| Autor |
Zpráva |
Jája
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 07:00
- Nahlásit
Máme 2 psy - 1. je kříženec pinče z útulku,5 letý, kastrovaný, 2. amstaf fenka,2 letá, sterilizována. Bydlíme v 2+1 v bytovce a naši sousedi v důchodovém věku se bouří, že naši psi štěkají. Je pravda, že pinč je histarik, nesnese samotu a likviduje byt, fenky je ok. pinče jsme izolovali ny balkon, když byli spolu, byla z bytu kůlnička na dříví a tak teedy pinč traví denně 4hod na balkoně, kde je spokojený a kouká ankolemjdoucí, ale štekat nepřestal a fenka taky ne. truchlí. když jsme doma, jsou v pohodě. ele musíme chodit do práce, tak mi poradte, co s tím, aby nás sousedé nesežrali.
Děkuji
|
karel
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 12:58
- Nahlásit
Nic, nechte je utratit.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:09
- Nahlásit
doufám, milý "karle", že jsi tím utracením myslel ty sousedy pokud ne, tak si poznámky tohoto typu nech někam jinam.....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:17
- Nahlásit
Evik
napadlo mne totéž!
|
Břetislava
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:22
- Nahlásit
Na sousedy musíš mít zkrátka štěstí. My bydlíme v paneláku a našim "milým" sousedům vadí i to jak chodíme, jak náš pes dýchá ... ještě že skoro vůbec neštěká, jinak by nás asi fakt zabili. Jsou to zkrátka jedni z těch, co nepochopí, že někdo může mít psa v bytě (a ještě k tomu 30ti kilovýho drobka a co nechápou, že panelák není rodinný dům na samotě u lesa.
My je uplně ignorujeme a když nám udělají jednou za čas scénu,
pošlu je někam, protože to je přesně ten typ lidí, co by jim vadila i 80ti letá stařenka. Zkrátka IQ ve sklepě ... s tím nic neuděláš, ale taky si nesmíš nechat všechno líbit. Takový lidi, jak vycítí, že si na tebe můžou dovolit, dokážou být pořádně nepříjemní.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 21:51
- Nahlásit
Musím se sousedů zastat.Není to nic příjemného,když celý den musíte poslouchat kvílení sousedovic psů.Vím o čem píšu.Když jsme se nastěhovali do nového bytu,nevěděli jsme o sousedovic psovi,dokud ho nenechali celý den samotného doma.Nebyl na to zvyklý.Celý den ječel(malý knírač to umí taky dobře) za dveřmi přes chodbu a po půl dni jsem ho měla plné zuby.Naši psi po mě jenom házely očima,co na to říkám.Ti jsou naučeni,že doma se neštěká.Jsem pejskař a přesto jsem si byla stěžovat.Nepejskařům se nedivím,že jsou po takových zkušenostech zaujatí proti psům.Je nezodpovědné si pořídit psa(nebo dokonce několik)a nenaučit ho,jak se má doma chovat.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:30
- Nahlásit
To souhlasím, ale jsou plemena štěkavá a neštěkavá ... pokud si vybírám psa do paneláku, musím na toto klást velký důraz. Obecně je o malých psech známo, že jsou zakomplexovaní a štěkají, vyjí .... u většího psa jsem se s tím setkala málo. Naši sousedi maji třeba pekinéze a ten štěká jen když někdo projde kolem ... takže skoro pořád. On za to nemůže, chudáček - má jen 20 cm - ale souhlasím s tím, že je to pěkně nepříjemný.
Ti naši sousedi pod náma jsou extrém ... fakt jim vadí úplně všechno a to náš pes blafne tak 1x denně, když si uvědomí, že dneska ještě neštěkl
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 15:08
- Nahlásit
Já měla v paneláku i velký psy, a nikdy zbytečně neštěkali, ale měli hodně pohybu a vyžití, myslím, žek výchově patří i dostatečný pohyb, unavený pes bude spát a ne zbytečně štěkat.
Ale taky jsme měli sousedku, která si věčně stěžovala, přitom to byla jedna z nejhlučnějších rodin, co u nás bydleli, pak se zjistilo, že si stěžovala na dny, kdy moji psi byli se mnou v práci, tak se jen ztrapnila.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 16:20
- Nahlásit
Přikláním se k tomu,že velcí psi nemají takovou potřebu štěkat.Měla jsem v bytě velkého knírače,kterého to ani nenapadlo a teď mám malou a tu musím dusit.Držkuje stejně,ale místo štěkotu si něco brblá pod fousy.Prostě když jsme doma,je pořád přesvědčená,že nás musí ochraňovat.Jakmile vytáhneme paty,hlídáním se neobtěžuje.Když ten pes zaštěká,tak to beru,ale když řve celý den,tak to je hrůza a nemá to nic společného s hlídáním.Řve steskem a nudou a nevychováním a může za to páneček.Je pořád hodně lidí,kteří se tím začnou zabývat až ve chvíli,kdy si stěžují sousedi.Přitom by stačilo to psovi zarazit hned v počátku.
Jája to bude mít s pinčem těžké.Štěká,likviduje byt,nesnáší samotu.Problém není v sousedech.Zavřít psa na balkon není řešení.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 16:25
- Nahlásit
Břetislava
Já bych řekla, že s tím štěkáním je to taky hodně o výchově. Jestli budu psovi od štnda zakazovat štěkat doma, tak bude štěkat minimálně. Vidím to na svojí psici. I když je fakt, že to je u nás (cihlovej dům). Když dojedu k přiteli nebo k babičce (paneláky), tak tam štěká víc, asi se to tam víc rozlýhá nebo nevím. Ale že by byla uštěkaná, to se říct nedá. A je to malej prďola
Ale je fakt, že malí psi bývají uštěkanější...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:37
- Nahlásit
karel
Jsi stupidní hovado a sám bys potřeboval utratit.
|