Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Musí pes žrát?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 21:08
- Nahlásit

Asi se vám moje otázka připadá přinejmenším zvláštní, ale vede mě k ní vlastní zkušenost s úřady. Protože nemám ráda problémy, tak ač mám tak jeden, max. dva vrhy ročně, někdy ani ten jeden ne, zřídila jsem si živnosťák. No a nějaký dobrák mi poslal kontrolu z FÚ. Dopadla vlastně docela dobře, ale náklady na krmení jsem po konzultaci s několika daleko většími chovateli počítala podle normy vydané ČKS - Info č. 1/2003. Jinou normu na krmení jsem nikde nenašla a protože psům vařím (alespoň občas), neschovávám si účty. Normu ČKS finanční úřad neuznal, ačkoliv se podle stejné normy počítají finanční odměny rozhodčím, šlapačům stop,...... No a díky tomu vlastně nemám náklady na krmení a tím jsem se dostala do neuvěřitelného zisku 763 Kč, z čehož musím zaplatit dodatečnou daň 224 Kč. Není to žádná tragedie, ale fakt mě deptá samotný fakt toho, že když nejsem schopná dokázat, že psy krmím, tak vlastně žádný náklad na krmení nemohu uplatnit.

Z uvedeného plyne poučení pro všechny, kteří pracují s touto normou - FÚ jí neuznává, schovávejte si všechny účtenky z nákupů i pro rodinu - ty vám úřad uzná.

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 22:49
- Nahlásit

Danuš
To bude mít Jirikovo radost, až si to přečte. Pro takové móresy berňáku má on velké pochopení.

Příště je shoď ze schodů a máš to.

RenataL
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 22:56
- Nahlásit

JEště aby na Váš nepodali stížnost pro porušování zákona na ochranu zvířat proti týrání a to neposkytováním výživy. Protože pokud podle výše uvedené logiky nemáte náklady, tak co když vlastně vůbec nekrmíte? ))

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 07:23
- Nahlásit

Danuš
já jsem při své práci denně v kontaktu s podnikateli a můžu Ti říct, že těm slušným, co se snaží v tomto státě podnikat, vůbec nezávidím a své přátele a známé od toho jenom odrazuji....To, co píšeš, je krásnou ukázkou, jak "báječně" se spolupracuje s finančním úřadem...S nimi se lze těžko dohodnout i v rámci komunikace mezi dvěmi správními orgány....natož, když pak po nich chce něco "malý český podnikatel".....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:40
- Nahlásit

Danuš
tak jo, na obhajobu pracovniku financniho uradu .....
mas nejaky prijmy. od prijmu se odecitaji naklady a tim vznika zisk (teda vyjimecne, v tomhle state spis vetsinou ztrata) a zisk se musi danit (nekdo by mel vymyslet i daneni ztraty, to by byl panecku potom statni rozpocet). daneni toho zisku se deje podle zakona o danich z prijmu. a ten zakon, ktery je pro vsechny zavazny, jednoznacne rika, ze jako naklady se uznaji prokazane naklady, nestanovi-li zakon jinak. ty tedy mas ze zakona povinnost vsechny sve naklady, ktere zahrnes do danoveho priznani prokazat. no a bez uctenky neprokazes nic. norma je pomocna pro vypocet, ale ten prvotni doklad mit musis. ale i z toho je jednoducha cesta ven. schovavej si doklady za nakup potravin a z nich si do podnikani uplatnuj jenom pomernou cast, vypocitanou napriklad podle te normy. budes-li mit jak doklad, tak vypocet prokazany normou, nemuzes v zivote spor s nima prohrat. teda jsou vyjimky, takove ty zavistive baby, nicmene proti jejich rozhodnuti se muzes vzdycky odvolat ......

RenataL
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:30
- Nahlásit

Jirikovo
A co paušální náklady? I když obávám se, že to tak moc nebude...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:45
- Nahlásit

RenataL
no pausal .... muzes si dle druhu cinnosti uplatnit az 50 % z prijmu, takze druhou pulku stejne zdanis. to se u chovu psu nevyplati, protoze skutecne vynalozene naklady na veterinare, zradlo, vystavy, cesty na vystavy, kryti a podobne musi byt zakonite vyssi .....

RenataL
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:00
- Nahlásit

Jirikovo
Tak byla moje obava správná... Pokud bych to brala podle svých koček, pak je chovatelství značně ztrátový koníček Jen mám podezření, že náklady na výstavní poplatky a cesty na výstavy se budou těžko prokazovat. Není to tak dlouho, co mi náklady podobného charakteru (v jiném oboru) FÚ smetl od stolu, protože chtěl za nimi vidět konkrétní následný příjem. A výstavy jsou hodně do budoucna. Ale je to o lidech.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:03
- Nahlásit

RenataL
Ale je to o lidech.
je to o tvy argumentaci. poplatky za vystavy mas zdokladovany, na cestu si proste napises neco jako cestak za pouziti sveho soukr. vozu. no a ze to nekdo nechce uznat, ze neni videt konkretni prijem? je to nutna soucast toho, aby vubec nekdy nejaky budouci prijem byl, takze kdyz budes dobre argumentovat, nemuzou ti nic rict. neni vystava, neni uchovneni, nejsou stenatka, neni prijem .... jednoducha logika, na kterou driv nebo pozdeji musi pristoupit i sebezatvrzelejsi baba z bernaku ....

RenataL
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:13
- Nahlásit

)) pokud nebohý kontrolovaný subjekt nevzdá boj dřív, šetře síly pro užitečnější aktivity. Baba možná, měla jsem smůlu na dědu... Mimochodem - u služebního psa, který hlídá přes den, kolegovi odmítli uznat plné náklady, protože v noci nebydlí v boudě, ale doma, a tak slouží taky na mazlení a to už je soukromá potřeba.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:15
- Nahlásit

RenataL
hele mam z overeneho zdroje historku, kdy jista pani podnikatelka podnikala z domova, poctive delila vsechny naklady na barak a kdyz ji nemohli nic najit, tak ji vyhodili aspon toaletni papir za 200 kc .....

RenataL
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:27
- Nahlásit

Jirikovo
Věřím. Mám podobnou - a na vlastní kůži - štětec za 16 Kč, protože jim nebylo jasné, k čemu. A bohužel byla půlka září. Dodnes mám ten paragon i protokol schovanej.

Danuš
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:14
- Nahlásit

jirikovo

Já chápu, že musím mít doklad, pokud neexistuje norma. Ale že neuznávají normu, to mě vyděsilo. Teda asi neuznávají jen její část, týkající se krmení. Protože kdyby to tak nebylo, tak každá ZKO musí mít s berňákem problémy, protože se podle stejné normy počítají náklady na odměny rozhodčím, figurantům, šlapačům stop apod.

Ale na druhou stranu - jsem ráda, že mých 224 Kč zachrání státní rozpočet před kolapsem.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:31
- Nahlásit

Danuš
protože se podle stejné normy počítají náklady na odměny rozhodčím, figurantům, šlapačům stop apod.
no jo, jenze tam funguje ta norma jen jako podklad pro vypocet. ten hlavni doklad, ktery bernak uzna ZKO v nakladech je smlouva s dotycnym clovekem a obema stranama potvrzeny pokladni doklad .... takze stejne jako se zradlem. norma pro vypocet ano, ale musis k tomu dolozit ten puvodni doklad.

mých 224 Kč zachrání státní rozpočet před kolapsem
si pis. hned jdu na socialku postavit se do fronty a budu se dozadovat pomerne casti z puvodne tvych penez. kolik tak na me asi muze zbyt???

Danuš
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:39
- Nahlásit

Jirikovo

No, pokud tuto částku vydělíme počtem nezaměstnaných, moc asi na tebe nezbude. Bohužel tě zase bude muset živit práce.

Jo, myslíš, že kdybych si vystavila výdaják, na který bych otiskla psí tlapu, že pes žrádlo dostal, že by mi to uznali?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:41
- Nahlásit

Danuš
kdybych si vystavila výdaják, na který bych otiskla psí tlapu, že pes žrádlo dostal, že by mi to uznali?
no to nevim, aby ti nerekli, ze pes neni svepravny k pravnim ukonum ....

ne, ale kdybys mela schovany doklady z prodejny potravin, kde jsi nakupovala jak lidsky jidlo tak to, z ceho jsi psum varila a z tech dokladu si uplatnila do nakladu jen tu cast, kterou vypocitas podle prislusne normy, tak potom by ti to uznat museli .....

PepaZu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:51
- Nahlásit

Jirikovo
A co když dám psovi lososa a berňák mi to neuzná jako příliš luxusní výdaj, protože konec konců pajšl jsou taky bílkoviny?

Danuš
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 11:27
- Nahlásit

PepaZu

Ale to chápeš špatně. Koupím lososa a pajšl, psovi dám pajšl, lososa sežeru já, do nákladů dám obojí neb se do normy vejdu. A je to.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 16:53
- Nahlásit

Danuš
Ale to chápeš špatně. Koupím lososa a pajšl, psovi dám pajšl, lososa sežeru já, do nákladů dám obojí neb se do normy vejdu. A je to.
ucis se rychle ....

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:05
- Nahlásit

Jirikovo
ty snad děláš na berňáku,bo co?

Mel
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:10
- Nahlásit

Mar3
ty snad děláš na berňáku,bo co?
bejvávalo....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:12
- Nahlásit

Mar3Mel
hele holky, je vikend, mate se venovat svym psum (teda Mar3 svymu netopyrovi) a ne vysedavat u pocitace .......

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:15
- Nahlásit

Jirikovo
tss tss,teď smse dokvačili z vejletu s wensday, pes spinká v kabeli (vod tý doby,o byl v Práglu a jel v kabeli v ní chodí i spát - jakoby čekal,že zase někam pojedem???? )
pravda,že za obyč.4 dny v Brně se mu ojet tolik fenek jako u Vás nikdy nepodaří tak že by se mu stejskalo???

a co tvoja ještěrka? dyž ty vysedáváš u komplu??

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:17
- Nahlásit

Mar3
jakoby čekal,že zase někam pojedem????
je to psi inteligent a v hlavnim meste se mu proto libilo ....

a co tvoja ještěrka? dyž ty vysedáváš u komplu??

normalne spi v pelisku za dverma, protoze cely den hlidala oooobrovskou zahradu pred vsema moznyma cizima existencema ....

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:20
- Nahlásit

Jirikovo
oooobrovskou zahradu? nebydlíš v paneláku?

v hlavním městě se mu líbilo proto,že tam měl denní přísun buldoččích fenek,což doma nemáme - tady je pořád dokola jenom 1 ks - Tess od Sysky,takže věřím,že rozmanitost se mu opravdu zalíbila

Mel
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:22
- Nahlásit

Jirikovo
no, možná to bude tím, že už je večer a po celym dnu, co jsem se věnovala svýmu psu (nějak ztratil paměť, vůbec neví, co se dělá, když mu řeknu "hledej, stopa"), ale zase ne až tak moc večer, abych byla někde ve víru velkoměsta....

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:23
- Nahlásit

Mel
to máš eště dobrý,můj dneska s labradoří fenkou zapomněl aj na "ke mně" - hajzlík malej!

Mel
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:25
- Nahlásit

Mar3
mno, všechny povely dneska uměl skvěle, dokonce jsem ho začla učit vysílání vpřed.... ale ty stopy - to byla hrůza, snad to bylo terénem, pak jsme si to zopakovali na travičce a to už si vzpomněl

Mel
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:26
- Nahlásit

Jirikovo
A co novýho v Kostelci? Kdy půjdem venčit? Zající se tu na Ronie už třesou....

Danuš
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:35
- Nahlásit

Jirikovo
Jo, kéž bych mohla být s pséky. Povolání volá a služba dopravní je služba nelehká.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání