| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 08:51 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Jdu si klidně na louku, kterou máme pět minut chůze od baráku. Vidím v ulici chlapa, za ním deset metrů ovčanda. Dávám tu svoji na vodítku, mladá je na šňůrce zatím pořád (jen na louce ne). Jdem klidně dál, chlapovi naproti, toho nechává přítomnost psů očividně klidným. Vzhledem k tomu, že s povahou toho jeho čokla už jsem se blíže seznámila, říkám chlapovi "pane, to je váš pes?" "asi de za mnou ne, tak asi jo" " a nechcete si ho připnout?" "proč bych to dělal?" Jdu dál, připravená na nejhorší a ovčanda samozřejmě bez varování vystartovala a za cíl si vybrala bezbranné tříměsíční štěně. Pouštím Ašu, čechrám čoklovi botou žebra a řvu "ty hajzle, vypadni", vytočená na maximum. Chlapa to nechalo klidným, řekl bezbarvým hlasem "slečno, vy jste hajzl". Příště tomu debilovi rozmixuju držku!!!!!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 08:57
- Nahlásit
Mucholabka
nejhorsi je srazka s bobcem, jak si je od sebe dostala ? Pomohl ti aspon nebo jenom tupe stal a ziral ?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 08:58
- Nahlásit
viky
Čuměl a málem se ještě chlamal, zmohly jsme toho hajzla čokla s Ašou. Ještě že ji mám.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:03
- Nahlásit
Mucholabka
mozna jsi ji jeste mela pustit na neho na debila. I kdyz nakonec by jsi mela problemy ty. To taky znam.....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:03
- Nahlásit
viky
To ona by nešla umí jenom vyštěkat, maximálně potrhat bundu morgošovi když vleze na zahradu.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:04
- Nahlásit
Mucholabka
to musel být fakt pes magor když šel na štěně a ještě větší magor majitel....ach jo...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:13
- Nahlásit
Anu
Taky si říkám, co to mají lidi za psy, když napadají štěně. To už je podruhé za týden, co malou mám. Předtím to byla brazilská fila. Já mám taky psa magora, co by si nejradši kousl, ale do štěněte prostě nejde, nechá si od ní všechno líbit a i když má tenkou kůžičku a Aša někdy hrozí zubama, nikdy štěněti nic neudělala. A taky si ji dávám na vodítko a neustále procvičuju přivolání, protože jí prostě nevěřím. Jestli si chlap myslel, že on nic nemusí, protože jeho pes je velký...má ještě jednoho malého psa, ten pravidelně když jdeme kolem jejich zahrady vyběhne pod plotem a jde po Aši, ale stačí říct jednou HAF a je pokoj. Je to srab stejně jako ta fila. Je pravidelně na volno, mají otevřeé vrata, ale protože je Aša veliká, běží vždycky za plot a tam vyřvává. Holt, štěně je malé. Co mě ale nejvíc sere, že když jdu s Ašou kolem plotu, všichni čokli vyřvávají a můžou se opdělat, skáčou po plotě, rvou dráty, a Aša jde v klidu, ani nebekne-protože nesmí, jenom se mírně ježí. A takový debil si na mě otevře hubu. Nejradši bych mu šla namlátit, jak jsem se rozžhavila, chci mít se staforda psa, který se snese s osotaníma, chci, aby nebyla ustrašená a všechno je proti mně.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:36
- Nahlásit
Pes, který zaútočí bez varování a ještě na štěně je fakt asociál Zatím jsem se s takovým totálním asociálem potkala jen jednou - naprosto nemožný RR mi kdysi vystartoval po tehdy 5mesíčním štěndu. Panička nedělala nic, jen volala "Rodýsku ke mně, Rodýsku sedni", Rodýsek se na ní vydlábl a dál cupoval mého pejsu, který před ním ležel na zádech a dával najevo maximální podřízenost...Trvalo to jenom pár vteřin, protože když pes paničku neposlechl, vrhla jsem se na něj, nakopla ho a poslala ho do hajzlu...Dost se divil , protože si to k němu nejspíš asi nikdo z jeho "páníčků" ještě nedovolil... Paní pak teprve došlo, že by si asi psa měla dát na vodítko, tak to udělala a beze slova šla pryč...
Musím se přiznat, že když jsme si vzali z útulku našeho Griffču, tak byl takovýhle asociál taky. U něho to bylo způsobeno tím, že byl u předchozího majitele prý celý život uvázán na řetěze a vůbec nevěděl, co je "za plotem". Dodnes sice nemá rád cizí psy, výchova dala práci, ale bezbranné štěně by nenapadl....
Jinak spíše potkávám hodně nevychovaných psů a s debilními páníčky, ale ti psi, pokud už se chtějí poprat si vždycky rozmyslí srážku s nasupenou ženskou, která je ochotná svého psa bránit...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:45
- Nahlásit
Mucholabka
Evik
takovy lidi by potrebovali opravdu poradne nakopat do prdele.....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:50
- Nahlásit
Tak tuhle bezmoc znám
Bohužel tito lidé si navíc myslí, že když je jejich pes trhan, tak to je super, to je pravý pes! A ještě se smějou "jak se můj nebrání" ... V té chvíli bych asi přišla o zbrojní pas
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:59
- Nahlásit
Terri
bohužel je to tak....spousta těch blbců je ještě pyšná na to, že je jejich pes rváč.... a takovým se je nejlépe vyhnout, když to jde a vůbec se s nima nebavit, ještě bychom mohli taky jednu "slíznout"...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:08
- Nahlásit
Evik
Přesně tak, tihle lidi mně točí do ruda a stejně musím sklopit hlavu a nejlépe rychle zmizet a vyšumět...
My potkáváme pravidelně dvojci s NO a Boxerem - kdyby je neměli holčiny na vodítku, tak trhají. Ony se tomu jízlivě smějí ale aspoň je drží. Pak se vyhýbáme z dálky kavkazanovi, který slintá sotva vidí psa - pán je na to náležitě hrdý a není výjimkou slyšet "on by si to vyřídil raz dva".
A u pár případů už jsem zažila přímo to, co Mucholabka
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:13
- Nahlásit
Terri
Já jsem v tomhle případě trochu vznětlivější a jsem schopná se dostat i do maléru. Jak říkám, vím, že ovčanda není na psy milius, ale aspoň si ji vodím na vodítku a mám nějakou poslušnost. Ach jo.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:13
- Nahlásit
Plne s vama vsema souhlasim, ale musim taky uvest priklad ze zivota, kde vyjimky potvrzuji pravidlo.
U nas chodi klucina tak 25 a ma boxera, je z utulku a je zlej a kluk to vi a kdykoliv vidi psa, svyho chytne a pocka az prejde ten druhy pes. Ale jinak chodi boxer na volno a posloucha suprove. A to samy na kopci ve stodulkach kde chodi pan s krizencem RR. Ma ho na volno, ale jak vidi ciziho psa, svyho chytne. Ale tenhle ma neshody jen se psama, fenky sou v pohode, kdyzto ten boxer jde i do fen.
Tady uvadim dva uvedomili panicky, ktery presne vi, co doma maji a podle toho jednaji. Pak je ale problem, kdyz proti nim pujde hovado, ktery si toho svyho psa nechytne a je pruser
A pak se to svede na ty, co je maj zly i kdyz ty psi skvele ovladaj, psi je perfektne poslouchaj a meli je pripoutany na voditku.
Snad sem to napsala aspon trochu srozumitelne
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:14
- Nahlásit
Mucholabka
to je vůůůůl
Evik
jaký pán takový pes. Pravda pravdocí vyhnout se blbovi zdaleka a nekazit si den.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:15
- Nahlásit
younglady
Přesně to, co píšu o ovčandě. Je to potvora, ale já to vím a k psům ji prostě nepustím. Proto jsem taky neměla konflikt tohoto druhu z mé strany, ač s ní chodím ven několikrát denně-a jsem asi jediná tady. Vzala jsem si ji jko deprivanta s tím, že se neumí chovat, tak podle toho musím jednat.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:16
- Nahlásit
Mucholabka
No nemysli si, mně dvakrát slyšel/viděl manžel a nestačil se divit, s čím to žije Ale rozum měl on, když říkal, že to fakt nemá smysl, že tyhle lidi nepřesvědčím a oni ani nechtějí být přesvědčeni, prostě budou mít vždy navrch...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:53 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Lesanka
jaký pán takový pes
no úplně na stoprocent toto taky neplatí... Náš Griffča třeba taky vyjíždí po cizích psech, ale můj přítel - Griffčův páníček- není nezodpovědný a zlý debil, který se rve na potkání Griffča taky může běhat na volno, přítele poslouchá a když potkáme psa, Griffča přijde k noze, na povel sedne/lehne a čekáme, až cizí pes projde okolo.
Párkrát už se nám ale stalo to, co psala younglady, že náš Griffča byl na vodítku a u nohy a přilítl k nám cizí pes, jehož páníček už z dálky volal "nebojte, on je hodnej"...My na to, že ten náš ale psy nemusí a kór, když ho obtěžují....Ten cizí pes pochopitelně po Griffinovi vystartil, dostal od přítele kopanec a mazal zpátky. Když Griffča viděl, že páníček o ochránil, zůstal v klidu. Majitel toho "hodného psa" nás ovšem seřval, "že co máme co kopat do jeho psa"...
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:19
- Nahlásit
Evik
Jestli vašemu pesanovi sem tam nějakej pes nesedne to je přeci normálka. .
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:51
- Nahlásit
Lesanka
jenomže on mu nesedne jentak "semtam nějaký pes" oni mu s výjimkou štěňat nesedí takřka všichni. U něho je to zčásti o strachu, v případě stejně velkých psů jako on i o dominanci.... Je zvláštní, že dokáže bez problémů vycházet s "davem" chodských psů na společném výletě...může běhat na volno (sice radši s košem, ale poslechne´) a samozřejmě skvěle vychází s naším mladším pejsou (choďák), ale jak se jedná o jiné plemeno (ještětak mu jsou vcelku ukradení ti úplně malí psi), tak mu vadí... Asi mám psa rasistu
|