| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 12:27
- Nahlásit
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak by se pravne resila situace, kdy meho psa na voditku, napadne pes na volno, ktereho vsak nevenci majitel, ale jeho soused. Nevim po kom mam chtit
uhradu veteriny. Majitel je momentalne na dovolene. Pani sousedka psa venci navolno, majitel psa vsak voditko taky nezna. Taky by me zajimalo, jak to resit do budoucna. Mam psa z prekousanyma slachama a chci to resit. Jen nevim presne jak.
diky za rady
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 13:04
- Nahlásit
handula
ty vado,já nevim,ale za psa je zodpovědnej právně majitel,ne? Co je komu do toho,komu ho pučí?Podej oznámení na majitele a at si to s nim pak vyříděj oni..pokud se teda nějak nedohodnete v klidu.
Mam psa z prekousanyma slachama
tak to je hustý,snad se vám to brzo zahojí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 13:16
- Nahlásit
handula
eště můžeš zkusit nějakou bezplatnou právní poradnu narychlo,nevim jestli jsi z Prahy,ale po telefonu by to asi bylo fuk a možná ti to řeknou..
tu dokumentaci určo!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 13:45
- Nahlásit
handula
napadne pes na volno
Je na to svědek? Když majiteli nevadí, že nezvládá psa, tak většinou nezvládá ani slušný chování a svoje pochybení zapře.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:46
- Nahlásit
Svedek je, svedkem je tez pani sousedka, ktera chybu uznala, ze po navratu majitelky z dovoleny se nejak domluvej, kdo to zaplati. Nemusím snad zduraznovat ze mi nejde o penize za veterinu, ale o princip, tu fakturu za veterinu, to byla ta prvni vec - aby vedeli, ze tohle nenecham jen tak. Opet incidentu neslo zabranit, leda mit zbran a ritici ho psa zastrelit driv, nez by se priblizil. Nas pes sedel u nohy. Sousedka mela sanci psa jeste chytit, ale nedobehla - je to stara pani. Pes dostal kopanec, ale obehl si nas z druhe strany. Ja nevim priste... peprak, paralyzer? Vubec nevim, jsem z toho fakt rozhozena.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:25
- Nahlásit
Psíček
jen si dovolim vzhledem k tomu, ze jsi psala o kopanci doporucit, at tohle uz radeji ani nedelas
Když jsem včas viděl, že pes útočí, tak jsem zatím vždy s kopancem uspěl.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:32
- Nahlásit
Psíček
jo na tuhle diskusi si zbezne pamatuju...
v momente, kdy jsou psy v sobe je nuz, pistole , peprak k nicemu, ohrozuje to i myho psa - coby obet a to je pro me neprijatelny, psy od sebe dostanu nejak vzdycky, ale JA CHCI PREDEM ZABRANIT, aby se proste k nam vubec nedostal. KDyz uz jsou v sobe, je pozde. VAdej mi ty vteriny bezmoci, kdyz vidim, jak ten pes leti proti nám a já vím, že letí ve zlym...a vim, ze to nedopadne dobre. Ty nohy - kopance - jsou v ty chvili posledni, jedinou "zbrani"...plus muj rev...TAkze ja resim ty vteriny, kdy pes letí, ja stojim, psa u nohy...mam 3-5 vterin na to, neco vymyslet...v levy ruce drzim voditko, pravou ruku volnou a nohy...co dal?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:50
- Nahlásit
Psíček
...peprak je k nicemu velmi casto venku ,,, kdyz jsou psi v sobe, pistole ani nuz rozhodne neni k nicemu samozrejme za predpokladu, ze s nimi "umíš
myslela jsem k ničemu v tom smyslu, že nebudu bodat či střílet do pohybujiciho se chumlu psu, kdy se dost tezko trefuje do spravneho mista...proto nebudu riskovat a proto resim ty vteriny PRED....
kdybych chtela jen tak koukat, tak sem nepisu...chci byt pripravena, ten paralyzer asi vitezi...kdyz je prede mnou cca 2 metry, mohla bych se trefit, porad lepsi asi nez nic...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 16:15
- Nahlásit
Psíček
no jo to je v haji, ten vlastne funguje jen pri dotyku s jeho telem... sakra...jsem si to neuvedomila..jsem proste z toho vseho nejaka rozhozena, ze mi to uz ani nemysli..
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 16:40
- Nahlásit
Psíček
pes mi kali pod sebe, protoze se nemuze hnout, vsude krev, jak mu z ran tece,nezere, nepije, jen lezi...des..
no nic jdu vymejslet lepsi varianty..
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 17:01
- Nahlásit
Se všema účtama přímo za majitelkou, hned jak bude zpátky. Uhradit ti to musí ona a pak to případně sama vymáhat na sousedce. Plus pohrozit, že jestli toho psa potkáš na volno, nahlásíš to na obec (přestupek - ale chce to svědky) nebo pohrozit likvidací psa, podle toho, na co by slyšela líp.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 17:14
- Nahlásit
Psíček
nebo pohrozit likvidací psa
LucieS
příprava testného činu týrání zvířat ??
Ne, příprava poškozování cizí věci
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 18:26
- Nahlásit
handula
já před dávnými časy chodila venčit s obřím deštníkem. Ne že by mi vadil déšť, bylo to na mlácení čoklů. Teď deštník nepotřebuju, chodím s krátkosrstou kolií
Říct si majiteli rváče o peníze za veta považuji za rozumné. Zkus se s ním domluvit po dobrém, asi to nepůjde, ale jako úplně první krok to ujde. Pokud to nepůjde, chodit s vycházkovou holí a snažit se vší sílou trefit útočníkovi na čumák.
Mou nejhorší zkušenost s napadením od psů jsem byla řešit na městské policii - a světe div se, snažili se to vyřešit. Majitele psů, co nás napadli si předvolali a zakázali jim je venčit ve smečce. A zase světe div se - majitelé poslechli. Není to vždy tak beznadějné, jak to vypadá.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 19:52
- Nahlásit
Majitel platí a potom částku požaduje v tom "občanskoprávním řízení"-nebo jak se to jmenuje-po tom sousedovi. Jako ze zkušeností postižených-pokud jsi to neřešila okamžitě a nezajistila si svědky...bude to asi těžko vymahatelné
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 20:00
- Nahlásit
tak tu byla ta vencici sousedka, donesla penize za veterinare, ze mi prej majitelka vzkazuje, ze se omlouva, husty je, ze se ani nenamahala prijit osobne - z dovolene se uz vratila, pritel ji videl...svete div se, dneska poprve mela psa na voditku...pry prisaha, ze bude mit voditko uz vzdycky...tak nevim...omluva zprostredkovane,ale taky nas mohla poslat vite kam...kdyby to aspon fakt myslela vazne...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 20:03 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
handula
...omluva zprostredkovane
na to se vykašli!Třá je jí to trapný nebo tak,hlavně že ti něco uhradila,za vomluvu si toho moc nekoupíš a psa to míň bolet taky nebude.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 08:41
- Nahlásit
Psíček
Jasný, kdežto za ty peníze si koupi a psa to bude bolet hnedle míň, cooo?
nejste kapku trupka,pane? chtěla úhradu veteriny a tu dostala,takže vo co go?
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:43
- Nahlásit
handula
Myslím, že to je slušný výsledek. Jinak za psa odpovídá majitel nebo pečovatel (tedy ten, komu ho majitel svěří do péče, když s ním není sám). Čili teoreticky by škodu platit měla už sama sousedka, která psa venčila bez vodítka. Jinak se do škod započítává i ušlý výdělek, pokud si majitel "poškozeného" psa musí vzít dovolenou a zůstat s ním doma.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:48
- Nahlásit
RenataL
pokud si majitel "poškozeného" psa musí vzít dovolenou a zůstat s ním doma.
no počkej...to chceš říct,že by tohle případnej soud uznal????
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:52
- Nahlásit
Jsem o tom naprosto přesvědčená. Pokud by veterinář potvrdil, že stav psa vyžaduje přítomnost a péči majitele, pak nepochybně. Je to související škoda. Majitelka by předkládala potvrzení, že žádala o dovolenou + vyjádření veterináře. Pokud by ta pachatelka měla pojištění odpovědnosti a dala to v požadavku na plnění, pak by to platila pojišťovna stejně jako ošetření na veterině. Je to podobné, jako když tě pes pokouše a kromě bolestného dostáváš ušlý výdělek.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:58
- Nahlásit
Psíček
nejste trochu příruba
Što éto??
No tak dyš se teda zadavatelce dostane vomluvy...vosobní..tak se asi vrátí čas,nic z toho se nestane a pes bude úpa zdravej tak to jó,to už je mi jasný
RenataL
Jsem o tom naprosto přesvědčená
a krom přesvědčení máš nějakej zákon v rukávu na todle? Páč ne že by se mi to nelíbilo,ale obávám se,že hlídačenka na psa není u nás nějak ošetřená..kolikrát je problém aji s dítětem
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 10:04
- Nahlásit
Psíček
konec trupky
aha
|