Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Proč jsou populární jednobarevní psi ?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 10:24
- Nahlásit

Ahojky všichni, chci prozkoumat jeden aspekt výběru psů. Proč jsou nejpopulárnější jednobarevní psi ? Irský setr, výmarák, maďar, labrador, golden ? Vždyť tyhle plemena mají obdobu ve vzhledu i v chování, kolikrát i povahově lepší a vhodnější do rodin, jen mají jinou barvu - jsou vícebarevní. Nerozumím tomu a zajímá mě Váš názor.

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 10:32
- Nahlásit

no já nevím, já si nemyslím, že kdyby existovali goldeni flekatý, že by o ně byl menší zájem?? to si teda nemyslím....
a jen tak mimochodem myslíš že se BSP není populární plemeno?
Já bych řekla že jo, a taky není jednobarevnej..takže ta oblíbenost nebude kvůli barvě...

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 10:36
- Nahlásit

já si myslím, že jsou populární plemena, ne barva. To je spíš shoda okolností.Třeba bígl je dlouhodobě populární a je vícebarvený

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 10:47
- Nahlásit

Myslím,že nikdo nevybírá psa podle toho jestli má jednu barvu nebo víc!? Záleží na plemeni,povaze,velikosti,využití atd. Tohle jsou aspekty,podle který podle mého názoru člověk vybírá psa. Konec konců málokterý pes je jednobarevný. Třeba zrovna golden nemá po těle všude stejnou barvu,labrouš taky ne (světlá varianta) i ten maďar... Souhlasím s handulou,že třeba BSP je velice populární a má barev víc.

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 10:49
- Nahlásit

jana33

třeba u zrovna u toho bígla bych ani neřekla, že je oblíbený kvůli povaze ......možná právě kvůli tomu zbarvení, velikosti, typu srsti....atd..je to hodně individuální...

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 10:55
- Nahlásit

handula
jojo, je to o spousta aspektech, to,že jsou jednobarevní psi víc populární je blbina. Samozřejmě, někdo se zblázní do výmaráka kvůli té ojedinělé barvě, ale pokud je normální a nemá pro něj vhodný podmínky, tak jen kvůli barvě si ho nepořídí

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 10:56
- Nahlásit

No, já teda nevím, co přesně ten někdo myslel, ale my máme zkušenost zrovna se setrama - my chováme anglické setry a zájem je o moc moc menší než o irské, přitom nevidím jakýkoliv mínus anglického setra oproti irskému - spíš bych řekla že je klidnější a víc přemýšlí o tom, co dělá.
Jana L

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:04
- Nahlásit

Anonymní
ale to je myslím spíš otázka popularity, když se řekne setr, tak si většina lidí vybaví irskýho, o angličovany nebo gordnovi vůbec nikdy neslyšeli

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:07
- Nahlásit

No jo, ale proč ? to asi právě ta otázka. Proč jsou populárnější jednobarevní psi ? Popularita je věc vyšlá ze známosti plemen - takže asi na té otázce něco bude.
Jana L

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:14
- Nahlásit

ale není to spíš o propagaci plemena? já když vidím v časopisech nebo knihách obrázek setra, tak je to prostě irčan, protože ho lidi znají. Možná, kdyby se třeba angličan víc ukazoval, propagoval, tak by jeho obliba taky vzrostla

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:22
- Nahlásit

Jo, to bych ráda - Vy víte, jak na to ? Pracujeme na tom už deset let, a výsledky stále nikde Už několikrát vyšly v časopisech i dvojstránky o plemeni, prezentujeme psy na výstavách a zkouškách, na internetových stránkách, a výsledek je tentýž - žádný. My už jsme s tím smíření - že zrovna toto plemeno je záležitostí tradice - kdo ho jednou měl, si ho vezme znova a nezměmí ho a noví zájemci o plemeno jsou dílem náhody.
Ale to nic nemění na tom, že počátek zájmu musel někde být a prostě se rozvinul u irských setrů - plášťových jednobarevných a ne u anglických - bíloflekatých. Koneckonců většině těch na počátku zmíněných plemen popularita v kvalitě vůbec nepomohla - spíš naopak. Začaly se často chovat na peníze a kvalita štěňat zůstala opomenuta.
Mimochodem - úplně se vymyká kdysi tak populární dalmatin - ten je přece taky flekatý a přesto byl populární

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:25
- Nahlásit

No já zrovna, kdybych si měla pořídit setra, tak jedině angličana, ty se mi líbí opravdu moc. Stejně jako pointer se mi líbí víc než MOK nebo VM
jojo s dalmatinem máte pravdu, i když tyhle flekatý zas nejsou moje krevní skupina.

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:28
- Nahlásit

To jsem ráda, že jsem našla alespoň jednu spřízněnou duši
Ale nějak radu na lepší zviditelnění anglánů bych klidně přivítala
Ale to už jsem odběhla od tématu.
Jana L

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:34
- Nahlásit

spřízněná duše jsem, ale jak anglány zviditelnit ( a další krásný pesany) fakt nevím. Jedna známá má anglánku a je úžasná.

Jinak myslím, že popularita plemen jako NO, JRT, Border kolie, Beagle, jorkšír a xx dalších teorii o popularitě jednobarevných plemen podkopává

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:45
- Nahlásit

Anonymní
Kdybych si zvolila za plemeno setra,tak bych šla taky spíš do angličana. Znám totiž jednoho irčáka, a to je teda pěkný číslo. Povahově mi přijde anglán bližší. Vzhledově půvabnější. Má výraz aristokrata. Propagaci bych hnala přes psí časopisy,přes reklamu na krmiva,myslivost atd.

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:08
- Nahlásit

vymyká kdysi tak populární dalmatin - ten je přece taky flekatý a přesto byl populární
U toho je to ale hlavně způsobeno filmem.

Možná je lepší menší obliba, protože jakmile přijde nějaký plemeno do módy, je s tím spojeno taky dost negativ pro to plemeno. Jo, a taky se mi líbí víc anglický setr než irský

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:22
- Nahlásit

Trochu blbý dotaz, ale co je to JRT ???

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:46
- Nahlásit

Myslím, že Jack Russel Teriér!?

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:46
- Nahlásit

No teda, vy mi dneska ale děláte radost Už vůbec to, že to vypadá, že většina z Vás anglány zná Fakt díky

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:19
- Nahlásit

Anonymní
to bude tím, že jsou tady blázni do psů a sledovat a číst o různých plemenech je alespoň mým koníčkem
nemáte náhodou webovky, že bych potěšila svoje oko

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:23
- Nahlásit

Máme - už tady kdysi uváděné byly - www.mesinskahajovna.web4u.cz .

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:27
- Nahlásit

Každopádně tady v téhle diskuzi se diskutuje o psech a všem okolo a naštěstí se tady netrpí manýry, které se zavedly na mujpes. - Takže když se někde kouknu a zapojím do diskuze, tak je to tady - takže ano, tady jsou lidé, kteří mají rádi psy a okolo psů se točí podstatná část jejich života.
Takže z toho vlastně nemůžu mít až takovou radost, protože správný kynolog zná více plemen než jen to své a tak se nemůžu divit, že znáte anglány. Ale stejně mě to moc těší

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:28
- Nahlásit

A na potěšení oka další stránky angličanů - www.stenata.cz/leslieleven a http://www.sweb.cz/davaroni/
Jana L

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:31
- Nahlásit

Anonymní
tak na vašich stránkách jsem poměrně častým hostem, myslím, že máte asi nejznámnější CHS angličanů

jinak tuhle jsem zjistila, že jeden kolega z práce chová Dandi dimont teriéry (nevím jestli se to tak píše) a byl hrozně překvapený, že je znám, protože jinak stále slýchá, že má křížené jezevčíky s pudlem

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:33
- Nahlásit

A co Vaše stránky ? Určitě existují, ne ? Abych věděla, s kým mám tu čest

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:37
- Nahlásit

bohužel stránky moji kluci nemají, zas takový kamarád s počítačem nejsem
mám labradora a křížence, ale můžu poslat fotečky

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:37
- Nahlásit

Anonymní
Nádhera! Máte bezva stránky a nádherný psy! Ale co mne spešl potěšilo je,že chováte i pointry! Ty miluju! Vždycky,když jsou u nás sokolníci,tak chodím na výřad,ne kvůli ptákům,úlovkům,ale hlavně čučet na psy-pointry. Nejvíc se mi líbí černobílý!

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:45
- Nahlásit

to Jana33 - no, já taky moc kamarád s počítačem nejsem - stránky děláme s mým Jirkou po estetické a obsahové stránce, a funkčnost nám obstarává náš super a šikovný kamarád . Ráda na kluky mrknu - mail je na stránkách v kontaktu.

to Ola - díky za pochvalu Chováme i pointery - o angličanech se říká, že jsou to chlupatí pointři - takže jeno bez druhého bychom nemohli mít . Pointříci jsou úžasní, se sokolníkama taky chodíváme a pár jich taky má psíky od nás ( i anglány ) . Dnes po letech chovu bych nedovedla říct, jaká barva se mi líbí nejvíc - mě se prostě líbí všechny pointří barvy .

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:48
- Nahlásit

Anonymní
Kdybych na věčné časy a nikdy jinak nemilovala labradory, určitě bych chtěla angl.setra nebo pointra. Moc se mi líbí i vzhledově i jak pracují.

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:57
- Nahlásit

Anonymní
Mám takovej blbej dotaz, já se v plemenech moc nevyznám. Ale zajímalo by mě, jestli pes v reklamě na Oskara je anglický setr?

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:59
- Nahlásit

Tak to já nevím - vzhledem k počtu psů nemáme televizi, takže neznám reklamu na Oskara
jana L

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:14
- Nahlásit

Anonymní
tak jsem vám poslala fotečky těch svých obludek

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:15
- Nahlásit

Mel - připomeň mi tu reklamu, nějak si jí nevybavuju

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:09
- Nahlásit

jana33
Je to reklama - jsme posedlí pokrytím. Jede chlap v autě a všechno kolem je obalený v takový tý bublinkový fólii - kluk hraj basketbal a má obalený míč i koš, apod. Chlápek dojede domů, kde má všechno pokrytý, doma veškerý nábytek, mísu na ovoce i jablka v ní jsou zabalený. S triumfálním výrazem se posadí do svého pokrytého křesla, přijde pes (nezabalený) a pán se na něj podívá a v tom pes nasadí takový ten smutný výraz. Pochopila jsem to tak, že ho chce taky obalit

jana33
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:33
- Nahlásit

Mel
tak nějak si toho psa už nevybavuju, ale vím, že v nějaký reklamě angličan byl, takže je to možný,že to bylo na Oskara

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:58
- Nahlásit

jana33
Řekla bych, že to bude on. Je černobílý a má myslim pěknej černej flek přes oko a hlavně ten úžasnej psí výraz na konci reklamy - no prostě super

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 08:09
- Nahlásit

Já nevím, jestli obecně mají lidi rádi jednobarevný psi. Jsem ráda, že máme dvoubarevný někdy trikolor. Miluju tu rozmanitost, když fena rodí, s napětím očekávám každé štěně, jak bude zbarvené, jaké bude mít znaky, barvu, lysinu, atd. Nechtěla bych chovat jednobarevné psy, kde by všechna štěňata i dospěláci byli jako přes kopírák. Mě to takhle vyhovuje. Každý pes je takto svým zbarvením originál a jedinečný.

A pokud si matně vzpomínám nebyl to nějaký ohař nebo kříženec ohaře?
Myslím v té nemožné reklamě?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání