Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / ...i policajti jsou jen lidi...
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:07
- Nahlásit

Včera jsem si byla zaplavat na přehradě se psem. Psi se tam mohou pohybovat jen s košem A na vodítku a do vody vůbec nesmí pod drastickýma pokutama. Hned jak jsem došla, šli tam dva příslušníci městské policie. Já došla slušně k nim s tím psem na vodítku a s košem a na férovku jsem je poprosila, zda-li existuje na přehradě místo, kam mohu do vody se psem, aby to nikomu nevadilo, aby tam nebyli oni a by mě za to nezavřeli nebo nedali el. křeslo, že je pes nemocnej a tohle mu může pomoci v pohyblivosti. Oni že je to zakázaný samozřejmě všude a že by byla velká ostuda. Pak se tak usmáli a řikají: "My jsme teď prošli pravou stranu a jdem támhle dozadu, tam budeme tak dvacet minut a to tu žádný policista určitě nebude..., ale pak půjdeme zpátky a odpustit to nemůžeme." Jen se tak usmáli a šli dál. Já vlítla s čoklidou do príglu 20 min jsme se topili, plavali, čvachtali a tak a pak si jen lehly na trávu a odpočívali. Cajti šli zpátky a tak před lidima prohodili: "No jo, je teplo co? Chudákovi pejskovi taky co? No tak jste ho alespoň polila vodou z PET láhve..." zase jen smích a kráčeli si dál svou službou.

janina
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:15
- Nahlásit

Ach jo, proč nemáme takové miláčky MP i u nás?

niniel
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:19
- Nahlásit

Garfield
Takovy chci potkavat!

Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:22
- Nahlásit

Jo, byli fakt super, ale za to o dva měsíce před tím jsem tam byla taky (NIKDE ANI NOHA FAKT ANI ČLOVÍČEK byla zima a škaredě) a jen jedna policejní hlídka. Já měla psa s košem, ale bez vodítka. Tu scénu, kterou mi udělali...!!! A nepomohli ani mé argumenty, že má koš, že jsme tam sami a že nikoho neobtěžuje a nepohoršuje. Né, řvali na mě jak krávy (teda voli) a tu pokutu jsem fakt jen uhádala, uprosila, ukňourala, ponižovala se před nimi jak blbá... A včera se tam rekreovala čtvrtka Brna.

Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:24
- Nahlásit

Jo, byli fakt super, ale za to o dva měsíce před tím jsem tam byla taky (NIKDE ANI NOHA FAKT ANI ČLOVÍČEK byla zima a škaredě) a jen jedna policejní hlídka. Já měla psa s košem, ale bez vodítka. Tu scénu, kterou mi udělali...!!! A nepomohli ani mé argumenty, že má koš, že jsme tam sami a že nikoho neobtěžuje a nepohoršuje. Né, řvali na mě jak krávy (teda voli) a tu pokutu jsem fakt jen uhádala, uprosila, ukňourala, ponižovala se před nimi jak blbá... A včera se tam rekreovala čtvrtka Brna.

Hafina
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:50
- Nahlásit

Na priglu musí být pes na vodítku a s košem?? Já myslela, že stačí jen vodítko. My se byli koupat v Popůvkách. Rybník je tam obdobné čistoty jako je přehrada a že se tam ráchá pes nikomu nevadí. Dokonce se jich tam ráchalo hned několik...
Jinak pány policisty moc chválím. Kdyby takových bylo víc, měli by u lidí větší úctu.

Anonymní
# Zasláno: 1 Čen 2005 15:59
- Nahlásit

u nás v ulici chodí hlídkovat jeden policista, který má asi rád psy - tak si chtěl naše psisko pohladit přes plot a můj miláček ho k mému velkému překvapení tak strašně seřval, že chudák poldík zděšeně ucukl . Já se omlouvala, že jinak je náš pes velký lidumil (což je pravda), a poldík jen pravil : " no moje chyba, co mu tam mám co strkat pracky Taky byl dobrej.

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 16:00
- Nahlásit

[b][/b]

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 16:46
- Nahlásit

na brněnské přehradě platila vyhláška 8/96, která mimo jiné upravovala taky pohyb psů a koupání. pes musel být na vodítku, s náhubkem a nesměl do vody.
Tak tato vyhláška byla zrušena 7.1.2006 a jak tak koukám tak bez náhrady. to je mazec co?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 16:49
- Nahlásit

Anonymní
akorat ze nez prehrada rozmrzne, tak vam prijmou novou vyhlasku ...

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 18:20
- Nahlásit

muheheee he

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 21:44
- Nahlásit

Oživuju téma, páč aktuálnější mi vyhledávač nevyplivnul.

Nevíte, jak je to na Brněnské přehradě dneska?

Ta cedule o vodítku, koši a zákazu do vody je tam pořád... o zrušení nic nevím, ale na druhou stranu není dne, kdy by tam někdo nekoupal psa, nehledě na to, že vzhledem k celkovému stavu priglu mi dorržování tohohle přijde jako skoro uchylné...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 07:59
- Nahlásit

Vero
Jak je to s vyhláškou nevím, ale chodím tam s feňulí na koupačku vcelku pravidelně a neměla jsem žádný problém. Chodíme až hodně dozadu k Sinicím, kde je málo lidí a policajta aby jsi tam teda pohledal Koupe se tam pravidelně několik psů zároveň a nikdo s tím nemá sebemenší problém. Teď posledně jsme šli pěšky kolem Kotvy dozadu a u mola tam vystupovali měšťáci ze člunu. Fenu jsem koupala asi 20 metru od nich a nebyl problém. Když se měšťáci vraceli, chlápek tam nechával labíka skákat z toho mola do vody a tomu se jen smáli a taky mu neřekli nic. Tak nevím no

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:07
- Nahlásit

Já tam chodím taky od té doby, co tam nechodí lidi a nic než pes se tam podle mě ani koupat nedá, ale ráda bych konečně věděla, na čem jsem oficiálně.
Jednou mě chytli policajti z motoráku, to nebylo kvůli psovi, ale zapsanou už mě maj...
A na netu se nějak nemůžu k ničemu progůglit.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:23
- Nahlásit

Vero
našla jsem jen obecně závaznou vyhlášku - klikni na odkaz na stránce URL
tam je klasika, buď náhubek na volno nebo vodítko bez náhubku, na stránkách Bystrce jsem nenašla nic, jen seznam výběhů pro psy. žádná jiná vyhláška asi neexistuje.

jindra67
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 08:27
- Nahlásit

>Tak mne taky zajímalo, zda se dá koupat na přehradě, tak jsem napsala na magistrát a přišla mi tato odpověď

Dobrý den,
> vyhláška č. 8/1996, upravující rekreaci a provoz v oblasti Brněnské
> přehrady, v části II. výslovně stanovuje
> "(6) Na žádných veřejnosti přístupných plochách včetně lesů není
> dovolen volný pohyb psů a jiných domácích zvířat. Vodění je
> povoleno pouze na vodítku a s náhubkem. Osoba pečující o zvíře
> je povinna neprodleně odstranit znečištění způsobené zvířetem.
> Jejich koupání v nádrži je bez výjimky zakázáno."
>
> Celé znění vyhlášky najdete na našem webu
> http://www.dokumenty.brno.cz/main/dokumenty/index. php?dokument=1
> případně v tištěné podobě na Informačním středisku Malinovského nám. 3.
>
>
> S pozdravem,
>
> Věra Hýsková
> referentka OVV-OIS

PeKrato
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 08:47
- Nahlásit

jindra67
blbý

worick
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 09:53
- Nahlásit

jindra67
Kdo se moc ptá, moc se dozví.....
Pokud to měšťáci neřeší a běžně se tam psi koupou (nemyslím tedy, že tam budete drhnout psa šamponem ) tak bych to dělala taky. Kde se má chudák pes taky zchladit, či milovník vody si zařádit? O žádných vyhrazených koupalištích pro psy jsem zatím neslyšela... Ještě že u nás, se můžu se psem ráchat v potoce do sytosti a kromě kachen, s tím nikdo problém nemá

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 10:26
- Nahlásit

worrick
Kdo se moc ptá, moc se dozví.....

Že jsem se vůbec ptala...
Tak nejenže se nesmí psi koupat v nádrži, do které se můžou házet rachejtle a jejíž čistota zašpiní a zasmradí i čokla, ale dokonce se má vodit na vodítku a s košem i v přilehlých lesích...? Paráda.

Tak já jsem se na nic neptala a nic nevím.
Krom toho, že se budu rozhlížet, kdyby policajti šli...

A já bych předpisy dodržovat chtěla. Eeeee.

žanda
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 12:23
- Nahlásit

ještě že žiju v blažené nevědomosti))

worick
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 13:28
- Nahlásit

žanda
Teď už néééé-e
Vero
u brněnské přehrady jsem v životě nebyla, jenom vím, že existuje. Teď, co brácha pracuje v Brně říkal, že se tam taky zase někdy musí zajet mrknout, když už všude v novinách psali, že je vyčištěná. Možná se tam v létě zajedem s psiskama taky podívat. Tvrdil, že okolí je tam pěkné...

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 16:05
- Nahlásit

worrick

Nojo, vyčištěná, to je..... ... to jsem si ani neuvědomila.

Pěkně tam ale vážně je, takové brněnské moře, a fajn lesy v okolí (akorát myslím, že nikde kolem Brna poslední roky nebylo tolik klíšťat co v té oblasti), ... akorát nezapomeň mít psy v koši a na špagátě...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 07:46
- Nahlásit

podle me by tam meli zakazat spis koupani lidi, takova radioaktivni voda... kdyz prehradu cistili naposledy, vydrzela pekna voda mozna do kvetna...

Vero
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 22:14
- Nahlásit

Psíček

nekeceeeeeej, jo?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání