| Autor |
Zpráva |
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:30
- Nahlásit
Hele vytáhnu si to o té vyhlášce zvlášť, neva? Můžete mi teda poradit prosím...
Naše vyhláška je tady - město Kokotín. Žádnej volnej pohyb psů tam není...
Co mám teda napsat? Že podle toho paragrafu či zákona, co posílala aren, mají povinost vymezit prostor pro volný pohyb psů, kterej jsem teda v naší vyhlášce nenašla a že by mě zajímalo, kde se tady moji psi můžou volně pohybovat?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:41
- Nahlásit
Napsala bych, že svým čl.3 odst.1 písm.b je vyhláška v rozporu se zákonem a jdoucí mimo meze zákonného zmocnění ve smyslu ust. § 24 odst. 2 zákona o ochraně zvířat, tudíž je neplatná.
Můžeš jim ocitovat to stanovisko MVČR, co jsem dala vedle.
Nebo se můžeš projít po městě se psem navolno a až přijde policie něco mektat, tak jim s úsměvem oznámíš, že neexistuje žádná platná vyhláška, která by Ti to zakazovala. Spor vyhraješ.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:45
- Nahlásit
aren
Jeee, to bude veselo v Kojetíně.
Kujuuuuu moc za rady.
Sepíšu to a v pondělí pošlu. V pondělí proto, že muším napřed přihlásit spratka. Jsem se k tomu ještě nedokopala. Kujwa nadarmo neplatím za věčnýho rejpala.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:46
- Nahlásit
bullvnouzi
Držím palce
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:48
- Nahlásit
aren
Akorát přemejšlím, komu to tak poslat....? Starostovi?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:52
- Nahlásit
bullvnouzi
No asi jo, starostovi.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:59 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
aren
Dobrý den.
Obracím se na Vás s otázkou ve věci volného pohybu psů ve městě Kojetín. Toto upravuje Obecně závazná vyhláška č. 5/2003 a z článku 3, odstavce 1, písmene b) vyplývá, že absolutně volný pohyb psů, kdekoliv na území města Kojetín, je zakázán.
Dle mého názoru je však toto v rozporu se zákonem a jdoucí mimo meze zákonného zmocnění ve smyslu ust. § 24 odst. 2 zákona o ochraně zvířat.
Ráda bych získala Vaše vyjádření k této věci.
Děkuji, ……….
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 16:34
- Nahlásit
bullvnouzi
tak je docela zajímavý bod c) o hygienickém odstranění psích exkrementů, domnívám se že hodit je do popelnice jen tak nelze mají se nějak likvidovat
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 17:04
- Nahlásit
isdpch
já to slyšela
jsem měla splín tak si stěžuju máti že já jediná dodržuju vyhlášku, uklízím a oni jsou na mě zlý. No a tak jsem se dozvěděla, že vlastně provádím strašnou věc když je hážu do popelnic, což mi náladu zvedlo
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 17:17
- Nahlásit
AOZ a isdpch
Ano, ano. Hovínka se též mušej příslušně likvidovat.
Mě osobně by nejvíce zajímalo, jak příslušnbě to likviduje dané město, když kyblíčka na hovínka vysypávaj k odpadkům z normálních košů. A to těch hovínkovejch taky lidi hážou odpoadky. A to jako pak někdo od hovínek přebírá? A ty pytlíky igelitový se likvidujou příslušně s hovínkama nebo to taky někdo vymačkává? Se budu mnuset poptat u nás na městě. Kujwa já jim dám 1500 poplatek.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 20:50
- Nahlásit
k hovínkám v popelnici. A použitá pemprza v popelnici není nebezpečnej odpad? Kde je rozdíl?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:31
- Nahlásit
Když už sme u těch exkrementů - u nás se fasujou igelitový pytlíky - ale nedávno jsem se zamyslela - leží to ne zemi=je to ho*no... dvakrát zaprší, přelití pár much, nebo to sežere muj pes,a je uklizeno , , ,no, a nebo to seberu do igeliťáku, hodim do koše a rozkládá se to jak dlouho?
Jako jo, pochopim, že na chodníku je blbý nechat válet psí výkaly, ale na trávě? Teda nejsem ekolog, ale tohle mě fakt docela dostalo do stavu přemýšlení o absurditě
|
rain
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 07:37
- Nahlásit
Dines
To určitě taky záleží na tom jestli se rychleji rozkládají nebo přibývají . Nevím no, taky by mě zajímalo kam jdou peníze z našich poplatků... Člověk vyplázne litr, vyfasuje pár igeliťáku, o koši si může nechat zdát, útulek podle toho taky nevypadá...
Každopádně, všimla jsem si že v zimě sbírá opravdu málokdo, většina ho*ínka jenom zahrabe do sněhu. Nicméně pořád mám v dost živé paměti zahradu mého bývalého přítele (celoročně měli venku rotvíka), po tom co jednoho jarního dne slezl sníh (a že je to zahrada celkem velká) koncentrace výkalů na jednom metru čtverečním znemožňovala jakýkoliv bezpečný pohyb . Takže s tím rozkládáním to má taky svoje mouchy... Ale v takovám tom běžném počasí...možná bych s Dines souhlasila. Dneska jsem taky v kontejneru pár plenek potkala...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 11:55
- Nahlásit
Dines
slecno dines, ale to preci plati o libovolnem odpadu - ne jen o hovnech. snad vas potesi, ze ja jako ekolog presel jsem jiz pres trideni, a podobne prirodu setrici aktivity, k nechavani vseho tam, kde mi to upadne. usetrim za koberce.
|