Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Ztraceny pes
Autor Zpráva
cerny Rex
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 07:49
- Nahlásit

Chci se s vami podelit o svuj strasny zazitek co se mi stal pri ranim venceni. Psa jsem nechala behat i s voditkem a hrat si s jinou fenkou a my jsme psiska sledovali a zaroven si povidali. No ta moje pak pribehla k plotu pozdravit jineho psa a v tu chvili vyletel cikan. No psa mi nekam zahnal a od deviti hodin rano az do sedmi do vecera jsme ji hledali. Hlaseno jsme to meli jak u nas na mestske policii tak i v dalsim meste tez na mestske policii a v obou mestech i v utulcich. Chytali jsme se kazde stopy byt i nesmyslne a nastesti se nakonec nasla diky PANUM od policie. Sice je ted strasne vydesena, ale jinak je v poradku.

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 07:54
- Nahlásit

tedy to je zážitek, který si asi budete pamatovat ty i tvůj pes...mně se naštěstí nic podobného ještě nestalo. Zažila jsem sice mnoho horkých chvilek (minut i desítek minut), když mi pes zdrhnul za zvěří, ale naštěstí to vždycky dobře dopadlo.
No hlavně, že se ti čubinka našla, teď si tě jistě bude dobře hlídat....je ale divné, že když ji ten cikán zaháněl...že se okamžitě nevrátila k tobě - pod ochranná křídla....asi se musela fakt hodně leknout....

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 07:59
- Nahlásit

Evik
Divíš se? Já bych se po ránu cikána taky pěkně vyděsila....

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 08:04
- Nahlásit

Evik
no on vyletel a hnal ji smerem odeme a ona se bala otocit, aby ji nechytil. Asi si myslela, ze obehne ten barak a prijde zamnou. Ale to se nestalo a tak jsme ji pak nechali hledat i policii.No hlavne ze je doma. Jen mi prijde, ze ji to dochazi az ted. Protoze staci abych sla na zachod a uz knuci ze me nevidi a silene se u toho klepe. A venku je tez nervozni a porad se rozhlizi a ani nejak moc nechce behat coz u ni neni normalni. Snad ji to casem prejde. Ted k ni musime byt tolerantni.

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 08:17
- Nahlásit

cerny Rex
fenečka prožila velké trauma, takže si tě teď bude hodně hlídat, ale určitě se z toho časem dostane...určitě zase nabude jistoty a začne se zase chovat tak jak byla zvyklá dřív....
Mému pesanovi se nic takového nestalo, ale když jsme třeba na návštěvě u babičky či tety a já si jen odskočím "někam", taky už hysterčí, stojí před "onou místností", škrábe na dveře a kňučí....tohle mi dělá i na chalupě....chodit na záchod se psem se dost dobře nedá

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 08:25
- Nahlásit

cerny Rex
Doufám,že můj přísvěpevek nevyzní rasisticky,ale teď pozor na cikány. Fenečka si jistě pamatuje,jak ten člověk vypadal, a tudíž jakmile někoho takového potkáte,tak to pro ni bude opět traumatizující zážitek. Taky by mohla vůči těmto "spoluobčanům" reagovat agresivně-ze strachu. Mám známou,jejíhož psa zmlátila starší babka holí a od té doby jakmile pes vidí bábinu s holí,tak se může prorvat...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 08:37
- Nahlásit

cerny Rex
Hlavně že je doma a nic se jí nestalo, ten šok snad časem odezní.
Nám se stalo před 7 lety (čubině byly 2 roky)-že ji srazilo auto, ale jelo pomalu, takže jako zázrakem se jí vůbec nic nestalo, ale z toho leknutí okamžitě děsnou rychlostí zdrhla pryč. Bylo to asi 5 km od domova v místech, kde to moc neznala, na procházky se chodí opačným směrem. Ještě k tomu to bylo na silvestra, takže všude rachejtle... odjížděli jsme právě ke známým na chatu, tak pak se nikam nejelo a vrátili jsme se domů. Pořád jsme ji chodili hledat, až za tmy jsme to odložili na ráno, ale ona našla cestu a asi hodinu po půlnoci sama přišla domů. To bylo radosti. A žádné stopy to na ní nezanechalo.

elvira
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 10:02
- Nahlásit

Ahojte,tak to je hrůza,já tohle zažít tak toho cikána půjdu okamžitě ZABÍT:madroč to vůbec udělal,možná tu chudinku chtěli sežrat-no já jsem z toho paf.Ještě,že už je doma!!!!To aby se před nima člověk bál i venčit psa.

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:25
- Nahlásit

když už jsem u toho, můj pes je rasista a nacionalista, prostě nemá rád cikány a ukrajince a nikdy mu z nich neublížil, nevíte náhodou proč???
už jsem to tady jednou psala, zrovna minulý týden mi utekl vyštěkat ukrajince, kterej se chudák nemohl bránit, jelikož vezl kolečko cihel..doufám, že se menšiny nebudou zlobit, ale já za to prostě nemůžu..

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:36
- Nahlásit

handula
Můj muž by tvého psa za jeho vlastnost miloval!

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:41
- Nahlásit

ola

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:59
- Nahlásit

handula
nemá rád cikány a ukrajince a nikdy mu z nich neublížil, nevíte náhodou proč???
Můj pes taky nemusí ukrajince (s cikány se snad ještě nesetkal nebo se nijak neprojevil) a já si myslím, že je to tím, jak páchnou. Třeba v autobuse když jedou "úkáčka" ze stavby je to fakt cítit. Jinak proti nim nic nemám, ale prostě mají takový charakteristický pach.

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:04
- Nahlásit

Mel

no jo, nad tím jsem taky přemýšlela, ale tělesný pachy u ostatních lidí mu nevadí, spíše naopak, smradlavý nohy se mu zamlouvaj, asi je to jiným pachem kůže nebo co...a řekla bych že i povahou, asi jsme měli vždycky štěstí na prevíty...

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:10
- Nahlásit

handula
Nejde o tělesný pachy, podle mě používaj nějakou spešl kosmetiku , prostě je to takovej jinej pach.

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:13
- Nahlásit

Mel
:používaj nějakou spešl kosmetiku
to bude ono... :

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:05
- Nahlásit

Když už jsme u tohohle tématu : Když jsem začínala s čubou cvičit obrany,tak jsem se ptala spoluobranářů v kroužku,jak mám figuranta pojmenovat-pro psa,aby ho to jako vydráždilo. Napadl mne jen "lump",jenže tak už říkám nítěnýmu uzlu na hraní. Na mou otázku se zeleným svitěm v očích odpověděl vedle mne stojící pan magistr z lékárny : No přece - cikán,cikán...

bord
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:54
- Nahlásit

ola
Jistě znáš prastarý fór:Co sluší cikánovi nejvíce?Dobře zakousnutý dobrman...

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 13:59
- Nahlásit

...hm a já měla strach k nedávnému příspěvku o vlastenectví mého NO připsat jeho myšlenku: "Deutschland Deutschland über alles", že by to zavánělo nacismem či rasismem a vy tady tomu dáváte takhle zahulit

Nájoda
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:01
- Nahlásit

bord , ola . . .

bord
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:02
- Nahlásit

Garfield
Omlouvám se, ale po 15 letech bydlení v centru Bronxu ( na Francouzské ) vím moc dobře jaká je realita...ale to by bylo na dlouhou diskuzi

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:09
- Nahlásit

bord
Mně se neomlouvej, já chodila roky na Hvězdovou na tréninky a na Bratislavské mám osobního servismana a můj despekt k určitým spoluobčanům je víc než jen antipatie (vždycky si říkám, že se pomstím alespoň na těch malých parchantech, kteří ač nemají fyzicky navrch a když budu chtít rozmáznu je o futra domů, mě zdraví s přátelským oslovením p..o, k...o apod., ale jednou jsem jedno dítě přiškrtila k omítce domu a jen jsem čekala, kdy se strachy počůrá). Já jen nechtěla přidělávat Víťovi a Terri práci s mazáním "nelegálních příspěvků".

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:27
- Nahlásit

Garfield
Koukám že v Brnéčku máte ještě horší věci než bizony, hyeny a blbý policajty

bord
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:28
- Nahlásit

Garfield
Jasně nebudem přidělávat práci,tak trocha poetického vzpomínání - jde malá holčička a nese si svou první želvičku na pastvu.Chytí ji dva malincí opálení chlapečci a želvičku se snaží rozdupat...nebo holčička najde kotě chycené v železech jak se vleče po ulici,neví co s tím,běží pro maminku,leč netrvalo ani 10min. a již ho objevili opálení a koťátko asi z lásky ukopali...
Taky jsem se těšila,až vyrostu a budu se nejen já umět bránit,ale snad ochráním i nějaká jiná koťátka a želvičky.Ale již končím na tohle téma.

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:28
- Nahlásit

zrovna minulý týden mi utekl vyštěkat ukrajince

taky jsem mu za to pořádně vyhubovala, říkám "ty ty ty to se nedělá" a seřezala jsem ho stebýlkem trávy....

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:31
- Nahlásit

Ketrin
Jojo, ale kromě bizonů, hyen, zločinných policistů a tmavokůžích ghett tu máme taky jižní Moravu, svahy s vynikajícím vínem, šaliny, prígl plnej sinic, krásný holky, veselý chlapy, nesrocujou se nám tu sviňský politikové a dá se tu dýchat čistej vzduch, neboť těžký průmysl je slovo, které znají jen lidé nad 18 let a to jen z televize. Takový Ostravsko, Karviná... Ti tam mají alespoň peklo! I když už taky ne.

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:34
- Nahlásit

bord
No vidíš! Není to krásné rozvzpomínání? Víš kolik ti takováhle vzpomínka vlije síly do žil a svalů, když dojde k etnickému konfliktu? To se pak i křehká dívka promění v nasštvaného zubra, býka, bizona reagujícího na hnědou barvu všech etnických odstínů.... Né už fakt dost...

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:58
- Nahlásit

bord
Ten vtip je dost dobrej ! Jinak myslím,že na tohle téma můžeme klidně diskutovat,protože se domnívám,že cikán na fóru o kynologii a výcviku psů těžko vleze. Snad kdyby v obsahu bylo "Vaření a kulinářské úpravy...." A co se cikánů týče-já nejsem rasista (ale můj manžel jo! ),jen mi určitý typy nesedí!

Martina
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:03
- Nahlásit

ola
nejsem rasista (ale můj manžel jo!
To je skoro jako můj kolega v práci. Ten říká: "Nejsem žádnej rasista, ale cikány nemám rád."

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:03
- Nahlásit

miluju tohle fórum, od ztracenýho psa až po rasismus našich chotů....

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:06
- Nahlásit

handula
Jo takových transformací tady bylo už dost. Občas otevřu tenhle web a vidím téma, který mě zajímá, tak šup na něj! Klik, klik! Čtu posledních pár příspěvků, protírám si oči, otevírám na sebe okno (třeba mám málo kyslíku a nedokrvuje se mi mozek), mžourám na ty věty a přemýšlím, co má krmivo pro psy společný s americkým prezidentem a občany USA... a tak...

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:12
- Nahlásit

handula

Martina

Kdysi jsem se zbavovala kočárku po starším synkoj,vystavila jsem ho kousek od baráku a dala na něj cedulku - ZDARMA! Manžel pravil,že mám hlídat,aby ho nevzal nějakej cikán. Špízovala jsem za oknem,manžel odkráčel na záchod. Koukám ve vteřině zaskřípaly gumy a zastavil Žigul,vyskočilo něco černýho,popadlo kočár,skočilo do auta a frrrr bylo to pryč. Lapla jsem po dechu a volám na manžela,že kočár je pryč. On,kdo to jako byl. Já říkám,no,kdo asi? Přijeli Žigulem.... Ze záchoda se ozvalo jen vzteklý-to jsem ten kočár měl radši sežrat.... !

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:16
- Nahlásit

Naše fenka nesnáší Japonce, a to přes to, že tvoří v podstatě 1/3 obyvatel našeho domu. Myslela jsem, že je to tím, že jsou prostě jiní a zvykne si, ale nedaří se a neustále na ně ječí. Musí proto chodit po domě výhradně na vodítku ač jinak to není vůbec potřeba. Poněkud neštěstí je i to, že japonské děti nejsou vůbec zvyklé na jakákoli zvířata a dost se bojí, což ta naše slečna tím neustálým jekotem opravdu nelepší. Jenže vzhledem k tomu, že moc neumějí nijak jinak než japonsky těžko se s nimi komunikuje nějaké řešení. Mmch v našem okolí taky bydlí arabské děti a tam je chování ke psům ještě horší - absoputně netuší, co se smí a co ne...

handula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:16
- Nahlásit

ola

to je taky nápad dát tam cedulku zdarma, to je jak mávat tygrovi před očima králíkem a říkat mu nesmíš....

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:17
- Nahlásit

Anonymní
A gde to šiješ?

Martina
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:17
- Nahlásit

Anonymní
Moje fenka zase nesnáší sousedku a to je to čistokrevná Češka. (teda ta sousedka)

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:19
- Nahlásit

pro Garfielda - téměř uprostřed Prahy, jen je blízko cizojazyčná škola tak se tam stahuje dost cizinců. ale přeci se kvůli nim nebudeme stěhovat z takový nádhery - louka hned před domem, šárka 5 minut, kde jinde bysme to našli

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:55
- Nahlásit

Anonymní
Šárka 5 minut a skoro uprostřed Prahy??? To se mi nějak nezdá...

Anonymní
# Zasláno: 11 Srp 2005 16:01
- Nahlásit

na praze 6 a tomu já říkám střed prahy

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 16:04 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

Anonymní
Tak to jó, ja střed Prahy beru v trošku menším záběru
Ale taky plánuju odstěhovat se tím směrem.

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 16:13
- Nahlásit

No, já se divim, že psici cikáni nevadí... Ta je preventivně po setkání s něma nedůvěřivá ke všem lidí bez rozdílu barvy pleti a pohlaví, který nepovažuja za svoje kamarády...
Každopádně já, ač do jisté doby "zastánce" lidí tmavší pleti už se teď takovým lidem taky vyhýbám. I když jich pár slušnejch znám, ale ti většinou nežijou mezi "svýma"... A ty teda paradoxně moje psice nemusí,i když to jsou kamarádi...

bord
# Zasláno: 12 Srp 2005 07:32
- Nahlásit

Omlouvám se předem,ale nejde to ovládnout,abych se nepodělila o další frk : Jak se po nehodě pozná,že obětí byl Rom?
Když chybí brzdná dráha...
Tak a teď už budu hodná a nenapíšu ani řádek

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 08:10
- Nahlásit

I když už nemá toto fórum se ztraceným psem nic společného, moc mě baví.
Vite proč nehráli cikáni ve STAR TREKU?
Protože se s nima do budoucnosti nepočítá...

handula
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 08:19
- Nahlásit

dobrá tak já taky jeden, ale slušnej....

spadne cikán do kolečka s maltou, kámoši mu pomáhaj vstát, cikán nešťastně říká: "co teď budu dělat?", a jeho kamarádi na to: "jseš blbej nebo co, si nekolik vteřin bílej a už bys chtěl makat".

ola
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 08:49
- Nahlásit

Teda dámy! Ty,ty,ty takhle si dělat legraci z našich rómských spoluobčanů.
No : Proč dělají bílou Fidorku? Aby si cikán neukousl prsty....

idpch
# Zasláno: 12 Srp 2005 08:57
- Nahlásit

Můj nejoblíbenější:
Kdo vymyslel triatlon?
Přeci cikáni - na koupaliště pěšky z koupaliště na kole ......

idpch
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:00
- Nahlásit

V aute jedou Laco, Dezo a Jozo, kdo ridi?
Policie.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:04
- Nahlásit

No,sice bydlím kousek od černýho Kladna a dělám částečně v černý části Chomutova,ale na naší vesnici v naší ulici je početná všebarevná rodina velmi slušných a ochotných jedinců,a pokud mě někdo nadzvedne,jsou to i k nim nevítané návštěvy spolubratrů seshora z Kladna...takže mám skutečný strach,aby moji psi dobře teritoriálně ladění někomu z děcek našich sousedů omylem neublížili...

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:08
- Nahlásit

bord
nevím jaké máš psy,ale ti moji by bez větších problémů řekla bych jedním zákrokem vyřešili problém rozjívených děcek,no nejen děcek...řekla bych že možná u některé velikosti protivníčka až definitivně...takže si trochu uvědomuju realitu a docela se bojím,a doufám,že se nestane,aby museli někdy zakročit...to by nebylo na desinfekci drobných ranek na ulici a nazdar...

handula
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:21
- Nahlásit

jedním zákrokem vyřešili problém

takhle by to dopadlo u nás, jednou jedinkrát prošel tmavší jedinec pár metrů okolo mě (to bylo pro našeho víc než dost), pes přidušenej sípal, tekly mu sliny, srst naježená, předníma se prohrabával, nenávistně se křenil, měla jsem docela problém...naštěstí dotyčnej vcelku rychle pochopil, stáhnul půlky a dal se na úprk....ale nedovedu si představit, že mi někdo z nich přeleze plot....to za svýho psa přestávám ručit....

handula
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:22
- Nahlásit

nejde ani tak o plemeno, jako o odhodlání a to je v našem případě velký

ola
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:34
- Nahlásit

Na porodním sále rodí cikánka. Doktor říká : a máme tu miminko...,jé,jé máme tu druhý miminko.... no teda máme tu třetí miminko....a sakra čtvrtý miminko,pátý miminko.... Sestři hergot zhasněte,ty ku..y lezou za světlem!

bord
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:55
- Nahlásit

Sali
Mám prcka teriéra - toho bych asi musela zachraňovat,aby neskončil na česneku.Jinak mít většího psa by se jistě hodilo v dobách mého raného mládí,aspoň bych mohla chodit bez strachu do školy a vůbec se volně pohybovat po okolí,což možné moc nebylo.Navíc přímo v pavlačáku,kde jsme bydleli se vystřídaly celé dynastie,svatby,pohřby,oslavy končící pobodanými nebyly vyjímkou a bohužel byly na denním pořádku.K tomu se motalo po celém domě spousta jejich ,,bratranců a sestřenic",nezřídka stáli přímo u našeho bytu.Prostě jsme bohužel museli vedle nich žít,chodit s nimi do školy a vůbec vedle nich vegetovat - věř,že když jsme se odstěhovali na sídliště,kde o Roma nezavadíš,byl to balzám na duši.Píšeš,že Tví sousedi jsou slušní,já takovou zkušenost nemám,ale napadá mě,že při pohledu na Tvé dobrmany by byl andílek každý...pokud má dost rozumu

elvira
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:55
- Nahlásit

No vy jste teda rasisti,já jsem to nechtěla takto rozjet(a nebo možná,že jo)Jinak taky přidám jeden: Víte,co je nejhorší věc,co vám může cigán říct: Nazdar sousede!!!!

elvira
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:58
- Nahlásit

No vy jste teda rasisti,já jsem to nechtěla takto rozjet(a nebo možná,že jo)Jinak taky přidám jeden: Víte,co je nejhorší věc,co vám může cigán říct: Nazdar sousede!!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:01
- Nahlásit

handula
mě se psi pohybují naprosto v klidu kdekoli,a kdykoli,ale reagují pouze na ohrožení svých hodnot,což je jejich teritorium a jejich individuální bublina,kde chtějí mít klid,a samozřejmě na inzultaci jakéhokoli člena smečky...bohužel hlasitý temperamentní projev s gestikulací zjm.na svém rozšířeném území zjm.kolem našich aut před domem považují za provokaci a jsou připraveni ho vypnout,jak jim to jen třeba im omylem umožním...

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:02
- Nahlásit

bord
já mám naštěstí osobní zkušenosti jen s těma slušnejma,a doufám že to tak i zůstane...ale je fakt,že kolem nás by byl asi radši slušnej každej...

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:07
- Nahlásit

bord
jezdila jsem dřív dost často za kamarádkama na Prahu Žižkov,do prostředí přesně takových pavlačáků jak popisuješ,všechny kámošky chovaly dobrmany,ale v takovémhle prostředí se o ně bály...ono je jedna věc projít ve třech s pěti dobrmany mezi drzými haranty a druhá věc mezi zfetovanejma xindlama s kudlama a bez zábran...
Pro policaty je služebák trochu spotřební materiál,ani to jinak nejde,a hlavně ti jejich psi jsou z trochu jiné krve a trochu jinak trénovaní...když vidím ten rozdíl na obranářských speciálech,mezi čistými sporťáky a psy z ostrého nasazení,dojde mi to...tamtoi psi totiž ví,že protivník si nehraje,ale bojuje křivě a když si pes nedá majzla,může na to dojet...

handula
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:12
- Nahlásit

služebák trochu spotřební materiál

pane bože to mi ani nepřipomínej, viděla jsem dokument o služebních psech, bylo to hrozný, honili nějakýho ozbrojenýho hajzla, policajt dostal pokyn, psa pustil (i když věděl, že jde z 90% na smrt, ale prostě musel),dopadlo to špatně, ten hajzl byl rychlejší....zoztřílenej čumák nerozchodil....nemůžu o tom ani přemýšet, je mi z toho hrozně....

bord
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:26
- Nahlásit

Sali
To jsi mě docela překvapila,myslela jsem,že pes i bez cíleného tréninku obran má mnohem rychlejší reakce než člověk a tak třeba proti noži by měl šanci ho dostat dřív.Proti zbrani asi ani šampion nezmůže nic..

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:30
- Nahlásit

bord
ty vole samozřejmě že necvičenej pes i se sebelepší povahou je v prdeli v pár vteřinách!!!!!!!!! Vždyť vůbec netuší do čeho jde,co to obnáší,znamená....šampion v sportu podle IPO by byl mrtvej na ulici dřív,než by zjistil že není nikde rukáv....
Dokážeš si vůbec představit,JAK se liší praxe od sportu?????
na tohle by asi nejlíp odpevěděl Víťa,ten je policejní psovod a tohle je jeho denní chleba...

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:32
- Nahlásit

handula
jo,taky někdy po výzvě že vylez nebo bude použit služební pes prostě hodíš psa oknem do objektu a modlíš se,aby byl rychlejší...

bord
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:40
- Nahlásit

Sali
To jsem si teď trhla pěknou ostudu,co - musíš mít holt se mnou trpělivost,ale stejně mi to nedá,malej pes jde po nohách,velkej při napadení povalí na zem a tak si tak představuju(asi blbě),že když někdo napřahne ruku,pes by měl instinktem po ní skočit.Samozřejmě myslím dospělýho,ne nějaký odrostlý štěně.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:43
- Nahlásit

bord
myslíš si to pěkně blbě,sorry,necvičenej a chovem na povahu neselektovanej pes asi jen vykulí oči....nebo odskočí stranou a podiví se čože se to dějě...v lepším případě rovnou zdrhne.To tím instinktem,víš....

bord
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:45
- Nahlásit

Sali
Díky

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:49
- Nahlásit

bord
praktický obrany je něco,co se dneska trochu vylučuje se zákony,protože se učí čistá agrese na protivníka,čímž je člověk,pes se nefixuje ve hře a na ochrannou pomůcku,ale likviduje v rámci obrany smečky a jejích hodnot přímo narušitele klidu a pořádku.
Bez této přípravy ale není pes použitelný v reálu vůbec.Domnívám se,že i v demokracii mám právo si hájit svůj majetek a své hodnoty,i hodnoty spoluobčanů,je li nouze,že humanisace směrem ke zlosynům není správná cesta,a pokud toto chci i doopravdy zvládnout,nikoli skončit někde zbitá a okradená,musím na to cíleně připravrt sebe i svá zvířata.Což taky dělám a nestydím se za to.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:26
- Nahlásit

[b]Sali/b]

bohužel člověk, pokud se snaží hájit svůj majetek na vlastním pozemku proti zloději a zloděj přitom utrpí újmu na zdraví, je v průseru okradený majitel....a ještě musí platit zloději bolestné a je za to souzen.
Četla jsem zrovna nedávno o případu důchodce (nebylo to u nás), který byl odsouzen na 3 roky do vězení+placení výloh za léčbu zloděje..., a to z důvodu, že bránil svůj dům před vykradením - tedy jeho pes zabránil zloději, aby něco ukradl tím, že se ho zle potrhal, nakonec se mu zakousl prý do pr....a držel, nepustil. Ten zloděj byl ozbrojen a pes jen bránil svého pána....Ten zloděj měl tu drzost podat na majitele domu a psa žalobu pro ublížení na zdraví a na základě toho byl ten chudák děděk odsouzen.
takže žádná spravedlnost v tomto ohledu pro normální poctivé lidi snad ani neexistuje.....

Jinak jsem si ověřila i sama v praxi, že pokud není pes cíleně trénován na hlídání objektu či ochranu svého majitele - udělá přesně to, co píšeš - blbě čumí a třeba i zdrhne.... Brácha tuhle udělal pokus na našem mladým....přišel domu z rande hodně pozdě a pes byl stočený u dveří...brácha se opatrně plížil směrem k němu, pak na něj "vybafnul" - pesan vystřelil jak šílenej na druhý konec zahrady a brácha musel zavolat, aby pes poznal jeho hlas - pak se teprve "odvážil" přijít. Nemyslím si, že mám psa poseroutku - je to jen pud sebezáchovy....

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:27
- Nahlásit

Evik
ať to brácha zkusí s Jirkovým Harlejem

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:30
- Nahlásit

Evik
tam jde o to,zda útok ještě trvá či ne,a zda jde o nutnou obranu nebo krajní nouzi...jako civilista nesmím poslat psa na zadržení,ale na čelní přepadačku na vodítku ano.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 12:14
- Nahlásit

Sali

no to je mi jasný, že kdyby šel brácha na Harleje, tak skončí asi tak : "leží tam na dvoře, nožky má nahoře, bojí se bojí, že umře" to je něco jinýho - Harlej má trénink...
brácha chtěl prostě jenom vyzkoušet, jak by ten náš "obranář" reagoval

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 12:32
- Nahlásit

Evik
to ani nemusel plejtvat silama.....

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 12:39
- Nahlásit

Sali

no já sama jsem si třeba nemyslela, že náš čudlik při tom "bráchově testu" zdrhne....Kámoška totiž tohle zkusila se svým choďákem taky (tedy její kamarád vlezl k nim na pozemek - pes ho neznal...ale zachoval se jako pravý hlídač a na narušitele nejdříve štěkal a pak i zaútočil...)nikdo ho speciálně na střežení necvičil - jen taky dělá s paničkou obranu ... prostě každý pes je jiný...

handula
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 12:43
- Nahlásit

necvičenej a chovem na povahu neselektovanej pes asi jen vykulí oči

na tom psovi bylo vidět, že ví přesně co má udělat, měl už několik desítek zásahů za sebou, stejně, prostě neměl šanci, říkala jsem si, má to cenu posílat psa na kreténa, kterej chtěl spáchat sebevraždu, pane bože proč na něj posílali služebáka, měli ho nechat ať se odpráskne, ušetřili by tím život psa, kterej mohl posloužit v budoucnu...
necvičenej pes by neměl šanci ani náhodou...možná segry Rek, jenže ten by šel po hrtanu...a to se nesmí...

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 14:13
- Nahlásit

Sali

ještě jsem chtěla napsat k tomu hlídání...že kdyby ten pokus, co udělal brácha na našem mladým udělal u našeho Griffči (z útulku), jsem přesvědčená, že by se válel v tratolišti krve na zemi....Griffča to co předvádí za plotem myslí smrtelně vážně - to hlídání. Jeden soused, který má rád psy se na něj šel k nám -jen přes plot podívat - strčil mu tam ruku - chtěl ho podrbat a nebýt své pohotové reakce, pes by mu jí ucvak...

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 14:40
- Nahlásit

Evik
na tvém místě bych si udělala neprosáhnutelnej plot a byla ráda,že jsi na to přišla dřív než se něco stalo.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 14:42
- Nahlásit

handula
nevím o co šlo,na koho psa poslali,ale pokud to byl pachatel závažné trestné činnosti,ozbrojený a chtěl se sám zabít,aby nebyl dopaden,bylo to na rozhodnutí velitele zásahu vzhledem k důležitosti svědecké výpovědi dotyčného,tak ho asi chtěl zachovat při životě...

handula
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 15:12
- Nahlásit

Sali

ne ne, byl to člověk kterej šel po dálnici s puškou, vyhrožoval že se zabije, báli se že mu rupne v bedně a začne střílet po projíždějících autech, proto na něj poslali psa....nevím ale proč prostě ten úsek neuzavřeli, no to je jedno, byl to dokument z USA....

Tchor
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 17:05
- Nahlásit

handula
Sluzebni pes ma bohuzel dost casto funkci "navnady". Zivot psovoda je precejenom cenejsi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání