Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / daruji fenu NO - okolí Chebu
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 5 Zář 2005 15:10
- Nahlásit

Ahoj,

prosím nenašel by se tu někdo kdo by věděl o někom, kdo by si vzal cca 2 letou fenku NO bez PP (promiňte, že je to tak kostrbatě napsané).

Jedná se o to, že ji má pán, který je "chovatelem" drobného zvířectva, a fenka si bohužel našla zálibu v dávení těchto zvířátek, a tak je po celou dobu - což je hodně často - zavřená v kotci.

Jestliže jí nenajdeme majitele, poputuje do chebského útulku, což bych velmi nerada, protože v posledních 14-ti dnech údajně měnila majitele už dvakrát. Pokud tedy víte o nějakých hodný a zodpovědných lidech z Karlovarského kraje, dejte prosím vědět.

Když by se jednalo o někoho, kdo není zrovna z chebska, snad by se našel způsob jak dopravit fenku namísto do nového domova. Děkuji za čas a ochotu.

Kalliope

Evik
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2005 16:13
- Nahlásit

tedy nechápu, že se chce někdo zbavit psa jen proto, že má pes nějakou "nectnost".......stále častěji se setkávám s podobnými inzeráty....majitel se chce zbavit odpovědnosti za nevychovaného psa, místo aby se ho snažil převychovat, a tak ho prostě "dá pryč", opravdu skvělé řešení lidi jsou tak líní

Anonymní
# Zasláno: 5 Zář 2005 16:45
- Nahlásit

Evik

- hmm, to taky nechápu. Nevím, on vlastně udělal "dobrý" skutek tím, že jí vzal od lidí, co se o ní nestarali, a teď tohle. Je už to starší pán, tak nevím. Hlavně že jí nevyhodil někde na ulici. Ale jak to tak vypadá, fena nakonec skončí v tom útulku. Nikdo o nikom neví, nikdo z mých známých jí nechce, na cvičáku taky nechtěj, já nemůžu jednoho psa už mám, a dalšího by mi doma nesvolili. Doufám, že se snad ještě někdo objeví...

sara03
# Zasláno: 5 Zář 2005 17:03
- Nahlásit

Ahojky.
Anonymní.
A nemůžeš té pese pomoci tak,že ji trochu vycvičíš.Nemá trochu času.Ten pán by si ji potom snad nechal.A nemohl by ten pán oplotit kus zahrady,kam by ty slepice,nebo ta pesa nemohly?
Držím pěsti

Evik
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2005 17:08
- Nahlásit

to je fakt, kdyby se dalo zařídit, aby fena nemusela být jen v kotci, ale mohla podle podmínek majitele užívat třeba aspoň ten kus zahrady, bylo by to jistě lepší....a taky by si (když píšeš, že je to starší pán) mohl dát třeba inzerát, aby mu fenku někdo venčil (jestli ji znáš, co třeba ty?) Jinak já sama nikoho, kdo bych chtěl dalšího psa neznám. Sama mám tři nadržené hafany, kteří by fenku jistě uvítali, jenomže mě by pak nejspíš vyobcovali z klubu

Anonymní
# Zasláno: 6 Zář 2005 08:11
- Nahlásit

Psala jsem to už i na ifaunu, podle mého názoru, ten pán si ji vzal k sobě od lidí, kteří jí poskytovali nevyhovující péči s tím, že ji později někomu udá, takže já si myslím, že jí v podstatě ani nechtěl, a tohle je teď dobrý důvod dát ji pryč. To je můj názor. Na fauně mi radili, přivázat jí zadávenou slepici k obojku a nechat jí tam třeba týden, pak si ke slepici ani nečuchne. Už mi to kdysi někdo říkal, a fungovalo to spolehlivě, ale já silně pochybuju o tom, že pán bude vůbec něco podnikat. Podle mě se rozhodl a je to. Ještě to u něj zkusím s tou slepicí a pak uvidíme, každopádně to vypadá tak, že fenka skončí v útulku, protože jí nikdo nechce. Já bych si jí moc ráda vzala, i když zrovna NO nefandím, ale doma by mě s druhým psem už vyhodili. Ještě se někde poptám, každopádně dekuju.

Kalliope

sara03
# Zasláno: 6 Zář 2005 09:12
- Nahlásit

Ahojky.
Kalliope dík za zeptání.Je možné,že když by pesa byla blíž pipin/za plotem/,tak by si na ně zvykla.Náš haf se mohl zbláznit z křečka,kterého si přinesla domu dcera,protože se o něho ve škole nikdo nechtěĺ starat.Jak se Krtkinka v noci pohla,Haf začal štěkat.Za pár dní jsme ji už mohli dát klidně na dlaň před jeho čuňku a jen ji očichal.V žádném případě bych pesu úplně neizolovala.Ona si zvykne.Když na pipky neuvidí,nebudou ji dráždit,ale nezvykne si na ně.

Anonymní
# Zasláno: 6 Zář 2005 09:40
- Nahlásit

Uvidíme, ten pán podle mě s tím nechce vůbec nic dělat, nyslím, že i když mu řeknu, že by mohl udělat pokus s tou mrtvou slepicí, tak řekne, že jo, a stejně se na to vykašle. Myslím, že už je rozhodnutý, dát ji pryč, proto jí sháním nový domov.
Kalliope

sara03
# Zasláno: 6 Zář 2005 10:28
- Nahlásit

Tak OK.Držím pěsti.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání