| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:01
- Nahlásit
psa mam pojisteneho proti skode a zajima me, jestli kdyz ho ted bude 14dni hlidat moje kamaradka a on by jim zpusobil nejakou skodu (treba v byte...) bude se vztahovat i na tohle pojistka? diky
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:09
- Nahlásit
Orry
no měla by sis projít pojistné podmínky
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:16
- Nahlásit
fromeli
jo jasne projdu..a kdyztak i zavolam na infolinku...jen jestli to nahodou nekdo nevi dik
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:18
- Nahlásit
No když to platí i při nehodě, kterou pes způsobí někde na ulici, tak si myslím, že to bude platit i v jiném objektu.
Ale u pojišťovny člověk nikdy neví
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:41
- Nahlásit
jestli se jedná o pojistku odpovědnosti v běžném životě, která se vztahuje i na škody způsobené psem, tam to musí být vždycky jako z Tvojí viny, jako že jsi psa neuhlídala nebo tak.... kdyby bylo v popisu pojistné události, že ho měla kamarádka na hlídání a on jí něco v bytě zničil, zamítli by to. Pokud by se tedy něco stalo, museli byste to nahlásit tak, že jsi byla u ní na návštěvě a psa neuhlídala a on něco poškodil.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:14
- Nahlásit
Jestli máš psa pojištěného v rámci pojištění domácnosti, tak bys ještě měla mít pejska na té adrese i nahlášeného (městský úřad) - aby byl "členem" té pojištěné domácnosti. Píšu to protože tady bylo fórum, jak to placení poplatků obci někteří koumáci řeší přes babičku na vsi apod., ale v případě pojistné události by to pak mohl být problém.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:20
- Nahlásit
RoSa
v rámci pojištění domácnosti ???? to neznám !!! To je přece ta odpovědnost v běžném životě a tam je jedno, kde je pes nahlášený.....důležité je, že je nahlášen na Tebe. pojistka se vztahuje k osobě ne k bytu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 15:12
- Nahlásit
Orry
Kde máš tu pojistku uzavřenou a kolik platíš? Zajímalo by mě to.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 22:52
- Nahlásit
wensday
Nahlášen na Tebe může být snad jen pes s PP, nebo potom ještě může být "nahlášen" ve smyslu evidence, a tam to musí sedět s pojištěnou osobou.
Já mám ale pojištění odpovědnosti na škody způsobené v běžném občanském životě udělané navíc v rámci pojištění domácnosti (tedy majetku) u Kooperativy. Je to pojištění škod, které způsobí členové domácnosti (což jsou všichni, kdo jsou v bytě hlášeni, tedy včetně psa: tam to není vázané na to, kde se to stane, můžu třeba já shodit v supermarketu regál s lihovinami, v muzeu rozbít drahou vázu, ale třeba taky můj pes skočí na dámu a roztrhne jí kožich za 50tis., vběhne do silnice a pán s porsche sjede do škarpy, na návštěvě rozkouše boty hostitelů...) nebo to "způsobí" domácnost jako taková (např. pračka nebo vana vytopí sousední byty, při hašení požáru bude vyplaveno několik pater pode mnou, požár "přeskočí" z mého bytu na jiný atd.).
Proto jsem psala Jestli máš psa pojištěného v rámci pojištění domácnosti. Záleží na tom, jak má tu odpovědnost pojištěnou.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 23:52
- Nahlásit
RoSa jasně že jsem myslela nahlášen na úřadě na Tebe.....Jsou to 2 rozdílné pojistky, domácnosti a odpovědnosti v běžném životě, pes tedy není pojištěn v rámci domácnosti, jak píšeš.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 07:21
- Nahlásit
wensday
pes tedy není pojištěn v rámci domácnosti
Sice nevím přesně, ale když měli ještě u táty starýho knírače, tak tu zodpovědnost za škodu, co ten pes udělá měli taky v rámci pojištění domácnosti... ale netuším přesně jak to bylo, jen vím, že když jsem se o to tehdy zajímala, bylo mi to vysvětleno tak, jak píše RoSa...
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 07:29
- Nahlásit
wensday No já nevím, mě bylo řečeno, že jsou s tím připojištěním pojištěni i členové té pojištěné domácnosti, tedy lidé, kteří k ní mají "papírově" vztah (občanka, městský úřad). Ve smlouvě jsem uvedená jen já (uzavírala jsem jí), ale ostatní tam explicitně uvedeni nejsou, proto tedy musí nějak doložit, že s tou domácností mají co do činění.
Nejlepší bude, když se Orry zeptá svého pojišťovacího poradce.
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 14:05
- Nahlásit
Orry
Nevím, podle mého si psa vzala dobrovolně do opatrování, takže za něho odpovídá sama.Samozřejmě krom náhrady stravy a příp. nějaké odměny za hlídání.
|