| Autor |
Zpráva |
Lenocka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2005 16:09
- Nahlásit
Ahoj,
jsou tu i nějací chrtaři?
Bydlím na Praze 10 a ráda bych někde pořádně provětrala svého zoje (tj. barzoje). Máte někdo nějaký typ, kam moc lidí se psy nechodí (malý pes = potenciální kořist) a je tam volné prostranství bez aut a stromů? V Praze je to asi utopie, ale kdyby přeci jen někdo o něčem vědět budu moc ráda.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2005 18:58
- Nahlásit
Proč si takovýho psa pořizuješ, když ho nemáš kde venčit? Jak to řešíš teď?
|
Lenocka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2005 21:09
- Nahlásit
Děkuji za "radu"
To snad není potřeba. Bohužel jsem čekala, že se něčeho podobného dočkám. Všichni si totiž myslí, že chrt musí stále nesmyslně běhat....
Barzoj má rád své pohodlí a celý den prospí. Bydlím v domku se zahradou. Venčím ho každý den - částečně na 8m samonavíjecím vodítku a částečně navolno. Nejde o to, že se pes nemůže proběhnout. Chtěla jsem jen nějaký typ, kde se dá pustit na volno bez většího rizika. to je vše. ... proč jsem si ho pořídila nebudu komentovat...
|
Fany
|
# Zasláno: 7 Led 2005 08:02
- Nahlásit
No, problém je ten, že pokud je někde prostranství, kde nejezdí auta , tak tam s největší pravděpodobností bude spousty pejskařů.... např. Hostivař, Kavčí hory atp.
Pokud chceš barzoje vyběhat bez přítomnosti ostatních psů, tak bych prostě vyjela na nějaké pole za Prahou.
Jen si dovolím malou poznámku - myslím, že utvrzovat svého psa, že malý pes je kořist = velká chyba. Možná bys měla právě svého psa vodit mezi menší psi a správně ho socializovat, abys pak mohla bez problémů venčit i tam, kde běžně pejskaři chodí....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2005 08:04
- Nahlásit
nic si z toho protivneho mailu nedelejte Bohuzel, nemuzu radit, nejsem z Prahy.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2005 08:42
- Nahlásit
Zkus se podívat na http://coursingcz.info/ Nejbližší dostihy jsou v Kolíně někdy v dubnu. Myslím, že je to pro tvého chrta "to pravé"
K běžnému "procházkování" v Praze ti taky neporadím - těch míst jak je požaduješ je fakt málo, spíš žádná.
|
Lenocka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2005 09:14
- Nahlásit
Děkuju za info. Uz jsem se spojila s kamarádkou, co má taky barzoje a chodí ho venčit někam, kam psi prý moc nechodí, tak jsem zvědavá...
Zkoušela jsem coursing, ale moc ho to nebralo. Nechtěl běhat za tím igelitovým střapcem. Pořídila jsem kůži z králíka a na zahradě jsme se docela vyblbli. Další coursing v blízkosti bydliště je v nedohlednu, ale ten Kolín zkusím. To není až tak daleko.
Já ho samozřejmě neučím, že malý pes = kořist. On se s malými psy zná. Chodíme hodně na výstavy a jakékoli projevy agrese vůči malým psům mu v žádném případě netoleruju. Malé fenky naprosto zbožňuje. Měla jsem na mysli tuto situaci, která se bohužel stala: pes byl v pubertě (1,5 roku), měl hroznou radost, že jdeme ven. Hned naproti našeho domku je pole a uprostřed je stožár. Za tím stožádem byl navolno malý knírač, kterého jsem neviděla. Navíc je to knírač velmi agresivní, který na vodítku řve i na fenku jorkšíra a chce ji napadnout (opravdu se to stalo). Můj pes vyrazil na pole rychlostí jemu vlastní a bez důvodně zamířil ke stožárů. Stožár je od nás cca 200m. V tom jsem uviděla knírače a jeho pána, který byl od stožáru cca 100m. Gali začal knírače očichávat a agresivně se nechoval. Naopak si s ním chtěl hrát. Já jsem k nim ani nešla, neboť jsem opravdu nepředpokládala, že se něco může stát. Knírač ale po něm ostře vyjel a začal utíkat směrem k pánovi. Jenže to už ho Gali jedním skokem chytil a jal se ho zakusovat. Okamžitě jsem zakřičela a vyběhla k nim. Gali ho za pár sekund pustil a běžek ke mě. Už si knírače, který kolem nás lítal jako šílený, ani nevšiml. Knírač odešel s pánem domů, já se omluvila a cca za 1/2 hodiny už u mě zvonila majitelka a mě to stálo 1500. Čert vem peníze, ale bylo to dost nepříjemné.
Když prostě chrt navolno uvidí v dálce běžet psa a bude chtít se na něj třeba jen podívat a rozběhne se, těžko se zastavuje. Zatím se mi to nestalo, protože knírače viděl až na poslední chvíli a já mu od té doby nějak nevěřím. Zatím jsem vždycky viděla psa dřív, než on a odvolala ho. Někdy se to povede, ale někdy taky ne. Ta možnost, že pes neposlechne je tu prostě vyšší. Já samozřejmě nejsem chrt a nedokážu doběhnout za psem včas, abych zabránila nějakému konfliktu. Nemluvě o šoku majitele malého psa, když se na něj řítí 85 cm v kohoutku rychlostí 60km v hodině. Věřte, že nad tím hodně uvažuju a nechci svým psem někoho byť jen obtěžovat.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2005 10:15
- Nahlásit
Za co chteli prosimte 1500,- sakra, nehlede na to ze knirac si podle toho co pises zacal? JE tedy pravda ze muj ohar ma nejvice stramu na cenichu od malych vzteklych psu, a to na ne hrrr neni, vklidu k psovi prijde a ochucha si ho. Neni utocny, jen kdyz na neho pes vyjede, ale mala plemena necha na pokoji a kdyz tak si zarve na stejne velkeho psa, vetsinou to ani neni velka ravacka jen takove to zarvani.... ma 61 cm v kohoutku. A co Uhrineves nebo Dubec, jen dej pozor je to honitba....
|
Fany
|
# Zasláno: 7 Led 2005 10:44
- Nahlásit
Aha, tak to jsem ten předchozí příspěvek nějak špatně pochopila.... Ale stejně si myslím, že by se dobře vyběhal i s ostatními psy.... Já mám taky takovou temperamentní psí slečnu a pokud se najde někdo její nátury a temperamentu, tak je to pro nás jedno z nejlepších venčení... Nicméně s takovým místem v Praze Ti skutečně nedokážu poradit...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2005 10:58
- Nahlásit
No tak to je sila, jeste platit za to, ze jeho pes vyprovokuje meho. Mne se stalo neco podobneho, zacal si jezevcik na meho retrivra, retrivr si to libil nenechal a litaly chlupy. Majitelka jezevcika se chovala skvele, kdyz jsme je odtahly, tak se omlouvala a brala to komplet jako vinu jejiho psa.
|
Lenocka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2005 11:36
- Nahlásit
1500 stálo šití a léčba - udělal mu totiž kapsu. Navíc ti lidé bydlí u nás v ulici, tak na mě občas dost nevraživě koukaj. Už ho vodí na vodítku a nepouští - on totiž vůbec neposlouchá.
Problém je, že Barzoj se pustí i do menšího psa. U nás v ulici mám ještě jednoho středně velkého křížence. Venku chodí s košíkem a jednou jim utekl a hned se do Galiho pustil. Ten byl na natahovacím vodítku. Samozřejmě si to nenechal líbit a už ho držel, naštěstí za ocas a mydlil s ním o silnici. Pes se mu vyškubl a hrrrr na dobrmana, co s ním venčíme. Dobrman jen stál a vyprovokovat se nenechal. Možná taky proto, že ten útočící pes měl košík a tak nemohl kousnout a jen tak do něj strkal. Pak jsme psa naštěsté odehnali. Majitelka si pro něj bála jít!
Gali bitku ještě nikdy nevyprovokoval. Pokud na něj pes vrčí, odvrací pohled. Pokud se na něj ale vrhne, bojuje a je jedno, jak je pes velký. Už jsem zažila bitku s labradorem, který nejdřív skočil na mě, když jsem se ho snažila zastrašit, protože z toho jak se k nám přibližoval byl jasný jeho úmysl. Majitel labradora byl naprosto v šoku, že jeho pes napadl jiného psa a ještě skočil na mě. Labrador vypadal, že je z toho taky v šoku. Naštěstí se nezranili.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2005 11:47
- Nahlásit
Lenočko, nevím jestli si se dívala na televizi o vídendu. To by tvé srdce zaplesalo. Byla totiž na programu ČT 2 hra o vzniku a rozšíření a lovu barzoje. Bylo to moc pěkné a barzojů tam byly desítky. No měli to v tom carském Rusku tihle pejskové moc dobře zařízeno.
|
Lenocka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2005 12:59
- Nahlásit
Evičko, to víš, že jsem koukala a mám to i nahrané )
Většinu těch barzojů znám jménem. Část z nich byla z Němcka, ale většina byla z Čech. Potkáváme se na výstavách. Toho francouzského šlechtice si zahrál MVDr Vodička, kerý se zaměřuje na dostihové barzoje - několik jich vlastní. Měla jsem trochu strach, aby to chovu barzojů neuškodilo - aby se z něj nestalo tzv. "modní plemeno", ale dokument byl možná posazen až příliš na druhou stranu, že to možná některé lidí na prvné pohled od barzoje odradí.
|
Mark
|
# Zasláno: 7 Led 2005 16:08
- Nahlásit
Ja mam chrtika, vencime na Petrine v Ruzovych sadech. Psu tam chodi malo a louky na behani tam jsou ok.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 07:39
- Nahlásit
Lenocka
Ahojky - já chodím se svými psy na golfové hřiště v Praze 5 - nad Motolem. Pes se tam opravdu může dobře vylítat, ale je tu jedna nevýhoda, že se tam dá se psem chodit jen v zimě - od jara do podzimu tam hrají golf "naše celebrity"
V zimě je to tam ale prima v jedné části sáňkují děti, ale hřiště je opravdu veliké, takže se určitě najde kus, kde nikdo není a pejsu můžeš pustit.
|
whiskey
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 09:19
- Nahlásit
Ahojky jak jsi psala o Kolínu, myslím,že když ho nechytnul coursing tak že ho dostihy taky asi bavit nebudou (většinou spíš psi baví coursing než dostihy ) , ale zkusit to můžeš za to nic nedáš.
19.3. by měl být v Kolíně trénink.
Jinak na dostizích moc barzojů neběhá, jen MVDr. Vodička a jinak moc neee. Což je škoda, ale Barzoje to většinou moc nebaví běhat za igelitem.
http://www.nika-afghani.unas.cz
|
rampa
|
# Zasláno: 21 Úno 2005 22:48
- Nahlásit
lenocko junacko ahoj ty chrticky ti prozenu ,zavolej 603 927 241 .
|