Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dobrá kniha o výchově a výcviku psa
Autor Zpráva
hipík a tonička
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 21:54 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit

Ahoj , mám prosbu.

Včera si kamarádka přivezla domů nové čtyřnohé mimino.

Jedno z těch devíti, které nedávno našla jiná kamarádka v lese u Ostravy.

Jsem si jistá, že štěndo se v nové rodině bude mít báječně. Je to ale jejich první pejsek a ráda bych jim dala knihu o výchově a výcviku psa, která se v současné době dá opatřit a je dobrá. Vychází jich velké množství a nechce se mi vším prokousávat , proto budu ráda, když sem napíšete své tipy. Díky.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:08
- Nahlásit

Tak osvědčený je Chov psů od Procházky, ovšem neznám ta nová vydání. Předpokládám, že budou stejná jako ta stará, takže začátečníka asi moc nezaujmou. Vzhledem k většímu počtu obrázků si lidi většinou pořizujou nějakého Corena, ale tam právě bývá víc obrázků, než dobrých rad. V Levných knihách mají Alíku, nech toho povyku - to je takové nemastné, neslané, ale nic se tím nezkazí. Ovšem za totální brak považuju knížku Pes pro život - tu ať nekupují ani v těch Levných knihách. Ono to je stejně o stáří, takže to zatím nepotřebujou

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:10
- Nahlásit

Jo, ještě mě napadl Rádce pro milovníky psů - to je takové obsáhlejší, asi to bude i o dost dražší, ale je tam dost informací. Včetně takové miniencyklopedie plemen, tu tedy asi nevyužijou...

argosek
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:14
- Nahlásit

jestli umi anglicky, at si koupi tohle

http://www.amazon.com/Culture-Clash-Revolutionary- Understanding-Relationship/dp/1888047054

hipík a tonička
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:17
- Nahlásit

corgi

Díky . Já už jsem jim postahovala nějaké základní informace z webu. (Občas se tam dají najít pěkný blbosti, a to i na veterinárních stránkách ).

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:17
- Nahlásit

ty základy jsou docela hezky popsány zde
http://bspes.cz/wiki/Drahom%C3%ADra_Stalmachov%C3% A1:_V%C3%BDcvik_a_v%C3%BDchova_psa

hipík a tonička
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:22
- Nahlásit

corgi
Včetně takové miniencyklopedie plemen, tu tedy asi nevyužijou...
Třeba jó, tenhle štěník je nejméně 3 v 1

argosek
jestli umi anglicky, at si koupi tohle
díky, ale asi raději něco cééésky

Walda
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:24
- Nahlásit

hipík a tonička

Občas se tam dají najít pěkný blbosti, a to i na veterinárních stránkách

Jen zkusím poradit: Nehledej rady o výchově a výcviku psů na vetrinárních stránkách. Když něčemu, tak tam rozumějí zdraví pejsků.

hipík a tonička
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:26
- Nahlásit

dejavu
ty základy jsou docela hezky popsány zde

Ahoj , to vypadá dobře

hipík a tonička
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:33
- Nahlásit

Walda
Nehledej rady o výchově a výcviku psů na vetrinárních stránkách

jj, já to hledala přes google. Jen jsem psala, na co jsem náhodou narazila, to nebylo cílené hledání na vet. stránkách . Přesto mě tam překvapily rady tipu – když si přivezete domů malé štěně, které se vyčůrá v pokoji na koberec, strčte mu do toho čumák a vykrákejte ho za kůži na krku apod.

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 22:49
- Nahlásit

hipík a tonička
neni to zadne prevratne novum, proste takova ta zakladni klasika, ale tak z toho, co je na trhu, mi to prijde docela dobry.
Docela se mi libila jeste ta od Nohelove Poznej a vychovej sveho psa, ale neni momentalne dostupna.

staropramen
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2009 05:29
- Nahlásit

a oni sami nemají zájem shánět si informace že jim chceš kupovat knížku? název dobrý knížky už ti neřeknu protože si ho nepamatuju,já si je bral z knihovny a dobrá je opravdu tak jedna z deseti,zbytek je většinou jen slepenec obrázků a obecných informací

Terkams
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2014 18:17
- Nahlásit

Ahoj, co říkáte na knihu "Pozitivní metody výchovy psa"? V blízké době budu mít štěně Velkého švýcarského salašnického psa a ráda bych ho vychovala jak nejlépe to bude možné. Samozřejmě nechci používat zastaralé metody a pejska zbytečně trestat, to se mi příčí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2014 19:32
- Nahlásit

Terkams
Pejska trestat ani nelze, nechápe totiž princip trestu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání