| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:03
- Nahlásit
Mám zřejmně dosti kuriozní dotaz... - z ničeho nic mi docela dost začal smrdět jinak "voňavej pes" . Nic se nezměnilo ani po vykupání v šamponu... Nevim čim by to mohlo být, jediné co mně napadá je že jsme přešli na jiné granule (redukční Hill´s w/d), dál že by to mohla mít z vody v nádrži... ale po tý nikdy před tim nesmrděla... je to dosti nepříjemné protože je cejtit jak zvratky? nevíte z čeho to může být? případně co s tím lze dělat?
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:36
- Nahlásit
Nejspis se ti milacek kdesi vyvalel, ne? Nektere fajnovky dostat z kozichu je i s tim nejdrazsim parfemem problem. Pokud je to pes ryze domaci, doporucuju koupat, koupat.. a poradne vetrat . Aby pes z granulí zacal zapachat... to se mi nezda - po tom by mohly smrdet leda urcite produkty, ktere pes produkuje, ale urcite by se neprijemna "vune" konstantne nelinula z celeho zvire. Voda z nadrze je taky prijatelne vysvetleni. Ale i tak radeji doporucuju psa prohledat, jestli v srsti neco podezreleho nema.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:47
- Nahlásit
Taky myslim že to bude vyválením v něčem spešl a jedno šamponování nestačí
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:16
- Nahlásit
no to bohužel ne...tohle můj pes díkybohu nemá ve zvyku (má jiný libůstky )
sama dělám na veterině a pro tohle prostě nemám vysvětlení ( uši má čistý, po těle ani osiny ani nic jinýho, z tlamy to taky nejde...) spíš mě zajímalo jestli nemá někdo podobný zkušenosti...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:32
- Nahlásit
Anonymní
Záleží taky asi o jaký plemeno jde?! Např. u dlouhosrstých psů taková koupel v nádrži,kde mohou být sinice a jiný sajrajty na hladině určitě zanechá v těch chlupech pěknou paseku. Můj známý byl voják z povolání a měl coby psovod dlouhosrstýho ovčouna,kterýmu celá rota přezdívala Čpavek. Ať byl koupán jakkoliv často a v sebelepším šamponu,tak prostě smrděl a smrděl...
|
jana33
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:42
- Nahlásit
anonyme, být tebou tak chvíli počkám, ještě jednou ho vykoupu a pokud to nepřejde, tak jdu na veterinu. Je mnoho onemocnění, která se můžou takto projevovat, přes cukrovku, kožní problémy....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:50
- Nahlásit
no to bohužel ne...tohle můj pes díkybohu nemá ve zvyku (má jiný libůstky )
sama dělám na veterině a pro tohle prostě nemám vysvětlení ( uši má čistý, po těle ani osiny ani nic jinýho, z tlamy to taky nejde...) spíš mě zajímalo jestli nemá někdo podobný zkušenosti...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:50
- Nahlásit
Jak bylo to úděsné vedro (36st ve stínu), tak mi během těchto otřesných teplot taky zasmrádnul pes (kožich mu smrděl tím typickým psím pachem - normálně žádný pach není cítit) a srst se hodně zmastila. Přičítala jsem to tomu vedru, že nestíhal chlazení a vylučoval čím se dalo Spravilo to vykoupání, když se ochladilo a pes už je zase OK - nesmrdí a srst nemá mastnou.
neznám to složení Hillsu, ale u lidí se stává, že když jedí hodně vit.B, smrdí po kvasnicích (hlavně pot) a pro velkou konzumaci česneku to platí taky (smrdí pak po česneku), tak třeba to z granulí být může
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 16:49
- Nahlásit
už sem z práce doma a pes furt "puší" ale díky za radu... zkusim jinej šampon. všechno vyprat (i to co je čistý:confused psa vyperu taky... a zkusíme to... ještě mě napadl ADVANTIX kterej sem jí aplikovala prvně... (něco tomu hmyzu smrdět musí že jo...)tak třeba je to ono... já osobně bejt klíště tak na takovýho smraďocha taky nevlezu...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 16:59
- Nahlásit
už sem z práce doma a pes furt "puší" ale díky za radu... zkusim jinej šampon. všechno vyprat (i to co je čistý:confused psa vyperu taky... a zkusíme to... ještě mě napadl ADVANTIX kterej sem jí aplikovala prvně... (něco tomu hmyzu smrdět musí že jo...)tak třeba je to ono... já osobně bejt klíště tak na takovýho smraďocha taky nevlezu...
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 22:47
- Nahlásit
A co ucpané analní žlázky,naše fenule vždycky začne smrdět,pak to necháme vyčistit,vykoupeme a je klid.Zajdi k vetovi
|
jeje
|
# Zasláno: 9 Srp 2005 03:42
- Nahlásit
Moze to byt aj kozny problem, neraz sa to najskor manifestuje prave nehoraznym zapachom. Ja by som skusit lokalizovat zdroj najvacsieho zapachu a potom vysetrenie koze vratane kultivacii. Kupanie to moze v takomto pripade vyrazne zhorsit.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 09:33
- Nahlásit
Advantix nesmrdí, určitě ne jako zvratky
|