| Autor |
Zpráva |
janina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 12:46
- Nahlásit
Jaké máte zkušenosti s cestováním vlakem s pesanama? Myslím hlavně první zážitky, jak byli pejsci ochotni nebo neochotni do vlaku nastoupit ?
Mí dva hafani ještě vlakem nejeli, ale protože plánuju cestu, tak se raději informuju předem, co mě asi čeká
|
klára
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 12:59
- Nahlásit
no asi záleží na velikosti psa - vysadit tam násílím 60kg miláčka nebude sranda
Ale teď vážně - já si pro štěndo vlakem jela a hned napoprvé to pejsina zvládla výborně - celou cestu cca 2 hod chrněla na dece na sedačce vedle mě (protože to bylo miminko, tak ani průvodčí nic nenamítal). Vlakem občas jezdíme i teď a hrozně záleží na tom, jestli je pejsa unavená - to sebou plácne na zem a spí jako zabitá. Horší, když je odpočatá a šijou s ní čertíci - to mi většinou sedá na klíně a kouká z okna (drbna hadr:biglol Rozhodně jí ale vlak jako dopravní prostředek vyhovuje víc - v autě už po 10 min jízdy strašlivě zvrací a je jí moc, moc špatně, takže pokud se dá někam dojet vlakem, jezdíme takhle a ostatní autem Jo, taky je lepší jet spojem mimo špičku a sedat buď úplně vepředu nebo v posledním vagónu - bývá tam nejmíň lidí. A nezapomeňte vzít košík - někteří průvodčí ho požadují po celou jízdu - i když v kupé nikdo jiný není!!!
|
janina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:10
- Nahlásit
klára
No já mám právě ty větší pejsánky , berňáka a zlaťáka. Zlaťáka tam vyhodím, ale s berňákem .... nevím, nevím
Úplně se děsím zaplatit si dovolenou, protože je možné, že tam vůbec nedorazíme, když se psi rozhodnou, že nenastoupí a nenastoupí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:16
- Nahlásit
janina
Když jsem ještě měla jen 1 psa, tak jsme vlakem jezdili docela dost. I na výstavy, tábory a tak. A v pohodě. Jenom bacha, jednou při vystupování se nám stalo, že si zatrhla drápek na zadní tlapce - zachytil se jí na schodu, v takovém tom železném roštu. Byla z toho malá operace v místním umrtvení, protože to bylo hluboko a začalo to hnisat. Od té doby na ty vlakové schody nevlezla a přeskakovala je.
Jestli jsou zvyklí na běžný šrumec, lidi, jiné dopravní prostředky apod., prostě socializovaní, tak nevidím důvod proč by nenastoupili do vlaku.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:25
- Nahlásit
Ketrin
Jsou zvyklí na šrumec, lidi, městský provoz, milujou lidi a dalši zvířata, nejsou agresivní, jsou přátelští, ale je fakt, že nejsou zvyklí jezdit busem nebo vlakem, protože jsme to zatím vůbec nevyužívali, proto se bojím ....
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:53
- Nahlásit
Tak zkus nejdříve kratší trasu (ttřeba jen jednu zastávku), já měla taky ze začátku problémy s nastupováním a velkého psa - tak jsem sebou brala pro jistotu přítele, aby nás kdyžtak zachytil - no a zvládli jsme to. S cestováním vlakem mám samé dobré zkušenosti.
|
klára
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:56
- Nahlásit
já bych se toho nebála, zkuste nejdřív krátkou trasu - třeba do vedlejšího města (abyste při nejhorším pesany odvezli domů autem:biglol , ale co mám zkušenost, tak psi vlak zvládají bez problémů, hlavně se musí chovat ukázněně (neoslintat láskou spolucestující a zaměstnance ČD a nelítat po celém vagónu)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:59
- Nahlásit
Jednou jsme jeli docela dlouhou cestu (Praha-Brno) a paní, která v Praze požadovala, aby čuba zůstala v chodbičce a že do kupé ani na krok, tak ta samá paní ji před Brnem krmila svou svačinou a nemohla se s ní rozloučit
|
janina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:03
- Nahlásit
Díky všem za zkušenosti!
Ketrin
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 21:37
- Nahlásit
Nejde o to jak se bude chovat ve vlaku, me by zas naopak zajimalo, jak se takovej velkej pes do vlaku naklada?
Jestli si tam skoci nebo nastoupi po schudkach sam, kdyz to je tak vysoko? Taky planujem jezdit na vylety vlakem, ale trochu se bojim...
|
pigie
|
# Zasláno: 10 Srp 2005 03:20
- Nahlásit
Aj ja mam fundlaka a prave preto som s nim nesla na dovolenku, lebo som sa bala, ze mi nevleze do vlaku. Nie preto, ze by sa bal, ale preto, ze fyzicky mi tam nevleze, aj keby chcel. Priepast medzi peronom a schodmi asi nie je psychicky najpritazlivejsia. Ked si spomneniem, ked som bola mala... Brrr.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 07:44
- Nahlásit
pigie
Počkáme, až budou nízkopodlažní vagony Já si taky nedovedu představit, že mi tam ten berňák vyleze ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 07:52
- Nahlásit
Anonymní
janina
Holky, zkuste to a jeďte někam tu jednu stanici. Kvůli takový prkotině nepojedete na výlet?! Na našem venkovském nádraží je to z nástupiště do vlaku taky pěkně vysoko a labradorka to s přehledem zvládala, i když má DKK 4/3 !
|
janina
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 08:17
- Nahlásit
Ketrin
Ale jo, to víš, že to zkusíme, ta hláška o nízkopodlažním vagoně byl vtip
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 08:21
- Nahlásit
janina
To je mi jasný-než by ses ho dočkala, už bys pro sešlost věkem nenastoupila ani ty
|
janina
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 08:30
- Nahlásit
Ketrin
asi tak
|
wami
|
# Zasláno: 10 Srp 2005 08:48
- Nahlásit
Starsiho psa mam od dvou let (ted je mu 7,5 roku) a ten vlaky miluje, jakmile jsme na nadrazi a vlak prijizdi, tak se muze zblaznit, knuci, steka... S nim jezdim tak 1x za mesic, jinak je doma a hlida barak. Sedmimesicni stendo bydli se mnou ve meste, kde jsem na skole, takze uz od dvou mesicu jezdi vlakem temer kazdy tyden domu a zpet - zezacatku se bal vylezt z vlaku (dovnitr mu to slo vzdycky ), ale jak rostl, tak uz nemame problem ani s vystupovanim. Takze at jezdim vlakem s jednim, nebo se dvema, tak to jde a je to v pohode (taky to nejsou drobecci - oba jsou vlcaci). Kolikrat mivam v preplnemen vlaku i kupe sma pro sebe, a to prestoze si tam muze kdokoliv vlezt...
Horsi je to v autobuse, tam se tvari protivne a casto psy nesmi brat, ale zatim jsme jeli vzdycky (jak s jednim, tak se dvema) - ale jistotu bych v autobusovych spojenich nemela...
|
wami
|
# Zasláno: 10 Srp 2005 08:49
- Nahlásit
Jo a jen pro doplneni - trasu skola-domov mame asi tak 200 km vlakem...
|
janina
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 08:59
- Nahlásit
wami
Díky, dobrá vílo, vléváš mi naději do mé strachující se mysli
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 09:05
- Nahlásit
wami
To je fakt, že v tom autobuse bývá řidič protivnej. Vždycky: A koš bude mít celou cestu, né že mu ho sundáte! Já jsem to vždycky odkývala, zalezla se psem až úplně dozadu, koš mu sundala a on celou cestu ležel, chrněl a nikdo nic neviděl. A když, tak lidi když vidí, že pes je v pohodě, tak jsou z 99% sympatizující-"no proč byste mu chudákovi nechávala ten koš, dyť je to zlatíčko.."
Jo ale pokud chceš se psem nastoupit do autobusu (meziměstského) a už tam jeden pes je, i kdyby jen čivava v kabelce, tak tě řidič nevezme. To se mi sice nestalo, ale upozornil mě na to.
|
wami
|
# Zasláno: 10 Srp 2005 09:51
- Nahlásit
janina
Neboj, fakt v pohode. Stendo si zvyklo natolik, ze ted ma cas "nastup - hluboky spanek nekde pod sedackou" asi tak 30 sekund...
Ketrin
Mi jsou oba na kos zvykli, stendo spi i v nem, takze zejmena v autobuse s klidnym srdcem nechavam. Ve vlaku obcas sundavam - podle situace, lidi a pruvodciho...
Vetsi problem s autobusama je, ze nesmi brat ani tu civavu v tasce, natoz dva vlcaky. Ale hodne to zalezi na ridici - lepsi jsou smutne oci a zoufaly vyraz, nez dovolavani se svych prav, ale zatim jsem jela vzdycky. Jo a na setkani cevecek v Jevisovicich nakonec jeli v tom autobuse asi tri vlcaci (ja se stendem + dalsi dva), ridic uz byl asi zvyklej...
|
pigie
|
# Zasláno: 10 Srp 2005 20:17
- Nahlásit
janina
Tak to skus a potom napis, ako ste to zvladli. Ja si pockam. Aj ked v poslednej dobe sa rozskakal, tak by to mohlo byt lepsie... Predtym nechcel nikde vyskocit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Srp 2005 20:26
- Nahlásit
No já když jsem jela se psama poprvý,tak jsem měla taky strach.Táhla jssem s sebou křížence labrouše s něčim většim a Křížence huskyho s NO. Měla jsem strach se svýma 160 cm a necelými 50 kg,jak to zvládnem. Hošani ve vlaku v životě nejeli,ani v autobuse,ale stačilo říct hop a jelo se hodinu a půl do Brna. Tam celej den a pak zase zpátky. Bez problémů.Přestupy taky v poho. Akorát nás průvodčí nechtěla pustit ven,protože se mi zamilovala do bafana a já jsem jí už asi po stý musela vysvětlovat,že jí ho opravdu nedám.
|
pigie
|
# Zasláno: 11 Srp 2005 21:04
- Nahlásit
Hm, blba otazka, ale ako tam poskladate velkeho psa? Moj by zabral celu chodbicku a v kupe si to uz vobec neviem predstavit...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Srp 2005 11:02
- Nahlásit
Pigie,jak velkeho mas fundlaka,ze sa ti nezmesti do kupe?nam sa tam poskladali 3 v pohode.A ked nebolo miesto,tak lezali v chodbicke a normalne okolo nich este presli ludia,ked videli ze su ok tak ani nenadavali.A to sme nezvykli cestovat s 1.A nastupovania sa tiez netreba bat,len ako niekto uz pisat treba dat pozor aby si nevytrhol pazur na tych mriezkovych schodikoch,stalo sa nam 2 krat bohuzial.
|
pigie
|
# Zasláno: 14 Srp 2005 11:20
- Nahlásit
On nie je moc velky, ale obmedzuje ostatnych, ked sa ulozi. A hlavne on nedokaze lezat nepohnuto, prevaluje sa zo strany na stranu. O to mi ide... Nie kazdy je nadseny, ze ma cestovat so psom, ktory mu slinta na topanky, alebo chvostom ochlpuje nohavice.
|
wami
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 13:13
- Nahlásit
pigie
Nejlepsi je dostat se do stanice, ve ktere vlak zacina. Pak si sednes do kupe a pristupuji pouze ti, kterym pes nevadi... (Nebo taky jedes docela sam! )
Pokud tu moznost nemas, myslim, ze je lepsi jit se psem do kupe. Ja se vzdycky slusne zeptam, nekde nas nechteji, ale vetsinou se pro nas nejake to mistecko najde. A i kdyz jsou dva a vrti se, tak vetsina lidi je pomerne tolerantni a vrti se podle nich. Za tech 6 let, co jezdime hodne casto, se jeste nestalo, aby byl nekdo vylozene protivnej...
|
pigie
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 13:28
- Nahlásit
wami
Dakujem za podporu wami. Nastastie chodim z Bratislavy z hlavnej stanice, cestou spet je to ine, ale castejsie by som sa viezla smerom tam a cesta spet autom.
A aby si nevytrhol pazur, staci ak mu na tie schodiky polozim nejaky kus handry?
|
wami
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 13:31
- Nahlásit
pigie
Nemas za co dekovat, myslim, ze to bude v pohode...
Ja jsem za celou dobu nemela jediny problem s vytrhnutym drapkem na schodech,a le prisuzuju to tomu, ze oba skorovlci, pokud to jen jde, nasedaji jednim skokem az primo do vagonu, na schudky nelezou (totez pri vysedani). Pokud ale pejsa schody bude chtit pouzivat, tak ano, myslim, ze kus hadry bude bohate stacit...
|
pigie
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 13:37
- Nahlásit
Bohuzial vyskocit na jeden zatah nie je v jeho silach. Ma 53kg, ma 13 mesiacov a je velmi tarbavy, tj. pred skokom najprv sa asi 5 minut pripravuje, preto si mysim, ze to bude chciet asi vyslapat. Okrem toho sa zda, ze bude trpiet na DLK, este to nie je potvrdene, tak skokom sa doteraz vyhybam.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2005 13:38
- Nahlásit
pigie
Ahoj, dneska jsem si přes ICQ psala s kámošem, který dělá strojvůdce a moc mě nepotěšil. Napsal, že problémy s nastupováním v podstatě nemají ovčáci, ti vyskočí rovnou do vagónu, ale taky mi napsal, že viděl spoustu pejsků, kteří používali schody a nejednou prý spadli ze schodů, někdy až do kolejiště a majitel je pak tahal na obojku nahoru Prý ho kolikrát mrazí, když vidí nastupovat velké psy. Rovnou mi řekl, že si nedovede představit, jak budu nastupovat s tím berňákem ... Prý je to pro ně hodně kolmé a vysoké. Tak nevím ...
|
pigie
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 13:49
- Nahlásit
Nuz, presne toho som sa obavala. Uplne presne tohoto. Hugo mi na cvicaku niekolko krat spadol z lavicky, pretoze je sita na vlciakov a uzka pre jeho rozpetie noh. Uz si sice zvykol a teraz nema problem, ale ked sa raz tiez rozbehol hore strmymi skodmi, tak tiez to skoncilo tak, ze ho to hodilo dozadu... Preto sa tak velmi bojim, lebo je velmi tarbavy. Neviem ako tvoj bernak, toho co poznam ja na cvicaku by to podla majitelky vobec nezvladol, ta vsak cestovat s nim nepotrebuje. Tym nechcem strasit ja teba, lebo to ani neskusala. To je tiez len take, keby... A ja by som psa za obojok nevytiahla. 53 kg je velmi vela na vytiahnutie za obojok...
Inak, pes akoby citil, ze pisem o nom (musela som tu zmazat dlhu radu volovin, co mi tu cumakomredz popisal, to redz, je jeho vysledok) a zobuqwľ+ il sa. Koncim, idem sa mu venovat. Diky za upozornenie.
|