíl 1 kg X 4kg měsíčně.
A ty se řídíš dávkováním podle návodu na krmivu?
Teď mě napadlo, že vlastně budu mít štěndo, když začnou největší mrazy.Sice bude malinké a nenaočkované,ale chtěla bych s ním chodit hned ven. Nemůže takové mrně lehce nastydnout ? _Samozřejmě, že se po příchodu domů hned osuší...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:07
- Nahlásit
A ty se řídíš dávkováním podle návodu na krmivu?
Ze začátku jsem se řídila, protože jsem nevěděla co je nejlepší. Ptala jsem se veta, co na to říká, když je tam vždycky rozmezí gramů od do. Tak mi říkal, že je lepší se vždy držet té spodní hranice, radši mu dát míň než víc. Teď jí dávám podle oka, krmím 2x denně, když hodně lítá venku, dám jí prostě do misky víc, když je hnusně a procházku vezmem rychle dostane míň a tak. Řekla bych, že už jsem to tak nějak vysledovala a určitě fenka nestrádá.
To máš pravdu, je větší. Ale překvapil mě ten rozdíl 1 kg X 4kg měsíčně
To nebude takový rozdíl. Tak třeba já 1,5 kg a známá 3-4 kg a jestli bude mít bišoňek 5-6 kg tak to by tak odpovídalo. U nás v baráku mají bišoňka, ten má snad 7 kg, je s PP, a sami říkají, že jim nějak přerostl.
Nemůže takové mrně lehce nastydnout
Nesmíš to ze začátku moc přehánět. Po chvilkách a když bude sychravo, tak procházku vezmeš rychleji. Je jasný, že ho nenecháš hodinu válet v závějích (doufám, že ještě dlouho nebudou). Ale určitě ho zase nesmíš nějak rozmazlit, to by Ti potom nastydl spíš.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:09
- Nahlásit
Myslela jsem právě ten nácvik čistotnosti, víš? Většinou (co jsem tak od vás postřehla :up se chodí tak co dvě hodiny....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:14
- Nahlásit
Verca
Myslíš jestli Ti nenastydne, když s ním budeš lítat každé 2 hodiny ven? To určitě ne. A takhle často budeš běhat jen chvilku.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:41
- Nahlásit
Martina
Díky.
|