| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 17:51
- Nahlásit
a ten .... se jde ještě zeptat na veřejné fórum, to se mi snad zdá
poradte.cz/zvirata/1351-cim-otravit-psa.html
|
casira
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 18:27
- Nahlásit
To je ale hnus!
Nech sa sám otrávi,osol jeden....
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 19:41
- Nahlásit
Není toto veřejné navádění k trestnému činu týrání zvířat? A možná i obecnému ohrožení, jestli to někde pohodí?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 22:37
- Nahlásit
dejavu
ty brdo, to je diskuze nejakych maniakalnich sadistu?? fakt hnus
bych je klidne informovala, ze:
Kdo utýrá zvíře, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem( odst. 2). Odnětím svobody až na dvě léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném (odst. 3).
|
Getty
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2009 00:12
- Nahlásit
To snad není možný!!!
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2009 18:47
- Nahlásit
já se obávám, žýe to byl od dotyčného vtip, který mě ale-jako dycky kurva-donutil k reakci a zvýšil tlak...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2009 22:57
- Nahlásit
hally001
no, hodně z nich si tam s ním notuje, takže myslím, že i kdyby to vtip byl, takových, co by to rádi udělali, je mnoho a nahrávají jim do ruky neschopní úředníci, co nejsou ochotni zkáznit majitele obtěžujícího psa.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 07:53
- Nahlásit
dejavu
a nahrávají jim do ruky neschopní úředníci, co nejsou ochotni zkáznit majitele obtěžujícího psa.
Oni nejsou ani tak neschopní, jako víceméně opravdu bezmocní. Zažívám to tak trochu z druhého úhlu. Jedněm mým sousedům moji psi strašně vadí. Od rána do večera (a v noci taky) totiž řvou (ti psi). Furt. Nevím jestli mají nějaké sluchové halucinace, nebo co, ale prostě je slyší. Začali logicky stížnostma na obecním úřadě. Starosta s "komisí" to přišli řešit. Skončili na mojí otázce "a teď řvou? Teď je slyšíte?". Připustili, že ne. Ale jindy určitě ano, pan D. je přece slyší pořád. Obešli ostatní sousedy - nikoho jiného mý psi neobtěžují. Včetně dvou rodin s malými dětmi v těsné blízkosti a jedné trošku vzdálenější - asi sto metrů vzdušnou čarou. Tak to zabalili. Pana D. psi obtěžují dál. Stěžoval si všude, včetně lampárny až mi ruply nervy a sama na sebe jsem podala stížnost na hygienickou stanici a požádala o přeměření hladiny hluku. Tam mi vysvětlili zhruba toto - a) nikdy se neprovádí měření štěkotů psů, protože KAŽDÝ v téhle republice má pocit, že čokl jeho souseda neustále řve takže by nedělali nic jiného. B) i kdyby toto chtěli provést tak na štěkot psů nejsou tabulky. Mají tabulky na to, kolik rámusu může nadělat dálnice, kolik diskotéka, kolik třá autolakovna....ale zvířata v té tabulce prostě nejsou. Jakákoliv zvířata, takže na kdákání slepic si taky nikdo stěžovat nemůže. Oni tudíž můžou přijet, zjistit, že pes dělá xy decibelů a tím to hasne, protože se neví kolik decibelů dělat může.
Mimochodem, ke mě nakonec přijeli, protože chovám na živnost a tudíž mám provozovnu. Na provozovnu (obecně) tabulka je a je zcela jedno jestli v té provozovně je chov psů, prodej dámského prádla, nebo řezání dřeva. Takže chlapi přijeli, cca dvě hodiny chodili po zahradě (mezi psama) a špekulovali kam umístí ty svoje měřáky, aby jim je nesežrala koza. Po hodině za mnou jeden z nich přišel a povídá "pani, helejte, kde vlastně máte ty psy?" . To mě teda zaskočil, protože všichni byli s nima na té zahradě .Tak mu to říkám a on na to "ale né tyhle, kde máte ty psy co štěkají ? "
Věřím tomu, že kdyby dědek D. uměl používat intronét tak dotaz jak má otrávit čokly svojí nezodpovědné sousedky tu klidně vznáší on Protože co si budem povídat, prostě furt a furt štěkají, oni chudáci důchodci nemají vteřinku klidu, zastání nikde...ti neschopní úředníci jim prostě nepomůžou....
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 10:18
- Nahlásit
myho psa zaručeně otráví když ho dneska nevezmu na procházku
|
Jindra37
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2017 11:15
- Nahlásit
Znám malinko jiný případ. Na štěkot psů si stěžovala polovina ulice, řešila to policie, úřady až to vyriašila zásahová jednotka městské policie po napadení dítěte psem, zastřelením psa. Takže těch důchodců ani psů bych nějak zvlášť nepodceňoval. Ti i ti dokáží otrávit život stejně. A když ty psi u paní B. nečoklali právě ve chvíli návštěv bych viděl na docela slušné selhání majitelky. Protože pokud štěkají jindy, když návštěva není ve dvoře, znamená to že se ten pes nebo psi ohlašují, což napovída málo pozornosti. Kynolog dobře ví co to znamená a tak mi něco našeptává, že přestože soused důchodce je sám kdo psi slyší štěkat, nevěřím velmi tomu že by se vláčel po úřadech s cílem otrávit život sousedce jen proto že se nudí. Může to být i proto, že je v odrazové zóně zvuku z kotců nebo plotu podél celé zahrady. Prostě znám psi a vím jak dokáží otrávit život i jinak klidným a vyrovnaným lidem. Také znám i arogantních majitelů psů. Pokud chovám psa tak jsem povinen kromě jeho netýraní vychovat ho tak, abych jím netýral ani souseda. Je spousta dobře vychovaných psů které neotravují život nikomu. Tolik k jednostranné výpovědi paní B.
|