Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zaměstnání a česání vlčáka
Autor Zpráva
Erik
# Zasláno: 24 Srp 2005 17:02
- Nahlásit

Jak správně zaměstnat psa? Chodím ven tam ho cvičím a pak mu házím míčky. Doma se s ním přetahuji a někdy se spou jako pereme. Bez vrčení.
Ale on si venku stejně dělá co chce. Na cvičáku jsem byl jako debila každý se nám smál. už tam nechodím.
Jak mám udělat aby se pes nenudil a já měl i zároveň trochu času pro sebe? A aby se trochu více soustředil?

Vyčesávám mu chlupy takovím hřebenem-je pro lidi(na jedné straně řitký a na druhé trochu hustší-je placatý obyčejný hřeben) i když to s ním jde dobže tak stejně mu na kožichu zustane spousta chlupů.jak dlouhi ho česáte?Já i 20 minut ale i přes ten čas stále vyčesávám chlupy. a nebo co mám používat a na jaké části těla-hlava,packy,zády...)

haha
# Zasláno: 24 Srp 2005 21:10
- Nahlásit

nechápu moc na co se ptáš chceš se věnovat psovi nebo mít čas pro sebe to moc nejde dohromady,pokud chceš psa cvičit nenaučí se všechno hned musíš s ním mít trpělivost a ne od něj čekat zázraky, jinak mě psi stojí veškerý můj volný čas, jinou zábavu pro sebe prostě nemám, to že vyčesáváš chlupy je normální ale kup si pořádnej kartáč na psy

Artemis
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 08:23
- Nahlásit

Erik
Máš na mysli československého vlčáka nebo jen slangově německého ovčáka? Kolik mu teď je?

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 08:23 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

haha

Já mám taky takřka veškerý volný čas vyhrazený pro pesany. Ono to ani snad jinak nejde, pokud má člověk psa protože ho má rád .

Erik

to, že jste odešli z cvičáku protože se Vám někdo smál, to je dost zbabělé. Kdybych já měla odejít ze cvičáku jenom proto že jsem si připadala blbě, že nic neumím nebo že se mi někdo smál, pak bych asi dodneška svého psa nenaučila vůbec nic......
Pokud jste na původním cvičáku neměl žádné zázemí, chce to hledat jinde. Je pořád lepší někam na cvičák dojíždět, než na něj nechodit vůbec. Dnes je spousta kynologických organizací a snad všude se můžete přijít podívat na první hodinu zdarma, abyste se podívali jak to tam chodí, jací jsou tam lidé apod... Jen to prostě nevzdat.
Jinak pokud máš NO, tak tam musíš počítat s tím, že líná hodně. Spousta NO líná takřka celoročně a i péči o srst se holt musí věnovat nějaký ten čas. Určitě si kup nějaký pořádný kartáč na psy. podívej se třeba na stránky www.baron.cz v příslušné sekci tam určitě najdeš vhodné pomůcky pro úpravu srsti.

Alča
# Zasláno: 25 Srp 2005 13:25
- Nahlásit

Eriku,
z toho, co píšeš je vidět, že na tebe ten pes asi není moc vázaný. Já bych si ho na tvém místě na sebe víc fixovala. Takže, veškerá zábava venku jsou povoleny, pokud do nich budeš zapojen ty (samozřejmě kromě hraní s ostatními psy). Hraj si, mazli se, chval, rozdávej lásku a motivuj. Každý pes se namotivuje na něco jiného. Např. kdybych mému psovi dala za odměnu míček, tak si o mně asi pomyslí, že mi přeskočilo, když mu dám obyčejný piškot, udělá pro něj cokoli.
Můj pes je na mě díky tomuhle dost závislý a když třeba venku potkáme bažanta nebo zajíce, pár metrů za ním běží, ale jakmile zavolám, je u mě, protože piškotek, pochvala a pohlazení jsou pro něj mnohem zajímavější a to je to kokr, tedy lovecký pes!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání