Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Chovná stanice NO
Autor Zpráva
Pavel
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 00:41
- Nahlásit

Zná někdo CHS NO z Basileje? Mám štěňátko ze spojení-Matka: Christa z Basileje a pes: Lewis RO-KO Bohemia. Štěňátko je super, docela mu to pálí. Má tady někdo bratříčky a sestřičky?

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 07:24
- Nahlásit

Pavel
chovná je fena, stanice je chovatelská

Pavel
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 08:31
- Nahlásit

Díky, že jsi mi to objasnil.Asi buděš nějaká jednička, že?

Anonymní
# Zasláno: 26 Srp 2005 08:52
- Nahlásit

FiSt
Díky za odkaz - nádherní psi, Daxis jsem ještě neznal.

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:10
- Nahlásit

FiSt
Že se něco používá, neznamená, že je to správně

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:11
- Nahlásit

Pavel
Neee, ale aspoň umí česky a jsem slušná

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:42
- Nahlásit

FiSt
Smůla, obě tyto částice jsou spisovné http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=aspo%F2

Ale jazykový koutek už by asi stačil, co

Blesk
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:58
- Nahlásit

shiba
To víš vzdělání se většinou nepromíjí.

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 16:14
- Nahlásit

Blesk

Beagle_009
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 18:27
- Nahlásit

shiba
Nechci se hádat, ale zkus se kouknout do papírů, já tu mam napsáno Jméno a chovná stanice

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 18:43
- Nahlásit

shiba
Jojo, co se řiká, může být někdy i pravda
Taky mam v PP "chovná" stanice.
Prostě je správně jak chovná, tak chovatelská.

Blesk
# Zasláno: 26 Srp 2005 19:29
- Nahlásit

FiSt
Proč myslíš že jemné upozornění,třeba zrovna začátečníka, musí být hned machrování ? ČKS zřejmě taky nikdo neupozornil a teď propagují mluvnickou chybu. Já jsem například rád když mě na chyby někdo upozorní, abych je už příště neopakoval. Vždyť CHYBAMI se člověk učí. Ale přiznat chybu a poučit se z ní to je pravá frajeřina. Ne se hned urážet.

Beagle_009
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 19:38
- Nahlásit

Blesk
Proč by ČKS dělala chybu třeba ji udělal někdo jiný...

Blesk
# Zasláno: 26 Srp 2005 20:02
- Nahlásit

Beagle_009
To je zvláštní, tady v katalogu psů mají taky všichni chovatelské stanice. Že by se všichni spletli ??

Beagle_009
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 21:07
- Nahlásit

Blesk
Dobře! Všichni mají pravdu a zároveň se pletou!

shiba
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 07:57
- Nahlásit

Je to tak, jak píše Blesk, snažila jsem se upozornit na tento nešvar právě proto, že Pavel je začátečník. Nebudu tady rozepisovat, proč je z jazykového hlediska správě chovateská nikoliv chovná. Ale zase jsem si potvrdila něco, co tvrdí jedna moje známá, dlouholetá kynoložka... Ani nechtějte vědět, co to je, to byste se teprve urazili! A nemyslím tím jen úžasnou reakci Pavla - to je fakt ukázka inteligence. Takže si říkejte a pište a mluvte jak chcete, hlavně se už vraťte k původnímu tématu.

shiba
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 07:58
- Nahlásit

BTW Asi nechám vypracovat znalecký posudek na téma chovná - chovatelská a pošlu ho na ČKS

Pavel
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 11:42
- Nahlásit

Vážení pisatelé,
Můj prachobyčejný dotaz z 26. 8. zněl jinak. Sleduji Vaše dohady druhý den a již mě to nebaví. Odpověď typu: chovná je fena, chovatelská je stanice, je ubohá a následná debata také.
Místo vymýšlením blbostí, radši vemte svého pejska na procházku, ten to více ocení. Vymyslete nové téma.

Vojtik
# Zasláno: 27 Srp 2005 12:56
- Nahlásit

Výňatek ze slovníku

Chov
Cílevědomá plemenitba respektující především zásady genetického zdraví jedince i populace. Chov musí být řízen ve smyslu potlačování výskytu geneticky vázaných vad a chorob, všech dle standardu vyřazujících vad a s důrazem na zachování a podporu vlastností příslušného plemene.
Chovatel
Je člen chovatelského klubu příslušného plemene, který je nejpozději v době nakrytí majitelem nebo nájemcem chovné feny a jehož chovatelská stanice je řádně zaregistrována nebo je o registraci požádáno.
Chovatelský
Často se zaměňuje s výrazem "chovný". Chovatelské je všechno, kromě uchovněného psa nebo feny, ti jsou chovní. Tedy např. chovatelská stanice, chovatelské potřeby...apod.
Chovný
Chovný může být jenom pes nebo fena, kteří splnili podmínky chovnosti. Všechno ostatní je "chovatelské" (zejména chovatelská stanice apod.). V těchto dvou podobných výrazech i mnoho odborníků často chybuje.

Můj pes je venku už od rána...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání